VID GYMNASIER & HF

Hos Viden Djurs kan du tage HHX og HTX. HHX er det merkantile erhvervsrettede gymnasium, mens HTX giver dig en højere teknisk studentereksamen. Fra sommeren 2024 udbyder vi tilmed HF-enkeltfag.
Handelsgymnasium Grenaa Handelsgymnasium Rønde Teknisk gymnasium Grenaa HF-enkeltfag - Grenaa, Hornslet Brobygning/introforløb

VID ERHVERVSUDDANNELSER

Hos Viden Djurs tilbyder vi et stort udvalg af erhvervsuddannelser – både indenfor medier, mekanik, el, metal, handel, økologisk landbrug og fødevarer.
Til dig der kommer direkte fra folkeskolen (GF1) Til dig der er under 25 (GF2) Til dig der er over 25 (EUV) Brobygning/introforløb

10. klasse

Kickstart din ungdomsuddannelse med et lærerigt år i 10. klasse. Vi udbyder både almen 10. klasse og den erhvervsrettede EUD10.
10KCD og EUD10

COLLEGE TILBUD

Få endnu mere ud af din uddannelse på Viden Djurs med et af vores college tilbud. Her får du mulighed for at dyrke din særlige interesse.
Kalø Økologisk Landbrugsskole 3D College Game College Brazil Football College

VID detail

Hos VID detail kan du udvikle din virksomhed og dine medarbejdere. Vi skræddersyer uddannelsesforløb efter jeres forretningsmæssige behov.
Elevuddannelsen AMU kurser Akademiuddannelse

VUC og Efteruddannelse

Hos Viden Djurs tilbyder vi en bred vifte af voksen- og efteruddannelse, der udvikler og styrker dine kompetencer.
VUC (HF-enkeltfag, AVU, FVU, OBU) Efteruddannelse (AMU)

Søg på videndjurs.dk

Flere kvinder i landbruget

De senere år er der sket en markant stigning i optaget på Kalø Økologisk Landbrugsskole, og i statistikkerne er det især andelen af kvinder, som har fremgang. Lige nu er 70% af eleverne på Kalø nemlig kvinder. 

Det kom TV2 Østjylland forbi skolen og lavede artikel og tv-indslag om. Her kan du bl.a. møde flere kvindelige elever, herunder tidligere elev Karoline Marie Rasmussen, som sammen med to studiekammerater har startet jordbruget Soldug.  

På landbrugsskolen begyndte 106 nye elever sidste år på grundforløbet – 30 procent flere end i 2017. Den stigende interesse for at blive uddannet økologisk landmand har betydet, at vi på Kalø Økologisk Landbrugsskole ekstraordinært har oprettet et hold med opstart i oktober, hvor vi tidligere kun har startet grundforløb i januar og august.

På Kalø er økologien og muligheden for at gøre en forskel med til at tiltrække en bestemt type, som man normalt ikke forbinder med landbrug. 

Det fortæller forstander Nikolaj Malthe Houkjær til TV2 Østjylland: 

- Vores elever er ret atypiske for landbrugsfaget. De kommer fra byerne og er meget veluddannede på forhånd. De fleste er studenter, nogle har også en bachelor eller en kandidatgrad, siger forstander Nikolaj Houkjær, der ser en tydelig fællesnævner blandt eleverne.

- De har en fælles vision om at gøre tingene anderledes. De vil steppe op og tage et ansvar for fødevareproduktionen i Danmark. 


Artiklen på TV2 Østjylland: Kvinder i kæmpe overtal: - Vores elever er ret atypiske

TV-indslag 2. maj (2 minutter inde: https://www.tv2ostjylland.dk/nyheder/02-05-2024/1930/tv2-oestjylland-2-maj-2024-1930

Læs mere om vores landbrugsuddannelser

Screenshot fra TV2 Østjylland