VID GYMNASIER & HF

Hos Viden Djurs kan du tage HHX og HTX. HHX er det merkantile erhvervsrettede gymnasium, mens HTX giver dig en højere teknisk studentereksamen. Fra sommeren 2024 udbyder vi tilmed HF-enkeltfag.
Handelsgymnasium Grenaa Handelsgymnasium Rønde Teknisk gymnasium Grenaa HF-enkeltfag - Grenaa, Hornslet Brobygning/introforløb

VID ERHVERVSUDDANNELSER

Hos Viden Djurs tilbyder vi et stort udvalg af erhvervsuddannelser – både indenfor medier, mekanik, el, metal, handel, økologisk landbrug og fødevarer.
Til dig der kommer direkte fra folkeskolen (GF1) Til dig der er under 25 (GF2) Til dig der er over 25 (EUV) Brobygning/introforløb

10. klasse

Kickstart din ungdomsuddannelse med et lærerigt år i 10. klasse. Vi udbyder både almen 10. klasse og den erhvervsrettede EUD10.
10KCD og EUD10

COLLEGE TILBUD

Få endnu mere ud af din uddannelse på Viden Djurs med et af vores college tilbud. Her får du mulighed for at dyrke din særlige interesse.
Kalø Økologisk Landbrugsskole 3D College Game College Brazil Football College

VID detail

Hos VID detail kan du udvikle din virksomhed og dine medarbejdere. Vi skræddersyer uddannelsesforløb efter jeres forretningsmæssige behov.
Elevuddannelsen AMU kurser Akademiuddannelse

VUC og Efteruddannelse

Hos Viden Djurs tilbyder vi en bred vifte af voksen- og efteruddannelse, der udvikler og styrker dine kompetencer.
VUC (HF-enkeltfag, AVU, FVU, OBU) Efteruddannelse (AMU)

Søg på videndjurs.dk

Rejsen fra interesse til udlært starter på GF1

På VID Erhvervsuddannelser er der et bredt udvalg af uddannelser, og kommer du direkte fra 9. eller 10. klasse, kan du starte på grundforløb 1 (GF1) og prøve kræfter med en uddannelse, som matcher dine interesser. På 20 uger bliver du introduceret til forskellige dele af faget, og du bliver rustet til at vælge den retning, der passer lige præcis til dig.   

På VID Erhvervsuddannelser i Grenaa kan du opleve det vide spænd i uddannelserne. Her er der ikke langt fra business til bagværk, og mens gnisterne flyver på værkstedet, programmeres problemerne væk i lokalet ved siden af. Her bliver du klædt på til fremtiden med en erhvervsrettet uddannelse, og du kan udvikle din faglighed i det felt, du brænder for og starte rejsen til at blive udlært.

Zenia Mohrsen går på GF1 på VID Business. Her har alle fagene et fokus på business, så i dansktimerne laver man nyhedsbrev i stedet for digtanalyse, og i erhvervsfag har de iværksætteri, hvor eleverne lærer at drive en virksomhed.

Zenia er undervejs på GF1 blevet mere afklaret om, hvilket område hun vil uddanne sig indenfor. Hun vil gerne arbejde som indkøber eller sælger, og har valgt at fortsætte på handel efter grundforløbet. 

- Da jeg startede, var jeg ikke helt sikker på, hvilken vej jeg skulle gå, men i løbet af grundforløbet er jeg blevet mere sikker. Jeg valgte EUX'en fordi man bliver student. Jeg vil gerne i lære bagefter, men jeg har også muligheden for at læse videre. Det er fedt, at man kan begge dele, fortæller Zenia.

Hvad er grundforløb 1?
Du kan starte på GF1, hvis du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse. I løbet af det 20 ugers lange forløb får du forudsætningerne for at kunne gennemføre en erhvervsuddannelse, og du bliver undervist i de teknikker, redskaber og fagudtryk, man bruger inden for den valgte branche.

Derudover bliver du klædt på til det at arbejde, og du opnår generelle erhvervsfaglige kompetencer, som er relevante uanset, hvilken retning du vælger at fortsætte i. Når du afslutter grundforløb 1, skal du vælge, hvilken uddannelse du vil fortsætte på, først på grundforløb 2 og herefter hovedforløbet.

Det er ikke nogen hemmelighed, at arbejdsmarkedet i fremtiden kommer til at mangle faglærte, og med en erhvervsuddannelse i hånden er du godt stillet i jagten på et job, og der er også gode muligheder for at få en læreplads under din uddannelse.

Søren Søndergaard og Zenia Mohrsen er begge blevet klogere på deres fremtid på GF1.

Valget bliver nemmere, når man prøver det af
Uanset hvilken uddannelse du vælger, bliver du på VID Erhvervsuddannelser en del af et stærkt fællesskab, hvor der både er plads til faglig fordybelse og hygge i fredagsbaren.

Søren Søndergaard har gået på fagretningen Teknologi, Byggeri og Auto i Grenaa, fordi han har en generel interesse for maskiner og godt kan lide at arbejde med hænderne. Han har i løbet af GF1 mærket, hvordan miljøet på skolen har styrket motivationen og givet ham en god start på sin uddannelse.

- Jeg er glad for at gå her. Der er nogle gode omgivelser, og lærerne interesserer sig for, hvordan vi har det. De kender alle, og det er jo et lille sted, så det er ret hyggeligt. Der er en god stemning her, fortæller han.

For Søren er det blevet nemmere at træffe valget om sin fremtid, efter han i løbet af 20 uger har lavet mange forskellige projekter.

- Jeg vidste ikke helt, hvad jeg ville være, men jeg har fundet ud af, at jeg godt kan lide at arbejde i metal. Vi har lavet sæbekassebiler, hvor skelettet blev lavet i jern og resten af træ. Der fandt jeg ud af, at træ skulle jeg aldrig arbejde med, jern var sjovere, siger Søren, som har valgt at fortsætte på smedeuddannelsen.  

Artiklen er bragt i "Uddannelse På Djursland". Læs hele magasinet her.