VID GYMNASIER & HF

Hos Viden Djurs kan du tage HHX og HTX. HHX er det merkantile erhvervsrettede gymnasium, mens HTX giver dig en højere teknisk studentereksamen. Fra sommeren 2024 udbyder vi tilmed HF-enkeltfag.
Handelsgymnasium Grenaa Handelsgymnasium Rønde Teknisk gymnasium Grenaa HF-enkeltfag - Grenaa, Hornslet Brobygning/introforløb

VID ERHVERVSUDDANNELSER

Hos Viden Djurs tilbyder vi et stort udvalg af erhvervsuddannelser – både indenfor medier, mekanik, el, metal, handel, økologisk landbrug og fødevarer.
Til dig der kommer direkte fra folkeskolen (GF1) Til dig der er under 25 (GF2) Til dig der er over 25 (EUV) Brobygning/introforløb

10. klasse

Kickstart din ungdomsuddannelse med et lærerigt år i 10. klasse. Vi udbyder både almen 10. klasse og den erhvervsrettede EUD10.
10KCD og EUD10

COLLEGE TILBUD

Få endnu mere ud af din uddannelse på Viden Djurs med et af vores college tilbud. Her får du mulighed for at dyrke din særlige interesse.
Kalø Økologisk Landbrugsskole 3D College Game College Brazil Football College

VID detail

Hos VID detail kan du udvikle din virksomhed og dine medarbejdere. Vi skræddersyer uddannelsesforløb efter jeres forretningsmæssige behov.
Elevuddannelsen AMU kurser Akademiuddannelse

VUC og Efteruddannelse

Hos Viden Djurs tilbyder vi en bred vifte af voksen- og efteruddannelse, der udvikler og styrker dine kompetencer.
VUC (HF-enkeltfag, AVU, FVU, OBU) Efteruddannelse (AMU)

Søg på videndjurs.dk

Eleverne på 10KCD gør-det-selv bæredygtigt

På 10. Klasse Center Djursland i Grenaa har eleverne haft arbejdshandskerne på og grebet muligheden for at sætte deres eget præg på skolen. Fællesrum og udeområder har fået en designoverhaling med udgangspunkt i FN’s Verdensmål, så der er tænkt i innovative og bæredygtige løsninger.

- Der skal være kaos før der kommer kosmos, siger Henrik Krog, lærer på håndværkslinjen, med et grin.

Og kaos bliver der i sandhed, da alle eleverne på 10KCD giver sig i kast med dagens projekter. Fællesrummet, klasselokaler og områderne udenfor flyder med værktøj, tekstiler, træ, men ikke mindst vrimler det med flittige elever, der forvandler skrot til nye møbler og udsmykning til skolen.

Eleverne startede i 10. klasse for godt en måned siden, og på hver af de fire linjefag, har de haft forskellige fokusområder, men alle med udgangspunkt i FN’s Verdensmål nr. 11 og 12 (Bæredygtige byer og lokalsamfund og ansvarligt forbrug og produktion).

- Håndværk og byggeri, Design, Idræt og Global arbejder på forskellige måder med det, og bidrager med det, som de er gode til. Udover at tænke i bæredygtige løsninger, så er det et ryste-sammen-projekt, og indretningen skal give dem noget ejerskab over skolen, siger lærer Henrik Krog.

Matilde Hulvej og Rikke Schneijder er elever på designlinjen, og brugte bl.a. dagen på at lave puder til sofaerne i fællesrummet.

Udgangspunkt i verdensmål
Arbejdet med verdensmålene har betydet, at der kun er blevet brugt genbrugsmaterialer og eleverne har selv været ude og indsamle. Bl.a. er pallerne, der laves til møbler, hentet hos en lokal smed, og tekstilerne til sofaerne og puder kommer til dels fra en skrædder, genbrugsbutikker og hvor eleverne ellers har kunnet samle ind.

I designklassen sidder Matilde Hulvej og Rikke Schneijder og syr puder til sofaerne i det nye loungeområde. For dem har det været en sjov oplevelse og et lærerigt projekt.

- Det har været meget spændende at arbejde med bæredygtighed, og at skulle ud og finde materialerne, og så er det hyggeligt at arbejde så meget sammen med folk, siger Matilde Hulvej, elev på 10KCD.

- Vi var hjemme ved mig og fik nogle af tingene fra naboerne. Vi havde en hel IKEA-pose, siger Rikke Schneijder bag symaskinen og fortsætter:

- Det føles virkeligt som vores sted, og tror helt sikkert at jeg kommer til at føle mig mere hjemme.

Som afslutning på dagen lavede lærerne chili sin carne sammen med eleverne, og resten af aftenen gik med hygge og overnatning på skolen. Da der viste sig at være en del mad i overskud, fik de idéen om at donere det overskydende til Café Grenaa, en social café og værested, som de takkede ja til. På den måde startede og sluttede dagen i bæredygtighedens tegn, og eleverne kunne stå op til en nyistandsat skole.