VID GYMNASIER & HF

Hos Viden Djurs kan du tage HHX og HTX. HHX er det merkantile erhvervsrettede gymnasium, mens HTX giver dig en højere teknisk studentereksamen. Fra sommeren 2024 udbyder vi tilmed HF-enkeltfag.
Handelsgymnasium Grenaa Handelsgymnasium Rønde Teknisk gymnasium Grenaa HF-enkeltfag - Grenaa, Hornslet Brobygning/introforløb

VID ERHVERVSUDDANNELSER

Hos Viden Djurs tilbyder vi et stort udvalg af erhvervsuddannelser – både indenfor medier, mekanik, el, metal, handel, økologisk landbrug og fødevarer.
Til dig der kommer direkte fra folkeskolen (GF1) Til dig der er under 25 (GF2) Til dig der er over 25 (EUV) Brobygning/introforløb

10. klasse

Kickstart din ungdomsuddannelse med et lærerigt år i 10. klasse. Vi udbyder både almen 10. klasse og den erhvervsrettede EUD10.
10KCD og EUD10

COLLEGE TILBUD

Få endnu mere ud af din uddannelse på Viden Djurs med et af vores college tilbud. Her får du mulighed for at dyrke din særlige interesse.
Kalø Økologisk Landbrugsskole 3D College Game College Brazil Football College

VID detail

Hos VID detail kan du udvikle din virksomhed og dine medarbejdere. Vi skræddersyer uddannelsesforløb efter jeres forretningsmæssige behov.
Elevuddannelsen AMU kurser Akademiuddannelse

VUC og Efteruddannelse

Hos Viden Djurs tilbyder vi en bred vifte af voksen- og efteruddannelse, der udvikler og styrker dine kompetencer.
VUC (HF-enkeltfag, AVU, FVU, OBU) Efteruddannelse (AMU)

Søg på videndjurs.dk

Stærkt optag på kommende grundforløb hos Viden Djurs

155 elever starter efter sommerferien på Viden Djurs Grundforløb 1. En stor stigning i forhold til sidste optag på skolens erhvervsuddannelser.

Viden Djurs i Grenaa og Rønde har oplevet en markant stigning i elevoptaget til det kommende grundforløb 1. Med 155 nye elever mod 126 ved sidste optag, kan skolen glæde sig over en positiv udvikling, der lover godt for fremtiden.

- Til trods for, at vi har faldende ungdomsårgange, stiger vi markant i elevoptag, fortæller Mikkel Gottlieb Bennetzen, uddannelseschef på Viden Djurs erhvervsuddannelser, og fortsætter:

- Men det har også noget at sige eleverne imellem, at der er mange elever på en årgang. Det skaber et godt skolemiljø. Alfa og omega for os er at kunne lave nogle store bæredygtige hold.

Mange unge vælger den treårige gymnasiale uddannelse på grund af studiemiljøet, understreger Mikkel Gottlieb Bennetzen og mener, at Viden Djurs formår at skabe et lige så attraktivt miljø på deres erhvervsuddannelser.

- Vi er nærværende og man vil hinanden. Det gør noget særligt, og det er derfor, vi bliver valgt, siger Mikkel Gottlieb Bennetzen.

- Viden Djurs er jo en mindre skole og det er trygt at gå herude, og vi kender vores elever, supplerer Karsten Hougaard Rasmussen, uddannelsesleder for de tekniske erhvervsuddannelser.

Viden Djurs bliver derfor også typisk valgt på grund af den gode omtale.

- Vi lever ofte af mund til mund metoden. Sandsynligheden for, at man vælger Viden Djurs er stor, hvis man har haft søskende eller en kammerat, der har gået på uddannelse her. Vi er kendte for at have dygtige og relationsskabende undervisere, der er gode til at lave den praksisrettede undervisning, forklarer Mikkel Gottlieb Bennetzen.

For de lokale virksomheder på Djursland kan det øgede optag også være værd at følge.

- I år vil der være en rigtig god mulighed for at tage et skridt imod et generationsskifte, fordi det er nu, eleverne er der. Vi kan jo ikke se i krystalkuglen, hvad der sker næste år. Derfor kan det være i år, at man som virksomhed kan overveje at lave en uddannelsesaftale og være med til at oplære næste generation af dygtige håndværkere, fortæller Karsten Hougaard Rasmussen.

For yderligere information kontakt: Karsten Hougaard Rasmussen, Telefon: +45 29 70 06 17 E-mail: khra@videndjurs.dk

 

Grundforløb 1 (GF1) er første del af en dansk erhvervsuddannelse efter grundskolen og varer typisk 20 uger. Forløbet giver eleverne en introduktion til erhvervsuddannelsesområdet og indeholder både faglig og praktisk undervisning, der forbereder dem til det videre uddannelsesforløb. Efter GF1 kan eleverne vælge en specifik erhvervsuddannelse inden for forskellige fagområder. Hos Viden Djurs udbyder man tre af de fire hovedområder: Teknologi, byggeri og transport; Fødevarer, jordbrug og oplevelser samt Kontor, handel og forretningsservice. Sidste område er SOSU-området.

Viden Djurs optager nye elever frem til uddannelsesstart august 2024. Læs mere her på Videndjurs.dk

 

 

Karsten Hougaard Rasmussen og Mikkel Gottlieb Bennetzen glæder sig over det stigende optag på GF1