VID GYMNASIER & HF

Hos Viden Djurs kan du tage HHX og HTX. HHX er det merkantile erhvervsrettede gymnasium, mens HTX giver dig en højere teknisk studentereksamen. Fra sommeren 2024 udbyder vi tilmed HF-enkeltfag.
HHX Grenaa HHX Rønde HTX Grenaa HF-enkeltfag - Grenaa, Hornslet Brobygning/introforløb

VID ERHVERVSUDDANNELSER

Hos Viden Djurs tilbyder vi et stort udvalg af erhvervsuddannelser – både indenfor medier, mekanik, el, metal, handel, økologisk landbrug og fødevarer.
Til dig der kommer direkte fra folkeskolen (GF1) Til dig der er under 25 (GF2) Til dig der er over 25 (EUV) Brobygning/introforløb

10. klasse

Kickstart din ungdomsuddannelse med et lærerigt år i 10. klasse. Vi udbyder både almen 10. klasse og den erhvervsrettede EUD10.
10KCD og EUD10

COLLEGE TILBUD

Få endnu mere ud af din uddannelse på Viden Djurs med et af vores college tilbud. Her får du mulighed for at dyrke din særlige interesse.
Kalø Økologisk Landbrugsskole 3D College Game College Brazil Football College

VID detail

Hos VID detail kan du udvikle din virksomhed og dine medarbejdere. Vi skræddersyer uddannelsesforløb efter jeres forretningsmæssige behov.
Elevuddannelser Elevonline AMU kurser Akademiuddannelser

VUC og Efteruddannelse

Hos Viden Djurs tilbyder vi en bred vifte af voksen- og efteruddannelse, der udvikler og styrker dine kompetencer.
VUC (HF-enkeltfag, AVU, FVU, OBU) Efteruddannelse (AMU)

Om Viden Djurs

Viden Djurs er din dør til en verden af muligheder. Her kan du tage den uddannelse, du drømmer om.

Læreplads

Vi finder det rette match mellem elev og virksomhed - vores vejledere hjælper dig på vej med gode råd og sparring hele vejen.

Mød os

Få vejledning til at træffe det rigtig valg af ungdomsuddannelse. Mød os til messer, åbent hus og brobygning.

Kontakt

Se vores kontaktoplysninger og få et overblik over vores mange forskellige adresser på Djursland.

Skolehjem/Campus

Bo på vores skolehjem under din uddannelse. Her deler du hverdagen med andre elever fra Viden Djurs.

Personale

Find alle vores medarbejdere lige her. De er sorteret efter afdelinger, så du får det bedste overblik.

Nyheder

Se alle vores seneste nyheder lige her, og bliv opdateret på vores mange spændende projekter og opgaver

Elevfortællinger

Hvem er bedst til at fortælle om livet på Viden Djurs? Det er selvfølgelig eleverne selv.

Job på Viden Djurs

Vil du være en del af Viden Djurs? Se vores ledige stillinger eller send os en uopfordret ansøgning.

Kvalitet

Hos Viden Djurs arbejder vi målrettet for at sikre et højt uddannelsesniveau på alle skolens uddannelser.

Brochurereol

Få overblik over alle brochurerne ved Viden Djurs. I brochurerne finder du information om vores uddannelser og kurser.

Oplæsning af tekst

er du syns- eller læsebesværet? Find en vejledning til oplæsning af tekst her.

Søg på videndjurs.dk

For elever

En afgørende del af din erhvervsuddannelse er oplæringsforløbene, hvor du bliver en del af en virksomhed og får mulighed for at udvikle dine praktiske færdigheder inden for dit felt.

Når du har færdiggjort dit grundforløb, skal du have indgået en uddannelsesaftale med en virksomhed for at fortsætte på uddannelsens hovedforløb. Hvis det ikke lykkes dig at skaffe en læreplads, kan du eventuelt fortsætte dine uddannelse som skoleoplæringselev.

Det er vigtigt, at du allerede, når du starter på grundforløbene, går i gang med en aktiv søgning efter en læreplads. Vores studievejledere og virksomhedskonsulenter hjælper og vejleder dig gennem hele processen med at skrive ansøgninger, udfylde CV og tage kontakt til virksomhederne.

Der vil løbende igennem grundforløbet være fokus på, hvordan du kan finde en læreplads. Flere gange om året afholder vi blandt andet arrangementet MatchYourFuture, hvor du kan møde en masse virksomheder og snakke med dem om dine muligheder.

Sådan finder du en læreplads

Her kan du læse en række gode råd til, når du skal finde en læreplads

Sæt dig ind i virksomheden
Når du søger en læreplads, er det altid en god ide at sætte dig ind i, hvad det er for en virksomhed du søger oplæring hos. På den måde kan du bedre vurdere, om virksomheden passer til dine ønsker og behov, og du kan få en fornemmelse af, hvad du skal lægge vægt på i din ansøgning.

Find f.eks. information på deres hjemmeside og deres sociale medier. Hvis du kender nogen der arbejder eller har arbejdet i virksomheden, kan du også snakke med dem

Brug tid på din ansøgning
Brug tid på din ansøgning, så virksomheden kan se du har sat dig ind i stillingen og har gjort dig nogle overvejelser om, hvorfor lige præcis du skal ansættes.

Få gerne nogen til at læse din ansøgning igennem, som kan komme med rettelser og inputs, før du sender den til virksomheden.

Netværk
Brug dit netværk til at finde en læreplads. Måske du kender én, der kender en, der mangler en elev til sin virksomhed. Du skal ikke holde dig tilbage for at række ud i dit netværk af familie, venner, tidligere kollegaer, bekendte og lignende.

Den anderledes ansøgning
Tænk ud af boksen, når du laver din ansøgning. Det kunne evt. være en videopræsentation eller på anden måde en kreativ ansøgning, som skiller sig ud fra mængden. Måske det lige er det der gør, at virksomheden lægger ekstra mærke til din ansøgning.

Søg uopfordret
Finder du en virksomhed, som du synes er spændende, men ikke har opslået en læreplads, er du altid velkommen til at sende dem en uopfordret stilling. Gør det klart for dem, hvad du kan tilbyde, og hvorfor du mener, at I vil være et godt match.

MatchYourFuture

Vi afholder løbende arrangementet MatchYourFuture for virksomheder og elever. Her kan du som elev komme i kontakt med forskellige virksomheder og høre mere om oplærings- og jobmulighederne hos dem. Hver virksomhed får en stand på skolen, mens du som elev går rundt og stiller spørgsmål og snakker med de virksomheder, du er interesseret i at høre mere om. MatchYourFuture er en oplagt mulighed for at indlede dialogen med virksomhederne og give et godt indtryk hos de virksomheder, du gerne vil søge oplæring hos.

Se ledige lærepladser

Hold dig opdateret på vores side med ledige lærepladser. Vi opdaterer listen ugentlig.

Uddannelsesaftale

Når du indgår et samarbejde med en virksomhed, skal I lave en uddannelsesaftale.

Der findes forskellige typer af uddannelsesaftaler alt efter den aftale, du indgår med virksomheden. Din uddannelsesaftale indbefatter både din skole– og oplæringsperioder.

De første 3 måneder er prøvetid, hvor både du og virksomheden kan ophæve uddannelsesaftalen. Efter de 3 måneder kan aftalen ikke opsiges, medmindre du eller din virksomhed misligholder aftalen. Aftalen kan også ophæves, hvis du og din virksomhed er enige om at afslutte samarbejdet.

Du kan læse mere om uddannelsesaftaler her.

Skoleoplæring

Hvis det ikke lykkes dig at finde en læreplads i en virksomhed, kan du eventuelt fortsætte din uddannelse, som skoleoplæringselev. Læs mere om vores skoleoplæring her.

LÆREPLADSEN ER ET SPRINGBRÆT

Casper Kjæhr er ved at tage uddannelsen til multimedie animator og er i lære hos Kong Orange som spiludvikler. Det er hans drømmejob, og med lærepladsen har han fået foden indenfor i en svær branche.

- Det er nogle dygtige mennesker, der går i klassen. Vi sparrer rigtig meget eleverne imellem, selvom det vi laver er meget forskelligt, er der rigtig meget læring at hente der. Vi arbejder meget, når vi er på skoleforløb, og jeg har haft rigtig god tid til at dygtiggøre mig på skolen, siger Casper.

- Casper Kjæhr, elev på 3D College.

Følg os På Instagram