VID GYMNASIER & HF

Hos Viden Djurs kan du tage HHX og HTX. HHX er det merkantile erhvervsrettede gymnasium, mens HTX giver dig en højere teknisk studentereksamen. Fra sommeren 2024 udbyder vi tilmed HF-enkeltfag.
Handelsgymnasium Grenaa Handelsgymnasium Rønde Teknisk gymnasium Grenaa HF-enkeltfag - Grenaa, Hornslet Brobygning/introforløb

VID ERHVERVSUDDANNELSER

Hos Viden Djurs tilbyder vi et stort udvalg af erhvervsuddannelser – både indenfor medier, mekanik, el, metal, handel, økologisk landbrug og fødevarer.
Til dig der kommer direkte fra folkeskolen (GF1) Til dig der er under 25 (GF2) Til dig der er over 25 (EUV) Brobygning/introforløb

10. klasse

Kickstart din ungdomsuddannelse med et lærerigt år i 10. klasse. Vi udbyder både almen 10. klasse og den erhvervsrettede EUD10.
10KCD og EUD10

COLLEGE TILBUD

Få endnu mere ud af din uddannelse på Viden Djurs med et af vores college tilbud. Her får du mulighed for at dyrke din særlige interesse.
Kalø Økologisk Landbrugsskole 3D College Game College Brazil Football College

VID detail

Hos VID detail kan du udvikle din virksomhed og dine medarbejdere. Vi skræddersyer uddannelsesforløb efter jeres forretningsmæssige behov.
Elevuddannelsen AMU kurser Akademiuddannelse

VUC og Efteruddannelse

Hos Viden Djurs tilbyder vi en bred vifte af voksen- og efteruddannelse, der udvikler og styrker dine kompetencer.
VUC (HF-enkeltfag, AVU, FVU, OBU) Efteruddannelse (AMU)

Søg på videndjurs.dk

Projekt med Stena Recycling skal give nyt liv til vindmøllevinger

Undervisningsministeriets grønne iværksætterpulje har bevilget projektmidler til Viden Djurs, HTX, der i samarbejde med Stena Recycling A/S skal sætte fokus på genbrug af vindmøllevinger.

HTX Grenaa har netop fået bevilget penge fra Undervisningsministeriet til et projekt, der skal arbejde med genbrug og iværksætteri. Helt konkret drejer det sig om, at en gruppe elever fra HTX i Grenaa sammen med Stena Recycling A/S skal udvikle og teste en mulighed for genbrug af vindmøllevinger.

Møllevingerne skal skæres op og laves om til højbede og eller væghængte vertikale bede, hvor man kan dyrke eksempelvis urter og grøntsager, og idéen er, at bedene nemt kan samles og opsættes i eksempelvis byhaver, taghaver eller andre steder, hvor man normalt ikke har havebrug, og på den måde bidrage til en grønnere hverdag for os alle. I processen vil eleverne inddrage viden fra deres undervisning i fag som teknologi, biologi og kemi.

Idéen til projektet opstod hos en gruppe lærere på HTX i Grenaa, og da Undervisningsministeriet udbød den grønne iværksætterpulje, var der ikke langt fra tanke til handling:

”Der blev lavet en ansøgning, som nu er blevet godkendt – og vi glæder os alle til at komme i gang med projektet sammen med Stena Recycling”, siger Vivi Ann Camilla Jacobsen, der er uddannelsesleder for HTX på VID Gymnasier, og hun fortsætter: 

”I det hele taget har vi haft en rigtig god dialog og sparring med Stena Recycling i arbejdet med at lave ansøgningen til dette projekt. Det viser sig, at Stena Recycling genbruger stort set alle andre dele på en vindmølle end møllevingerne, så de er også spændt på at se resultaterne af dette projekt.”

Projektet starter i begyndelsen af det nye år og forventes afsluttet i 2023.

Andre nyheder