VID GYMNASIER & HF

Hos Viden Djurs kan du tage HHX og HTX. HHX er det merkantile erhvervsrettede gymnasium, mens HTX giver dig en højere teknisk studentereksamen. Fra sommeren 2024 udbyder vi tilmed HF-enkeltfag.
Handelsgymnasium Grenaa Handelsgymnasium Rønde Teknisk gymnasium Grenaa HF-enkeltfag - Grenaa, Hornslet Brobygning/introforløb

VID ERHVERVSUDDANNELSER

Hos Viden Djurs tilbyder vi et stort udvalg af erhvervsuddannelser – både indenfor medier, mekanik, el, metal, handel, økologisk landbrug og fødevarer.
Til dig der kommer direkte fra folkeskolen (GF1) Til dig der er under 25 (GF2) Til dig der er over 25 (EUV) Brobygning/introforløb

10. klasse

Kickstart din ungdomsuddannelse med et lærerigt år i 10. klasse. Vi udbyder både almen 10. klasse og den erhvervsrettede EUD10.
10KCD og EUD10

COLLEGE TILBUD

Få endnu mere ud af din uddannelse på Viden Djurs med et af vores college tilbud. Her får du mulighed for at dyrke din særlige interesse.
Kalø Økologisk Landbrugsskole 3D College Game College Brazil Football College

VID detail

Hos VID detail kan du udvikle din virksomhed og dine medarbejdere. Vi skræddersyer uddannelsesforløb efter jeres forretningsmæssige behov.
Elevuddannelsen AMU kurser Akademiuddannelse

VUC og Efteruddannelse

Hos Viden Djurs tilbyder vi en bred vifte af voksen- og efteruddannelse, der udvikler og styrker dine kompetencer.
VUC (HF-enkeltfag, AVU, FVU, OBU) Efteruddannelse (AMU)

Søg på videndjurs.dk

VID Erhvervsuddannelser

Tag en uddannelse til fremtiden hos VID Erhvervsuddannelser på Djursland. En erhvervsuddannelse henvender sig til dem, der har fuldført folkeskolen og søger en uddannelse med praktisk fokus. Erhvervsuddannelserne kombinerer skoleperioder med praktisk erfaring på en læreplads og uddanner dig inden for et specifikt fagområde.

VID Erhvervsuddannelser

Tag en uddannelse til fremtiden hos VID Erhvervsuddannelser på Djursland. En erhvervsuddannelse henvender sig til dem, der har fuldført folkeskolen og søger en uddannelse med praktisk fokus. Erhvervsuddannelserne kombinerer skoleperioder med praktisk erfaring på en læreplads og uddanner dig inden for et specifikt fagområde.

Bliv faglært til fremtiden

Har du en håndværker gemt i maven, eller elsker du at stå i et køkken? Uanset hvad du brænder for, kan du på VID Erhvervsuddannelser tage en uddannelse, der matcher dine interesser. Vi har et bredt udvalg af uddannelser inden for de tre hovedområder ’kontor, handel og forretningsservice’, ’fødevarer, jordbrug og oplevelser’ og ’teknologi, byggeri og transport’. 

Du kan både vælge at tage din uddannelse som EUD eller EUX, som er en erhvervsfaglig studentereksamen. Vi har uddannelser i Grenaa, Rønde og Kalø.

Med en erhvervsuddannelse får du unik praktisk erfaring. Du er i løbet af uddannelsen i oplæring i en virksomhed, hvor du afprøver din viden og træner dine færdigheder. På den måde står du stærkt, når du skal ud i erhvervslivet efter uddannelsen.

Hvad er EUD?

Er du typen, som har færdigheder inden for praktisk arbejde? Og ønsker du en uddannelse, der integrerer teori og praksis på en spændende måde? Så kunne en erhvervsuddannelse være det rette valg for dig.

EUD er en erhvervsuddannelse med både skoleforløb og oplæring i en virksomhed – du får altså både praktisk og teoretisk undervisning, samtidig med at du får mulighed for at træne dine håndværksmæssige færdigheder og fordybe dig i et bestemt fag.

Når du er færdig med uddannelsen, får du et svendebrev, og med det i hånden kan du gå direkte i arbejde i en virksomhed inden for dit fag.

Grundforløb 1, grundforløb 2, EUV
Hvis du ønsker at begynde en erhvervsuddannelse direkte efter 9. eller 10. klasse, kræves det, at du først gennemfører Grundforløb 1, som strækker sig over 20 uger. Efter dette forløb følger Grundforløb 2, som også varer 20 uger.

For dig, som ikke kommer direkte fra 9. eller 10. klasse og er under 25, er der mulighed for at starte direkte på Grundforløb 2. Er du 25+ år, kan du starte på en EUV. Her bliver uddannelsen skruet sammen ud fra din kompentencer.

Hovedforløb
Efter dette kan man gå videre til hovedforløbet, som kombinerer praktisk oplæring i en virksomhed og skolegang. 

Varigheden af et hovedforløb varierer typisk mellem 2-4 år afhængigt af den specifikke uddannelse.

Erhvervsuddannelsen afsluttes med en svendeprøve og tildelingen af et svendebrev.

 

Hvad er EUX?

Med en eux får du en erhvervsuddannelse med indbyggede gymnasiale fag, der er udvalgt, så de passer til erhvervsuddannelsen. Du bliver altså både faglært student og får praktisk erfaring som ved en EUD, samtidig med at du tager grundfag på gymnasialt niveau.

Rækken af gymnasiale fag og undervisningstiden kan variere fra uddannelse til uddannelse og strukturen i et eux-forløb er forskellig afhængig af, om du tager et teknisk eller merkantilt forløb.

 • Teknisk EUX-forløb
  I tekniske eux-forløb er den studiekompetencegivende undervisning placeret i grundforløbet og i hovedforløbet.

 • Merkantil EUX-forløb
  I merkantile eux-forløb er den studiekompetencegivende undervisning placeret i grundforløbet og i et studiekompetencegivende forløb. Det studiekompetencegivende forløb har en varighed på et år.

Eux-forløbene udformes, så fagene på gymnasialt niveau er fagligt relevante for den enkelte erhvervsuddannelse samtidig med, at en del af de gymnasiale fag er de samme på alle uddannelser – dette er gældende for både tekniske og merkantile forløb.

Studenterhue og svendebrev
Du får både en studenterhue og et svendebrev når du er færdig med uddannelsen og med de to beviser i hånden kan du efter endt uddannelse gå ud og søge job som faglært i en virksomhed, eller du kan læse videre på linje med dem, der har gennemført en treårig gymnasial uddannelse.

Du skal være opmærksom på, at der kan gælde særlige adgangskrav for optagelse på konkrete videregående uddannelser.

EUX-uddannelserne består af:

 • Grundforløb 1, 20 uger (for dig der kommer direkte fra folkeskolen)
 • Grundforløb 2, 20 uger (for dig der har afsluttet folkeskolen for mere end to år siden)
 • Det studieforberedende år tager 40 uger (Kun merkantile EUX-forløb)
 • Hovedforløbet med oplæring, hvor varigheden er afhængig af din valgte uddannelse

Økonomi

SU
Få SU-støtte under grundforløbet på din erhvervsuddannelse, hvis du er over 18 år.

Løn under uddannelse
Hvis du allerede har en uddannelsesaftale ved starten af grundforløbet, modtager du lærlingeløn gennem hele din uddannelse. Lønnen varierer afhængigt af den specifikke uddannelse, du tager, og den stiger gradvist igennem uddannelsen. Du får løn både under oplæring i virksomheden og på skoleophold.

Adgangskrav på EUD og EUX

For adgang til Grundforløb 1 direkte efter 9. eller 10. klasse, skal du opfylde følgende:

 • Bestået folkeskolens afgangseksamen
 • Mindst et karaktergennemsnit på 2,0 i dansk og matematik
 • Vurderet parat til den ønskede uddannelse
 • Indsendt studievalgsportfolio (for ansøgere fra 9. eller 10. klasse)

Alternativt kan du have en uddannelsesaftale med en virksomhed.

For adgang til Grundforløb 2 - mere end to år efter folkeskolens afslutning gælder følgende:

 • Bestået folkeskolens afgangseksamen (for ansøgere efter 2018)
 • Mindst et karaktergennemsnit på 2,0 i dansk og matematik
 • Vurderet egnet til en erhvervsuddannelse efter en samtale med erhvervsskolen

Alternativt kan du have en uddannelsesaftale med en virksomhed, der inkluderer Grundforløbets 2. del.

Erhvervsuddannelse for alle

Måske drømmer du om at tage en ny uddannelse og skifte retning i dit arbejdsliv, eller måske har du netop afsluttet folkeskolen og er klar til at tage det næste store skridt i livet. Hvilken baggrund du kommer med, er ikke afgørende. Hos VID Erhvervsuddannelser tilpasser vi dit uddannelsesforløb, så det passer til dine kompetencer og erfaringer. Det giver dig det bedste afsæt for fremtiden.

Bliv en del af et inspirerende miljø

Uanset hvilken erhvervsuddannelse du vælger, bliver du hos VID Erhvervsuddannelser en del af et stærkt fællesskab. Her er der både plads til faglig fordybelse og en hyggelig øl i fredagsbaren.

Vi tilbyder også uddannelser, hvor du har mulighed for at fordybe dig i din helt særlige passion og blive en del af et fedt collegemiljø. På 3D College kan du udforske den digitale verden og blive klogere på webudvikling og animering, mens du på Kalø Økologisk Landbrugsskole kan blive klædt på til en hverdag med landbrug og fødevareproduktion.

SKAL DU VÆLGE EUD ELLER EUX?

Hvad er EUD?

 • EUD er en erhvervsuddannelse med både skoleforløb og oplæring i en virksomhed – du får altså både praktisk og teoretisk undervisning.
 • Du får mulighed for at træne dine håndværksmæssige færdigheder og fordybe dig i et bestemt fag
 • Du modtager et svendebrev, når du er færdig med uddannelsen
 • Med en EUD kan du gå direkte i arbejde i en virksomhed inden for dit fag

Hvad er EUX?

 • Med en EUX får du både en erhvervsuddannelse (EUD) og en gymnasial uddannelse. Du bliver altså faglært student.
 • Du får praktisk erfaring som ved en EUD og tager samtidig grundfag på gymnasialt niveau
 • Du får både en studenterhue og et svendebrev, når du er færdig med uddannelsen
 • Når du er færdig med uddannelsen, kan du vælge at tage en videregående uddannelse eller finde et arbejde inden for dit fagområde.

VEJEN IND I GASTRONOMIENS VERDEN

Matti Hvilsted drømmer om at blive kok og have sin egen restaurant, og på VID Erhvervsuddannelser er han ved at dygtiggøre sig, så han en dag kan søge ind på kokkeskolen.

Noget af det første jeg lærte, og som jeg tit laver, er en champignonsovs. Det elsker jeg at lave, og det passer perfekt med nogle kartofler og et stykke kød. Når jeg er hjemme ved min far, laver jeg ret meget mad, og han har også indrømmet, at jeg er bedre til det end ham.

-  Matti Hvilsted, GF1 elev

Følg os På Instagram