Uddannelsen til webudvikler
Webbranchen er i konstant udvikling, og stiller store krav til dine tekniske færdigheder og din lyst til hele tiden at udvikle og forbedre dig. På uddannelsen til webudvikler får du den nyeste viden inden for området, og du bliver klædt på med de nødvendige kompetencer, så du kan være med i alle dele af processen omkring udviklingen af nye hjemmesider, opsætning af webshops og udarbejdelsen af visuelt indhold.
Arbejdet som webudvikler er i høj grad et teknisk håndværk. I løbet af uddannelsen arbejder du derfor meget af tiden foran skærmen, hvor du afprøver og træner dine tekniske og kreative færdigheder. Du får indblik i tekniske områder som fotografering, grafik, scanning, billedbehandling, opbygning af hjemmesider og kodning, men bliver også undervist i, hvordan du former de rette budskaber og skaber sammenhæng mellem indhold, form og funktion. På den måde får du et stærkt fundament for dit videre arbejde som webudvikler.
Uddannelsens opbygning
Uddannelsen varer op til 2 år og 3 måneder. Den samlede længe afhænger af, hvilket grundforløb du starter din uddannelse på.
Grundforløb 1
Grundforløb 1 varer 20 uger. Her opnår du brede erhvervsfaglige kompetencer og bliver klædt på til det at arbejde. Du bliver undervist i områder som arbejdsplanlægning, faglig kommunikation og arbejdspladskultur.
På grundforløb 1 vælger du en fagretning, som er udgangspunktet for undervisningen. Her bliver du introduceret til en gruppe af uddannelser, der er fagligt beslægtede, og du får indblik i metoder, arbejdsteknikker og redskaber inden for denne branche. Hvis du vælger en fagretning inden for computer og webarbejde, bliver du f.eks. undervist i arbejdet som webudvikler, multimedie animator og multimedie integrator, og du bliver klogere på, hvordan arbejdet med udvikling af hjemmesider, grafik og animation foregår
Efter grundforløb 1, skal du vælge, hvilken uddannelse du vil fortsætte på. Du kan godt fortsætte på en uddannelse, der ligger uden for den fagretning, du har fulgt på grundforløb 1.
Vi anbefaler, at du tager en af følgende fagretninger på grundforløb 1, hvis du vil fortsætte på uddannelsen til webudvikler.
Grundforløb 2
Grundforløb 2 varer 20 uger. Her opnår du de nødvendige faglige kompetencer, for at du kan gennemføre det hovedforløb, du skal fortsætte på.
På uddannelsen til webudvikler er der en tæt kobling mellem teori og praksis, og du får løbende mulighed for at afprøve din viden, når du arbejder med forskellige projekter ved computeren.
Hovedforløb
Efter grundforløbet kan du starte op på hovedforløbet, hvor du udbygger din viden og dine færdigheder.
Uddannelsen som Webudvikler foregår på skolen, hvor du får både teoretisk og praktisk undervisning inde for de fag, som bliver brugt professionelt i branchen.
Du bliver undervist, ud fra en produktorienteret undervisning, der giver dig et klart og forståeligt billede af, hvordan du kan udvikle komponenter, apps og websites, som også kan indeholde alt fra animationer, til database håndtering og opsætning af e-shops. På uddannelsen bliver du, blandt andet, igennem programmering, i stand til at udvikle professionelle produkter, som kan eksistere på forskellige platforme.
Hele uddannelsen igennem møder du mange spændende fag, som tilsammen giver dig en stærk profil, du kan bruge til at søge arbejde inden for branchen, eller videreuddanne dig. Vi arbejder altid på, at du bliver undervist i de sidste nye teknologier og trends, så du er godt klædt på til at møde branchen.
Over 25 år?
Hvis du er 25 år eller derover, og drømmer om at blive faglært, skal du tilmelde dig EUV (erhvervsuddannelse for voksne).
Du kan læse mere om dine muligheder som EUV-elev her.
Obligatoriske fag
Udover de uddannelsesrettede fag skal du på grundforløbet gennemføre en række grundfag. For at kunne starte på hovedforløbet på uddannelsen til webudvikler, er det et krav, at du på grundforløbet består følgende fag:
Tid og sted
Du kan tage hele uddannelsen til webudvikler i Grenaa på vores 3D College.
Adressen er Ydesvej 4, 8500 Grenaa.
På uddannelsen til webudvikler er der uddannelsesstart på følgende tidspunkter:
- Januar
- August
Fremtidsmuligheder
Med en færdig uddannelse som webudvikler kan du søge job i firmaer, bureauer og organisationer, som arbejder med webudvikling. Du kan også vælge at starte egen virksomhed.
Du kan også videreuddanne dig til f.eks. datamatiker eller multimediedesigner. Dette kræver forskellige supplerende fag på gymnasialt niveau. Kontakt dit nærmeste erhvervsakademi og hør nærmere om dine muligheder.
Undervisningsplan og eksamensreglement
Alle erhvervsskoler udarbejder lokale undervisningsplaner for både grundforløb og hovedforløb.
På VID Erhvervsuddannelser kan du finde vores undervisningsplaner- og beskrivelser på VIDOnline, som er vores virtuelle læringsmiljø. Her kan du læse mere om læringsaktiviteter, læringselementer, bedømmelseskriterier, eksamensreglement mv. for din uddannelse.
Du finder VIDOnline her. Vælg punktet ”lokale undervisningsplaner”.
Kontakt
Vi er klar til at hjælpe dig
Sidder du med spørgsmål til uddannelsen og dine muligheder?
Vores studievejledere er altid klar på at besvare dine spørgsmål og hjælpe dig både før og under din uddannelse.
Kontakt vores studievejleder
Nyttig viden
Uddannelsen
Til virksomheder
Optagelse
Praktisk info
Kontakt os
Uddannelsesmuligheder
3D College er en del af VID Erhvervsuddannelser under Viden Djurs. Her arbejder vi med alt inden for hjemmesider, 3D animation og medier generelt.
Vi dyrker det tekniske og nørdede med stolthed. Det betyder, at du hos os trygt kan slippe din indre nørd fri og fordybe dig i din interesse for grafik og webudvikling. Her får du mulighed for at arbejde intenst med programmering, design og animation.
Som elev på 3D College kan du vælge mellem to forskellige erhvervsuddannelser:
- Webudvikler
- Digital Media - hvor du kan specialisere dig som multimedie animator eller multimedie integrator.
Grundforløb 1
Har du afsluttet 9. eller 10. klasse inden for de sidste to år, starter du din erhvervsuddannelse på grundforløb 1 (GF1).
For at starte på grundforløb 1 skal du opfylde disse adgangskrav:
- Du skal have bestået folkeskolens afgangseksamen
- Du skal have et karaktergennemsnit på mindst 2,0 i dansk ved afgangsprøven i 9. eller 10. klasse eller en tilsvarende prøve
- Du skal have et karaktergennemsnit på mindst 2,0 i matematik ved afgangsprøven i 9. eller 10. klasse eller en tilsvarende prøve
- Du skal være vurderet uddannelsesparat ved afslutningen af 9. eller 10. klasse
- Du skal have indsendt din studievalgsportfolio
Eller:
- Du har en uddannelsesaftale med en virksomhed, der omfatter grundforløb 1. Med en uddannelsesaftale springer du som udgangspunkt grundforløb 1 over, medmindre uddannelsesaftalen også omfatter denne del af grundforløbet.
Vi tilbyder to forskellige fagretninger på grundforløb 1:
Grundforløb 2
Hvis det er mere end to år siden, at du har afsluttet 9. eller 10. klasse, og du er under 25 år, starter du din erhvervsuddannelse på grundforløb 2 (GF2).
For at starte på grundforløb 2 skal du opfylde disse adgangskrav
- Du skal have et karaktergennemsnit på mindst 2,0 i dansk ved afgangsprøven i 9. eller 10. klasse eller en tilsvarende prøve
- Du skal have et karaktergennemsnit på mindst 2,0 i matematik ved afgangsprøven i 9. eller 10. klasse eller en tilsvarende prøve
- Du skal være vurderet uddannelsesparat til en erhvervsuddannelse
Eller:
- Du har en uddannelsesaftale med en virksomhed, der omfatter grundforløb 2
EUV for voksne over 25 år
EUV er erhvervsuddannelse for voksne. Det er et uddannelsesforløb rettet mod dig, der er 25 år eller ældre, når du starter din erhvervsuddannelse. Her bliver uddannelsesforløbet tilrettelagt på baggrund af din erfaring fra tidligere arbejde og uddannelse.
Adgangskravene til EUV er de samme som for erhvervsuddannelser for unge. Det betyder, at du skal opfylde de generelle adgangskrav for optagelse på grundforløb 2. Du skal altså have et karaktergennemsnit på minimum 2,0 i både dansk og matematik fra 9. eller 10. klasse eller på forhånd have en uddannelsesaftale med en virksomhed.
Hvis du har to års relevant erhvervserfaring og opfylder visse fastlagte kriterier, kan du få forkortet dit grundforløb eller starte din erhvervsuddannelse direkte på hovedforløbet. Denne afklaring sker gennem en realkompetencevurdering på skolen.
Oplæring
Du kan læse mere om oplæring under de enkelte uddannelser og specialer.
OBS: Vær opmærksom på, at uddannelsen til webudvikler er ren skolebaseret og derfor ikke indeholder oplæring.
SU og Løn
SU
Du kan få SU under grundforløbet, hvis du er fyldt 18 år.
Løn
Har du en uddannelsesaftale allerede fra grundforløbets start, modtager du lærlingeløn under hele din uddannelse.
Hvor meget du får i løn, afhænger af hvilken uddannelse du er i gang med. Lønnen stiger løbende gennem din uddannelse, og du får udbetalt løn, både når du er i oplæring og på skoleophold.
Hvis du er i skoleoplæring, får du skoleoplæringsydelse.
Du kan læse mere om SU og løn på erhvervsuddannelser her
Skolehjem og campus
Som elev på 3D College har du mulighed for at bo på skolehjemmet ved Viden Djurs eller ved vores samarbejdspartner Campus Djursland, der er en privat forening, der udlejer værelser til elever.
Hvis du har over 5 kvarters transport til Grenaa, og du er berettiget til skolehjem, er prisen 587 kr. pr. uge for kost og logi. Dertil skal du medregne udgifter til studieture. Du kan læse mere om kravene for at bo på skolehjem her.
Er du ikke berettiget til skolehjem, kan du i stedet bo på Campus Djursland. Dette tilbud koster 4.050 kr. om måneden. Det beløb dækker fuld kost og logi. Kost indeholder morgenmad, frokost og aftensmad.
Udgifter til studieture
Hvis du vælger at deltage i studieture skal du påregne en månedlig udgift på 1.000.- til en studietursopsparing.
Vi prioriterer lærlingens udvikling højt, og derfor ser vi det som et samarbejde, hvor vi i fællesskab kan udvikle elevens kompetencer undervejs i uddannelsesforløbet.
Udover praktikperioderne i virksomheden, så byder uddannelsen på hele 40 ugers skoleperioder, hvor der fra virksomhedens side er rig mulighed for at præge eleven fagligt i dialog med os.
Lyder ovenstående spændende, så uddyber vi gerne mulighederne om et samarbejde og hvilke krav der i forbindelse med ansættelse af lærlinge.
Ansæt en elev
Læs mere om mulighederne for at ansætte en elev på vores skoleoplæringscenter.
Kontakt vores lærepladsvejleder
Henrik Brandt Lindhardt
Telefon: +45 30 88 13 27
Email: hfli@videndjurs.dk
Følg med på LinkedIn
Følg os på LinkedIn, hvor du kan følge med i vores mange spændende aktiviteter og blive klogere på vores samarbejde med virksomheder og samarbejdspartnere.
Sådan søger du ind
Du søger om optagelse på 3D College og VID Erhvervsuddannelser på www.optagelse.dk.
Inden du søger ind, skal du sikre dig, at du opfylder adgangskravene, som du kan læse her på siden under fanen ”uddannelsen”. Adgangskravene er forskellige alt efter dit uddannelsesvalg, din alder og din erfaring.
Klik HER for at læse mere om optagelse på vores uddannelser.
Hvis du har spørgsmål om optagelse på VID Erhvervsuddannelser, er du velkommen til at kontakte vores studievejleder.
Vær opmærksom på, at vi sender alt post digitalt til din e-Boks. Tjek din postkasse på e-boks.dk.
Optagelsesprøve
Opfylder du ikke adgangskravene til at starte på grundforløb 2 kan du komme til en optagelsesprøve. For grundforløb 2 (EUD/EUX) med uddannelsesstart januar 2023 holder Viden Djurs optagelsesprøver den 4. januar 2023
Her finder du os
Vores 3D College ligger i Grenaa på adressen Ydesvej 4, 8500 Grenaa
Der er gode muligheder for transport til Grenaa, hvor der går busser og du kan tage letbanen helt fra Aarhus - læs mere om transport på midttrafik.dk eller rejseplanen.dk
Vigtige datoer og feriekalender
Opstart sommer 2022:
Opstart for GF1 og GF2 d. 8. august 2022
Ferie og helligdage:
- Efterårsferie uge 42
- Juleferie på medieuddannelserne: 20. december 2022 - 2. januar 2023 (begge dage inklusive)
Afslutning d. 13. januar 2023
Opstart vinter 2023:
Opstart for GF2 d. 16. januar 2023
Ferie og helligdage:
- Vinterferie uge 7, d. 13.-17. februar 2023 – begge dage inklusive
- Påskeferie d. 3.-10. april 2023 – begge dage inklusive
- Store Bededag d. 5. maj 2023
- Kr. Himmelfartsdag d. 18.-19. maj 2023 – begge dage inklusive
- 2. pinsedag d. 29. maj 2023
Afslutning d. 23. juni 2023
Ofte stillede spørgsmål
Hvad er 3D College? Skal jeg bo på skolen? Hvornår er der åbent hus? Sidder du med et spørgsmål til 3D College og vores medieuddannelser?
Åbent hus
Hvis du gerne vil høre mere om uddannelserne på 3D College kan du besøge os til Åbent Hus. Her kan du se vores faciliteter, snakke med elever og undervisere og mærke studiemiljøet på skolen.
- Torsdag d. 16. november 2023, 15:00-18:00 (Århusvej 49, 8500 Grenaa)
- Lørdag d. 27. januar 2024, 10:00-14:00 (Ydesvej 4A, 8500 Grenaa)
Uddannelsesmesser
Du kan møde 3D College på flere uddannelsesmesser. Her kan du høre mere om vores forskellige uddannelser og blive klogere på dine karrieremuligheder.
Brobygning
Som elev i folkeskolen har du mulighed for at komme i brobygning på 3D College. Her får du indblik i hverdagen og undervisningen på den enkelte uddannelse, og du prøver kræfter med det praktiske arbejde på uddannelsen.
- 8. klasse: uge 9, 10 og 11
- 9. klasse: uge 43 og 44
- 10. klasse: uge 45 og 47
Hvis du har spørgsmål til vores uddannelser, livet på campus eller noget helt tredje, er du meget velkommen til at kontakte os.
Ledelsen på VID Erhvervsuddannelser
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret med information om uddannelsen og kommende arrangementer
Uddannelsen
Uddannelsesmuligheder
3D College er en del af VID Erhvervsuddannelser under Viden Djurs. Her arbejder vi med alt inden for hjemmesider, 3D animation og medier generelt.
Vi dyrker det tekniske og nørdede med stolthed. Det betyder, at du hos os trygt kan slippe din indre nørd fri og fordybe dig i din interesse for grafik og webudvikling. Her får du mulighed for at arbejde intenst med programmering, design og animation.
Som elev på 3D College kan du vælge mellem to forskellige erhvervsuddannelser:
- Webudvikler
- Digital Media - hvor du kan specialisere dig som multimedie animator eller multimedie integrator.
Grundforløb 1
Har du afsluttet 9. eller 10. klasse inden for de sidste to år, starter du din erhvervsuddannelse på grundforløb 1 (GF1).
For at starte på grundforløb 1 skal du opfylde disse adgangskrav:
- Du skal have bestået folkeskolens afgangseksamen
- Du skal have et karaktergennemsnit på mindst 2,0 i dansk ved afgangsprøven i 9. eller 10. klasse eller en tilsvarende prøve
- Du skal have et karaktergennemsnit på mindst 2,0 i matematik ved afgangsprøven i 9. eller 10. klasse eller en tilsvarende prøve
- Du skal være vurderet uddannelsesparat ved afslutningen af 9. eller 10. klasse
- Du skal have indsendt din studievalgsportfolio
Eller:
- Du har en uddannelsesaftale med en virksomhed, der omfatter grundforløb 1. Med en uddannelsesaftale springer du som udgangspunkt grundforløb 1 over, medmindre uddannelsesaftalen også omfatter denne del af grundforløbet.
Vi tilbyder to forskellige fagretninger på grundforløb 1:
Grundforløb 2
Hvis det er mere end to år siden, at du har afsluttet 9. eller 10. klasse, og du er under 25 år, starter du din erhvervsuddannelse på grundforløb 2 (GF2).
For at starte på grundforløb 2 skal du opfylde disse adgangskrav
- Du skal have et karaktergennemsnit på mindst 2,0 i dansk ved afgangsprøven i 9. eller 10. klasse eller en tilsvarende prøve
- Du skal have et karaktergennemsnit på mindst 2,0 i matematik ved afgangsprøven i 9. eller 10. klasse eller en tilsvarende prøve
- Du skal være vurderet uddannelsesparat til en erhvervsuddannelse
Eller:
- Du har en uddannelsesaftale med en virksomhed, der omfatter grundforløb 2
EUV for voksne over 25 år
EUV er erhvervsuddannelse for voksne. Det er et uddannelsesforløb rettet mod dig, der er 25 år eller ældre, når du starter din erhvervsuddannelse. Her bliver uddannelsesforløbet tilrettelagt på baggrund af din erfaring fra tidligere arbejde og uddannelse.
Adgangskravene til EUV er de samme som for erhvervsuddannelser for unge. Det betyder, at du skal opfylde de generelle adgangskrav for optagelse på grundforløb 2. Du skal altså have et karaktergennemsnit på minimum 2,0 i både dansk og matematik fra 9. eller 10. klasse eller på forhånd have en uddannelsesaftale med en virksomhed.
Hvis du har to års relevant erhvervserfaring og opfylder visse fastlagte kriterier, kan du få forkortet dit grundforløb eller starte din erhvervsuddannelse direkte på hovedforløbet. Denne afklaring sker gennem en realkompetencevurdering på skolen.
Oplæring
Du kan læse mere om oplæring under de enkelte uddannelser og specialer.
OBS: Vær opmærksom på, at uddannelsen til webudvikler er ren skolebaseret og derfor ikke indeholder oplæring.
SU og Løn
SU
Du kan få SU under grundforløbet, hvis du er fyldt 18 år.
Løn
Har du en uddannelsesaftale allerede fra grundforløbets start, modtager du lærlingeløn under hele din uddannelse.
Hvor meget du får i løn, afhænger af hvilken uddannelse du er i gang med. Lønnen stiger løbende gennem din uddannelse, og du får udbetalt løn, både når du er i oplæring og på skoleophold.
Hvis du er i skoleoplæring, får du skoleoplæringsydelse.
Du kan læse mere om SU og løn på erhvervsuddannelser her
Skolehjem og campus
Som elev på 3D College har du mulighed for at bo på skolehjemmet ved Viden Djurs eller ved vores samarbejdspartner Campus Djursland, der er en privat forening, der udlejer værelser til elever.
Hvis du har over 5 kvarters transport til Grenaa, og du er berettiget til skolehjem, er prisen 587 kr. pr. uge for kost og logi. Dertil skal du medregne udgifter til studieture. Du kan læse mere om kravene for at bo på skolehjem her.
Er du ikke berettiget til skolehjem, kan du i stedet bo på Campus Djursland. Dette tilbud koster 4.050 kr. om måneden. Det beløb dækker fuld kost og logi. Kost indeholder morgenmad, frokost og aftensmad.
Udgifter til studieture
Hvis du vælger at deltage i studieture skal du påregne en månedlig udgift på 1.000.- til en studietursopsparing.
Til virksomheder
Vi prioriterer lærlingens udvikling højt, og derfor ser vi det som et samarbejde, hvor vi i fællesskab kan udvikle elevens kompetencer undervejs i uddannelsesforløbet.
Udover praktikperioderne i virksomheden, så byder uddannelsen på hele 40 ugers skoleperioder, hvor der fra virksomhedens side er rig mulighed for at præge eleven fagligt i dialog med os.
Lyder ovenstående spændende, så uddyber vi gerne mulighederne om et samarbejde og hvilke krav der i forbindelse med ansættelse af lærlinge.
Ansæt en elev
Læs mere om mulighederne for at ansætte en elev på vores skoleoplæringscenter.
Kontakt vores lærepladsvejleder
Henrik Brandt Lindhardt
Telefon: +45 30 88 13 27
Email: hfli@videndjurs.dk
Følg med på LinkedIn
Følg os på LinkedIn, hvor du kan følge med i vores mange spændende aktiviteter og blive klogere på vores samarbejde med virksomheder og samarbejdspartnere.
Optagelse
Sådan søger du ind
Du søger om optagelse på 3D College og VID Erhvervsuddannelser på www.optagelse.dk.
Inden du søger ind, skal du sikre dig, at du opfylder adgangskravene, som du kan læse her på siden under fanen ”uddannelsen”. Adgangskravene er forskellige alt efter dit uddannelsesvalg, din alder og din erfaring.
Klik HER for at læse mere om optagelse på vores uddannelser.
Hvis du har spørgsmål om optagelse på VID Erhvervsuddannelser, er du velkommen til at kontakte vores studievejleder.
Vær opmærksom på, at vi sender alt post digitalt til din e-Boks. Tjek din postkasse på e-boks.dk.
Optagelsesprøve
Opfylder du ikke adgangskravene til at starte på grundforløb 2 kan du komme til en optagelsesprøve. For grundforløb 2 (EUD/EUX) med uddannelsesstart januar 2023 holder Viden Djurs optagelsesprøver den 4. januar 2023
Praktisk info
Her finder du os
Vores 3D College ligger i Grenaa på adressen Ydesvej 4, 8500 Grenaa
Der er gode muligheder for transport til Grenaa, hvor der går busser og du kan tage letbanen helt fra Aarhus - læs mere om transport på midttrafik.dk eller rejseplanen.dk
Vigtige datoer og feriekalender
Opstart sommer 2022:
Opstart for GF1 og GF2 d. 8. august 2022
Ferie og helligdage:
- Efterårsferie uge 42
- Juleferie på medieuddannelserne: 20. december 2022 - 2. januar 2023 (begge dage inklusive)
Afslutning d. 13. januar 2023
Opstart vinter 2023:
Opstart for GF2 d. 16. januar 2023
Ferie og helligdage:
- Vinterferie uge 7, d. 13.-17. februar 2023 – begge dage inklusive
- Påskeferie d. 3.-10. april 2023 – begge dage inklusive
- Store Bededag d. 5. maj 2023
- Kr. Himmelfartsdag d. 18.-19. maj 2023 – begge dage inklusive
- 2. pinsedag d. 29. maj 2023
Afslutning d. 23. juni 2023
Ofte stillede spørgsmål
Hvad er 3D College? Skal jeg bo på skolen? Hvornår er der åbent hus? Sidder du med et spørgsmål til 3D College og vores medieuddannelser?
Åbent hus
Hvis du gerne vil høre mere om uddannelserne på 3D College kan du besøge os til Åbent Hus. Her kan du se vores faciliteter, snakke med elever og undervisere og mærke studiemiljøet på skolen.
- Torsdag d. 16. november 2023, 15:00-18:00 (Århusvej 49, 8500 Grenaa)
- Lørdag d. 27. januar 2024, 10:00-14:00 (Ydesvej 4A, 8500 Grenaa)
Uddannelsesmesser
Du kan møde 3D College på flere uddannelsesmesser. Her kan du høre mere om vores forskellige uddannelser og blive klogere på dine karrieremuligheder.
Brobygning
Som elev i folkeskolen har du mulighed for at komme i brobygning på 3D College. Her får du indblik i hverdagen og undervisningen på den enkelte uddannelse, og du prøver kræfter med det praktiske arbejde på uddannelsen.
- 8. klasse: uge 9, 10 og 11
- 9. klasse: uge 43 og 44
- 10. klasse: uge 45 og 47
Kontakt os
Hvis du har spørgsmål til vores uddannelser, livet på campus eller noget helt tredje, er du meget velkommen til at kontakte os.
Ledelsen på VID Erhvervsuddannelser
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret med information om uddannelsen og kommende arrangementer