Afsluttede projekter
På Viden Djurs arbejder vi løbende på at forbedre vores uddannelser og det samlede skolemiljø. Som uddannelsesinstitution er det afgørende for os at være ajour med den nyeste viden inden for vores undervisningsområder og sikre, at denne viden omsættes til engagerende og relevante læringsforløb for vores elever.
Vi har deltaget i en række projekter, der dækker emner som teknologisk udvikling, bæredygtige løsninger, elevrekruttering og trivsel i uddannelsessystemet. Gennem disse projekter har vi fokuseret på at tackle aktuelle udfordringer og udnytte nye muligheder inden for områder som digital undervisning, grøn innovation, bedre overgange mellem uddannelser og at forberede vores elever på fremtidens krav.
Vores projekter har været støttet af forskellige projektmidler og har været en del af vores strategiske indsatsområder. Vi har engageret os i både lokale, nationale og internationale projekter, der alle har bidraget til at styrke vores uddannelser og give vores elever de bedste forudsætninger for fremtiden.
Hvis du ønsker at vide mere om vores tidligere projekter, er du velkommen til at kontakte Projekt- og udviklingschef Anne Birthe Mortensen på mail abmo@videndjurs.dk eller på mobil: +45 26722805.
Herunder kan du se en oversigt over de projekter, vi tidligere har gennemført på Viden Djurs.
Attraktive uddannelsespakker
Attraktive uddannelsespakker
Projektet har været med til at styrke overgangsvejledningen fra folkeskole til eud og for eud-elevernes mulighed for at få en tidlig oplæringsaftale i en lokal virksomhed på Djursland. Den projektudviklede it-platform ilære.dk er et digitalt mødested, hvor unge af andre unge bliver introduceret til lokale virksomheder og erhvervsuddannelser. Platformen giver de unge et overblik over erhvervsuddannelserne, samtidigt med at der er indbygget dybe links til relevante hjemmesider for netop den virksomhed hhv. uddannelse, som den unge aktuelt har klikket sig ind på.
- Projektperiode: 2018 – 30.09.2024
- Projektet blev medfinansieret af Tietgenfonden (tidligere Nordea Bank-fonden) og gennemført i samspil med Norddjurs Kommune, Syddjurs Kommune, Dansk Industri og Business Djursland.
- Link til platformen: ilære.dk
Energi-iværksætterne på landet
Energi-iværksætterne på landet
Projektet "Energi-iværksætterne på landet" har givet elever på HTX og Landbrugsuddannelsen viden, inspiration og erfaring med grønt iværksætteri. Projektet har fokuseret på kombinationen af landbrug og energiproduktion, og eleverne har fået en øget bevidsthed om mulighederne for grøn omstilling indenfor landbruget, herunder særligt ift. brug af vedvarende energiformer i en landbrugsmæssig forankring. Projektet har endvidere medført at vi via vores eksterne samarbejdspartner har fået udvidet vores branchekendskab indenfor solcelleindustrien i ind- og udlandet, bl.a. med forskellige former for agrivoltaics.
Den grønne iværksætter Kirsten Hasberg har været ekstern konsulent på projektet – se Energi til uddannelse
- Projektperiode: 01.12.2022 – 31.12.2024
- Tilskudspulje: UVM grønne iværksætterpulje 2022.
Produkter udviklet i projektet:
Digital Fashion
På vores uddannelse i Digital Media har vi arbejdet med den grønne omstilling ift. tekstil- og modebranchen. I uddannelsen er blevet arbejdet med nyt software til udarbejdelse af digitale kollektioner, og de første lærepladser med reference til digital fashion projektet er blevet skabt. Der er igennem projektet blevet skabt tydeligere uddannelsesveje og jobsigter, og andelen af piger på uddannelsen er forhøjet.
- Bilag: Eksempler på digitale tekstiler
- Projektperiode: 1. januar 2022 – 29 februar 2024
- Tilskudspulje: Region Midtjyllands uddannelsespulje
Meningsfulde koblinger mellem skole og praktik
Meningsfulde koblinger mellem skole og praktik
- På hovedforløbet af vores tekniske erhvervsuddannelser har vi arbejdet med at skabe større sammenhæng mellem dét, eleverne oplever ifm. deres oplæring i virksomhederne og dét, som eleverne oplever ifm. undervisningen på skolen. I projektet har vi udviklet en samarbejdsmodel for, hvordan vi på VID Erhvervsuddannelser samarbejder med eleverne og oplæringsvirksomhederne, og det er blevet udmøntet i et besøgs- og samarbejdskoncept for henholdsvis smede- og landbrugsuddannelsen
- Projektperiode: august 2021 - 31. december 2023.
- UVM-pulje til styrkede undervisningsmiljøer i erhvervsuddannelserne.
Koncepter udviklet i projektet:
Samarbejdsmodellen mellem VID Erhvervsuddannelser og oplæringsvirksomhederne
Besøgs- og samarbejdskoncept smede
Besøgs- og samarbejdskoncept Kalø
Bilag
Bilag til besøgskoncept - smed
Bilag til besøgskoncept - landbrug
Video
Se video med Fokusgruppe interview
Kritiske faser i elevernes uddannelsesrejse inkl. produkter
Kritiske faser i elevernes uddannelsesrejse
- På tværs af erhvervsuddannelserne har vi udviklet, afprøvet og implementeret syv fælles koncepter for de mest kritiske faser i grundforløbelevernes uddannelsesforløb. Vi har arbejdet med standarder for fælles mål og værdier, og har omsat disse til konkrete aktiviteter, der understøtter elevernes oplevelse af sammenhæng i løbet af deres grundforløb.
- Projektperiode: August 2021 -30. juni 2023
- UVM-pulje til styrkede undervisningsmiljøer i erhvervsuddannelserne.
Koncepter udviklet i projektet:
Koncept 1: Mødet med eleven inden opstarten på GF1
Koncept 3: Afklaring GF1 - Intro til hovedområdets erhvervsuddannelser
Koncept 4: Afslutning og overgang til GF2
Koncept 5: Mødet med eleven inden opstarten på GF2
Grønt iværksætteri på Viden Djurs
Grønt iværksætteri på Viden Djurs
På vores tekniske gymnasium HTX har vi arbejdet vi med upcycling og grønt iværksætteri. I projektet lavedeeleverne plantekasser ud af udslidte møllevinger, og eleverne har plantet kassrne til med urter og blomster, som de løbende har fulgt udviklingen af ifm. deres undervisning. Lokale virksomheder har indgået i projektet.
- Projektperiode: december 2021 - juni 2023.
- Tilskudspulje: UVM grøn iværksætterpulje 2021.
produkter udviklet i projektet:
Merkantil dannelse i et STEM perspektiv
Merkantil dannelse i et STEM perspektiv
Projektets formål har været at øge andelen af elever der søger ind på hovedforløbet og gennemfører en merkantil erhvervsuddannelse, samt at flere søger ind på erhvervsuddannelserne generelt. Projektet har således taget afsæt i to store udfordringer på det merkantile område:
-
den manglende overgangsfrekvens fra grundforløb til hovedforløb, og
-
en øgede digitalisering i faget, som understreger behovet for at styrke STEM-kompetencer på området
Projektet er blevet varetaget af Viden Djurs i tæt samarbejde med Tietgen, IBC, Campus Vejle og Tradium og med opbakning fra Uddannelsesnævnet, de faglige udvalg, Dansk Erhverv og virksomheder i skolernes netværk.
- Projektperiode: juni 2019 - december 2022.
- Tilskudspulje: Socialfonden (ESF)
Produkter udviklet i projektet: