VID GYMNASIER & HF

Hos Viden Djurs kan du tage HHX og HTX. HHX er det merkantile erhvervsrettede gymnasium, mens HTX giver dig en højere teknisk studentereksamen. Fra sommeren 2024 udbyder vi tilmed HF-enkeltfag.
Handelsgymnasium Grenaa Handelsgymnasium Rønde Teknisk gymnasium Grenaa HF-enkeltfag - Grenaa, Hornslet Brobygning/introforløb

VID ERHVERVSUDDANNELSER

Hos Viden Djurs tilbyder vi et stort udvalg af erhvervsuddannelser – både indenfor medier, mekanik, el, metal, handel, økologisk landbrug og fødevarer.
Til dig der kommer direkte fra folkeskolen (GF1) Til dig der er under 25 (GF2) Til dig der er over 25 (EUV) Brobygning/introforløb

10. klasse

Kickstart din ungdomsuddannelse med et lærerigt år i 10. klasse. Vi udbyder både almen 10. klasse og den erhvervsrettede EUD10.
10KCD og EUD10

COLLEGE TILBUD

Få endnu mere ud af din uddannelse på Viden Djurs med et af vores college tilbud. Her får du mulighed for at dyrke din særlige interesse.
Kalø Økologisk Landbrugsskole 3D College Game College Brazil Football College

VID detail

Hos VID detail kan du udvikle din virksomhed og dine medarbejdere. Vi skræddersyer uddannelsesforløb efter jeres forretningsmæssige behov.
Elevuddannelsen AMU kurser Akademiuddannelse

VUC og Efteruddannelse

Hos Viden Djurs tilbyder vi en bred vifte af voksen- og efteruddannelse, der udvikler og styrker dine kompetencer.
VUC (HF-enkeltfag, AVU, FVU, OBU) Efteruddannelse (AMU)

Søg på videndjurs.dk

Gastronom

Hvis du elsker at lave mad og at eksperimentere med smagssammensætninger, så er uddannelsen som gastronom det rette valg for dig. Her kan du udfolde din kreativitet, kredse om detaljerne og omdanne dine ideer til velsmagende retter.

Gastronom

Hvis du elsker at lave mad og at eksperimentere med smagssammensætninger, så er uddannelsen som gastronom det rette valg for dig. Her kan du udfolde din kreativitet, kredse om detaljerne og omdanne dine ideer til velsmagende retter.

Uddannelsen som gastronom

På uddannelsen til gastronom lærer du at tilberede måltider af gode råvarer. Du fordyber dig i smag og konsistens og sammensætter måltider, der er en oplevelse for kunden at spise. Du bliver trænet i både at tilberede og anrette maden og får også indblik i, hvordan du vælger de rigtige drikkevarer til menuen. Gastronomuddannelsen introducerer dig desuden til områder som indkøb og kundeservice, så du er godt klædt på til de mange forskellige opgaver på arbejdspladsen.

Kendetegnet for de fleste gastronomer er deres store kærlighed til mad og madlavning. Uddannelsen er for dig, der finder inspiration i alt omkring dig, og som har evnerne og ideerne til at omsætte det til smagfulde oplevelser. Arbejdstempoet er højt inden for restaurationsbranchen, og mange har skæve arbejdstider, men med uddannelsen til gastronom har du samtidig mulighed for at dyrke din kreativitet og din interesse for smagsoplevelser til glæde for dig selv og andre.

På uddannelsen til gastronom er der et helt særligt studiemiljø. Selvom branchen kan være konkurrencepræget, er venskaber og sammenhold en stor del af uddannelsen. Vi arrangerer løbende hyggelige og sociale aktiviteter, som skaber fællesskab blandt eleverne, blandt andet vores årlige gourmetuge, hvor du sammen med de andre elever tilbereder lækre måltider for familie og venner. Her får du ikke blot en uddannelse, du får venner for livet.

 

Grundforløb 2

Grundforløb 2 på gastronomuddannelsen varer 20 uger. Her opnår du de nødvendige faglige kompetencer, for at du kan gennemføre det hovedforløb, du skal fortsætte på.

På uddannelsen til gastronom foregår undervisningen i tæt samspil mellem teori og praksis. Du får viden om hygiejne, sundhed, ernæring og madlavning, og du arbejder med at sammensætte en menu og vælge drikkevarer. Du bliver også undervist i at betjene kunder og at arbejde i et team.

EUV - for dig der er +25 år

Hvis du er 25 år eller derover, og drømmer om at blive faglært, skal du tilmelde dig EUV (erhvervsuddannelse for voksne).

Læs mere om dine muligheder som EUV-elev.

Hovedforløb

Efter grundforløbet kan du starte på hovedforløbet, hvor du udbygger din viden og dine færdigheder inden for gastronomi og madlavning.

Hovedforløbet som gastronom kan du tage på en af vores samarbejdsskoler, f.eks. Aarhus Tech. Du kan kontakte vores vejleder, hvis du har brug for vejledning om dine muligheder.

På hovedforløbet kan du vælge mellem tre forskellige specialiseringer. Hver af specialerne har forskelligt indhold og længde.

Gastronomassistent

På uddannelsen til gastronomassistent lærer du at udføre alle de rutineprægede opgaver i et moderne restaurationskøkken. Du lærer at behandle og tilberede råvarerne korrekt og at sikre at reglerne for god hygiejne overholdes.

Uddannelsen til gastronomassistent tager 2 år.

Smørrebrød og catering

Uddannelsen i smørrebrød og catering klæder dig på til at varetage mange forskelligartede arbejdsopgaver i kantiner, cafeterier, grill- og burgerbarer og på bistroer. Du lærer at planlægge, handle og tilberede kolde, lune og varme retter samt desserter. Du bliver også undervist i, hvordan du sørger for at salgsstedet ser indbydende ud, og hvordan du giver kunderne en god service.

Uddannelsen inden for smørrebrød og catering tager 3 år og 6 måneder.

Kok

Kokken er ofte køkkenets centrum. På uddannelsen til kok lærer du at sammensætte menuer, planlægge indkøb og klargøre og tilberede de forskellige råvarer. Du bliver undervist i at kontrollere råvarernes kvalitet, og du får viden om, hvordan de renses og tilskæres korrekt. Du får desuden undervisning i at anrette maden, så det fremstår indbydende.

Uddannelsen til kok tager 4 år og 3 måneder

Obligatoriske fag

Udover de uddannelsesrettede fag skal du på grundforløbet gennemføre en række grundfag. For at kunne starte på hovedforløbet på uddannelsen til gastronom, er det et krav, at du på grundforløbet består følgende fag:

Du skal desuden have taget følgende certifikater, for at kunne starte på hovedforløbet til gastronom:

 • Almen fødevarehygiejne
 • Førstehjælp på erhvervsuddannelserne
 • Elementær brandbekæmpelse

EUX

Hvis du går på EUX-uddannelsen til gastronom, er der yderligere krav til, hvilke grundfag du skal bestå i løbet af grundforløbet, og hvilke du skal bestå for at gennemføre hovedforløbet.

På grundforløbet på EUX-uddannelsen skal du bestå følgende fag:

På hovedforløbet på EUX-uddannelsen skal du som minimum bestå følgende fag:

Læreplads

Som elev på uddannelsen til gastronom skal du undervejs i oplæring i en virksomhed. Du skal selv finde din læreplads, men får støtte af skolens vejledere, der hjælper dig gennem processen.

Den bedste måde, du kan få en læreplads på, er ved at skrive en uopfordret ansøgning, som du personligt afleverer til den virksomhed, du gerne vil i lære hos. Skolens vejledere kan hjælpe dig med, hvordan du skal gribe ansøgningsprocessen an.

Hvis det ikke lykkes dig at få en uddannelsesaftale, kan du eventuelt fortsætte din uddannelse som skoleoplæringselev på den skole, hvor du tager dit hovedforløb. VID Erhvervsuddannelser tilbyder ikke skoleoplæring inden for gastronomi, i stedet kan du komme i skoleoplæring på en af vores samarbejdsskoler, f.eks. Aarhus Tech.

Du kan kontakte vores vejleder, hvis du har brug for vejledning om dine muligheder.

Uddannelsesstart

På uddannelsen til gastronom er der uddannelsesstart på følgende tidspunkter

 • Januar
 • August

Tilmeld dig uddannelsen her

Økonomi

SU
Du kan få SU under grundforløbet på din erhvervsuddannelse, hvis du er fyldt 18 år.

Løn
Har du en uddannelsesaftale allerede fra grundforløbets start, modtager du lærlingeløn under hele din uddannelse.

Hvor meget du får i løn, afhænger af hvilken uddannelse du er i gang med. Lønnen stiger løbende gennem din uddannelse, og du får udbetalt løn, både når du er i oplæring i en virksomhed og på skoleophold.

Du kan læse mere om SU og løn på erhvervsuddannelser her.

Eksamen

Ved den afsluttende grundforløbsprøve på VID Erhvervsuddannelser har vi en særlig eksamensform på alle uddannelser inden for fødevarer. På uddannelsen til gastronom skal du tilberede forskellige retter, som underviser og censor efterfølgende smager på. Under forberedelsen observerer de dit arbejde. Ved hjælp af en Power Point skal du desuden gøre rede for din proces og dit valg af ingredienser.

På den måde får du mulighed for at demonstrere de teknikker og færdigheder, du har lært gennem uddannelsen.

Fremtidsmuligheder

Som uddannet kok, gastronomassistent eller smørrebrød- og cateringmedarbejder har du mange jobmuligheder i fremtiden både i Danmark og i udlandet. Du kan f.eks. få arbejde inden for hotel- og restaurationsbranchen eller i små og store virksomheder i både i det private og i det offentlige.

Du kan også vælge at videreuddanne dig eller at åbne dit eget spisested. Det kræver mod og hårdt arbejde, men med uddannelsen som gastronom er du klædt godt på.

Undervisningsplan og eksamensreglement

Alle erhvervsskoler udarbejder lokale undervisningsplaner for både grundforløb og hovedforløb. 

På VID Erhvervsuddannelser kan du finde vores undervisningsplaner- og beskrivelser på VIDOnline, som er vores virtuelle læringsmiljø. Her kan du læse mere om læringsaktiviteter, læringselementer, bedømmelseskriterier, eksamensreglement mv. for din uddannelse.

Du finder VIDOnline her. Vælg punktet ”lokale undervisningsplaner”.

Kom på virtuel rundvisning

Du kan besøge vores køkken og restaurant og resten af VID Erhvervsuddannelsers værksteder i Grenaa hjemme fra sofaen.

Her kan du se klasseværelser, værksteder og køkken, og danne dig et indtryk af skolen. Rundvisningen er fyldt med videoer og links, som kan fortælle dig mere om lige det område, der interesserer dig. 

På uddannelsen til gastronom bruger du det meste af tiden i køkkenet og i vores restaurant.

 • Blå ikoner er information om de forskellige studieretninger.
 • Røde ikoner er information om skolen og de forskellige lokaler.

Afspil video

Oplev vores køkken

På VID Erhvervsuddannelser har vi et helt fantastisk køkken, hvor vores elever bliver undervist og dygtiggør sig i optimale rammer.

Vi hjælper dig på rette vej

Vores studievejleder er altid klar til at

 • vejlede dig om, hvordan du bedst gennemfører din uddannelse
 • hjælpe dig, hvis du har faglige, sociale eller psykiske problemer på din uddannelse
 • give dig information om oplæring i udlandet (PIU-ordningen)
 • formidle kontakt til andre relevante studievejledere og videregående uddannelser
 • hjælpe i forbindelse med SU-ansøgning
 • hjælpe ved jobsøgning og udarbejdelse af jobansøgninger
 • tage en uformel snak med tavshedspligt

Kontakt vores studievejleder

SKAL DU VÆLGE EUD ELLER EUX?

Hvad er EUD?

 • EUD er en erhvervsuddannelse med både skoleforløb og oplæring i en virksomhed – du får altså både praktisk og teoretisk undervisning.
 • Du får mulighed for at træne dine håndværksmæssige færdigheder og fordybe dig i et bestemt fag
 • Du modtager et svendebrev, når du er færdig med uddannelsen
 • Med en EUD kan du gå direkte i arbejde i en virksomhed inden for dit fag

Hvad er EUX?

 • Med en EUX får du både en erhvervsuddannelse (EUD) og en gymnasial uddannelse. Du bliver altså faglært student.
 • Du får praktisk erfaring som ved en EUD og tager samtidig grundfag på gymnasialt niveau
 • Du får både en studenterhue og et svendebrev, når du er færdig med uddannelsen
 • Når du er færdig med uddannelsen, kan du vælge at tage en videregående uddannelse eller finde et arbejde inden for dit fagområde.

Nyttig viden

VID Erhvervsuddannelser

VID Erhvervsuddannelser dækker over mange forskellige erhvervsuddannelser. Her fokuserer vi på at gøre dig klar til at arbejde i erhvervslivet fremadrettet. Uddannelserne veksler mellem skoleforløb og oplæring i virksomheder eller et skoleoplæringscenter.

Undervisningen på alle uddannelser er praksisnær og erhvervsrettet. Vi tager så vidt muligt udgangspunkt i virkelige cases fra erhvervslivet, så du bliver klædt bedst muligt på til at tage dine kompetencer og færdigheder med dig ud på arbejdspladsen.

Afhængigt af din alder og hvilken baggrund du kommer med, er der forskellige måder at starte på en erhvervsuddannelse.

 

Adgangskrav til grundforløb 1 (GF1)

Har du afsluttet 9. eller 10. klasse inden for de sidste to år, starter du din erhvervsuddannelse på grundforløb 1 (GF1).

For at starte på grundforløb 1 skal du opfylde disse adgangskrav:

 • Du skal have bestået folkeskolens afgangseksamen
 • Du skal have et karaktergennemsnit på mindst 2,0 i dansk ved afgangsprøven i 9. eller 10. klasse eller en tilsvarende prøve
 • Du skal have et karaktergennemsnit på mindst 2,0 i matematik ved afgangsprøven i 9. eller 10. klasse eller en tilsvarende prøve
 • Du skal være vurderet uddannelsesparat ved afslutningen af 9. eller 10. klasse
 • Du skal have indsendt din studievalgsportfolio

Eller:

 • Du har en uddannelsesaftale med en virksomhed, der omfatter grundforløb 1. Med en uddannelsesaftale springer du som udgangspunkt grundforløb 1 over, medmindre uddannelsesaftalen også omfatter denne del af grundforløbet.

GF1+

Opfylder du ikke adgangskravet om mindst 2,0 i gennemsnitskarakter i både dansk og matematik til afgangsprøven i 9. klasse eller fra 10. klasse eller en tilsvarende prøve, kan du tilmelde dig forberedende forløb på GF1+.

Kommer du fra 9. klasse, kan du søge ind på 10KCD eller EUD10

Adgangskrav til grundforløb 2 (GF2) – for dig under 25 år

Hvis det er mere end to år siden, at du har afsluttet 9. eller 10. klasse, og du er under 25 år, starter du din erhvervsuddannelse på grundforløb 2 (GF2).

For at starte på grundforløb 2 skal du opfylde disse adgangskrav:

 • Du har gennemført grundforløb 1 (GF1)

Eller:

 • Du skal have et karaktergennemsnit på mindst 2,0 i dansk ved afgangsprøven i 9. eller 10. klasse eller en tilsvarende prøve
 • Du skal have et karaktergennemsnit på mindst 2,0 i matematik ved afgangsprøven i 9. eller 10. klasse eller en tilsvarende prøve
 • Du har modtaget undervisning på en GFU i mindst 1 år. Undervisningen på GFU skal have været rettet mod optagelse på en erhvervsuddannelse
 • Du har gennemført 1 år af en gymnasial ungdomsuddannelse (HHX, HTX, STX eller HF)
 • Den erhvervsskole du søger om optagelse ved, skal på baggrund af en samtale vurdere, at du kan gennemføre en erhvervsuddannelse.

Eller:

 • Du har en uddannelsesaftale med en virksomhed, der omfatter grundforløb 2

 

 

Adgangskrav til grundforløb 2 (GF2) - for dig over 25 år (EUV)

EUV er erhvervsuddannelse for voksne. Det er et uddannelsesforløb rettet mod dig, der er 25 år eller ældre, når du starter din erhvervsuddannelse. Her bliver uddannelsesforløbet tilrettelagt på baggrund af din erfaring fra tidligere arbejde og uddannelse.

Adgangskravene til EUV er de samme som for erhvervsuddannelser for unge. Det betyder, at du skal opfylde de generelle adgangskrav for optagelse på grundforløb 2. Du skal altså have et karaktergennemsnit på minimum 2,0 i både dansk og matematik fra 9. eller 10. klasse eller på forhånd have en uddannelsesaftale med en virksomhed.

Hvis du har to års relevant erhvervserfaring og opfylder visse fastlagte kriterier, kan du få forkortet dit grundforløb 2 eller starte din erhvervsuddannelse direkte på hovedforløbet. Denne afklaring sker gennem en realkompetencevurdering på skolen.

Når du er fyldt 25 år, kan du evt. blive ansat som voksenlærling til en forhøjet lærlingeløn. Dette er en aftale mellem dig og virksomheden.

Hovedforløb/oplæring

Før du kan starte på hovedforløbet, skal du bestå GF2 og de overgangskrav, der er til din uddannelse. Overgangskrav er udvalgte fag, som du skal bestå på et bestemt niveau.

Du skal også have indgået en uddannelsesaftale med en virksomhed eller en skoleoplæring, hvis du ikke kan finde en læreplads i en virksomhed

Skoleoplæring

Hvis du ikke får en uddannelsesaftale om en læreplads i en virksomhed, kan du i stedet færdiggøre din uddannelse som skoleoplæringselev. Når du er i skoleoplæring, opnår du de samme faglige færdigheder som de elever, der er i ordinær lære. Du følger også de samme skoleforløb som disse elever.

Hos VID Erhvervsuddannelser er det muligt at være i skoleoplæring ved skoleoplæringscenteret Viden Djurs Skillz. Vi kan tilbyde skoleoplæring indenfor følgende uddannelser

Du kan læse mere om dine muligheder for skoleoplæring her.

 

Uddannelsessted

Uddannelserne på VID Erhvervsuddannelser er fordelt på fire adresser. Vi har tre afdelinger i Grenaa og to i Rønde.

Aarhusvej 49, 8500 Grenaa

N. P. Josiassens Vej 44E, 8500 Grenaa

Skrejrupvej 9B, 8410 Rønde

Ydesvej 5, 8500 Grenaa

Skovridervej 3, 8410 Rønde

Bo på skolehjem

Hvis du går på en erhvervsuddannelse, kan du bo på skolehjem, hvis din samlede rejsetid fra hjemmet til skolen er mere end 75 minutter med offentlige transportmidler.

Tjek f.eks. din afstand fra hjem til skole via rejseplanen.dk. 

På skolehjemmet bor du på to-mandsværelser med fuld kost og logi på alle hverdage.

Hvis du er under 18 år, kan du bo gratis på skolehjem, mens prisen er 587 kr. pr. uge., hvis du er over 18 år.

Ofte stillede spørgsmål

Overvejer du at tage en erhvervsuddannelse? Få svar på de mest stillede spørgsmål om vores håndværks og businessuddannelser.

Livet på skolen

Vores skole er mere end bare en skole. VID Erhvervsuddannelser har et traditionsrigt studiemiljø med mange tilbagevendende kulturelle og festlige begivenheder og events.

I løbet af skoleåret kan du deltage i en lang række arrangementer i form af f.eks. foredrag, kaffemøder, gallafest for nuværende og gamle elever, fester, fredagscaféer, politiske valgmøder, juletræspyntning og meget mere, og hvert år kommer nye traditioner til.

 

Elevråd

Elevrådet på VID Erhvervsuddannelser repræsenterer eleverne og varetager dine interesser over for skolens bestyrelse, ledere og lærere.

Som medlem af elevrådet, har du mulighed for at få indflydelse på mange af de beslutninger, der træffes i skolens dagligdag. F.eks. hvordan studie- og ungdomsmiljøet kan optimeres, du bliver en aktiv del i at arrangere aktivitetsdage, fester og foredrag på skolen.

Der er valg i starten af september. Formanden for elevrådet har også mulighed for at blive elevrepræsentant i skolens bestyrelse.

Fester og fredagsbar

På VID Erhvervsuddannelser lægger vi vægt på din sociale trivsel. Derfor går vi op i, at du også tilbringer tid sammen med dine klassekammerater uden for klasseværelset.

Vi arrangerer løbende forskellige sociale arrangementer, hvor du kan opleve dine klassekammerater i andre rammer end i undervisningen. Det er både fester, fredagsbarer og andre hyggelige aktiviteter.

Du gør både dig selv og dine venner en tjeneste, hvis du er en del af det sociale liv på skolen. Det bliver uden tvivl en sjovere fest, hvis du er med.

Studieture

På VID Erhvervsuddannelser er studieturene er en del af undervisningen. Programmet kan f.eks. indeholde:

 • Virksomhedsbesøg – enten på en udenlandsk virksomhed eller en dansk virksomhed i udlandet
 • Besøg på den lokale ambassade med oplæg om f.eks. kultur, erhvervsliv og politik
 • Besøg på uddannelsesinstitutioner
 • Besøg på historiske og kulturelle seværdigheder. 

De sociale arrangementer og tiden til at styrke venskabet blandt eleverne er også en vigtig del af studieturene.

Sociale Medier

På vores sociale medier kan du følge med i, hvad der sker på din uddannelse. Her opdaterer vi løbende med nyheder og informationer om forskellige arrangementer

Sådan søger du ind

Du søger om optagelse på VID Erhvervsuddannelser på www.optagelse.dk.

Inden du søger ind, skal du sikre dig, at du opfylder adgangskravene, som du kan læse her på siden under fanen "uddannelsen”. Adgangskravene er forskellige alt efter dit uddannelsesvalg, din alder og din erfaring.

Hvis du har spørgsmål om optagelse på VID Erhvervsuddannelser, er du velkommen til at kontakte vores studievejleder.

Vær opmærksom på, at vi sender alt post digitalt til din e-Boks. Tjek din postkasse på e-boks.dk

Optagelsesprøve

Opfylder du ikke adgangskravene til at starte på grundforløb 2 kan du komme til en optagelsesprøve. For grundforløb 2 (EUD/EUX) med uddannelsesstart januar 2024 holder Viden Djurs optagelsesprøver den 8. januar 2024.

Vigtige datoer og feriekalender

Værksteds og Medieuddannelserne

Opstart sommer 2023:
Opstart for GF1 og GF2 d. 7. august 2023

Ferie og helligdage:

 • Efterårsferie uge 42
 • Juleferie på værkstedsuddannelserne: 21. december 2023 - 3. januar 2024 (begge dage inklusiv)
 • Juleferie på medieuddannelserne: 21. december 2023 - 3. januar 2024 (begge dage inklusiv)

Afslutning d. 12. januar 2024

Opstart vinter 2024:
Opstart for GF2 d. 15. januar 2024

Ferie og helligdage:

 • Vinterferie uge 7
 • Påskeferie d. 25. marts.-1. april 2024 – begge dage inklusive
 • Kr. Himmelfartsdag d. 9.-10. maj 2024 – begge dage inklusive
 • 2. pinsedag d. 20. maj 2024
 • Grundlovsdag d. 5. juni 2024

Afslutning

 • Medie: d. 21. juni 2024
 • Værksted: d. 28. juni 2024

Businessuddannelserne

Opstart sommer 2023:
Opstart for GF1 og GF2 d. 7. august 2023

Ferie og helligdage:

 • Efterårsferie uge 42 2023
 • Juleferie d. 21. december 2023 – 3. januar 2024 (begge dage incl.)

Afslutning d. 12. januar 2024

Opstart vinter 2024:
Opstart for GF2 d. 19. januar 2024

Ferie og helligdage:

 • Vinterferie uge 7
 • Påskeferie d. 25. marts.-1. april 2024 – begge dage inklusive
 • Kr. Himmelfartsdag d. 9.-10. maj 2024 – begge dage inklusive
 • 2. pinsedag d. 20. maj 2024
 • Grundlovsdag d. 5. juni 2024

Dimission d. 28. juni 2024

Aflysninger

I tilfælde aflysninger grundet vejrmæssige forhold, læs mere her

Offentlig transport

Ungdomskort

Med et Ungdomskort fra Midttrafik kan du rejse frit med bus, letbane og tog i det prisområde, du bor i, eller mellem din uddannelse og dit hjem. Du kan også spare penge på bus- og togrejser i resten af landet. Bestil dit Ungdomskort i god tid og senest 4 uger, før du skal bruge det.

Du kan læse mere om fordele, priser og bestilling på www.midttrafik.dk/ungdomskort.

 

Norddjurstrafik - Lokalkørsel

Bustransport for elever til ungdomsuddannelserne med lokalruterne er gratis, men ved brug af de regionale ruter skal der købes buskort på www.ungdomskort.dk. Spørgsmål vedr. ruternes drift kan stilles til Midttrafik, tlf. 8740 8200

Hent køreplan for lokalkørsel gældende fra 14. august 2023 til 28. juni 2024

 

Flextur Ung

Flextur Ung er ophørt per 26. juni 2023.

Studie- og ordensregler

Studie – og ordensreglerne skal medvirke til, at uddannelsernes formål opnås, samt at bidrage til et godt undervisningsmiljø. Som elev skal du følge disse studie- og ordensregler.  

Ordensreglerne omfatter også din adfærd uden for skolen, i det omfang den har direkte indflydelse på undervisningsmiljøet, ordenen og samværet på skolen.

Aktiv deltagelse i undervisningen
Du har pligt til at deltage aktivt i undervisningen på skolen. Dette indebærer:

 • Du skal møde til og deltage i den undervisning, der kræver tilstedeværelse på skolen
 • Du skal aflevere dine opgaver til tiden, og de skal følge de krav, der er fastsat. Du skal desuden selv have produceret dem.
 • Du skal deltage i eksamener, terminsprøver, årsprøver og lignende
 • Du skal deltage i studieture, ekskursioner mv. Det gælder også ture med deltagerbetaling
 • Du skal deltage i andet fastlagt undervisning. Det gælder også selvstændigt arbejde og virtuel undervisning
 • Du skal deltage i vejledning

I hver lektion registreres fremmøde/fravær.

Er du ikke studieaktiv så vil du blive indkaldt til en påtænkt advarsel. Ved gentagne tilfælde hvor du ikke er studieaktiv, kan det i yderste konsekvens medføre framelding fra uddannelsen

Almindelig orden og adfærd på skolen
På skolen, og i forbindelse med skolerelaterede aktiviteter, gælder almindelige regler for god opførsel. Dette indebærer blandt andet:

 • at du møder til tiden, rydder op efter dig selv, ikke taler i mobiltelefon i timerne og lignende
 • at du udviser respekt og taler ordentligt til de øvrige studerende på skolen og overfor skolens ansatte, både mundtligt og skriftligt.
 • at du udviser respekt overfor de fysiske rammer på skolen
 • at du uden tøven eller diskussion efterkommer anvisninger fra skolens ansatte
 • at du følger den gældende IT-politik på skolen
 • at du skriver i Studie+, hvis du er syg
 • at du passer på de materialer, du låner. Det er f.eks. bøger, computere mv.
 • De almindelige regler og normer for god opførsel gælder på hele skolen, og det forventes, at du behandler dine medmennesker og omgivelser med respekt. Skolen accepterer ikke mobning eller anden form for diskrimination, herunder tilskyndelse eller påvirkning af elever til ekstreme eller fundamentalistiske holdninger og adfærd.

Mødepligt
Reglerne for mødepligt og fravær gælder for VID Erhvervsuddannelser både i Grenaa og Rønde.

Som elev på VID Erhvervsuddannelser har du pligt til at møde i skole. Når du er her og følger undervisningen, kan vi lære dig det, du skal kunne, for at gennemføre uddannelsen. Hvis du ikke er i skole, kan vi ikke lære dig den nødvendige faglige viden.

Du kan selvfølgelig blive forhindret i at komme i skole. Den kan f.eks. være på grund af sygdom, lægebesøg m.m. Det ved vi godt, men det er vigtigt, at dit fravær er så lavt som overhovedet muligt.

Hvis du ikke er i skole en dag, bliver resten af din klasse stadig undervist og lærer noget denne dag. Det er derfor dit eget ansvar at indhente det, som din klasse har lært, mens du var fraværende.

Hvis du på forhånd ved, at du skal være fraværende en dag, så bed en klassekammerat om at hjælpe dig med at indhente det, du mangler.

Protokol
Der bliver ført protokol hver time. Hvis du ikke er der, når protokollen bliver ført, kan du risikere at få fravær for hele timen.  Så kom altid til tiden.

Hvis du ikke er til stede i undervisningen, får du fravær, uanset hvilken årsag der ligger bag dit fravær.

Hvis du er fraværende, skal du ALTID skrive en besked i Studie+ om, hvorfor du er fraværende. Din underviser kan se din besked, og kan derfor se, hvis du er fraværende af en god grund f.eks. indlæggelse, session eller dødsfald i familien.

Fraværsregler
20 lektioners fravær = Påtænkt advarsel

Kontaktlærer/studievejleder indkalder eleven til samtale om hvad fraværet skyldes. Der laves en handlingsplan for hvordan eleven forbedrer sin mødepligt fremadrettet. Kontaktlærer er ansvarlig for at indkalde eleven og skrive kort resumé i Studie+ som eleven, resten af klassens undervisere og Uddannelsesleder kan se. Derudover træffes der en afgørelse ift. om den påtænkte advarsel bliver til en reel advarsel. Afgørelsen uploades i Studie+ og eleven adviseres.

50 lektioners fravær = Påtænkt advarsel

Kontaktlærer/studievejleder indkalder eleven til samtale og udarbejder resume pba. samtalen. Kontaktlærer følger op på den aftale, der tidligere er indgået og taler med eleven om hvad fraværet skyldes. Endvidere tales der om hvad eleven og skolen kan gøre for at sikre at eleven forbedrer fremmødet. Derudover træffes der en afgørelse ift. om den påtænkte advarsel bliver til en reel advarsel. Afgørelsen uploades i Studie+ og eleven adviseres.

80 lektioners fravær = Påtænkt advarsel

Uddannelsesleder indkalder eleven til samtale. Uddannelsesleder følger op på de aftaler der tidligere er indgået og taler med eleven om hvad fraværet skyldes. Der træffes en afgørelse ift. om den påtænkte advarsel bliver til en reel advarsel. Afgørelsen uploades i Studie+ og eleven adviseres. Der laves en handlingsplan sammen med eleven for at undgå at elevens fravær får et omfang af 100 lektioner. Eleven risikomarkeres i studie+ i forhold til risiko for frafald fra uddannelsen og eleven vil blive kontaktet af UU. Afgørelsen på påtænkt advarsel sendes i Eboks til eleven. Hvis eleven er under 18 år, orienteres værger via Eboks.

100 lektioners fravær = påtænkt udmeldelse

Uddannelsesleder indkalder eleven til samtale med henblik på påtænkt framelding fra uddannelsen. Såfremt eleven er under 18 år, orienteres værger via Eboks og inviteres med til samtalen.

Der træffes en afgørelse pba. af samtale og afgørelsen fremsendes i Eboks til eleven og hvis eleven er under 18 år fremsendes afgørelsen til værger i Eboks.

Brug af AI (herunder bl.a. Chat GPT)
Brug af værktøjer baseret på kunstig intelligens (AI) som f.eks. Chat GPT er ikke tilladte hjælpemidler og må ikke bruges i forbindelse med opgaveløsning, under prøver og under en eventuel forberedelse på erhvervsuddannelserne.

Det skyldes, at opgave- eller prøvebesvarelsen skal være eksaminandens egen og selvstændige besvarelse. Derfor er AI-baserede værktøjer ikke lovlige hjælpemidler. Det gælder både under selve prøven og under en eventuel forberedelse.

Viden Djurs anvender programmet Examcookie og det er et krav for at kunne blive indstillet til eksamen, at programmet er installeret og aktivt i forbindelse med prøver/eksamen.

Anvendelse af ulovlige hjælpemidler, i forbindelse med eksamen/prøve vil være eksamenssnyd og resulterer i bortvisning fra prøven. I forbindelse med opgaver i fagene i løbet af uddannelsen, så er det op til den pågældende underviser at vurdere om du har brugt AI til din opgavebesvarelse. Hvis det på baggrund af din opgavebesvarelse vurderes at du har brugt AI, så vil du første gang blive sanktioneret med en advarsel og få karakteren -3 for din opgavebesvarelse. Bruger du AI til opgaveløsning endnu engang så vil du få 2. advarsel og karakteren -3. Tredje gang man bruger AI til opgavebesvarelsen, vil man blive frameldt uddannelsen.   

Synlig profil på www.lærepladsen.dk
Eleverne skal have en opdateret og synlig profil på www.lærepladsen.dk. Profilen skal være oprettet første dag på grundforløb 2 og være synlig under hele forløbet på skolen. Ligeledes skal eleven være aktivt søgende fra og med starten af grundforløb 2 og under den resterende del af uddannelsen på skolen jf.  bekendtgørelsen. Har man ikke en synlig profil på www.lærepladsen.dk eller er man ikke aktivt søgende, så kan det medføre framelding fra uddannelsen.

At være aktivt søgende vil sige at man som minimum skal kunne dokumentere at have søgt en læreplads pr. 14 dage. For at dokumentere dette skal ansøgningerne uploades på www.lærepladsen.dk. Såfremt man ikke uploader ansøgningerne så kan sanktionen være at man bliver frameldt uddannelsen.

Godkendt fravær
Hvis du er med til en aktivitet, som foregår i Viden Djurs’ navn, og som forhindrer dig i at deltage i undervisningen, kan vi give dig ”godkendt fravær”.

Det kan f.eks. være praktik i en virksomhed eller elevrådsarbejde. Hvis du kan få godkendt fravær, er det altid efter konkret aftale med en lærer eller studievejleder.

Deltager du et i et forløb ved rusmiddelcenteret vil du ligeledes få godkendt fravær.

Retningslinjer for virtuel undervisning
Ved al virtuel undervisning skal du, ligesom ved almindelig undervisning, rette dig efter lærerens anvisninger og skolens almindelige ordensregler. Derudover gælder følgende regler for virtuel undervisning.

 • Dit kamera skal være tændt under undervisningen, hvis læreren beder om det
 • Din mikrofon skal være slukket, når undervisningen går i gang
 • Det er ikke tilladt at optage, tage screenshots eller lignende i forbindelse med virtuel undervisning
 • Det er ikke tilladt at udelukke eller mute andre elever fra Teams-undervisningen, eller at give adgang til uvedkommende deltagere
 • Du skal være undervisningsparat og deltage aktivt under hele den virtuelle undervisning. Det betyder, at du skal være til stede i hele modulet. Du kan blive ført som fraværende, hvis din underviser vurderer, at du ikke er til stede. Hvis du kommer for sent til online-undervisningen, skal du gøre underviseren opmærksom på, at du er ankommet

Den enkelte lærer har mulighed for at afvige fra ovenstående regler, hvis det er nødvendigt for at gennemføre den virtuelle undervisning.

Overtrædelse af ovenstående retningslinjer og al øvrig misbrug af de virtuelle hjælpemidler kan føre til sanktioner.

Ordensregler på studieture
På VID Erhvervsuddannelser passer vi på os selv og hinanden, når vi rejser. Derfor skal alle studerende underskrive og overholde disse regler.

 • Alle henstillinger og beskeder fra underviserne skal efterkommes
 • Skolens almindelige studie- og ordensregler gælder også på turen
 • Du må kun indtage alkohol i begrænsede mænger, hvis der er givet tilladelse hertil af uddannelseschefen eller dennes stedfortræder. Andre rusmidler må ikke indtages (se alkohol- og rusmiddelpolitik)
 • Ingen elever må færdes alene – ALLE har ansvar for, at alle hele tiden følges ad mindst to og to. Ingen må gå alene eller lade andre gå alene
 • Arrangementer eller aftaler, hvor der er mødepligt, skal overholdes. Gælder også fastsatte komme-hjem tider til hotellet eller lignende
 • Du skal udvise almindelig god opførsel i alle situationer og alle steder
 • Hvis du lider af en sygdom, eller bruger medicin, skal du oplyse det til underviserne før turen
 • Du er selv ansvarlig for at sikre, at du kan rejse på almindelige forsikringsvilkår

Overtrædelse af reglerne vil altid medføre en sanktion.

Ordensregler ved fredagscaféer og fester
Skolens almindelige studie- og ordensregler gælder også ved fester og fredagscafeer.

 • Rygning og indtagelse af alkohol skal ske i henhold til skolens rygepolitik og alkohol- og rusmiddelpolitik
 • Alkohol skal indtages ansvarligt
 • Du må ikke drikke andre steder, end de områder der er indrettet til formålet
 • Du må ikke rykke rundt på skolens møbler
 • Ved fredagscafe er der tale om et lukket arrangement. Du må derfor ikke medbringe gæster udefra. Ved fester er der adgang for alle, der har købt en billet
 • Alle skal forlade skolen når fredagscaféen/festen lukker
 • Under hele fredagscaféen/festen skal der være 2 - 3 Undervisere til stede
 • Ved både fredagscafe og fester skal alle henstillinger fra skolens personale og/eller evt. vagtpersonale omgående efterleves
 • Festudvalget er ansvarligt for oprydning og rengøring efter fredagscaféer og fester

Alkohol- og rusmiddelpolitik
Det er ikke tilladt at drikke alkohol eller møde beruset op i skoletiden

 • Alle arrangementer på VID Erhvervsuddannelser er som udgangspunkt alkoholfrie
 • Alkoholiske drikke er tilladt på skolen ved særlige lejligheder, men kun hvis der foreligger en aftale med skolens Uddannelseschef eller dennes stedfortræder
 • Ved fester, fredagscaféer og lignende kan du udover alkoholfrie drikke købe øl, vin, Cult Shaker, Sommersby, cider og lignende drikke. Stærk spiritus sælges ikke. Det er ikke tilladt at medbringe egne drikkevarer. Ved særlige lejligheder som f.eks. klassearrangementer kan skolens ledelse give dispensation for dette.
 • Der må under ingen omstændigheder indtages, opbevares eller distribueres euforiserende stoffer på skolens område. Det er forbudt at møde op på skolen påvirket af stoffer. Dette gælder ligeledes på ekskursioner, studieture, introture mv. Skolen forbeholder sig ret til at teste dig, hvis der er en begrundet mistanke om, at du er påvirket af euforiserende stoffer. Er du under 18 år involveres dine forældre/værge altid.
 • Viden Djurs forbeholder sig retten til, ved mistanke om brug eller distribution af euforiserende stoffer, at anmode politiet om at komme med en narkohund.

Røgfri skole
På VID Erhvervsuddannelser er der røgfri skoletid. Det gælder fra du møder ind, og indtil dit sidste undervisningsmodul slutter. Det betyder, at du hverken må ryge, dampe eller snuse i skoletiden, hverken på skolens arealer eller uden for skolens område.

Reglerne om røgfri skoletid gælder alle tobaksrelaterede produkter. Det vil sige alle produkter med tobak og nikotin, der ikke er godkendt som lægemidler – herunder cigaretter, e-cigaretter, tyggetobak, snus, tobaksfri snus, opvarmet tobak og lignende. Det gælder også relaterede produkter som f.eks. e-cigaretter uden nikotin, idet der er en negativ effekt for alle disse produkter.

Disse regler gælder både elever, kursister, gæster og ansatte. I forbindelse med visse arrangementer i forbindelse med uddannelsen gælder der særlige regler

 • Ved studieture, ekskursion og konferencer gælder røgfri skoletid i den programlagte undervisningstid.
 • Ved fredagscaféer er det tilladt at bruge tobak uden for skolens område efter sidste undervisningsmodul.
 • Ved svendeprøver og afslutninger er det tilladt at bruge tobak uden for skolens område efter sidste undervisningsmodul.
 • Ved elevfester og andre særlige arrangementer kan der gives tilladelse til at bruge tobak uden for skolens matrikel.
 • På skolehjem/Campus er det tilladt at ryge på henviste områder efter skoletid

Udspredelse af lyd og billeder
Det kun tilladt at lave lyd- og billedoptagelser af begivenheder på skolens område – eller ved skolemæssige aktiviteter uden for skolens område – til internt brug på skolen. Lyd- og billedoptagelser skal altid ske med samtykke fra de involverede jf. proceduren vedrørende samtykkeerklæring. Udspredelse af optagelserne på internettet eller andre steder kan kun ske efter tilladelse fra skolens ledelse.

Det er ikke tilladt at udsprede/dele lyd- og billedoptagelser, som kan krænke elever eller personale på Viden Djurs. Det kan være optagelser, der handler om private forhold eller andre omstæn­digheder, som den pågældende ikke ønsker at dele. Det gælder ikke mindst optagelser med et indhold, som kan krænke blufærdigheden eller andres personlige integritet.

Konsekvenser og sanktioner
Det er op til skolens ledelse at vurdere, hvilken konsekvens/sanktion der er passende i den konkrete situation. I særligt grove tilfælde eller i gentagelsestilfælde behøver skolen ikke udstede en advarsel, før den griber til mere omfattende sanktioner. I særlige tilfælde kan skolens ledelse beslutte, at du ikke må være til stede på skolen, mens din sag undersøges nærmere.

Oversigt over mulige konsekvenser/sanktioner:

 • En eller flere samtaler
 • Advarsler. Er eleven under 18 år så skal værger holde sig orienteret via studie+. Ved 3. advarsel vil værger få tilsendt advarslen via Eboks.
 • Udelukkelse fra konkrete arrangementer eller aktiviteter
 • Midlertidig udelukkelse fra undervisningen i indtil 10 dage på et skoleår (registreres som fravær)
 • Nægte en elev oprykning til næste klassetrin
 • Bortvisning (Udskrivning fra skolen)
 • Stop af SU (Statens Uddannelsesstøtte) eller børne- og ungeydelse
 • Involvering af forældre/værge, praktikvirksomhed, kommunen, politi og/eller andre offentlige instanser
 • Fortabelse af retten til at blive indstillet til prøve i et eller flere fag, der afsluttes det pågældende skoleår. Prøve i det eller de pågældende fag skal aflægges det følgende år, hvis skolen træffer beslutning om, at den pågældende på trods af en eller flere manglende prøver kan oprykkes til næste klassetrin.
 • Ved snyd ved skriftlige afleveringer og/eller til interne prøver, beslutter skolens ledelse, hvilken sanktion der skal gives. Ved gentagne tilfælde kan der ikke indstilles til eksamen.
 • Henvisning til at aflægge prøve i et eller flere fag, der kan afsluttes med prøve på det pågældende klassetrin.
 • Ved snyd til eksamen bortvises eleven fra eksamen, og der kan først aflægges prøve til næstkommende eksamenstermin
 • Ved længerevarende sygdom kan skolen kræve, at du dokumenterer fravær med en lægeerklæring, som du selv skal betale
 • Erstatningskrav i forbindelse med ting eller personskade (evt. via forsikringsselskab)
 • Erstatningskrav ved manglende aflevering af skolens materialer, bøger, computere mv. Der opkræves altid nypris
 • Hjemsendelse for egen regning (f.eks. fra studieture og andre arrangementer), jf. ordensregler på studieture.
 • Krav om et behandlingsforløb (f.eks. Kommunernes Rusmiddelcentre), jf. alkohol- og rusmiddelpolitikken.

Forsøgsordning på Business
Da der skal laves en skærmpolitik, så vil i perioden 15. januar – 24. juni 2024 køre en forsøgsordning på EUD/EUX Business i Grenaa og Rønde med mobilfri undervisning. Dette indebærer at du skal aflevere din mobil i et skab, når undervisningen påbegyndes. Når der er pause, kan du frit benytte din mobiltelefon.  

Klager over sanktioner, advarsler eller udmeldelse
Klage over en skoles afgørelse skal være modtaget på skolen senest fire uger efter, at afgørelsen er meddelt.

Hvis skolen ved sin behandling af klagen når frem til, at skolens afgørelse skal fastholdes, skal skolen samtidig med beskeden om, at afgørelsen fastholdes give klageren 1 uge til at komme med eventuelle bemærkninger skriftligt. Herefter sender skolen klagen til Børne- og Undervisningsministeriet sammen med alle dokumenter i sagen.

Ministeriet kan tage stilling til en klage, hvis klagen handler om optagelse på skole, foranstaltninger på grund af forsømmelser og disciplinære forseelser eller anerkendelse af realkompetence bortset fra praktiske kompetencer.

Reglerne er fastsat i § 147, i hovedbekendtgørelsen om erhvervsuddannelser (retsinformation.dk).

Egenbetaling/deltagerbetaling

Undervisningen på VID Erhvervsuddannelser er gratis.

Du må dog forvente en mindre egenbetaling til f.eks. transport og forplejning i forbindelse med studieture, ekskursioner og lignende. Studierejser har maksimalt en egenbetaling på mellem ca. 3000 - 8.000 kr. afhængigt af rejsemål.

Hvis du ikke deltager i studierejser, skal du modtage anden undervisning på skolen.

Forsikringsforhold

Som elev ved VID Erhvervsuddannelser er du dækket af skolens arbejdsskadedækning, hvis der opstår en skade i forbindelse med ”undervisning under arbejdspladslignende forhold”. Det vil sige, når du arbejder eller modtager undervisning på et af skolens værksteder eller laboratorier. Hvis skaden opstår på grund af uhensigtsmæssig adfærd eller ved forkert brug af maskiner eller værktøj, dækker skolens forsikring ikke. I sådanne tilfælde er det din egen forsikring, der skal dække skaden.

På studieture til udlandet tegner skolen en rejseforsikring for alle deltagere på turen.

I alle andre undervisnings-, transport-, udflugts- og pausesituationer, ved tyveri mv. er du ikke dækket af skolens forsikring, men af din egen forsikring. Skolen opfordrer dig til at have en gyldig indbo-, rejse-, ansvars- og ulykkesforsikring.

Hvis du i privat regi benytter et produkt/ting, der er lavet på Viden Djurs som en del af undervisningen, og der opstår en ting- og/eller personskade i forbindelse med brugen, er det ligeledes din egen ansvarsforsikring, der skal dække eventuelle skader.

Lokale undervisningsplaner og eksamensreglement

Se skolens eksamensreglement og de lokale undervisningsplaner (Her skal du vælge "log ind som gæst”). 

Åbent hus

Hvis du gerne vil høre mere om uddannelserne på VID erhvervsuddannelser kan du besøge os til Åbent Hus. Her kan du se vores faciliteter, snakke med elever og undervisere og mærke studiemiljøet på skolen.

Håndværksuddannelserne

 • Torsdag d. 14. november 2024, 15:00-18:00 (Århusvej 49, 8500 Grenaa)
 • Lørdag d. 25. januar 2025, 10:00-14:00 (Århusvej 49, 8500 Grenaa)

Businessuddannelserne

Grenaa:

 • Torsdag d. 14. november 2024, 15:00-18:00 (N. P. Josiassens Vej 44E, 8500 Grenaa)
 • Lørdag d. 25. januar 2025, 10:00-14:00 (N. P. Josiassens Vej 44E, 8500 Grenaa)

Rønde:

 • Onsdag d. 15. januar 2025, 15:30-18:00 (Skrejrupvej 9, 8410 Rønde)

VID Medie (3D College og WebIT Grenaa)

 • Torsdag d. 14. november 2024, 15:00-18:00 (Århusvej 49, 8500 Grenaa)
 • Lørdag d. 25. januar 2025, 10:00-14:00 (Århusvej 49, 8500 Grenaa)

Kalø Økologisk Landbrugsskole

 • Torsdag d. 14. november 2024, 15:00-18:00 (Århusvej 49, 8500 Grenaa)
 • Lørdag d. 25. januar 2025, 10:00-14:00 (Skovridervej 3, 8410 Rønde)

Læs mere om Åbent Hus her

Uddannelsesmesser

Du kan møde VID Erhvervsuddannelser på flere uddannelsesmesser. Her kan du høre mere om vores forskellige uddannelser og blive klogere på dine karrieremuligheder.

Læs mere om uddannelsesmesser her

Brobygning

Som elev i folkeskolen har du mulighed for at komme i brobygning på VID Erhvervsuddannelser. Her får du indblik i hverdagen og undervisningen på den enkelte uddannelse, og du prøver kræfter med det praktiske arbejde på uddannelsen.

 • 8. klasse: uge 9, 10 og 11
 • 9. klasse: uge 43 og 44
 • 10. klasse: uge 45, 47 og 48

Læs mere om vores brobygningsforløb her

Studievejledere

Medarbejdere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret med information om uddannelsen og kommende arrangementer

Uddannelsen

VID Erhvervsuddannelser

VID Erhvervsuddannelser dækker over mange forskellige erhvervsuddannelser. Her fokuserer vi på at gøre dig klar til at arbejde i erhvervslivet fremadrettet. Uddannelserne veksler mellem skoleforløb og oplæring i virksomheder eller et skoleoplæringscenter.

Undervisningen på alle uddannelser er praksisnær og erhvervsrettet. Vi tager så vidt muligt udgangspunkt i virkelige cases fra erhvervslivet, så du bliver klædt bedst muligt på til at tage dine kompetencer og færdigheder med dig ud på arbejdspladsen.

Afhængigt af din alder og hvilken baggrund du kommer med, er der forskellige måder at starte på en erhvervsuddannelse.

 

Adgangskrav til grundforløb 1 (GF1)

Har du afsluttet 9. eller 10. klasse inden for de sidste to år, starter du din erhvervsuddannelse på grundforløb 1 (GF1).

For at starte på grundforløb 1 skal du opfylde disse adgangskrav:

 • Du skal have bestået folkeskolens afgangseksamen
 • Du skal have et karaktergennemsnit på mindst 2,0 i dansk ved afgangsprøven i 9. eller 10. klasse eller en tilsvarende prøve
 • Du skal have et karaktergennemsnit på mindst 2,0 i matematik ved afgangsprøven i 9. eller 10. klasse eller en tilsvarende prøve
 • Du skal være vurderet uddannelsesparat ved afslutningen af 9. eller 10. klasse
 • Du skal have indsendt din studievalgsportfolio

Eller:

 • Du har en uddannelsesaftale med en virksomhed, der omfatter grundforløb 1. Med en uddannelsesaftale springer du som udgangspunkt grundforløb 1 over, medmindre uddannelsesaftalen også omfatter denne del af grundforløbet.

GF1+

Opfylder du ikke adgangskravet om mindst 2,0 i gennemsnitskarakter i både dansk og matematik til afgangsprøven i 9. klasse eller fra 10. klasse eller en tilsvarende prøve, kan du tilmelde dig forberedende forløb på GF1+.

Kommer du fra 9. klasse, kan du søge ind på 10KCD eller EUD10

Adgangskrav til grundforløb 2 (GF2) – for dig under 25 år

Hvis det er mere end to år siden, at du har afsluttet 9. eller 10. klasse, og du er under 25 år, starter du din erhvervsuddannelse på grundforløb 2 (GF2).

For at starte på grundforløb 2 skal du opfylde disse adgangskrav:

 • Du har gennemført grundforløb 1 (GF1)

Eller:

 • Du skal have et karaktergennemsnit på mindst 2,0 i dansk ved afgangsprøven i 9. eller 10. klasse eller en tilsvarende prøve
 • Du skal have et karaktergennemsnit på mindst 2,0 i matematik ved afgangsprøven i 9. eller 10. klasse eller en tilsvarende prøve
 • Du har modtaget undervisning på en GFU i mindst 1 år. Undervisningen på GFU skal have været rettet mod optagelse på en erhvervsuddannelse
 • Du har gennemført 1 år af en gymnasial ungdomsuddannelse (HHX, HTX, STX eller HF)
 • Den erhvervsskole du søger om optagelse ved, skal på baggrund af en samtale vurdere, at du kan gennemføre en erhvervsuddannelse.

Eller:

 • Du har en uddannelsesaftale med en virksomhed, der omfatter grundforløb 2

 

 

Adgangskrav til grundforløb 2 (GF2) - for dig over 25 år (EUV)

EUV er erhvervsuddannelse for voksne. Det er et uddannelsesforløb rettet mod dig, der er 25 år eller ældre, når du starter din erhvervsuddannelse. Her bliver uddannelsesforløbet tilrettelagt på baggrund af din erfaring fra tidligere arbejde og uddannelse.

Adgangskravene til EUV er de samme som for erhvervsuddannelser for unge. Det betyder, at du skal opfylde de generelle adgangskrav for optagelse på grundforløb 2. Du skal altså have et karaktergennemsnit på minimum 2,0 i både dansk og matematik fra 9. eller 10. klasse eller på forhånd have en uddannelsesaftale med en virksomhed.

Hvis du har to års relevant erhvervserfaring og opfylder visse fastlagte kriterier, kan du få forkortet dit grundforløb 2 eller starte din erhvervsuddannelse direkte på hovedforløbet. Denne afklaring sker gennem en realkompetencevurdering på skolen.

Når du er fyldt 25 år, kan du evt. blive ansat som voksenlærling til en forhøjet lærlingeløn. Dette er en aftale mellem dig og virksomheden.

Hovedforløb/oplæring

Før du kan starte på hovedforløbet, skal du bestå GF2 og de overgangskrav, der er til din uddannelse. Overgangskrav er udvalgte fag, som du skal bestå på et bestemt niveau.

Du skal også have indgået en uddannelsesaftale med en virksomhed eller en skoleoplæring, hvis du ikke kan finde en læreplads i en virksomhed

Skoleoplæring

Hvis du ikke får en uddannelsesaftale om en læreplads i en virksomhed, kan du i stedet færdiggøre din uddannelse som skoleoplæringselev. Når du er i skoleoplæring, opnår du de samme faglige færdigheder som de elever, der er i ordinær lære. Du følger også de samme skoleforløb som disse elever.

Hos VID Erhvervsuddannelser er det muligt at være i skoleoplæring ved skoleoplæringscenteret Viden Djurs Skillz. Vi kan tilbyde skoleoplæring indenfor følgende uddannelser

Du kan læse mere om dine muligheder for skoleoplæring her.

 

Uddannelsessted

Uddannelserne på VID Erhvervsuddannelser er fordelt på fire adresser. Vi har tre afdelinger i Grenaa og to i Rønde.

Aarhusvej 49, 8500 Grenaa

N. P. Josiassens Vej 44E, 8500 Grenaa

Skrejrupvej 9B, 8410 Rønde

Ydesvej 5, 8500 Grenaa

Skovridervej 3, 8410 Rønde

Bo på skolehjem

Hvis du går på en erhvervsuddannelse, kan du bo på skolehjem, hvis din samlede rejsetid fra hjemmet til skolen er mere end 75 minutter med offentlige transportmidler.

Tjek f.eks. din afstand fra hjem til skole via rejseplanen.dk. 

På skolehjemmet bor du på to-mandsværelser med fuld kost og logi på alle hverdage.

Hvis du er under 18 år, kan du bo gratis på skolehjem, mens prisen er 587 kr. pr. uge., hvis du er over 18 år.

Ofte stillede spørgsmål

Overvejer du at tage en erhvervsuddannelse? Få svar på de mest stillede spørgsmål om vores håndværks og businessuddannelser.

Studielivet

Livet på skolen

Vores skole er mere end bare en skole. VID Erhvervsuddannelser har et traditionsrigt studiemiljø med mange tilbagevendende kulturelle og festlige begivenheder og events.

I løbet af skoleåret kan du deltage i en lang række arrangementer i form af f.eks. foredrag, kaffemøder, gallafest for nuværende og gamle elever, fester, fredagscaféer, politiske valgmøder, juletræspyntning og meget mere, og hvert år kommer nye traditioner til.

 

Elevråd

Elevrådet på VID Erhvervsuddannelser repræsenterer eleverne og varetager dine interesser over for skolens bestyrelse, ledere og lærere.

Som medlem af elevrådet, har du mulighed for at få indflydelse på mange af de beslutninger, der træffes i skolens dagligdag. F.eks. hvordan studie- og ungdomsmiljøet kan optimeres, du bliver en aktiv del i at arrangere aktivitetsdage, fester og foredrag på skolen.

Der er valg i starten af september. Formanden for elevrådet har også mulighed for at blive elevrepræsentant i skolens bestyrelse.

Fester og fredagsbar

På VID Erhvervsuddannelser lægger vi vægt på din sociale trivsel. Derfor går vi op i, at du også tilbringer tid sammen med dine klassekammerater uden for klasseværelset.

Vi arrangerer løbende forskellige sociale arrangementer, hvor du kan opleve dine klassekammerater i andre rammer end i undervisningen. Det er både fester, fredagsbarer og andre hyggelige aktiviteter.

Du gør både dig selv og dine venner en tjeneste, hvis du er en del af det sociale liv på skolen. Det bliver uden tvivl en sjovere fest, hvis du er med.

Studieture

På VID Erhvervsuddannelser er studieturene er en del af undervisningen. Programmet kan f.eks. indeholde:

 • Virksomhedsbesøg – enten på en udenlandsk virksomhed eller en dansk virksomhed i udlandet
 • Besøg på den lokale ambassade med oplæg om f.eks. kultur, erhvervsliv og politik
 • Besøg på uddannelsesinstitutioner
 • Besøg på historiske og kulturelle seværdigheder. 

De sociale arrangementer og tiden til at styrke venskabet blandt eleverne er også en vigtig del af studieturene.

Sociale Medier

På vores sociale medier kan du følge med i, hvad der sker på din uddannelse. Her opdaterer vi løbende med nyheder og informationer om forskellige arrangementer

Optagelse

Sådan søger du ind

Du søger om optagelse på VID Erhvervsuddannelser på www.optagelse.dk.

Inden du søger ind, skal du sikre dig, at du opfylder adgangskravene, som du kan læse her på siden under fanen "uddannelsen”. Adgangskravene er forskellige alt efter dit uddannelsesvalg, din alder og din erfaring.

Hvis du har spørgsmål om optagelse på VID Erhvervsuddannelser, er du velkommen til at kontakte vores studievejleder.

Vær opmærksom på, at vi sender alt post digitalt til din e-Boks. Tjek din postkasse på e-boks.dk

Optagelsesprøve

Opfylder du ikke adgangskravene til at starte på grundforløb 2 kan du komme til en optagelsesprøve. For grundforløb 2 (EUD/EUX) med uddannelsesstart januar 2024 holder Viden Djurs optagelsesprøver den 8. januar 2024.

Praktisk info

Vigtige datoer og feriekalender

Værksteds og Medieuddannelserne

Opstart sommer 2023:
Opstart for GF1 og GF2 d. 7. august 2023

Ferie og helligdage:

 • Efterårsferie uge 42
 • Juleferie på værkstedsuddannelserne: 21. december 2023 - 3. januar 2024 (begge dage inklusiv)
 • Juleferie på medieuddannelserne: 21. december 2023 - 3. januar 2024 (begge dage inklusiv)

Afslutning d. 12. januar 2024

Opstart vinter 2024:
Opstart for GF2 d. 15. januar 2024

Ferie og helligdage:

 • Vinterferie uge 7
 • Påskeferie d. 25. marts.-1. april 2024 – begge dage inklusive
 • Kr. Himmelfartsdag d. 9.-10. maj 2024 – begge dage inklusive
 • 2. pinsedag d. 20. maj 2024
 • Grundlovsdag d. 5. juni 2024

Afslutning

 • Medie: d. 21. juni 2024
 • Værksted: d. 28. juni 2024

Businessuddannelserne

Opstart sommer 2023:
Opstart for GF1 og GF2 d. 7. august 2023

Ferie og helligdage:

 • Efterårsferie uge 42 2023
 • Juleferie d. 21. december 2023 – 3. januar 2024 (begge dage incl.)

Afslutning d. 12. januar 2024

Opstart vinter 2024:
Opstart for GF2 d. 19. januar 2024

Ferie og helligdage:

 • Vinterferie uge 7
 • Påskeferie d. 25. marts.-1. april 2024 – begge dage inklusive
 • Kr. Himmelfartsdag d. 9.-10. maj 2024 – begge dage inklusive
 • 2. pinsedag d. 20. maj 2024
 • Grundlovsdag d. 5. juni 2024

Dimission d. 28. juni 2024

Aflysninger

I tilfælde aflysninger grundet vejrmæssige forhold, læs mere her

Offentlig transport

Ungdomskort

Med et Ungdomskort fra Midttrafik kan du rejse frit med bus, letbane og tog i det prisområde, du bor i, eller mellem din uddannelse og dit hjem. Du kan også spare penge på bus- og togrejser i resten af landet. Bestil dit Ungdomskort i god tid og senest 4 uger, før du skal bruge det.

Du kan læse mere om fordele, priser og bestilling på www.midttrafik.dk/ungdomskort.

 

Norddjurstrafik - Lokalkørsel

Bustransport for elever til ungdomsuddannelserne med lokalruterne er gratis, men ved brug af de regionale ruter skal der købes buskort på www.ungdomskort.dk. Spørgsmål vedr. ruternes drift kan stilles til Midttrafik, tlf. 8740 8200

Hent køreplan for lokalkørsel gældende fra 14. august 2023 til 28. juni 2024

 

Flextur Ung

Flextur Ung er ophørt per 26. juni 2023.

Studie- og ordensregler

Studie – og ordensreglerne skal medvirke til, at uddannelsernes formål opnås, samt at bidrage til et godt undervisningsmiljø. Som elev skal du følge disse studie- og ordensregler.  

Ordensreglerne omfatter også din adfærd uden for skolen, i det omfang den har direkte indflydelse på undervisningsmiljøet, ordenen og samværet på skolen.

Aktiv deltagelse i undervisningen
Du har pligt til at deltage aktivt i undervisningen på skolen. Dette indebærer:

 • Du skal møde til og deltage i den undervisning, der kræver tilstedeværelse på skolen
 • Du skal aflevere dine opgaver til tiden, og de skal følge de krav, der er fastsat. Du skal desuden selv have produceret dem.
 • Du skal deltage i eksamener, terminsprøver, årsprøver og lignende
 • Du skal deltage i studieture, ekskursioner mv. Det gælder også ture med deltagerbetaling
 • Du skal deltage i andet fastlagt undervisning. Det gælder også selvstændigt arbejde og virtuel undervisning
 • Du skal deltage i vejledning

I hver lektion registreres fremmøde/fravær.

Er du ikke studieaktiv så vil du blive indkaldt til en påtænkt advarsel. Ved gentagne tilfælde hvor du ikke er studieaktiv, kan det i yderste konsekvens medføre framelding fra uddannelsen

Almindelig orden og adfærd på skolen
På skolen, og i forbindelse med skolerelaterede aktiviteter, gælder almindelige regler for god opførsel. Dette indebærer blandt andet:

 • at du møder til tiden, rydder op efter dig selv, ikke taler i mobiltelefon i timerne og lignende
 • at du udviser respekt og taler ordentligt til de øvrige studerende på skolen og overfor skolens ansatte, både mundtligt og skriftligt.
 • at du udviser respekt overfor de fysiske rammer på skolen
 • at du uden tøven eller diskussion efterkommer anvisninger fra skolens ansatte
 • at du følger den gældende IT-politik på skolen
 • at du skriver i Studie+, hvis du er syg
 • at du passer på de materialer, du låner. Det er f.eks. bøger, computere mv.
 • De almindelige regler og normer for god opførsel gælder på hele skolen, og det forventes, at du behandler dine medmennesker og omgivelser med respekt. Skolen accepterer ikke mobning eller anden form for diskrimination, herunder tilskyndelse eller påvirkning af elever til ekstreme eller fundamentalistiske holdninger og adfærd.

Mødepligt
Reglerne for mødepligt og fravær gælder for VID Erhvervsuddannelser både i Grenaa og Rønde.

Som elev på VID Erhvervsuddannelser har du pligt til at møde i skole. Når du er her og følger undervisningen, kan vi lære dig det, du skal kunne, for at gennemføre uddannelsen. Hvis du ikke er i skole, kan vi ikke lære dig den nødvendige faglige viden.

Du kan selvfølgelig blive forhindret i at komme i skole. Den kan f.eks. være på grund af sygdom, lægebesøg m.m. Det ved vi godt, men det er vigtigt, at dit fravær er så lavt som overhovedet muligt.

Hvis du ikke er i skole en dag, bliver resten af din klasse stadig undervist og lærer noget denne dag. Det er derfor dit eget ansvar at indhente det, som din klasse har lært, mens du var fraværende.

Hvis du på forhånd ved, at du skal være fraværende en dag, så bed en klassekammerat om at hjælpe dig med at indhente det, du mangler.

Protokol
Der bliver ført protokol hver time. Hvis du ikke er der, når protokollen bliver ført, kan du risikere at få fravær for hele timen.  Så kom altid til tiden.

Hvis du ikke er til stede i undervisningen, får du fravær, uanset hvilken årsag der ligger bag dit fravær.

Hvis du er fraværende, skal du ALTID skrive en besked i Studie+ om, hvorfor du er fraværende. Din underviser kan se din besked, og kan derfor se, hvis du er fraværende af en god grund f.eks. indlæggelse, session eller dødsfald i familien.

Fraværsregler
20 lektioners fravær = Påtænkt advarsel

Kontaktlærer/studievejleder indkalder eleven til samtale om hvad fraværet skyldes. Der laves en handlingsplan for hvordan eleven forbedrer sin mødepligt fremadrettet. Kontaktlærer er ansvarlig for at indkalde eleven og skrive kort resumé i Studie+ som eleven, resten af klassens undervisere og Uddannelsesleder kan se. Derudover træffes der en afgørelse ift. om den påtænkte advarsel bliver til en reel advarsel. Afgørelsen uploades i Studie+ og eleven adviseres.

50 lektioners fravær = Påtænkt advarsel

Kontaktlærer/studievejleder indkalder eleven til samtale og udarbejder resume pba. samtalen. Kontaktlærer følger op på den aftale, der tidligere er indgået og taler med eleven om hvad fraværet skyldes. Endvidere tales der om hvad eleven og skolen kan gøre for at sikre at eleven forbedrer fremmødet. Derudover træffes der en afgørelse ift. om den påtænkte advarsel bliver til en reel advarsel. Afgørelsen uploades i Studie+ og eleven adviseres.

80 lektioners fravær = Påtænkt advarsel

Uddannelsesleder indkalder eleven til samtale. Uddannelsesleder følger op på de aftaler der tidligere er indgået og taler med eleven om hvad fraværet skyldes. Der træffes en afgørelse ift. om den påtænkte advarsel bliver til en reel advarsel. Afgørelsen uploades i Studie+ og eleven adviseres. Der laves en handlingsplan sammen med eleven for at undgå at elevens fravær får et omfang af 100 lektioner. Eleven risikomarkeres i studie+ i forhold til risiko for frafald fra uddannelsen og eleven vil blive kontaktet af UU. Afgørelsen på påtænkt advarsel sendes i Eboks til eleven. Hvis eleven er under 18 år, orienteres værger via Eboks.

100 lektioners fravær = påtænkt udmeldelse

Uddannelsesleder indkalder eleven til samtale med henblik på påtænkt framelding fra uddannelsen. Såfremt eleven er under 18 år, orienteres værger via Eboks og inviteres med til samtalen.

Der træffes en afgørelse pba. af samtale og afgørelsen fremsendes i Eboks til eleven og hvis eleven er under 18 år fremsendes afgørelsen til værger i Eboks.

Brug af AI (herunder bl.a. Chat GPT)
Brug af værktøjer baseret på kunstig intelligens (AI) som f.eks. Chat GPT er ikke tilladte hjælpemidler og må ikke bruges i forbindelse med opgaveløsning, under prøver og under en eventuel forberedelse på erhvervsuddannelserne.

Det skyldes, at opgave- eller prøvebesvarelsen skal være eksaminandens egen og selvstændige besvarelse. Derfor er AI-baserede værktøjer ikke lovlige hjælpemidler. Det gælder både under selve prøven og under en eventuel forberedelse.

Viden Djurs anvender programmet Examcookie og det er et krav for at kunne blive indstillet til eksamen, at programmet er installeret og aktivt i forbindelse med prøver/eksamen.

Anvendelse af ulovlige hjælpemidler, i forbindelse med eksamen/prøve vil være eksamenssnyd og resulterer i bortvisning fra prøven. I forbindelse med opgaver i fagene i løbet af uddannelsen, så er det op til den pågældende underviser at vurdere om du har brugt AI til din opgavebesvarelse. Hvis det på baggrund af din opgavebesvarelse vurderes at du har brugt AI, så vil du første gang blive sanktioneret med en advarsel og få karakteren -3 for din opgavebesvarelse. Bruger du AI til opgaveløsning endnu engang så vil du få 2. advarsel og karakteren -3. Tredje gang man bruger AI til opgavebesvarelsen, vil man blive frameldt uddannelsen.   

Synlig profil på www.lærepladsen.dk
Eleverne skal have en opdateret og synlig profil på www.lærepladsen.dk. Profilen skal være oprettet første dag på grundforløb 2 og være synlig under hele forløbet på skolen. Ligeledes skal eleven være aktivt søgende fra og med starten af grundforløb 2 og under den resterende del af uddannelsen på skolen jf.  bekendtgørelsen. Har man ikke en synlig profil på www.lærepladsen.dk eller er man ikke aktivt søgende, så kan det medføre framelding fra uddannelsen.

At være aktivt søgende vil sige at man som minimum skal kunne dokumentere at have søgt en læreplads pr. 14 dage. For at dokumentere dette skal ansøgningerne uploades på www.lærepladsen.dk. Såfremt man ikke uploader ansøgningerne så kan sanktionen være at man bliver frameldt uddannelsen.

Godkendt fravær
Hvis du er med til en aktivitet, som foregår i Viden Djurs’ navn, og som forhindrer dig i at deltage i undervisningen, kan vi give dig ”godkendt fravær”.

Det kan f.eks. være praktik i en virksomhed eller elevrådsarbejde. Hvis du kan få godkendt fravær, er det altid efter konkret aftale med en lærer eller studievejleder.

Deltager du et i et forløb ved rusmiddelcenteret vil du ligeledes få godkendt fravær.

Retningslinjer for virtuel undervisning
Ved al virtuel undervisning skal du, ligesom ved almindelig undervisning, rette dig efter lærerens anvisninger og skolens almindelige ordensregler. Derudover gælder følgende regler for virtuel undervisning.

 • Dit kamera skal være tændt under undervisningen, hvis læreren beder om det
 • Din mikrofon skal være slukket, når undervisningen går i gang
 • Det er ikke tilladt at optage, tage screenshots eller lignende i forbindelse med virtuel undervisning
 • Det er ikke tilladt at udelukke eller mute andre elever fra Teams-undervisningen, eller at give adgang til uvedkommende deltagere
 • Du skal være undervisningsparat og deltage aktivt under hele den virtuelle undervisning. Det betyder, at du skal være til stede i hele modulet. Du kan blive ført som fraværende, hvis din underviser vurderer, at du ikke er til stede. Hvis du kommer for sent til online-undervisningen, skal du gøre underviseren opmærksom på, at du er ankommet

Den enkelte lærer har mulighed for at afvige fra ovenstående regler, hvis det er nødvendigt for at gennemføre den virtuelle undervisning.

Overtrædelse af ovenstående retningslinjer og al øvrig misbrug af de virtuelle hjælpemidler kan føre til sanktioner.

Ordensregler på studieture
På VID Erhvervsuddannelser passer vi på os selv og hinanden, når vi rejser. Derfor skal alle studerende underskrive og overholde disse regler.

 • Alle henstillinger og beskeder fra underviserne skal efterkommes
 • Skolens almindelige studie- og ordensregler gælder også på turen
 • Du må kun indtage alkohol i begrænsede mænger, hvis der er givet tilladelse hertil af uddannelseschefen eller dennes stedfortræder. Andre rusmidler må ikke indtages (se alkohol- og rusmiddelpolitik)
 • Ingen elever må færdes alene – ALLE har ansvar for, at alle hele tiden følges ad mindst to og to. Ingen må gå alene eller lade andre gå alene
 • Arrangementer eller aftaler, hvor der er mødepligt, skal overholdes. Gælder også fastsatte komme-hjem tider til hotellet eller lignende
 • Du skal udvise almindelig god opførsel i alle situationer og alle steder
 • Hvis du lider af en sygdom, eller bruger medicin, skal du oplyse det til underviserne før turen
 • Du er selv ansvarlig for at sikre, at du kan rejse på almindelige forsikringsvilkår

Overtrædelse af reglerne vil altid medføre en sanktion.

Ordensregler ved fredagscaféer og fester
Skolens almindelige studie- og ordensregler gælder også ved fester og fredagscafeer.

 • Rygning og indtagelse af alkohol skal ske i henhold til skolens rygepolitik og alkohol- og rusmiddelpolitik
 • Alkohol skal indtages ansvarligt
 • Du må ikke drikke andre steder, end de områder der er indrettet til formålet
 • Du må ikke rykke rundt på skolens møbler
 • Ved fredagscafe er der tale om et lukket arrangement. Du må derfor ikke medbringe gæster udefra. Ved fester er der adgang for alle, der har købt en billet
 • Alle skal forlade skolen når fredagscaféen/festen lukker
 • Under hele fredagscaféen/festen skal der være 2 - 3 Undervisere til stede
 • Ved både fredagscafe og fester skal alle henstillinger fra skolens personale og/eller evt. vagtpersonale omgående efterleves
 • Festudvalget er ansvarligt for oprydning og rengøring efter fredagscaféer og fester

Alkohol- og rusmiddelpolitik
Det er ikke tilladt at drikke alkohol eller møde beruset op i skoletiden

 • Alle arrangementer på VID Erhvervsuddannelser er som udgangspunkt alkoholfrie
 • Alkoholiske drikke er tilladt på skolen ved særlige lejligheder, men kun hvis der foreligger en aftale med skolens Uddannelseschef eller dennes stedfortræder
 • Ved fester, fredagscaféer og lignende kan du udover alkoholfrie drikke købe øl, vin, Cult Shaker, Sommersby, cider og lignende drikke. Stærk spiritus sælges ikke. Det er ikke tilladt at medbringe egne drikkevarer. Ved særlige lejligheder som f.eks. klassearrangementer kan skolens ledelse give dispensation for dette.
 • Der må under ingen omstændigheder indtages, opbevares eller distribueres euforiserende stoffer på skolens område. Det er forbudt at møde op på skolen påvirket af stoffer. Dette gælder ligeledes på ekskursioner, studieture, introture mv. Skolen forbeholder sig ret til at teste dig, hvis der er en begrundet mistanke om, at du er påvirket af euforiserende stoffer. Er du under 18 år involveres dine forældre/værge altid.
 • Viden Djurs forbeholder sig retten til, ved mistanke om brug eller distribution af euforiserende stoffer, at anmode politiet om at komme med en narkohund.

Røgfri skole
På VID Erhvervsuddannelser er der røgfri skoletid. Det gælder fra du møder ind, og indtil dit sidste undervisningsmodul slutter. Det betyder, at du hverken må ryge, dampe eller snuse i skoletiden, hverken på skolens arealer eller uden for skolens område.

Reglerne om røgfri skoletid gælder alle tobaksrelaterede produkter. Det vil sige alle produkter med tobak og nikotin, der ikke er godkendt som lægemidler – herunder cigaretter, e-cigaretter, tyggetobak, snus, tobaksfri snus, opvarmet tobak og lignende. Det gælder også relaterede produkter som f.eks. e-cigaretter uden nikotin, idet der er en negativ effekt for alle disse produkter.

Disse regler gælder både elever, kursister, gæster og ansatte. I forbindelse med visse arrangementer i forbindelse med uddannelsen gælder der særlige regler

 • Ved studieture, ekskursion og konferencer gælder røgfri skoletid i den programlagte undervisningstid.
 • Ved fredagscaféer er det tilladt at bruge tobak uden for skolens område efter sidste undervisningsmodul.
 • Ved svendeprøver og afslutninger er det tilladt at bruge tobak uden for skolens område efter sidste undervisningsmodul.
 • Ved elevfester og andre særlige arrangementer kan der gives tilladelse til at bruge tobak uden for skolens matrikel.
 • På skolehjem/Campus er det tilladt at ryge på henviste områder efter skoletid

Udspredelse af lyd og billeder
Det kun tilladt at lave lyd- og billedoptagelser af begivenheder på skolens område – eller ved skolemæssige aktiviteter uden for skolens område – til internt brug på skolen. Lyd- og billedoptagelser skal altid ske med samtykke fra de involverede jf. proceduren vedrørende samtykkeerklæring. Udspredelse af optagelserne på internettet eller andre steder kan kun ske efter tilladelse fra skolens ledelse.

Det er ikke tilladt at udsprede/dele lyd- og billedoptagelser, som kan krænke elever eller personale på Viden Djurs. Det kan være optagelser, der handler om private forhold eller andre omstæn­digheder, som den pågældende ikke ønsker at dele. Det gælder ikke mindst optagelser med et indhold, som kan krænke blufærdigheden eller andres personlige integritet.

Konsekvenser og sanktioner
Det er op til skolens ledelse at vurdere, hvilken konsekvens/sanktion der er passende i den konkrete situation. I særligt grove tilfælde eller i gentagelsestilfælde behøver skolen ikke udstede en advarsel, før den griber til mere omfattende sanktioner. I særlige tilfælde kan skolens ledelse beslutte, at du ikke må være til stede på skolen, mens din sag undersøges nærmere.

Oversigt over mulige konsekvenser/sanktioner:

 • En eller flere samtaler
 • Advarsler. Er eleven under 18 år så skal værger holde sig orienteret via studie+. Ved 3. advarsel vil værger få tilsendt advarslen via Eboks.
 • Udelukkelse fra konkrete arrangementer eller aktiviteter
 • Midlertidig udelukkelse fra undervisningen i indtil 10 dage på et skoleår (registreres som fravær)
 • Nægte en elev oprykning til næste klassetrin
 • Bortvisning (Udskrivning fra skolen)
 • Stop af SU (Statens Uddannelsesstøtte) eller børne- og ungeydelse
 • Involvering af forældre/værge, praktikvirksomhed, kommunen, politi og/eller andre offentlige instanser
 • Fortabelse af retten til at blive indstillet til prøve i et eller flere fag, der afsluttes det pågældende skoleår. Prøve i det eller de pågældende fag skal aflægges det følgende år, hvis skolen træffer beslutning om, at den pågældende på trods af en eller flere manglende prøver kan oprykkes til næste klassetrin.
 • Ved snyd ved skriftlige afleveringer og/eller til interne prøver, beslutter skolens ledelse, hvilken sanktion der skal gives. Ved gentagne tilfælde kan der ikke indstilles til eksamen.
 • Henvisning til at aflægge prøve i et eller flere fag, der kan afsluttes med prøve på det pågældende klassetrin.
 • Ved snyd til eksamen bortvises eleven fra eksamen, og der kan først aflægges prøve til næstkommende eksamenstermin
 • Ved længerevarende sygdom kan skolen kræve, at du dokumenterer fravær med en lægeerklæring, som du selv skal betale
 • Erstatningskrav i forbindelse med ting eller personskade (evt. via forsikringsselskab)
 • Erstatningskrav ved manglende aflevering af skolens materialer, bøger, computere mv. Der opkræves altid nypris
 • Hjemsendelse for egen regning (f.eks. fra studieture og andre arrangementer), jf. ordensregler på studieture.
 • Krav om et behandlingsforløb (f.eks. Kommunernes Rusmiddelcentre), jf. alkohol- og rusmiddelpolitikken.

Forsøgsordning på Business
Da der skal laves en skærmpolitik, så vil i perioden 15. januar – 24. juni 2024 køre en forsøgsordning på EUD/EUX Business i Grenaa og Rønde med mobilfri undervisning. Dette indebærer at du skal aflevere din mobil i et skab, når undervisningen påbegyndes. Når der er pause, kan du frit benytte din mobiltelefon.  

Klager over sanktioner, advarsler eller udmeldelse
Klage over en skoles afgørelse skal være modtaget på skolen senest fire uger efter, at afgørelsen er meddelt.

Hvis skolen ved sin behandling af klagen når frem til, at skolens afgørelse skal fastholdes, skal skolen samtidig med beskeden om, at afgørelsen fastholdes give klageren 1 uge til at komme med eventuelle bemærkninger skriftligt. Herefter sender skolen klagen til Børne- og Undervisningsministeriet sammen med alle dokumenter i sagen.

Ministeriet kan tage stilling til en klage, hvis klagen handler om optagelse på skole, foranstaltninger på grund af forsømmelser og disciplinære forseelser eller anerkendelse af realkompetence bortset fra praktiske kompetencer.

Reglerne er fastsat i § 147, i hovedbekendtgørelsen om erhvervsuddannelser (retsinformation.dk).

Egenbetaling/deltagerbetaling

Undervisningen på VID Erhvervsuddannelser er gratis.

Du må dog forvente en mindre egenbetaling til f.eks. transport og forplejning i forbindelse med studieture, ekskursioner og lignende. Studierejser har maksimalt en egenbetaling på mellem ca. 3000 - 8.000 kr. afhængigt af rejsemål.

Hvis du ikke deltager i studierejser, skal du modtage anden undervisning på skolen.

Forsikringsforhold

Som elev ved VID Erhvervsuddannelser er du dækket af skolens arbejdsskadedækning, hvis der opstår en skade i forbindelse med ”undervisning under arbejdspladslignende forhold”. Det vil sige, når du arbejder eller modtager undervisning på et af skolens værksteder eller laboratorier. Hvis skaden opstår på grund af uhensigtsmæssig adfærd eller ved forkert brug af maskiner eller værktøj, dækker skolens forsikring ikke. I sådanne tilfælde er det din egen forsikring, der skal dække skaden.

På studieture til udlandet tegner skolen en rejseforsikring for alle deltagere på turen.

I alle andre undervisnings-, transport-, udflugts- og pausesituationer, ved tyveri mv. er du ikke dækket af skolens forsikring, men af din egen forsikring. Skolen opfordrer dig til at have en gyldig indbo-, rejse-, ansvars- og ulykkesforsikring.

Hvis du i privat regi benytter et produkt/ting, der er lavet på Viden Djurs som en del af undervisningen, og der opstår en ting- og/eller personskade i forbindelse med brugen, er det ligeledes din egen ansvarsforsikring, der skal dække eventuelle skader.

Lokale undervisningsplaner og eksamensreglement

Se skolens eksamensreglement og de lokale undervisningsplaner (Her skal du vælge "log ind som gæst”). 

Åbent hus

Hvis du gerne vil høre mere om uddannelserne på VID erhvervsuddannelser kan du besøge os til Åbent Hus. Her kan du se vores faciliteter, snakke med elever og undervisere og mærke studiemiljøet på skolen.

Håndværksuddannelserne

 • Torsdag d. 14. november 2024, 15:00-18:00 (Århusvej 49, 8500 Grenaa)
 • Lørdag d. 25. januar 2025, 10:00-14:00 (Århusvej 49, 8500 Grenaa)

Businessuddannelserne

Grenaa:

 • Torsdag d. 14. november 2024, 15:00-18:00 (N. P. Josiassens Vej 44E, 8500 Grenaa)
 • Lørdag d. 25. januar 2025, 10:00-14:00 (N. P. Josiassens Vej 44E, 8500 Grenaa)

Rønde:

 • Onsdag d. 15. januar 2025, 15:30-18:00 (Skrejrupvej 9, 8410 Rønde)

VID Medie (3D College og WebIT Grenaa)

 • Torsdag d. 14. november 2024, 15:00-18:00 (Århusvej 49, 8500 Grenaa)
 • Lørdag d. 25. januar 2025, 10:00-14:00 (Århusvej 49, 8500 Grenaa)

Kalø Økologisk Landbrugsskole

 • Torsdag d. 14. november 2024, 15:00-18:00 (Århusvej 49, 8500 Grenaa)
 • Lørdag d. 25. januar 2025, 10:00-14:00 (Skovridervej 3, 8410 Rønde)

Læs mere om Åbent Hus her

Uddannelsesmesser

Du kan møde VID Erhvervsuddannelser på flere uddannelsesmesser. Her kan du høre mere om vores forskellige uddannelser og blive klogere på dine karrieremuligheder.

Læs mere om uddannelsesmesser her

Brobygning

Som elev i folkeskolen har du mulighed for at komme i brobygning på VID Erhvervsuddannelser. Her får du indblik i hverdagen og undervisningen på den enkelte uddannelse, og du prøver kræfter med det praktiske arbejde på uddannelsen.

 • 8. klasse: uge 9, 10 og 11
 • 9. klasse: uge 43 og 44
 • 10. klasse: uge 45, 47 og 48

Læs mere om vores brobygningsforløb her

Kontakt os

Studievejledere

Medarbejdere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret med information om uddannelsen og kommende arrangementer

Kom tættere på uddannelserne

Fødevarer, jordbrug og oplevelser

Følg os På Instagram