VID GYMNASIER & HF

Hos Viden Djurs kan du tage HHX og HTX. HHX er det merkantile erhvervsrettede gymnasium, mens HTX giver dig en højere teknisk studentereksamen. Fra sommeren 2024 udbyder vi tilmed HF-enkeltfag.
HHX Grenaa HHX Rønde HTX Grenaa HF-enkeltfag - Grenaa, Hornslet Brobygning/introforløb

VID ERHVERVSUDDANNELSER

Hos Viden Djurs tilbyder vi et stort udvalg af erhvervsuddannelser – både indenfor medier, mekanik, el, metal, handel, økologisk landbrug og fødevarer.
Til dig der kommer direkte fra folkeskolen (GF1) Til dig der er under 25 (GF2) Til dig der er over 25 (EUV) Brobygning/introforløb

10. klasse

Kickstart din ungdomsuddannelse med et lærerigt år i 10. klasse. Vi udbyder både almen 10. klasse og den erhvervsrettede EUD10.
10KCD og EUD10

COLLEGE TILBUD

Få endnu mere ud af din uddannelse på Viden Djurs med et af vores college tilbud. Her får du mulighed for at dyrke din særlige interesse.
Kalø Økologisk Landbrugsskole 3D College Game College Brazil Football College

VID detail

Hos VID detail kan du udvikle din virksomhed og dine medarbejdere. Vi skræddersyer uddannelsesforløb efter jeres forretningsmæssige behov.
Elevuddannelser Elevonline AMU kurser Akademiuddannelser

VUC og Efteruddannelse

Hos Viden Djurs tilbyder vi en bred vifte af voksen- og efteruddannelse, der udvikler og styrker dine kompetencer.
VUC (HF-enkeltfag, AVU, FVU, OBU) Efteruddannelse (AMU)

Om Viden Djurs

Viden Djurs er din dør til en verden af muligheder. Her kan du tage den uddannelse, du drømmer om.

Læreplads

Vi finder det rette match mellem elev og virksomhed - vores vejledere hjælper dig på vej med gode råd og sparring hele vejen.

Mød os

Få vejledning til at træffe det rigtig valg af ungdomsuddannelse. Mød os til messer, åbent hus og brobygning.

Kontakt

Se vores kontaktoplysninger og få et overblik over vores mange forskellige adresser på Djursland.

Skolehjem/Campus

Bo på vores skolehjem under din uddannelse. Her deler du hverdagen med andre elever fra Viden Djurs.

Personale

Find alle vores medarbejdere lige her. De er sorteret efter afdelinger, så du får det bedste overblik.

Nyheder

Se alle vores seneste nyheder lige her, og bliv opdateret på vores mange spændende projekter og opgaver

Elevfortællinger

Hvem er bedst til at fortælle om livet på Viden Djurs? Det er selvfølgelig eleverne selv.

Job på Viden Djurs

Vil du være en del af Viden Djurs? Se vores ledige stillinger eller send os en uopfordret ansøgning.

Kvalitet

Hos Viden Djurs arbejder vi målrettet for at sikre et højt uddannelsesniveau på alle skolens uddannelser.

Brochurereol

Få overblik over alle brochurerne ved Viden Djurs. I brochurerne finder du information om vores uddannelser og kurser.

Oplæsning af tekst

er du syns- eller læsebesværet? Find en vejledning til oplæsning af tekst her.

Søg på videndjurs.dk

Bæredygtig skoledrift

Bæredygtig skoledrift handler om at bæredygtighed tænkes aktivt ind i den måde, vi driver skole på. Det kunne eksempelvis være gennem målbare størrelser som skolens energi og –ressourceforbrug eller det kunne være i forhold til skolens bygninger, ude- og indendørs arealer, indkøb, beredskabsplan, medarbejderpolitik, studieordensregler, it-politik. Derudover kan bæredygtig skoledrift også indeholde et særligt fokus på for eksempel diversitet og elevinddragelse.   

Vi tænker hele skoledriften ind

På Viden Djurs arbejder vi gennem tilgangen "A Whole School Approach", hvor bæredygtighed tænkes aktivt ind i hele skolens samlede virke på mange forskellige niveauer i vores skole og i vores brede pallette af relevante uddannelsestilbud. Ved at involvere bestyrelsen, ledelsen, medarbejderne, kursisterne og eleverne på tværs af niveauer og uddannelser, får vi adgang til fælles erfaringer, fælles læring og fælles idéudvikling, som gør os mere bevidste om de vigtige bæredygtige valg i vores daglige virke. 

 

Hvordan måles ESG?

ESG er den dansk ramme til at forstå den EU-forordning (CSRD), der stiller krav til virksomheder, om at de skal kunne dokumentere, hvordan de arbejder med bæredygtighed.

 

Vi er hele tiden opmærksomme på, at bæredygtighed er en kontinuerlig proces, som vi skal samarbejde om at løfte. Det gælder både i undervisningen, i skoledriften, i organisationen og gennem eksterne partnerskaber. På den måde er Viden Djurs en aktiv medspiller i udviklingen mod grønnere erhvervsskoler i Danmark.

- Kim PetersenRessource- og bæredygtighedsdirektør

Helt konkret har bestyrelsen aktivt udvalgt fokusområderne “bæredygtig skoledrift” og “uddannelse i bæredygtighed”, som prioriterede områder i 2024/25. Derfor har vi eksempelvis har afholdt en fælles temadag om bæredygtighed for ledelsen, samarbejdsudvalget og arbejdsmiljøorganisationen, hvor vi havde besøg af en af forfatterne bag bogen “Bæredygtig organisations- og forretningsudvikling”, Thomas Specht, som gav os en overordnet fælles forståelsesramme at tale ud fra gennem begreber som indre bæredygtighed og organisatorisk bæredygtighed. Her satte vi fokus på, hvordan vi fremadrettet kan arbejde mere bevidst med bæredygtighed i netop disse fora. 

ESG-rapporter på Viden Djurs

Viden Djurs fik i 2023 sin første ESG-rapport. ESG-rapporter består af nonfinansielle tal, der fortæller noget om, hvordan vi som skole arbejder med bæredygtighed nu og rapporten viser også, hvor vi har forbedringspotentialer. Derfor inddrager vi løbende ESG-rapporter i vores arbejde, så vi på den måde har en bevidsthed omkring de langsigtede konsekvenser af vores valg og handlinger. 

ESG-rapporten for 2023 er tilgængelig her

Billede af VID Gymnasier med ESG logo over

Projekter understøtter udviklingen

Viden Djurs deltager aktivt i en lang række projektsamarbejder, hvoraf flere har et bæredygtigt perspektiv. Et af de største projekter er EVECSA - Handlekraft til klimasmart landbrug, hvor Viden Djurs sammen med hele 21 projektpartnere undersøger fremtidens landbrugsproduktion med henblik på at skabe og styrke elevernes evner og forudsætninger som fremtidens landbrugere til at handle klimasmart og bæredygtigt.

Det skal blandt andet ske gennem etablering af partnerskaber og innovativ udvikling af undervisningsmateriale, der har udvikling og understøttelse af elevernes handlekraft, som didaktisk omdrejningspunkt. 

 

Sådan arbejder vi klimasmart på Kalø Økologisk Landbrugsskole

I projektet “Klimasmart Landbrug” er vi i godt i gang med at etablere partnerskaber og så ligger der en vigtig opgave i at udvikle innovativt undervisningsmateriale, der har udvikling og understøttelse af elevernes handlekraft, som didaktisk omdrejningspunkt. På den måde kommer projektet til at understøtte den udvikling, der allerede er i gang på Kalø Økologisk Landbrugsskole. Her er økologien inkorporeret som en grundlæggende tankegang, der fungerer som grundsten til hele skolens virke.

Det betyder, at undervisningen tager udgangspunkt i de økologiske principper omkring Sundhed, Balance, Retfærdighed og Omsorg. Det betyder også, at meget af undervisningen foregår i et demonstrations-skolelandbrug, som drives økologisk med fokus på sædskifte, variation, biodiversitet, gamle husdyrracer, mm.

De praktiske læringsfaciliteter inkluderer omkring 50 hektar økologiskdyrket landbrugsjord til afgrøder og grøntsager, drivhuse, maskinpark og faciliteter til opdræt af vores svin, får, malkekøer mm. Køkkenet bruger så vidt muligt råvarer fra egen produktion og har også opnået det Økologiske Spisemærke i guld. På den måde er den holistiske tankegang allerede i dag kendetegnende for skolen, fordi økologi ikke anskues som enkeltstående punkter, men derimod som dele af en helhed, der alt sammen skal udvikles og bidrage til en grønnere og mere bæredygtig fremtid. 

På Kalø Økologisk Landbrugsskole er projektet helt i tråd med den måde landbrugsskolen drives på i dag og ikke mindst de visioner, der ligger for fremtiden.  

”Vi skal som skole blive endnu skarpere på regenerativt landbrug, og så skal vi have inddraget vores ambitiøse elever i udviklingen af fremtidens landbrug. Vi skal give dem et ejerskab over den retning, som økologien bevæger sig i, for lige nu bliver forskning og udvikling i for høj grad styret af nogen, som ikke er fremtidens økologiske landbrugere”  

- Julie Rohde Birk, forstander på Kalø Økologisk Landbrugsskole

Kalø Økologisk Landbrugsskole set fra luften
Følg os På Instagram