VID GYMNASIER & HF

Hos Viden Djurs kan du tage HHX og HTX. HHX er det merkantile erhvervsrettede gymnasium, mens HTX giver dig en højere teknisk studentereksamen. Fra sommeren 2024 udbyder vi tilmed HF-enkeltfag.
Handelsgymnasium Grenaa Handelsgymnasium Rønde Teknisk gymnasium Grenaa HF-enkeltfag - Grenaa, Hornslet Brobygning/introforløb

VID ERHVERVSUDDANNELSER

Hos Viden Djurs tilbyder vi et stort udvalg af erhvervsuddannelser – både indenfor medier, mekanik, el, metal, handel, økologisk landbrug og fødevarer.
Til dig der kommer direkte fra folkeskolen (GF1) Til dig der er under 25 (GF2) Til dig der er over 25 (EUV) Brobygning/introforløb

10. klasse

Kickstart din ungdomsuddannelse med et lærerigt år i 10. klasse. Vi udbyder både almen 10. klasse og den erhvervsrettede EUD10.
10KCD og EUD10

COLLEGE TILBUD

Få endnu mere ud af din uddannelse på Viden Djurs med et af vores college tilbud. Her får du mulighed for at dyrke din særlige interesse.
Kalø Økologisk Landbrugsskole 3D College Game College Brazil Football College

VID detail

Hos VID detail kan du udvikle din virksomhed og dine medarbejdere. Vi skræddersyer uddannelsesforløb efter jeres forretningsmæssige behov.
Elevuddannelsen AMU kurser Akademiuddannelse

VUC og Efteruddannelse

Hos Viden Djurs tilbyder vi en bred vifte af voksen- og efteruddannelse, der udvikler og styrker dine kompetencer.
VUC (HF-enkeltfag, AVU, FVU, OBU) Efteruddannelse (AMU)

Søg på videndjurs.dk

EUD/EUX-Business flytter fra Kalø til Rønde

Udbuddet af uddannelser bliver bredere i Rønde, når to businessuddannelser flytter ind på Rønde Idrætscenter, som efter en markant udvidelse bliver indflytningsklar fra sommeren 2022. Her venter et tæt samspil med HHX og en drøm om et bedre samarbejde med erhvervslivet i Rønde.

Udvidelsen af Rønde Idrætscenter er undervejs og udover en spritny hal, kommer tilbygningen til at huse nye uddannelser, når EUD/EUX Business flytter ind i de nye lokaler.

Hidtil har de boet på Viden Djurs’ afdeling på Kalø, men med flytningen kommer eleverne til at opleve nye faciliteter, og de bliver en del af studiemiljøet på handelsgymnasiet. De gode busforbindelser til og fra Rønde vil forbedre adgangen, så endnu flere elever vil finde vej til Rønde.  

De første elever starter på deres grundforløb i Rønde i august 2022, og selvom de ikke flytter mere end fem kilometer, kommer det til at gøre en stor forskel for eleverne og sandsynligvis også Rønde som by, mener Mikkel Bennetzen, som er afdelingsleder på EUD/EUX Business.

- Vi flytter tættere på erhvervslivet, og det detailliv, der er i Rønde. Vi bliver en del af byen, og det er både en gevinst for eleverne, men vi tror også det bliver en gevinst for erhvervslivet, siger han.

Et tættere bånd til erhvervslivet
På EUD Business bliver eleven klædt på til at arbejde indenfor salg og handel, både mellem virksomheder og i butiksarbejde. EUX Business er en uddannelse, hvor man bliver faglært indenfor kontor, handel eller detail samtidig med, at man tager en erhvervsfaglig studentereksamen. Det giver adgang til en videregående uddannelse, og følges op af et praktikforløb i en virksomhed.

På de nye uddannelser vil der være et tæt samarbejde med erhvervslivet, og Mikkel Bennetzen håber, at det bliver nemmere at skabe relationen til de lokale virksomheder, for det vil nemlig gavne eleverne i undervisningen.  

- Det ligger i uddannelsernes DNA, at undervisningen er virksomhedsrettet. De ting vi beskæftiger os med, er bundet op på virksomheder, så undervisningen bliver praksisnær og tager sit afsæt i virkeligheden, siger Mikkel Bennetzen, afdelingsleder på VID Business.

Der kommer ikke til at være en decideret forskel på det faglige indhold, men den store forskel er rammerne og livet på og omkring skolen. Med flere haller og fodboldbaner er der rig mulighed for aktiviteter, og hvis ikke bussen lige passer efter skoletid, er der også et fitnesscenter.

- Set fra businesselevernes vinkel kommer de et sted hen, hvor der er andre elever som de kan spejle sig i, og så er der jo studiemiljøet med fredagscaféer og fester, siger Mikkel Bennetzen.

Mikkel Bennetzen, afdelingsleder på VID Business, Frederik Thøgersen, uddannelsesleder HHX Rønde og Rikke Aavad, uddannelseschef på VID Erhvervsuddannelser.

”Sammen står vi stærkere”
Rønde Idrætscenter huser allerede handelsgymnasiet, og eleverne bliver en del af et studiemiljø, hvor der er fokus på den nære relation mellem lærere og elever. Det er ifølge uddannelsesleder på HHX Rønde, Frederik Thøgersen, det, der gør stedet helt specielt. 

- Jeg glæder mig til at tage imod dem. Det gør jo, at vores studiemiljø bliver endnu federe end det er nu, og at de bliver en del af det sammenhold og den fællesskabsfølelse, der er her på Rønde Idrætscenter, siger Frederik Thøgersen.

- Sammen står vi stærkere. Det bliver et stærkere uddannelsestilbud for unge mennesker i Rønde og det glæder jeg mig til. Mit hjerte det brænder for Rønde, så for mig er det vigtigt at være med til at gøre Rønde til en stærkere uddannelsesby. 

Hvis du vil vide mere om uddannelserne afholdes der den 25/11 uddannelsesmesse på handelsgymnasiet i Rønde Idrætscenter, og den 29/1 er der åbent hus samme sted.