VID GYMNASIER & HF

Hos Viden Djurs kan du tage HHX og HTX. HHX er det merkantile erhvervsrettede gymnasium, mens HTX giver dig en højere teknisk studentereksamen. Fra sommeren 2024 udbyder vi tilmed HF-enkeltfag.
Handelsgymnasium Grenaa Handelsgymnasium Rønde Teknisk gymnasium Grenaa HF-enkeltfag - Grenaa, Hornslet Brobygning/introforløb

VID ERHVERVSUDDANNELSER

Hos Viden Djurs tilbyder vi et stort udvalg af erhvervsuddannelser – både indenfor medier, mekanik, el, metal, handel, økologisk landbrug og fødevarer.
Til dig der kommer direkte fra folkeskolen (GF1) Til dig der er under 25 (GF2) Til dig der er over 25 (EUV) Brobygning/introforløb

10. klasse

Kickstart din ungdomsuddannelse med et lærerigt år i 10. klasse. Vi udbyder både almen 10. klasse og den erhvervsrettede EUD10.
10KCD og EUD10

COLLEGE TILBUD

Få endnu mere ud af din uddannelse på Viden Djurs med et af vores college tilbud. Her får du mulighed for at dyrke din særlige interesse.
Kalø Økologisk Landbrugsskole 3D College Game College Brazil Football College

VID detail

Hos VID detail kan du udvikle din virksomhed og dine medarbejdere. Vi skræddersyer uddannelsesforløb efter jeres forretningsmæssige behov.
Elevuddannelsen AMU kurser Akademiuddannelse

VUC og Efteruddannelse

Hos Viden Djurs tilbyder vi en bred vifte af voksen- og efteruddannelse, der udvikler og styrker dine kompetencer.
VUC (HF-enkeltfag, AVU, FVU, OBU) Efteruddannelse (AMU)

Søg på videndjurs.dk

Kalø fejrer 20 års jubilæum

Onsdag 1. marts 2023 var en mærkedag for Kalø Økologisk Landbrugsskole. Denne dag var det nemlig 20 år siden, at den økologiske landbrugsskole flyttede fra Store Vildmosen hvor den daværende skole lå og til de nye omgivelser ved Kalø Vig og fusionerede med Kalø Landboskole. I de 20 år, skolen har eksisteret, er der sket mærkbar udvikling i den økologiske landbrugsproduktion.

Udover at det danske landbrug har udviklet sig, har også den økologiske produktion flyttet sig mærkbart. Arealet af økologisk drevet landbrug er steget siden dengang og i dag dyrkes 11,8 procent af det danske landbrugsareal økologisk, og forbrugerne efterspørger netop de økologiske og sprøjtefrie fødevarer i stor stil. Danskerne er i øvrigt det folk i verden der spiser flest økologiske fødevarer. 

Skolen er glade for udviklingen i det økologiske marked
»Det er jo en fantastisk udvikling vi ser i efterspørgslen og forbruget af økologiske fødevarer i de danske køkkener. Vi følger udviklingen tæt og det er noget af det vi diskuterer i undervisningen her på skolen,« udtaler skolens forstander Nikolaj Houkjær. 
Siden 2003, da skolen flyttede til Kalø, har skolen udviklet sig i tråd med tidens trend. I dag har Kalø elever fra hele Europa og har en særskilt international linje – Global Organic Farmer. 

»Der findes ikke mange som os i Europa; rent faktisk er vi en af ganske få landbrugsskoler i Europa, der har 100 procent fokus på økologisk landbrug,« fortæller Nikolaj Houkjær.
Det gør også, at mange elever rykker teltpælene op og flytter til Kalø for at få fingre i den attraktive uddannelse. som skolen udbyder. 

Mærkedagen blev fejret med citronfromage og portvin, som hører sig til også i år 2023. Det virker måske lidt gammeldags, men skolen holder fast i traditionerne. Blandt andet serveres der hver dag varm middagsmad klokken 12. Til aften spiser man fra det kolde bord – alt sammen økologisk naturligvis. Skolens kantine har endvidere guldmærke i økologi.