VID GYMNASIER & HF

Hos Viden Djurs kan du tage HHX og HTX. HHX er det merkantile erhvervsrettede gymnasium, mens HTX giver dig en højere teknisk studentereksamen. Fra sommeren 2024 udbyder vi tilmed HF-enkeltfag.
Handelsgymnasium Grenaa Handelsgymnasium Rønde Teknisk gymnasium Grenaa HF-enkeltfag - Grenaa, Hornslet Brobygning/introforløb

VID ERHVERVSUDDANNELSER

Hos Viden Djurs tilbyder vi et stort udvalg af erhvervsuddannelser – både indenfor medier, mekanik, el, metal, handel, økologisk landbrug og fødevarer.
Til dig der kommer direkte fra folkeskolen (GF1) Til dig der er under 25 (GF2) Til dig der er over 25 (EUV) Brobygning/introforløb

10. klasse

Kickstart din ungdomsuddannelse med et lærerigt år i 10. klasse. Vi udbyder både almen 10. klasse og den erhvervsrettede EUD10.
10KCD og EUD10

COLLEGE TILBUD

Få endnu mere ud af din uddannelse på Viden Djurs med et af vores college tilbud. Her får du mulighed for at dyrke din særlige interesse.
Kalø Økologisk Landbrugsskole 3D College Game College Brazil Football College

VID detail

Hos VID detail kan du udvikle din virksomhed og dine medarbejdere. Vi skræddersyer uddannelsesforløb efter jeres forretningsmæssige behov.
Elevuddannelsen AMU kurser Akademiuddannelse

VUC og Efteruddannelse

Hos Viden Djurs tilbyder vi en bred vifte af voksen- og efteruddannelse, der udvikler og styrker dine kompetencer.
VUC (HF-enkeltfag, AVU, FVU, OBU) Efteruddannelse (AMU)

Søg på videndjurs.dk

Mangfoldigheden var tydelig ved torsdagens åbent hus-arrangement på Viden Djurs

På to adresser i Grenaa kunne de, der kom forbi, få en fornemmelse af hvor mange og forskelligartede uddannelser, der udbydes på Viden Djurs.

På Århusvej, hvor de tekniske- og fødevareruddannelserne holder til i det daglige, kunne man på dagen også møde elever og lærere fra medieuddannelserne ligesom Kalø Økologisk Landbrugsskole og 10KCD var til stede med hver en vejlederstand.

I værkstedet var Oliver Jørgensen fra Kolind på besøg sammen med forældrene Susan og Jens. Oliver overvejer en uddannelse som enten smed eller tømrer.

- Jeg går lige nu på 10KCD, hvor vi har valgfaget ”Værksted”. Det kan jeg rigtig gode lide, fordi vi får lov til at prøve forskellige håndværksfag her på skolen. Jeg regner med at starte på grundforløb 1 til sommer – og derfra finde ud af, om jeg skal videre på smede- eller tømreruddannelsen.

Olivers mor tilføjer:

- Oliver er modnet rigtig meget som elev på 10KCD, og det er så dejligt at se, hvor begejstret han er for især håndværksfagene. Han har så mange idéer, og jeg tror, at et halvt år på grundforløb 1 på værkstedet vil give ham mulighed for at udnytte sin kreativitet – og hjælpe ham yderligere til at blive afklaret ift. uddannelsesvalg.

Oliver Jørgensen flankeret af mor Susan og far Jens

Forberedelserne til arrangementet er med til at give eleverne erfaring inden for deres fag
I køkkenet har 17-årige Rasmus Hougaard og hans klassekammerater haft travlt med at lave indbydende petit fours til dagen – og der var mange, som gerne ville smage de lækre kager.

- Vi har hver især udtænkt og lavet små petit fours, der kan spises i en enkelt mundfuld. Vi har også haft travlt med opstilling af en café, hvor besøgende kan smage vores hjemmebag sammen med en kop kaffe. Det giver os god erfaring at være med i alle forberedelserne til arrangementet her.

I køkkenet har Rasmus haft travlt med forberedelserne til Åbent hus-arrangementet

- Jeg kan rigtig godt lide at lave mad. Det er en stor interesse, og når jeg er færdig med grundforløbet, skal jeg videre på gastronomuddannelsen. Jeg vil gerne ud at sejle, og håber på at blive kokkeelev på et skib.

Hele familien med til åbent hus
På VID Gymnasier havde Lisa, der går på 2. år på HTX, besøg af familien. For far Sean var det anden gang, som gæst til åbent hus.

- Det var rigtig hyggeligt, sidst vi var her. Vores ældste datter Zenia har også gået her, og det er tydeligt, at de som elever rigtig gerne vil vise os, hvad de laver på uddannelsen – og jeg må sige, at jeg er både overrasket og meget imponeret. De er så dygtige, og det er imponerende at se, hvordan de hurtigt kommer fra idéfasen til et endeligt produkt.

 

Familien Hansen med døtrene Lisa og Zenia – hhv. nuværende og tidligere elev på HTX