VID GYMNASIER & HF

Hos Viden Djurs kan du tage HHX og HTX. HHX er det merkantile erhvervsrettede gymnasium, mens HTX giver dig en højere teknisk studentereksamen. Fra sommeren 2024 udbyder vi tilmed HF-enkeltfag.
Handelsgymnasium Grenaa Handelsgymnasium Rønde Teknisk gymnasium Grenaa HF-enkeltfag - Grenaa, Hornslet Brobygning/introforløb

VID ERHVERVSUDDANNELSER

Hos Viden Djurs tilbyder vi et stort udvalg af erhvervsuddannelser – både indenfor medier, mekanik, el, metal, handel, økologisk landbrug og fødevarer.
Til dig der kommer direkte fra folkeskolen (GF1) Til dig der er under 25 (GF2) Til dig der er over 25 (EUV) Brobygning/introforløb

10. klasse

Kickstart din ungdomsuddannelse med et lærerigt år i 10. klasse. Vi udbyder både almen 10. klasse og den erhvervsrettede EUD10.
10KCD og EUD10

COLLEGE TILBUD

Få endnu mere ud af din uddannelse på Viden Djurs med et af vores college tilbud. Her får du mulighed for at dyrke din særlige interesse.
Kalø Økologisk Landbrugsskole 3D College Game College Brazil Football College

VID detail

Hos VID detail kan du udvikle din virksomhed og dine medarbejdere. Vi skræddersyer uddannelsesforløb efter jeres forretningsmæssige behov.
Elevuddannelsen AMU kurser Akademiuddannelse

VUC og Efteruddannelse

Hos Viden Djurs tilbyder vi en bred vifte af voksen- og efteruddannelse, der udvikler og styrker dine kompetencer.
VUC (HF-enkeltfag, AVU, FVU, OBU) Efteruddannelse (AMU)

Søg på videndjurs.dk

Fødevareministeren besøgte Kalø Økologisk Landbrugsskole til debat om kostråd

Tidligere på året udgav Fødevareministeriet syv nye kostråd, der skal hjælpe danskerne til at spise sundere og mere klimavenligt. Men hvem skal egentlig bestemme, hvad vi spiser? Det var til debat, da fødevareminister Rasmus Prehn besøgte Kalø Økologisk Landbrugsskole.

Flaget var hejst, og gruset på gårdspladsen revet en ekstra gang på Kalø Økologisk Landbrugsskole, da ministeren for fødevarer, landbrug og fiskeri Rasmus Prehn mandag lagde vejen forbi for at snakke om kostråd.

Ministeren hoppede hurtigt i gummistøvlerne og fik en rundvisning på skolen af forstander Nikolaj Houkjær og uddannelseschef for VID Erhvervsuddannelser Rikke Aavad. Her blev det blandt andet til et kig i gårdbutikken, hvor der sælges økologiske grøntsager og kød fra skolens eget landbrug, og en tur i stalden, hvor der var lejlighed til at klappe et par af køerne. Imens gik snakken om det at drive økologisk landbrug og at uddanne fremtidens landmænd.

Kostrådene på dagsordenen

Efter rundvisningen stod den på paneldebat omkring de nye kostråd, der som noget nyt fokuserer på både sundhed og klima.

Udover fødevareministeren Rasmus Prehn bestod panelet af René Povlsen, der bestyrer den lokale Meny i Rønde, Hans R. Thysen, der er klimachef ved Seges, Martin Thim, der er Sustainability Manager for Northside Festival og Gunnar Sørensen, der er lokal landbruger. Sammen debatterede de blandt andet, hvem der har ansvaret for, hvilke varer vi putter i indkøbskurven, og hvilke tiltag, der bedst sikrer den grønne omstilling.

Til paneldebatten blev der debatteret de nye kostråd

- Når man spiser i en offentlig kantine, skal man kunne sammensætte et nærende måltid efter kostrådene – også uden at det er nødvendigt at spise kød, sagde fødevareministeren, mens Hans. R. Thysen fra Seges slog fast, at det ikke handler om enten eller, men om både og, når det kommer til at spise mere klimavenligt.

- Vi kan ikke kun snakke om plantebaseret kost, vi er også nødt til at fokusere på, hvordan vi kan forbedre den animalske fødevareproduktion og gøre den mere klimavenlig, sagde han.

Mødet med eleverne gjorde indtryk

Eleverne var undervejs klar med spørgsmål og indspark til debatten. Én af eleverne bragte madspild på banen, mens en anden fortalte om et projekt med skolehaver i Aarhus, der lærer børn om grøntsager og madlavning allerede fra en tidlig alder.

Ministeren fremhævede afslutningsvis, at det gjorde stort indtryk på ham at møde eleverne på Kalø Økologisk Landbrugsskole, der skal være med til at forme fremtidens landbrug, og som samtidig er fremtidens kritiske forbrugere.

- Noget af det jeg tager med mig herfra i dag, er det kæmpe engagement blandt jer unge, der virkelig vil landbruget. Sammen tror jeg på, at vi kan løfte i flok og gøre en forskel, sagde han henvendt til eleverne i salen.

 

Se TV2 Østjyllands indslag om debatten