VID GYMNASIER & HF

Hos Viden Djurs kan du tage HHX og HTX. HHX er det merkantile erhvervsrettede gymnasium, mens HTX giver dig en højere teknisk studentereksamen. Fra sommeren 2024 udbyder vi tilmed HF-enkeltfag.
Handelsgymnasium Grenaa Handelsgymnasium Rønde Teknisk gymnasium Grenaa HF-enkeltfag - Grenaa, Hornslet Brobygning/introforløb

VID ERHVERVSUDDANNELSER

Hos Viden Djurs tilbyder vi et stort udvalg af erhvervsuddannelser – både indenfor medier, mekanik, el, metal, handel, økologisk landbrug og fødevarer.
Til dig der kommer direkte fra folkeskolen (GF1) Til dig der er under 25 (GF2) Til dig der er over 25 (EUV) Brobygning/introforløb

10. klasse

Kickstart din ungdomsuddannelse med et lærerigt år i 10. klasse. Vi udbyder både almen 10. klasse og den erhvervsrettede EUD10.
10KCD og EUD10

COLLEGE TILBUD

Få endnu mere ud af din uddannelse på Viden Djurs med et af vores college tilbud. Her får du mulighed for at dyrke din særlige interesse.
Kalø Økologisk Landbrugsskole 3D College Game College Brazil Football College

VID detail

Hos VID detail kan du udvikle din virksomhed og dine medarbejdere. Vi skræddersyer uddannelsesforløb efter jeres forretningsmæssige behov.
Elevuddannelsen AMU kurser Akademiuddannelse

VUC og Efteruddannelse

Hos Viden Djurs tilbyder vi en bred vifte af voksen- og efteruddannelse, der udvikler og styrker dine kompetencer.
VUC (HF-enkeltfag, AVU, FVU, OBU) Efteruddannelse (AMU)

Søg på videndjurs.dk

Flyttedag på Viden Djurs: Merkantile erhvervsuddannelser rykker ind på VID Gymnasier

Fra august 2023 bliver de merkantile uddannelser på Viden Djurs i Grenaa samlet på samme adresse, hvor eleverne på EUD/EUX Business bliver en del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab med gymnasieeleverne på HHX og HTX. Målet er at styrke uddannelserne og sker på baggrund af gode erfaringer fra Rønde, hvor samme flytning har givet flere elever på de merkantile EUD og EUX-uddannelser.

På Viden Djurs skal flyttekasserne findes frem, for hen over sommerferien blæser der nye vinde over uddannelseslandskabet i Grenaa. VID Gymnasier på N. P. Josiassens Vej får nemlig nye beboere, når eleverne fra EUD/EUX Business til det nye skoleår flytter fra VID Erhvervsuddannelser og ind på adressen.

Her kommer eleverne til at gå side om side, og ved at flytte EUD Business og EUX Business til samme lokation som de gymnasiale uddannelser HHX og HTX, er der ifølge Mikkel Gottlieb Bennetzen, konst. uddannelseschef på VID Erhvervsuddannelser, flere fordele ved, både for elever og undervisere. 

”Vi regner med, at flytningen kan føre til en styrkelse af det faglige grundlag for alle elever på adressen og underviserne imellem, da der er mange fag, som går igen på uddannelserne. Ved at kombinere de akademiske principper og teorier fra HHX og HTX med de praktiske færdigheder og erhvervsrettede kompetencer fra EUD og EUX Business, kan eleverne også få en mere helhedsorienteret og hands-on tilgang til læring – og det gælder egentligt for alle uddannelserne,” udtaler Mikkel Gottlieb Bennetzen.

Når man på Viden Djurs vælger at flytte de merkantile erhvervsuddannelser, sker det bl.a. også på baggrund af gode erfaringer fra Rønde, hvor der sidste år skete en lignende flytning af EUD/EUX Business, der rykkede fra lokaler ved Kalø Økologisk Landbrugsskole til Handelsgymnasium Rønde. Flytningen har nemlig betydet fremgang i optaget på EUD og EUX.

Fællesskabet styrkes

Flytningen giver også uddannelserne mulighed for et øget samarbejde eleverne imellem. Dette kan bidrage til at udvikle teamwork- og samarbejdsevner, hvilket er vigtigt i mange arbejdssituationer. Eleverne kan også få mulighed for at arbejde sammen på tværs af forskellige fagområder og drage fordel af hinandens forskellige perspektiver og styrker.

”På VID Gymnasier glæder vi os meget til, at EUD/EUX Business flytter til N. P. Josiassens Vej. Det er en kæmpe styrke for både det sociale og faglige, at vi har flere forskellige typer af uddannelser samlet på samme adresse. Det giver et inspirerende studiemiljø, som alle kommer til at få gavn af, og samtidigt er der et merkantilt fællesskab imellem særligt HHX og EUD/EUX Business, som giver et fagligt fællesskab for både elever og undervisere,” siger konst. rektor på VID Gymnasier, Christoffer Pedersen.

At der kommer flere elever på skolen, kommer naturligvis også til at give sig til udtryk i det sociale liv, da uddannelserne kommer til at være sammen om alt fra fællessamlinger, foredrag, fredagsbarer, galla og andre fester.

”Det tænker jeg, at alle eleverne ser frem til,” slutter Mikkel Gottlieb Bennetzen, konst. uddannelseschef på VID Erhvervsuddannelser.

FAKTA om uddannelserne

EUD BUSINESS
er en 3-årig erhvervsuddannelse inden for handel eller detail, som er opdelt i to grundforløb af hver 20 uger og et hovedforløb med oplæring i en virksomhed i to år.

EUX BUSINESS er en erhvervsfaglig gymnasial uddannelse på to år, hvor du bliver faglært indenfor handel, kontor eller detail samtidig med, at du tager en studentereksamen. Efterfølgende kan du komme i to års oplæring hos en virksomhed.

HTX er det tekniske gymnasium med fokus på naturvidenskab, kroppens opbygning, innovative designs, programmering, spiludvikling og teknologiske løsninger. 

HHX er handelsgymnasiet, hvor du får kendskab til erhvervslivets mange muligheder. Her kan du fordybe dig i områder som økonomi, globale forhold, jura, sprog og marketing.