VID GYMNASIER & HF

Hos Viden Djurs kan du tage HHX og HTX. HHX er det merkantile erhvervsrettede gymnasium, mens HTX giver dig en højere teknisk studentereksamen. Fra sommeren 2024 udbyder vi tilmed HF-enkeltfag.
Handelsgymnasium Grenaa Handelsgymnasium Rønde Teknisk gymnasium Grenaa HF-enkeltfag - Grenaa, Hornslet Brobygning/introforløb

VID ERHVERVSUDDANNELSER

Hos Viden Djurs tilbyder vi et stort udvalg af erhvervsuddannelser – både indenfor medier, mekanik, el, metal, handel, økologisk landbrug og fødevarer.
Til dig der kommer direkte fra folkeskolen (GF1) Til dig der er under 25 (GF2) Til dig der er over 25 (EUV) Brobygning/introforløb

10. klasse

Kickstart din ungdomsuddannelse med et lærerigt år i 10. klasse. Vi udbyder både almen 10. klasse og den erhvervsrettede EUD10.
10KCD og EUD10

COLLEGE TILBUD

Få endnu mere ud af din uddannelse på Viden Djurs med et af vores college tilbud. Her får du mulighed for at dyrke din særlige interesse.
Kalø Økologisk Landbrugsskole 3D College Game College Brazil Football College

VID detail

Hos VID detail kan du udvikle din virksomhed og dine medarbejdere. Vi skræddersyer uddannelsesforløb efter jeres forretningsmæssige behov.
Elevuddannelsen AMU kurser Akademiuddannelse

VUC og Efteruddannelse

Hos Viden Djurs tilbyder vi en bred vifte af voksen- og efteruddannelse, der udvikler og styrker dine kompetencer.
VUC (HF-enkeltfag, AVU, FVU, OBU) Efteruddannelse (AMU)

Søg på videndjurs.dk

Ny bestyrelsesformand: "Viden Djurs er vigtig for unge på Djursland"

Den nyvalgte bestyrelsesformand for Viden Djurs, Gunnar Sørensen, har fokus på at udbyde så kvalificeret og varieret et udbud af uddannelser for de unge på Djursland, så de har gode muligheder for at uddanne sig. Det står øverst i hans hoved.

af Haakon Petersen, historiesnedkeren.dk

Den 1. maj tiltrådte Gunnar Sørensen posten som bestyrelsesformand for Viden Djurs efter 12 år i bestyrelsen som repræsentant for de to Djurslandskommuner, heraf de otte år som næstformand. Det er altså i den sammenhæng en garvet herre, der kender skolen og ved, hvor den er på vej hen. For ham er det vigtigste at tilbyde især de unge de bedst mulige uddannelser.

”Det er vigtigt, at Viden Djurs er her for de unge. Det er det, vi er skabt til, og det står øverst i mit hoved. Vi skal se de muligheder, der kommer og udvikle skolen samt tilpasse rammerne, så de er tidssvarende. I bestyrelsen er vi enige om retningen, og at eleven er i centrum,” fortæller Gunnar Sørensen.

Har været med til at udvikle Viden Djurs
Han er født og vokset op i Egens på Mols og bor i dag i Vrinners i sin mors slægtsgård sammen med hustruen Mette, som han har kendt, siden han var 18 år gammel. Som fuldtidslandmand dyrker han 440 hektar sammen med en medhjælper. For 21 år siden gik han ind i politik for Venstre, og for 12 år siden blev han indstillet af de to kommuner på Djursland til bestyrelsesposten i Viden Djurs.

I løbet af sine år i bestyrelsen har han været med til at tage store beslutninger om blandt andet byggeriet af overetagen ved Fasanvej samt en multihal og det markante, runde tårn ved Josiassensvej i Grenaa. Hertil kommer fusionen med Kalø Økologisk Landbrugsskole sammen med placering af nye uddannelser der og i Rønde ved idrætscenteret.

Som ny bestyrelsesformand for Viden Djurs vil Gunnar Sørensen arbejde for at tilbyde de bedste muligheder for uddannelse til de unge. Og så kunne han godt tænke sig, at det markante tårn, som i dag ikke rigtigt bliver udnyttet, på Århusvej kommer i spil.

Vil have flere uddannelser
”Jeg har siddet i byrådet i 20 år, først i Ebeltoft og senere Syddjurs Kommune, men ved det seneste kommunalvalg blev jeg stemt ud. Mit politiske arbejde i byrådet har fyldt halvdelen af min tid, så jeg får lavet meget derhjemme nu, og jeg får tid til at dyrke mit bestyrelsesarbejde,” fortæller han.

Han vil arbejde for, at bestyrelsen bliver mere synlig, både udadtil og over for personalet. Han vil også, at skolen bliver bedre til at tage sig af dem, der ikke går den lige vej og skal bruge mere tid til at finde ud af, hvad de gerne vil. Dertil skal udbuddet af uddannelser varieres og øges, og på den front er der allerede nyt.

Skeler til dåbsattesten
”Vi er godt i gang med at kunne udbyde tømreruddannelsen i Grenaa. Regionsrådet har godkendt, at vi samarbejder med Tradium om grundforløb 2 til uddannelsen, og med lidt held kan vi udbyde den fra august næste år,” håber Gunnar Sørensen.

Han sidder som formand for bestyrelsen i fire år, og så vil han se an, hvad der sker. Måske tager han en periode mere, men han vil også skele til sin dåbsattest, som viser, han lige nu er 66 år gammel.