VID GYMNASIER & HF

Hos Viden Djurs kan du tage HHX og HTX. HHX er det merkantile erhvervsrettede gymnasium, mens HTX giver dig en højere teknisk studentereksamen. Fra sommeren 2024 udbyder vi tilmed HF-enkeltfag.
Handelsgymnasium Grenaa Handelsgymnasium Rønde Teknisk gymnasium Grenaa HF-enkeltfag - Grenaa, Hornslet Brobygning/introforløb

VID ERHVERVSUDDANNELSER

Hos Viden Djurs tilbyder vi et stort udvalg af erhvervsuddannelser – både indenfor medier, mekanik, el, metal, handel, økologisk landbrug og fødevarer.
Til dig der kommer direkte fra folkeskolen (GF1) Til dig der er under 25 (GF2) Til dig der er over 25 (EUV) Brobygning/introforløb

10. klasse

Kickstart din ungdomsuddannelse med et lærerigt år i 10. klasse. Vi udbyder både almen 10. klasse og den erhvervsrettede EUD10.
10KCD og EUD10

COLLEGE TILBUD

Få endnu mere ud af din uddannelse på Viden Djurs med et af vores college tilbud. Her får du mulighed for at dyrke din særlige interesse.
Kalø Økologisk Landbrugsskole 3D College Game College Brazil Football College

VID detail

Hos VID detail kan du udvikle din virksomhed og dine medarbejdere. Vi skræddersyer uddannelsesforløb efter jeres forretningsmæssige behov.
Elevuddannelsen AMU kurser Akademiuddannelse

VUC og Efteruddannelse

Hos Viden Djurs tilbyder vi en bred vifte af voksen- og efteruddannelse, der udvikler og styrker dine kompetencer.
VUC (HF-enkeltfag, AVU, FVU, OBU) Efteruddannelse (AMU)

Søg på videndjurs.dk

Imponerende indsats af HTX-elev Sebastian Falk

I maj måned deltog 19-årige Sebastian i datalogi-dysten ”Baltic Olympiad in Informatics”, der i år fandt sted i Vilnius i Litauen. Her klarede han sig på fornemmeste vis igennem to dage i skarp konkurrence med elever fra 12 forskellige lande – og kunne således rejse hjem med en flot bronzemedalje om halsen.

At blive udtaget til konkurrencen er en præstation i sig selv. For Sebastians vedkommende startede rejsen med deltagelse i Dansk Datalogi-dyst (DDD), hvorfra vinderne, dvs. de 25 bedste, får mulighed for at kvalificere sig til at stille op til store internationale konkurrencer, ligesom de bliver inviteret til en række trænings-camps.

Christina Lind Klausen er uddannelsesleder på HTX på VID Gymnasier & HF i Grenaa, og tydeligvis stolt over Sebastians præstation: ”Det kræver i den grad evnen til at kunne strukturere sin tid, og det kan Sebastian til fulde. Han har klaret at navigere i konkurrencer, gymnasiepensum, trænings-camps og studietur til USA, og det er altså ret imponerende at kunne det. Det er helt sikkert noget, der vil komme ham til gode, når han skal videre på Datalogi-studiet”.

Sebastian tilføjer: ”Jeg har misset en enkelt trænings-camp pga. studieturen til USA, men ellers har det gået fint med at nå det hele, selv om jeg har stået lidt alene med det.

Konkurrencen i Litauen fandt sted 3.-7. maj og Sebastian deltog sammen med fem andre danskere, men konkurrerede individuelt: ”Vi havde to hele dage med konkurrencer plus en mindre prøvekonkurrence, så vi havde også tid til at se os omkring i Vilnius. Flere af os, der deltog, kender hinanden, og er blevet gode venner pga. den fælles interesse for datalogi, og fordi vi har været på de samme trænings-camps.

Til september rejser jeg til Egypten sammen med tre andre danskere. Vi kvalificerede os alle til den internationale olympiade i informatik (IOI), der finder sted d. 1.-8. september. En af dem, der skal med, skal ligesom jeg starte på Datalogi-studiet i Århus, så det bliver sjovt at mødes der også”.

Christina tilføjer: ”Sebastian er den første i skolens historie, der er udtaget og kommet så langt. Der foregår jo åbenlyst en skarp udvælgelse, og man skal virkelig være skarp for at nå så langt – jeg er meget imponeret”.

Sebastian har ydermere deltaget i matematikkonkurrencen Georg Mohr, der er for matematikinteresserede gymnasieelever. Også her var han i vindergruppen og kvalificerede sig dermed til Den Nordiske Matematikkonkurrence, hvorfra han gik videre med bruttotruppen til den internationale matematik olympiade (IMO). Her blev Sebastian nr. 7 – og dermed blot en enkelt plads fra en kvalifikation til IMO.

Om kort tid bliver Sebastian Falk HTX-student – og d. 28. juni fejres han, sammen med studenter fra resten af VID Gymnasier, ved en dimission.

Uddannelsesleder Christina Lind Klausen er tydeligvis stolt af sin elev