VID GYMNASIER & HF

Hos Viden Djurs kan du tage HHX og HTX. HHX er det merkantile erhvervsrettede gymnasium, mens HTX giver dig en højere teknisk studentereksamen. Fra sommeren 2024 udbyder vi tilmed HF-enkeltfag.
Handelsgymnasium Grenaa Handelsgymnasium Rønde Teknisk gymnasium Grenaa HF-enkeltfag - Grenaa, Hornslet Brobygning/introforløb

VID ERHVERVSUDDANNELSER

Hos Viden Djurs tilbyder vi et stort udvalg af erhvervsuddannelser – både indenfor medier, mekanik, el, metal, handel, økologisk landbrug og fødevarer.
Til dig der kommer direkte fra folkeskolen (GF1) Til dig der er under 25 (GF2) Til dig der er over 25 (EUV) Brobygning/introforløb

10. klasse

Kickstart din ungdomsuddannelse med et lærerigt år i 10. klasse. Vi udbyder både almen 10. klasse og den erhvervsrettede EUD10.
10KCD og EUD10

COLLEGE TILBUD

Få endnu mere ud af din uddannelse på Viden Djurs med et af vores college tilbud. Her får du mulighed for at dyrke din særlige interesse.
Kalø Økologisk Landbrugsskole 3D College Game College Brazil Football College

VID detail

Hos VID detail kan du udvikle din virksomhed og dine medarbejdere. Vi skræddersyer uddannelsesforløb efter jeres forretningsmæssige behov.
Elevuddannelsen AMU kurser Akademiuddannelse

VUC og Efteruddannelse

Hos Viden Djurs tilbyder vi en bred vifte af voksen- og efteruddannelse, der udvikler og styrker dine kompetencer.
VUC (HF-enkeltfag, AVU, FVU, OBU) Efteruddannelse (AMU)

Søg på videndjurs.dk

Uforglemmelig studietur til Seattle for elever fra Webudvikler på 3D College - en rejse fyldt med læring og oplevelser

Entusiasmen og forventningerne var høje, da 17 elever og 2 undervisere fra Webudvikleruddannelsen på 3D College Denmark satte kursen mod Seattle den 31. januar 2024. Rejsen startede med en togtur fra Grenaa til Københavns lufthavn, hvor eleverne blev forberedt på den lange flyvning og check-in procedurerne. Særlig vægt blev lagt på at sikre, at alle havde deres pas og oplysninger om værtsfamilierne klar til immigrationsprocessen ved ankomsten til Seattle.

Hjertelig velkomst i Seattle

Ankomsten til Seattle-Tacoma International Airport gik heldigvis hurtigt og gnidningsfrit. Efter en kort samling fortsatte vi rejsen mod Edmonds, hvor elevernes værtsfamilier ventede spændt på deres nye familiemedlemmer.

De første tre dage i Seattle blev dedikeret til at udforske byens skatte. Eleverne besøgte ikoniske steder som Space Needle, Pike Place Market og Snoqualmie Falls. Busture blev arrangeret for at lette transporten, men det var mest givende at se eleverne nyde byen til fods. De mange boder på Pike Place Market og vandreture ved Snoqualmie Falls blev særligt populære, og energien blandt eleverne var smittende, da de omfavnede de nye oplevelser.

Skolearbejde og sociale aktiviteter

Med starten på skoleugen gik eleverne straks i gang med deres forberedte projekter. Selvom nogle blev fristet af de amerikanske tilbud om fastfood og energidrikke, var elevernes engagement i deres arbejde bemærkelsesværdigt. For at berige deres oplevelse arrangerede vi undervisere sociale aktiviteter som besøg på outletbutikker og Bruce Lees grav, som var populære blandt eleverne.

På Edmonds Community College havde vi et godt samarbejde med alle partnere, især Housing Office, som hjalp os med at løse små udfordringer. Grundet nye restriktive krav omkring it-sikkerhed og infrastruktur, kunne vi dog ikke få adgang til nogle af vores software licenser på skolens servere i Danmark. Dette tvang os til at tilpasse vores planer, men vi fandt en teknisk løsning, der gjorde, at eleverne kunne arbejde med deres projekter tilfredsstillende.

Efter de første to uger ankom en ekstra underviser fra 3D College. Denne praksis, som vi har haft stor succes med de foregående år, bringer ny energi og friske øjne på både elever og projekter, hvilket altid er gavnligt.

Storslået afslutning med fremvisning af elevernes projekter

Ved projektets afslutning afholder vi hvert år en fremvisning af elevernes projekter. Værtsfamilier, lærere og repræsentanter fra Edmonds samles for at se, hvad eleverne har arbejdet med. Dette arrangement er en stor motivationsfaktor for eleverne gennem hele projektet og giver værtsfamilierne en god forståelse af deres "børns" skolearbejde, som for nogle kan være ret abstrakt.

Tak til DK-USA-programmet

Alt i alt var vores tur til Seattle en fantastisk oplevelse for eleverne, og dette var kun muligt takket være støtten fra DK-USA-programmet. Bidraget herfra gjorde det muligt for os at give eleverne både sociale og kulturelle oplevelser, som de vil huske i lang tid fremover. Eleverne var dybt taknemmelige for denne mulighed, og vi ser frem til at kunne give fremtidige elever lignende berigende oplevelser.

 

Formålet med DK-USA-programmet er at understøtte tværatlantisk samarbejde inden for erhvervsrettet uddannelse og styrke internationalisering og udveksling af god praksis til gavn for den videre udvikling af uddannelserne. Programmidlerne skal stimulere og styrke kontakter og igangsætte uddannelsessamarbejde på tværs af Atlanten.

Eleverne besøgte ikoniske steder som Space Needle, Pike Place Market og Snoqualmie Falls