VID GYMNASIER & HF

Hos Viden Djurs kan du tage HHX og HTX. HHX er det merkantile erhvervsrettede gymnasium, mens HTX giver dig en højere teknisk studentereksamen. Fra sommeren 2024 udbyder vi tilmed HF-enkeltfag.
Handelsgymnasium Grenaa Handelsgymnasium Rønde Teknisk gymnasium Grenaa HF-enkeltfag - Grenaa, Hornslet Brobygning/introforløb

VID ERHVERVSUDDANNELSER

Hos Viden Djurs tilbyder vi et stort udvalg af erhvervsuddannelser – både indenfor medier, mekanik, el, metal, handel, økologisk landbrug og fødevarer.
Til dig der kommer direkte fra folkeskolen (GF1) Til dig der er under 25 (GF2) Til dig der er over 25 (EUV) Brobygning/introforløb

10. klasse

Kickstart din ungdomsuddannelse med et lærerigt år i 10. klasse. Vi udbyder både almen 10. klasse og den erhvervsrettede EUD10.
10KCD og EUD10

COLLEGE TILBUD

Få endnu mere ud af din uddannelse på Viden Djurs med et af vores college tilbud. Her får du mulighed for at dyrke din særlige interesse.
Kalø Økologisk Landbrugsskole 3D College Game College Brazil Football College

VID detail

Hos VID detail kan du udvikle din virksomhed og dine medarbejdere. Vi skræddersyer uddannelsesforløb efter jeres forretningsmæssige behov.
Elevuddannelsen AMU kurser Akademiuddannelse

VUC og Efteruddannelse

Hos Viden Djurs tilbyder vi en bred vifte af voksen- og efteruddannelse, der udvikler og styrker dine kompetencer.
VUC (HF-enkeltfag, AVU, FVU, OBU) Efteruddannelse (AMU)

Søg på videndjurs.dk

Game College

Drømmer du om en hverdag, hvor du kan fordybe dig i spiludvikling? Så er Game College det rette sted for dig. Her får du et godt fundament for fremtiden, når du tager en ungdomsuddannelse med fokus på din passion for spil.

Game College

Drømmer du om en hverdag, hvor du kan fordybe dig i spiludvikling? Så er Game College det rette sted for dig. Her får du et godt fundament for fremtiden, når du tager en ungdomsuddannelse med fokus på din passion for spil.

Lær spiludvikling og game design på Game College

Ønsker du at specialisere dig inden for spiludvikling, game design og programmering af computerspil? Game College er som gymnasium din nøgle til en unik ungdomsuddannelse, der samtidigt åbner dørene til et hav af uddannelser. Du tager en teknisk studentereksamen på HTX i Grenaa, hvor spiludvikling er i fokus gennem hele din uddannelse og på tværs af fag. 

Game College ligger i Grenaa, kendt som den uofficielle hovedstad for spiludvikling. Vores gymnasieuddannelse giver dig mulighed for at fordybe dig i din passion for spil og udvikle dine færdigheder gennem workshops og praktisk læring. Vores undervisning er skræddersyet til spiludvikling og omfatter områder som visuel storytelling og programmering.

Som elev på Game College bliver du en del af et inspirerende studiemiljø, hvor du deler din passion med ligesindede elever, der ligesom dig brænder for spiludvikling, programmering og grafisk storytelling. Det giver dig de bedste rammer for at udvikle dine færdigheder og blive klædt på til en fremtid inden for spilbranchen.

 

Studieretninger på Game College

På Game College tager du en HTX-uddannelse, der giver dig mange muligheder fremadrettet. Du kan vælge mellem to forskellige studieretninger:

På Game ART kan du udfolde din kreativitet fra begyndelsen til slut og dedikere dig til grafisk fortælling. Vi følger en proces, der bevæger sig fra papir til digital tegning og videre til 3D-modellering. Hvis du drømmer om at beherske dette håndværk, er Game ART studieretningen den ideelle uddannelse for dig.

Dine fag på studieretningen inkluderer Kommunikation og IT på A-niveau samt Design på B-niveau. Her udvikler du alsidige kompetencer inden for grafik, design og programmering, hvilket ruster dig til både en karriere som spiludvikler og andre kreative veje. Derudover modtager du undervisning i de traditionelle gymnasiefag som dansk, engelsk, matematik, biologi og fysik, som du kan supplere med forskellige valgfag.

Studieretningen Game IT henvender sig til dem, der ønsker at dygtiggøre sig inden for spiludvikling. Her lærer du at skabe spil fra bunden, med fokus på brugeradfærd, og du bliver undervist i de seneste programmeringsteknikker. Uddannelsen ruster dig godt til en karriere som spiludvikler.

Udover de obligatoriske gymnasiefag som dansk, engelsk og matematik har du også Kommunikation og IT på A-niveau samt Programmering på B-niveau som dine studieretningsfag. Disse fag udgør den røde tråd gennem alle tre år på uddannelsen. Spiludvikling er også udgangspunktet for undervisningen i andre fag, såsom samfundsfag, hvor vi dykker ned i spil og deres samfundsmæssige betydning.

En HTX med fokus på spiludvikling

Går du på Game College tager du en HTX-uddannelse med fokus på spiludvikling. Uddannelsen inkluderer også kurser og tilrettelagte forløb efter almindelig studietid. Omfanget og niveauet er altid tilpasset dit klassetrin.

Vi lægger meget vægt på at udvikle dine håndværksmæssige kompetencer med obligatoriske workshops, hvor du enten lærer at lave grafik eller programmere. Vi afholder også løbende foredrag og events som et Game Jam, Game Night eller et LAN Party.

Undervejs i din uddannelse får du mulighed for at lave flere spilprojekter, hvor I i grupper laver spil helt fra bunden. Vi tilrettelægger bl.a. forløb, hvor der laves old school arkadespil, og på andet år er der et stort Escape Room-projekt, hvor der laves gådespil. Her er der frie rammer, og spillet kan enten være et i fysisk rum, på computer, Virtual Reality eller som et brætspil. 

Prøv vores spil her

Kom på studietur

For at vise dig hvad fremtiden kan byde på, kan du deltage i studieture både i Danmark og i udlandet. På den måde får du kendskab til spiludvikling både nationalt og internationalt.

I 1.g tager vi tre dage til København, hvor du møder flere aktører fra den danske spilbranche. Her får du kendskab til branchen og inspiration til dine muligheder fremadrettet.

I 3.g tager vi tre uger til en af de førende europæiske byer, når det kommer til spiludvikling. På turen laver vi det sidste større spiludviklingsforløb i samarbejde med en lokal skole. Vi besøger også flere af de helt store virksomheder inden for spilbranchen.

Studieture arrangeres af VID Gymnasier.

Kostafdeling på Campus Djursland

Som elev på Game College har du mulighed for at købe en pakke med kost og logi hos vores samarbejdspartner Campus Djursland. Her kommer du til at bo i et unikt kollegiemiljø sammen med mange af de andre elever, som flytter hertil for at gå på uddannelsen.

At bo på Campus Djursland giver dig et selvstændigt ungdomsliv. Det kræver dog en vis modenhed, da du selv skal strukturere hverdagen. Det betyder, at du selv skal planlægge lektielæsningen, gøre rent, ordne vasketøj og alt det andet, der følger med, når man flytter hjemmefra.

Prisen for at bo på Campus Djursland inkluderer logi (herunder vand, varme, el og internet), sociale aktiviteter og tre måltider om dagen.

Prisen for kost og logi pakken er 4.050 kr. pr. måned

Optagelse på Game College

Hvis du har spørgsmål til Game College eller ansøgningsprocessen er du velkommen til at kontakte vores studievejledere.

Besøg os til Åbent Hus

Hvis du gerne vil høre mere om mulighederne på Game College kan du besøge os til Åbent Hus. Her kan du se vores faciliteter, snakke med elever og undervisere og mærke studiemiljøet på skolen.

  • Torsdag d. 14. november 2024, kl. 15.00-18.00
  • Lørdag d. 25. januar 2025, kl. 10.00-14.00

Læs mere om Åbent Hus på Viden Djurs

Går du og overvejer Game ART eller Game IT på Game College, så tøv ikke med at kontakte studievejlederne Brian, Emil og Heidi. De er klar til at fortælle om vores uddannelser eller give en personlig rundvisning på Game College.

Kontakt studievejledningen

Hvor ligger Game College?

Game College holder til i Grenaa og er en del af HTX Grenaa på VID Gymnasier. Her går eleverne på HTX og HHX side om side, 

Adressen er N.P. Josiassens vej 44E, 8500 Grenaa.

Find os her

Afspil video

Mød vores elever

Vi har spurgt nogle af vores elever om, hvordan det er at gå på Game College, og hvorfor de valgte at kombinere deres gymnasiale uddannelse på HTX i Grenaa med deres passion for spiludvikling. Hør dem bl.a. tale om at flytte til Grenaa og alle de sjove projekter, som de har lavet. 

Elevprojekter

Vi er klar til at hjælpe dig

Sidder du med spørgsmål til uddannelsen og dine muligheder? Vores studievejledere er altid klar på at besvare dine spørgsmål og hjælpe dig både før og under din uddannelse.

- Jeg valgte at gå på Game College, fordi undervisningen var meget mere spilfokuseret end på nogen andre uddannelser. Spil blev involveret i alle almindelige fag som dansk eller samfundsfag, så vi kunne næsten altid relatere undervisningen til vores interesse.

- Anders Larsen, tidligere elev.

Følg os På Instagram