VID GYMNASIER & HF

Hos Viden Djurs kan du tage HHX og HTX. HHX er det merkantile erhvervsrettede gymnasium, mens HTX giver dig en højere teknisk studentereksamen. Fra sommeren 2024 udbyder vi tilmed HF-enkeltfag.
Handelsgymnasium Grenaa Handelsgymnasium Rønde Teknisk gymnasium Grenaa HF-enkeltfag - Grenaa, Hornslet Brobygning/introforløb

VID ERHVERVSUDDANNELSER

Hos Viden Djurs tilbyder vi et stort udvalg af erhvervsuddannelser – både indenfor medier, mekanik, el, metal, handel, økologisk landbrug og fødevarer.
Til dig der kommer direkte fra folkeskolen (GF1) Til dig der er under 25 (GF2) Til dig der er over 25 (EUV) Brobygning/introforløb

10. klasse

Kickstart din ungdomsuddannelse med et lærerigt år i 10. klasse. Vi udbyder både almen 10. klasse og den erhvervsrettede EUD10.
10KCD og EUD10

COLLEGE TILBUD

Få endnu mere ud af din uddannelse på Viden Djurs med et af vores college tilbud. Her får du mulighed for at dyrke din særlige interesse.
Kalø Økologisk Landbrugsskole 3D College Game College Brazil Football College

VID detail

Hos VID detail kan du udvikle din virksomhed og dine medarbejdere. Vi skræddersyer uddannelsesforløb efter jeres forretningsmæssige behov.
Elevuddannelsen Elevonline AMU kurser Akademiuddannelse

VUC og Efteruddannelse

Hos Viden Djurs tilbyder vi en bred vifte af voksen- og efteruddannelse, der udvikler og styrker dine kompetencer.
VUC (HF-enkeltfag, AVU, FVU, OBU) Efteruddannelse (AMU)

Søg på videndjurs.dk

Europæisk skolenetværk besøger Viden Djurs i Grenaa

Projektudvikling og internationalt samarbejde er nøgleord for Viden Djurs, og i maj har vi haft værtskabet for årsmødet i INNOTECS, som er et netværk af europæiske erhvervsskoler. Ikke mindre end 45 internationale og danske repræsentanter mødtes i Grenaa til et kombineret årsmøde og studietur, hvor der blev sat fokus på de problemstillinger og udfordringer skolerne står overfor på tværs af landegrænserne og udviklet på projekter.

Udover Viden Djurs og de danske erhvervsskoler Tradium og Learnmark, består det internationale samarbejde af 65 erhvervsskoler fra Holland, Estland, Tyskland, Kroatien, Spanien, Portugal og Italien.

Organisationens formål er at varetage interesserne for tekniske uddannelsesinstitutioner og at kunne bidrage til den fremtidige efterspørgsel efter teknisk dygtige folk på det internationale arbejdsmarked. Det sker gennem vidensdeling på årlige konferencer og studieture, som i år er blevet afholdt på Viden Djurs. Derudover er en stor del af arbejdet at skabe partnerskaber og projekter på tværs af skolerne.

”Via INNOTECS har vi på Viden Djurs et netværk med ligestillede skoler i udlandet. Når vi har behov for at få en kontakt i et aktuelt land, er det let at række ud og få hjælp via INNOTECS. Det er således let at finde internationale partnere til fremtidige projektsamarbejder. Den teknologiske udvikling ændrer sig hastigt i disse år, og her giver INNOTECS samtidig en mulighed for at have en finger på pulsen ift. den europæiske dimension og hvordan andre skoler arbejder med at matche det fremtidige arbejdsmarked,” fortæller Projekt- og udviklingschef ved Viden Djurs, Anne Birthe Mortensen.

 

Leder på værkstedsuddannelserne, Karsten Hougaard, viste alle deltagerne rundt på VID Erhvervsuddannelser. Her var der rig mulighed for at blive inspireret af, hvordan vi gør her i Grenaa.

Udveksling på tværs af netværksskolerne
Under besøget boede størstedelen af de besøgende på Kysthotellet i Grenaa, mens selve konferencen blev afholdt hos VID Erhvervsuddannelser på Århusvej. I løbet af de to dage var der et tæt program med oplæg om forskellige skolers udviklingsprojekter, idéudvikling af fremtidige indsatser og en tur rundt om Viden Djurs, og hvordan det danske skolesystem er sat sammen.

”På Viden Djurs har vi været medlem af INNOTECS i knap 1½ år, og har allerede gjort godt brug af netværket ift. at danne vores elever til et arbejdsmarked, der bliver stadig mere globalt. I efteråret 2022 var de tekniske grundforløbselever således på en 14 dages studietur til Italien hos en af medlemsskolerne i netværket. Kontakten blev således skabt via INNOTECS, og gjort økonomisk muligt med støtte fra EU's uddannelsesprogram Erasmus+. Tilsvarende fik vi i foråret 2023 besøg af værkstedselever fra Belgien, som havde et uges-projekt sammen med vores elever her i Grenaa,” fortæller Anne Birthe Mortensen.

Et af de områder, som optager erhvervsskolerne herhjemme, såvel som i hele Europa, er udviklingen indenfor den grønne og digitale omstilling. For hvordan påvirker det arbejdsmarkedet, og hvordan skal uddannelsesinstitutionerne forholde sig til det? Til at give nogle svar på det, var Martin Eggert Hansen, seniorkonsulent på Teknologisk Institut, blevet inviteret til at holde et oplæg.

De to dages besøg blev afsluttet med en rundvisning på Grenaa Varmeværk, som med teknologisk udvikling og bæredygtighed i højsædet var en god repræsentant for, hvordan vi i Danmark arbejder med grøn omstilling.