VID GYMNASIER & HF

Hos Viden Djurs kan du tage HHX og HTX. HHX er det merkantile erhvervsrettede gymnasium, mens HTX giver dig en højere teknisk studentereksamen. Fra sommeren 2024 udbyder vi tilmed HF-enkeltfag.
Handelsgymnasium Grenaa Handelsgymnasium Rønde Teknisk gymnasium Grenaa HF-enkeltfag - Grenaa, Hornslet Brobygning/introforløb

VID ERHVERVSUDDANNELSER

Hos Viden Djurs tilbyder vi et stort udvalg af erhvervsuddannelser – både indenfor medier, mekanik, el, metal, handel, økologisk landbrug og fødevarer.
Til dig der kommer direkte fra folkeskolen (GF1) Til dig der er under 25 (GF2) Til dig der er over 25 (EUV) Brobygning/introforløb

10. klasse

Kickstart din ungdomsuddannelse med et lærerigt år i 10. klasse. Vi udbyder både almen 10. klasse og den erhvervsrettede EUD10.
10KCD og EUD10

COLLEGE TILBUD

Få endnu mere ud af din uddannelse på Viden Djurs med et af vores college tilbud. Her får du mulighed for at dyrke din særlige interesse.
Kalø Økologisk Landbrugsskole 3D College Game College Brazil Football College

VID detail

Hos VID detail kan du udvikle din virksomhed og dine medarbejdere. Vi skræddersyer uddannelsesforløb efter jeres forretningsmæssige behov.
Elevuddannelsen AMU kurser Akademiuddannelse

VUC og Efteruddannelse

Hos Viden Djurs tilbyder vi en bred vifte af voksen- og efteruddannelse, der udvikler og styrker dine kompetencer.
VUC (HF-enkeltfag, AVU, FVU, OBU) Efteruddannelse (AMU)

Søg på videndjurs.dk

Sport Science

Drømmer du om en fremtid inden for sundhed og livsstil, så er studieretningen Sport Science på HTX det helt rigtige valg for dig. På denne studieretning stiller vi skarpt på krop og bevægelse, og giver dig mulighed for at skabe et godt fundament for din videre karriere. Måske drømmer du om at blive læge, ergoterapeut, medicinalingeniør eller noget helt andet. Denne studieretning åbner mange døre og giver dig et stærkt fagligt fundament.  

Sport Science

Drømmer du om en fremtid inden for sundhed og livsstil, så er studieretningen Sport Science på HTX det helt rigtige valg for dig. På denne studieretning stiller vi skarpt på krop og bevægelse, og giver dig mulighed for at skabe et godt fundament for din videre karriere. Måske drømmer du om at blive læge, ergoterapeut, medicinalingeniør eller noget helt andet. Denne studieretning åbner mange døre og giver dig et stærkt fagligt fundament.  

En sund balance

Hvis der er noget, der kan skabe sammenhold, så er det sport. Derfor vil du på studieretningen Sport Science opleve et helt særligt fællesskab. Sammen med de andre elever deltager du i sportsbegivenheder og aktiviteter. Det styrker jeres sammenhold og evne til at samarbejde som et hold. Studieretningen er for dig, der søger stærke fællesskaber og venskaber.

På studieretningen Sport Science har du bioteknologi på A-niveau og idræt på B-niveau som dine studieretningsfag. Her får du et stærkt fagligt fundament og samtidig mulighed for at kombinere motion og læring. Derudover bliver du undervist i klassiske gymnasiale fag som dansk, engelsk og matematik mens du kan vælge mellem en række valgfag som psykologi, billedkunst og programmering. Du kan også vælge at højne niveauet på de fag, du allerede har. På den måde kan du selv forme uddannelsen, så den passer til de interesser og fremtidsdrømme, du sidder med.

 

Studieretningsfag

Bioteknologi A
I faget bioteknologi lærer du om biologisk produktion, miljø, medicin og sundhed. Du bliver undervist i emner som cellebiologi, mikrobiologi, genetik, evolutionsteori og fysiologi. Du vil få indblik i, hvordan bioteknologien kan bidrage til bæredygtige og innovative løsninger på samfundsmæssige og miljømæssige udfordringer.

Idræt B
I faget Idræt kombinerer vi praktisk undervisning og træning med teoretisk og videnskabelig viden om idræt, krop og sundhed. Du får undervisning i forskellige idrætsdiscipliner med henblik på at komme i god fysisk form, og du får viden om idrætten i et kulturelt og historisk perspektiv.

Fagsammensætning på Sport Science

På studieretningen Sport Science skal du have følgende fag

Valgfag
På HTX kan du vælge mellem en række forskellige valgfag, hvis de ikke allerede indgår i din studieretning. Vælg efter din interesse, dit drømmestudie, og hvad der passer til dine karrieredrømme. Du kan også løfte fag, du allerede har fra C-niveau til B-niveau eller fra B-niveau til A-niveau.

Matematik A, Fysik AKemi AEngelsk ATeknologi ASamfundsfag BErhvervsøkonomi CProgrammering CInnovation CFilosofi CIdræt C, Billedkunst CPsykologi C

Fremtidsmuligheder

Find information om dine videre karriere- og uddannelsesmuligheder her: www.ug.dk

Afspil video

Sundhed og bevægelse

På Sport Science forbereder vi dig til en karriere inden for sundhed og bevægelse. Hør mere om studieretningen fra et par af vores undervisere. 

Studievejledere  Søg optagelse

 

Vi er klar til at hjælpe dig

Sidder du med spørgsmål til uddannelsen og dine muligheder? Vores studievejledere er altid klar på at besvare dine spørgsmål og hjælpe dig både før og under din uddannelse.

Hvis man vælger HTX på Viden Djurs, bliver man klædt godt på til fremtiden, og undervisningen man får giver et godt grundlag for at blive uddannet til noget større, og kunne arbejde med mange mennesker på et rigtigt arbejde. Det er nemt at overføre til det virkelige liv.

- Emma Bisbo, tidligere elev.

Nyttig viden

Uddannelsens opbygning

HTX er en treårig gymnasial uddannelse, der består af først et grundforløb og efterfølgende et studieretningsforløb, hvor du vælger den studieretning, der passer til dine interesser og fremtidsplaner.

Grundforløbet varer 12 uger. Her er formålet at klæde dig på til at være elev på en gymnasial uddannelse samt at introducere dig til de forskellige studieretninger og fag, du kan møde på vores gymnasium. Efter 12 uger skal du træffe den endelige beslutning om, hvilken studieretning du gerne vil følge.

Grundforløbet indeholder to forløb. I det første forløb er udgangspunktet produktudvikling. Her bliver du introduceret til fagene teknologi, teknik og samfundsfag samt projektarbejde og problemløsning. Dette forløb danner grundlaget for studieretningerne Teknologi, Game IT og Game ART.

Den anden del af grundforløbet fokuserer på naturvidenskab. Her bliver du introduceret til de naturvidenskabelige fag og deres metoder og arbejdsformer. Dette forløb danner grundlaget for studieretningerne Sport Science og Bioscience

Grundforløbet afsluttes med en intern eksamen.

Obligatoriske fag

Uanset, hvilken studieretning du vælger, skal du på HTX have følgende obligatoriske fag:

Derudover skal du vælge studieretningsfag og valgfag.

Valgfag

På HTX skal du på 2. årgang vælge, hvilke valgfag du vil supplere din studieretning med. Vælg efter din interesse, dit drømmestudie, og hvad der passer til dine karrieredrømme. Du kan også løfte fag, du allerede har fra C-niveau til B-niveau eller fra B-niveau til A-niveau.

Du skal desuden vælge, hvilket teknikfag du gerne vil have på det tredje og sidste år af uddannelsen. Teknikfaget er et obligatorisk og praksisnært fag, som fylder en stor del af undervisningen på tredje år af uddannelsen

Valgfag på Sport

Valgfag på Medicin og sundhed og Klima

Valgfag på Design og Bæredygtighed

Valgfag på Game IT og Game Art

Adgangskrav

Du kan læse mere om adgangskravene til HTX-uddannelsen her.

Optagelse

Du kan søge om optagelse på HTX Grenaa på www.optagelse.dk

Hvis du har spørgsmål til vores uddannelser, eller til hvordan du udfylder skemaet på www.optagelse.dk, er du velkommen til at kontakte vores studievejledere. 

 

Fremtidsmuligheder

En studentereksamen fra HTX giver dig adgang til både korte, mellemlange og lange videregående uddannelser på lige fod med de andre studentereksamener som som HHX og STX.

Mange studerende med en HTX-eksamen vælger at tage en teknisk eller naturvidenskabelig uddannelse som eksempelvis læge, ingeniør, datamatiker, arkitekt, sygeplejerske eller lignende, men der er også mange som vælger en helt anden vej.

HTX-uddannelsen giver dig blandt andet adgang til følgende uddannelser

Studievalg Østjylland
Ønsker du vejledning om dine muligheder for videregående uddannelser efter HTX, kan du kontakte Studievalg Østjylland. Du kan også finde information på www.ug.dk.

En gang om måneden kan du træffe en studievejleder fra Studievalg Østjylland på skolen. Derudover har alle elever mulighed for at deltage i åbent hus-arrangementer på videregående uddannelser. Der bliver også arrangeret informationsmøder på skolen, hvor Studievalg Østjylland orienterer om mulighederne på de forskellige videregående uddannelser.

Studiepraktik
På nogle videregående uddannelser har du mulighed for at deltage i studiepraktik. Studiepraktik kan f.eks. være et tredages forløb, hvor du følger den normale undervisning på uddannelsen. På den måde kan du danne dig et billede af, om uddannelsen er det rigtige valg for dig.

Sport i skolen

Som elev på HTX Grenaa har du mulighed for at kombinere din uddannelse med fodbold på Brazil Football College.

Du kan læse mere om dine muligheder her

Undervisningsbeskrivelser 2023/24

Undervisningsbeskrivelser 1. år

HTX 1V
Kemi B
Samfundsfag C

HTX 1X
Fysik B
Samfundsfag C

Undervisningsbeskrivelser 2. år

HTX 2V
Fysik B
Matematik B


HTX 2X
Matematik B


Undervisningsbeskrivelser 3. år

HTX 3V
Dansk A
Idéhistorie B
Bioteknologi
Idræt B
Design 

HTX 3Z
Dansk A
Idéhistorie B
Design B
Programmering B


Valgfag / sammenlæste hold
Matematik A
Engelsk A
Billedkunst C
Matematik A (valghold)
Psykologi C
Trætek A

Skolestart 2023

VARM VELKOMST PÅ VID Gymnasier, Grenaa

På VID Gymnasier har vi en veletableret tradition for at tage godt imod vores nye elever. Vi glæder os altid til at se de nye 1.g'er efter sommerferien, og vores tutorer gør alt for, at alle skal føle sig velkomne og trygge. Du skal møde på skolens torv:

Mandag d. 14. august kl. 9.00

Fredag i uge 33: fællessamling med socialt arrangement eftermiddag

Fredag i uge 34: fredags café

 

Infobrev lokale HTX-elever

Infobrev GameCollege-elever

Introtur og Makkerskaber

På HTX arbejder vi med makkerskaber, som er et program, der sørger for, at alle bliver integreret i klassen. Formålet er at skabe stærke fællesskaber og en god klassekultur. Klassen bliver inddelt i makkerskabsgrupper, så hver elev har en fast makker i den første tid. Det er med til at forebygge ensomhed og i stedet at skabe trygge rammer for dig som elev.

Når du efter grundforløbet vælger din endelige studieretning, starter du samtidig i en ny klasse. Her er der igen fokus på at skabe sammenhold blandt alle eleverne i klassen. Sammen med din klasse og klasselærer skal du derfor på studietur.

Desuden får hver første års klasselærer tildelt 5000 kr., som kan bruges på aktiviteter, der skal fremme trivslen i klassen, da god klassetrivsel og fællesskab er en altafgørende faktor for et godt læringsmiljø

Elevrådet

Elevrådet på HTX repræsenterer de studerende og varetager dine interesser over for skolens bestyrelse, ledere og lærere.

Hvis du er medlem af elevrådet, har du mulighed for at få indflydelse på mange af de beslutninger, der træffes i skolens dagligdag.

Studiecafe

Hvis du har brug for hjælp til dit studie, kan du deltage i vores studiecaféer. Her kan du komme alene eller sammen med dine klassekammerater og lave lektier. Der vil altid være lærere til stede, som kan hjælpe og vejlede dig. Du kan også få hjælp og gode råd fra andre elever. Studiecaféerne er en god måde at få lavet sine hjemmeopgaver på.

Tidspunkter for studiecaféerne fremgår af dit skema.

Fredagsbar og fester

På HTX Grenaa lægger vi vægt på din sociale trivsel. Derfor går vi op i, at du også tilbringer tid sammen med dine klassekammerater uden for klasseværelset.

Vi arrangerer løbende forskellige sociale arrangementer, hvor du kan opleve dine klassekammerater i andre rammer end undervisningen. Flere gange om året holder vi fester. Det kan være introfest, gallafest eller en gymnasiefest. Der bliver også arrangeret flere fredagscaféer, hvor du kan hygge med dine kammerater inden weekenden.

Du gør både dig selv og dine kammerater en tjeneste, hvis du er en del af det sociale liv på skolen. Det bliver uden tvivl en sjovere fest, hvis du er med.

Studieture

I løbet af de tre år på HTX Grenaa skal du på to studieture. På første år skal du med din klasse til København. Her bliver I rystet godt sammen og får skabt et fælles grundlag for resten af jeres tid på uddannelsen.

Du skal desuden på studietur på tredje år af uddannelsen. Denne studietur varer typisk en uge og går til en europæisk destination. Tidligere har destinationerne været steder som Barcelona, Rom, Athen, Tenerife, Istanbul og Prag.

Der er en egenbetaling på op til 6.000 kr. til studieturene

Sociale medier

På vores sociale medier kan du følge med i, hvad der sker på din uddannelse. Her opdaterer vi løbende med nyheder og informationer om forskellige arrangementer

Temaer på tværs

Flere gange om året afholder vi faglige camps, hvor vi arbejder på tværs af årgange, klasser og uddannelser på VID Gymnasier. Her arbejder vi med udgangspunkt i et fastlagt tema, som vi bearbejder fra forskellige vinkler på tværs af både HTX og HHX.

Innovation Camp

Hvert år afholder vi en Innovation Camp, hvor vi dyrker ildsjæle og iværksætterånd. Her slipper alle eleverne kreativiteten løs og arbejder med at skabe løsninger med værdi for os selv og vores omgivelser. Her har du muligheden for at udvikle innovative produkter og virksomheder. Resultaterne bliver bedømt at ledere og medarbejdere fra lokale virksomheder, som vi samarbejder med.

Media Camp

Vi bliver dagligt bombarderet med nyheder, videoer, musik, film og computerspil fra alle sider. Derfor er der brug for bevidste og kritiske medieforbrugere, der forstår, hvordan forskellige medier fungerer. Det lærer du på vores Media Camp. Her arbejder vi med medier på tværs af årgange, klasser og uddannelser. Campen afsluttes med en stor gallafest, hvor de bedste ideer og produktioner bliver belønnet.

Specialpædagogisk støtte

Som studerende på HTX Grenaa kan du søge om specialpædagogisk støtte under hele uddannelsen.

Hvis du har et handicap eller andre vanskeligheder, som gør det svært for dig at følge undervisningen, skal du fortælle det til din vejleder på uddannelsen, som vil hjælpe dig med at søge om den støtte, du har brug for.

Et specialpædagogisk støtteforløb kan f.eks. bestå af:

 • Særligt tilrettelagte undervisningsforløb
 • Tegnsprogstolkning og skrivetolkning
 • Hjælpemidler og instruktion i brugen af disse (f.eks. en bærbar computer med oplæsnings- og skrivestøtteprogrammer)
 • Særligt udformede undervisningsmaterialer
 • Personlig assistance og sekretærhjælp
 • Særlige vilkår for arbejdsformer under prøver og eksaminer

Den specialpædagogiske støtte skal alene bruges i forbindelse med den almindelige undervisning.

Kontakt vores studievejleder for hjælp.

 

Læsevejledning

I begyndelsen af 1.g vil alle elever blive screenet for læse- og stavefærdigheder. På baggrund af screeningen vil læsevejlederen i samråd med elevens klasselærer og dansklærer tilbyde en samtale om elevens screening, her vil det f.eks. kunne afklares om, der er behov for, at eleven testes for ordblindhed.

Læsevejlederen arbejder også med elever, der tidligere er testet for ordblindhed. Elever med ordblindhed vil i løbet af den første tid på VID gymnasier tilbydes en samtale med læsevejlederen, hvor elevens udfordringer og historik italesættes og på baggrund heraf vil læsevejlederen vurdere, om eleven skal have ekstra støtte i løbet af sin gymnasietid.

Som ordblind har man i øvrigt altid ret til at kontakte læsevejlederen i løbe af sin tid på VID gymnasier. Her vil læsevejlederen kun tilbyde vejledning til gode læse- og skrivestrategier, der nogle gange kræver noget andet dem, eleven har anvendt i grundskolen.

Alle elever med ordblindhed får it-hjælpemider. 

På VID gymnasier tilbyder vi også ekstra støtte og vejledning til elever, der ikke er ordblinde. F.eks. i forbindelse med større skriftlige opgaver, hvor det for nogle kan være godt med ekstra støtte i processen.

Ofte stillede spørgsmål

Overvejer du at tage en HTX? Få svar på de mest stillede spørgsmål om uddannelsen her, og bliv klogere på, om det er den rette uddannelse for dig.

Her finder du os

HTX Grenaa: N.P. Josiassens vej 44E, 8500 Grenaa

Kantinen

Kantinen på HTX Grenaa er placeret på skolens ”torv”. Her kan du købe sandwich, blande en salat i salatbaren, købe lune pølsehorn eller forsyne dig med diverse snacks.

Kantinen er åben mandag - fredag kl. 10.00-13.00

Hvis du har spørgsmål, ideer eller ønsker til kantinen, er du velkommen til at kontakte Kicki på kisw@videndjurs.dk. Hun kan også oplyse dig om mulighederne, hvis du har forskellige allergier.

Ringetider

Lektioner   Modul
1 07.50-08.35  
  Pause  
2 08.40-09.25 Modul 1
3 09.25-10.10
  Pause  
4 10.25-11.10 Modul 2
5 11.10-11.55
  Pause  
6 12.25-13.10 Modul 3
7 13.10-13.55
  Pause  
8 14.05-14.50 Modul 4
9 14.50-15.35
  Pause  

Vigtige datoer og feriekalender

Skoleåret 2023-24

Første skoledag: mandag d. 14. august.

Efterårsferie: uge 42, lørdag d. 14. oktober til søndag d. 22. oktober

Juleferie: d. 21.  december til onsdag d. 3. januar 2024

Vinterferie: uge 7 lørdag d. 10. februar til søndag d. 18. februar 2024

Påskeferie: lørdag d. 23. marts til mandag d. 31. marts 2024

Kr. Himmelfartsferie: torsdag d. 9. maj til søndag d.12. maj 2024

Pinseferie: lørdag d. 18.  maj til mandag d. 20. maj 2024

Dimission:

 • VID Gymnasier, Grenaa: Fredag d. 28. juni 2024

Sommerferie: lørdag d. 29. juni 2024 til ”Endnu ikke fastlagt”

 

Skoleåret 2024-25

Første skoledag: mandag d. 12. august.

Efterårsferie: uge 42, lørdag d. 12. oktober til søndag d. 20. oktober

Københavnertur 1. års elever: Uge 49, 4.-6. december

Juleferie: d. 20. december til mandag d. 6. januar 2025

Vinterferie: uge 7 lørdag d. 8. februar til søndag d. 16. februar 2025

Påskeferie: lørdag d. 12. april til mandag d. 20. april 2025

Kr. Himmelfartsferie: torsdag d. 29. maj til søndag d.1. juni 2025

Pinseferie: lørdag d. 18.  maj til mandag d. 20. maj 2025

Dimission:

 • VID Gymnasier, Grenaa: Fredag d. 27. juni 2025

Sommerferie: lørdag d. 28. juni 2025 til ”Endnu ikke fastlagt”

 

 

Aflysninger

I tilfælde aflysninger grundet vejrmæssige forhold, læs mere her

SU

Kvartalet efter du er fyldt 18 år, kan du få SU, når du går på en ungdomsuddannelse og opfylder betingelserne. Du kan tidligst søge om SU én måned før, du er berettiget til at modtage ydelsen. Du skal søge om SU på www.su.dk, som er et selvbetjeningssystem. Du skal bruge en digital signatur eller NemID, som kan bestilles på siden.

Din SU bliver udbetalt til din NemKonto. SU er A-indkomst, og du skal betale skat af det. SU udbetales forud i månedlige rater. Alle kan få grundsatsen uafhængigt af forældrenes indkomst.

Du kan se gældende satser på www.su.dk.

Hvis du vil vide mere, kan du læse mere om SU på hjemmesiden www.su.dk eller kontakte SU-vejleder Bente Lund-Laursen på telefon 8758 0450 (dagligt kl. 08.00-12.00) eller på e-mail SU@videndjurs.dk.

Offentlig transport

Ungdomskort

Med et Ungdomskort fra Midttrafik kan du rejse frit med bus, letbane og tog i det prisområde, du bor i, eller mellem din uddannelse og dit hjem. Du kan også spare penge på bus- og togrejser i resten af landet. Bestil dit Ungdomskort i god tid og senest 4 uger, før du skal bruge det.

Du kan læse mere om fordele, priser og bestilling på www.midttrafik.dk/ungdomskort.

 

Norddjurstrafik - Lokalkørsel

Bustransport for elever til ungdomsuddannelserne med lokalruterne er gratis, men ved brug af de regionale ruter skal der købes buskort på www.ungdomskort.dk. Spørgsmål vedr. ruternes drift kan stilles til Midttrafik, tlf. 8740 8200

Hent køreplan for lokalkørsel gældende fra 14. august 2023 til 28. juni 2024

 

Flextur Ung

Flextur Ung er ophørt per 26. juni 2023.

Studie- og ordensregler

Studie- og ordensreglerne skal medvirke til, at uddannelsernes formål opnås, samt at bidrage til et godt undervisningsmiljø. Som studerende skal du følge disse studie- og ordensregler.

Ordensreglerne omfatter også din adfærd uden for skolen, i det omfang den har direkte indflydelse på undervisningsmiljøet, ordenen og samværet på skolen.

Aktiv deltagelse i undervisningen
Du har pligt til at deltage aktivt i undervisningen på skolen. Dette indebærer:

 • Du skal møde til og deltage i den undervisning, der kræver tilstedeværelse på skolen
 • Du skal aflevere dine opgaver til tiden, og de skal følge de krav, der er fastsat. Du skal desuden selv have produceret dem.
 • Du skal deltage i eksamener, terminsprøver, årsprøver og lignende
 • Du skal deltage i studieture, ekskursioner mv. Det gælder også ture med deltagerbetaling
 • Du skal deltage i andet fastlagt undervisning. Det gælder også selvstændigt arbejde og virtuel undervisning
 • Du skal deltage i vejledning

I hver lektion registreres fremmøde/fravær 

Almindelig orden og adfærd på skolen
På skolen, og i forbindelse med skolerelaterede aktiviteter, gælder almindelige regler for god opførsel. Dette indebærer blandt andet:

 • at du møder til tiden, rydder op efter dig selv, ikke taler i mobiltelefon i timerne og lignende
 • at du udviser respekt og taler ordentligt til de øvrige studerende på skolen og overfor skolens ansatte, både mundtligt og skriftligt.
 • at du udviser respekt overfor de fysiske rammer på skolen
 • at du uden tøven eller diskussion efterkommer anvisninger fra skolens ansatte
 • at du følger den gældende IT-politik på skolen
 • at du skriver i Studie+, hvis du er syg
 • at du passer på de materialer, du låner. Det er f.eks. bøger, computere mv.
 • de almindelige regler og normer for god opførsel gælder på hele skolen, og det forventes, at du behandler dine medmennesker og omgivelser med respekt. Skolen accepterer ikke mobning, uønsket seksuel opmærksomhed eller anden form for diskrimination, herunder tilskyndelse eller påvirkning af elever til ekstreme eller fundamentalistiske holdninger og adfærd.
  Se ligeledes skolens Antimobbestrategi: https://videndjurs.dk/om-viden-djurs/politikker/antimobbestrategi

ExamCookie under eksamen og prøver
Eleverne er forpligtet til at bruge ExamCookie under eksamen og prøver. Derfor er det en forudsætning, at man har installeret et styresystem på sin PC, som kan anvende ExamCookie. Det er elevens eget ansvar at sørge for, at dette er opfyldt. 

Røgfri skole
På HTX i Grenaa er der røgfri skoletid. Det gælder fra du møder ind, og indtil dit sidste undervisningsmodul slutter. Det betyder, at du hverken må ryge, dampe eller snuse i skoletiden, hverken på skolens arealer eller uden for skolens område.

Reglerne om røgfri skoletid gælder alle tobaksrelaterede produkter. Det vil sige alle produkter med tobak og nikotin, der ikke er godkendt som lægemidler – herunder cigaretter, e-cigaretter, tyggetobak, snus, tobaksfri snus, opvarmet tobak og lignende. Det gælder også relaterede produkter som f.eks. e-cigaretter uden nikotin, idet der er en negativ effekt for alle disse produkter.

I forbindelse med visse arrangementer i forbindelse med uddannelsen gælder der særlige regler

 • Ved studieture, ekskursion og konferencer gælder røgfri skoletid i den programlagte undervisningstid.
 • Ved fredagscaféer er det tilladt at bruge tobak uden for skolens område efter sidste undervisningsmodul.
 • Ved dimission og afslutninger er det tilladt at bruge tobak uden for skolens område efter sidste undervisningsmodul.
 • Ved elevfester og andre særlige arrangementer kan der gives tilladelse til at bruge tobak uden for skolens matrikel.
 • På skolehjem/Campus er det tilladt at ryge på henviste områder efter skoletid

Retningslinjer ved virtuel undervisning
Ved al virtuel undervisning skal du, ligesom ved almindelig undervisning, rette dig efter lærerens anvisninger og skolens almindelige ordensregler. Derudover gælder følgende regler for virtuel undervisning.

 • Dit kamera skal være tændt under undervisningen, hvis læreren beder om det
 • Din mikrofon skal være slukket, når undervisningen går i gang
 • Det er ikke tilladt at optage, tage screenshots eller lignende i forbindelse med virtuel undervisning
 • Det er ikke tilladt at udelukke eller mute andre elever fra Teams-undervisningen, eller at give adgang til uvedkommende deltagere
 • Du skal være undervisningsparat og deltage aktivt under hele den virtuelle undervisning. Det betyder, at du skal være til stede i hele modulet. Du kan blive ført som fraværende, hvis din underviser vurderer, at du ikke er til stede. Hvis du kommer for sent til online-undervisningen, skal du gøre underviseren opmærksom på, at du er ankommet

Den enkelte lærer har mulighed for at afvige fra ovenstående regler, hvis det er nødvendigt for at gennemføre den virtuelle undervisning.

Overtrædelse af ovenstående retningslinjer og al øvrig misbrug af de virtuelle hjælpemidler kan føre til sanktioner.

Udbredelse af lyd og billeder
Det kun tilladt at lave lyd- og billedoptagelser af begivenheder på skolens område – eller ved skolemæssige aktiviteter uden for skolens område – til internt brug på skolen. Lyd- og billedoptagelser skal altid ske med samtykke fra de involverede jf. proceduren vedrørende samtykkeerklæring. Udspredelse af optagelserne på internettet eller andre steder kan kun ske efter tilladelse fra skolens ledelse.

Det er ikke tilladt at udsprede/dele lyd- og billedoptagelser, som kan krænke elever eller personale på Viden Djurs. Det kan være optagelser, der handler om private forhold eller andre omstæn­digheder, som den pågældende ikke ønsker at dele. Det gælder ikke mindst optagelser med et indhold, som kan krænke blufærdigheden eller andres personlige integritet.

Ordensregler ved fredagscaféer og fester
Skolens almindelige studie- og ordensregler gælder også ved fester og fredagscafeer

 • Arrangementet foregår i kantinen eller på andet udpeget område
 • Rygning og indtagelse af alkohol skal ske i henhold til skolens rygepolitik og alkohol- og rusmiddelpolitik
 • Alkohol skal indtages ansvarligt
 • Du må ikke drikke andre steder, end de områder der er indrettet til formålet
 • Du må ikke rykke rundt på skolens møbler – gælder også møblerne i klasseværelserne
 • Ved fredagscafe er der tale om et lukket arrangement. Du må derfor ikke medbringe gæster udefra. Ved fester er der adgang for alle, der har købt en billet
 • Alle skal forlade skolen når fredagscaféen/festen lukker
 • Under hele fredagscaféen/festen skal der være 2 – 3 lærere til stede
 • Ved både fredagscafe og fester skal alle henstillinger fra skolens personale og/eller evt. vagtpersonale omgående efterleves
 • Festudvalget er ansvarligt for oprydning og rengøring efter fredagscaféer og fester

Ordensregler på studieture
På HTX i Grenaa passer vi på os selv og hinanden, når vi rejser. Derfor skal alle studerende underskrive og overholde disse regler.

 • Alle henstillinger og beskeder fra lærerne skal efterkommes
 • Skolens almindelige studie- og ordensregler gælder også på turen
 • Du må kun indtage alkohol i begrænsede mængder, hvis der er givet tilladelse hertil af rektor. Andre rusmidler må ikke indtages (se alkohol- og rusmiddelpolitik)
 • Ingen studerende må færdes alene – ALLE har ansvar for, at alle hele tiden følges ad mindst to og to. Ingen må gå alene eller lade andre gå alene
 • Arrangementer eller aftaler, hvor der er mødepligt, skal overholdes. Det gælder også fastsatte komme-hjem tider til hotellet eller lignende
 • Du skal udvise almindelig god opførsel i alle situationer og alle steder
 • Hvis du lider af en sygdom, eller bruger medicin, skal du oplyse det til læreren før turen.
 • Du er selv ansvarlig for at sikre, at du kan rejse på almindelige forsikringsvilkår

Overtrædelse er reglerne vil altid medføre en sanktion.

Alkohol og rusmiddelpolitik
Det er ikke tilladt at drikke alkohol eller møde beruset op i skoletiden

 • Alle arrangementer på HTX i Grenaa er som udgangspunkt alkoholfrie
 • Alkoholiske drikke er dog tilladt ved særlige lejligheder, men kun hvis der foreligger en aftale med skolens rektor.
 • Ved fester, fredagscaféer og lignende kan du udover alkoholfrie drikke købe øl, vin, Cult Shaker, Sommersby, cider og lignende drikke. Stærk spiritus sælges ikke. Det er ikke tilladt at medbringe egne drikkevarer. Ved særlige lejligheder som f.eks. klassearrangementer kan skolens rektor give dispensation for dette.
 • Der må under ingen omstændigheder indtages, opbevares eller distribueres euforiserende stoffer på skolens område. Det er forbudt at møde op på skolen påvirket af stoffer. Dette gælder ligeledes på ekskursioner, studieture, introture mv. Skolen forbeholder sig ret til at teste dig, hvis der er en begrundet mistanke om, at du er påvirket af euforiserende stoffer. Er du under 18 år involveres dine forældre/værge altid.

Konsekvens og indsigelse
Det er op til skolens ledelse at vurdere, hvilken konsekvens/sanktion der er passende i den konkrete situation. I særligt grove tilfælde eller i gentagelsestilfælde behøver skolen ikke udstede en advarsel, før den griber til mere omfattende sanktioner. I særlige tilfælde kan skolens ledelse beslutte, at du ikke må være til stede på skolen, mens din sag undersøges nærmere.

Oversigt over mulige konsekvenser/sanktioner

 • En eller flere samtaler
 • Mundtlig advarsel
 • Skriftlig advarsel. Er du under 18 år vil dine forældre/værge blive involveret
 • Udelukkelse fra konkrete arrangementer eller aktiviteter
 • Midlertidig udelukkelse fra undervisningen i indtil 10 dage på et skoleår (registreres som fravær)
 • Nægte en elev oprykning til næste klassetrin
 • Bortvisning (Udskrivning fra skolen)
 • Stop af SU (Statens Uddannelsesstøtte) eller børne- og ungeydelse
 • Involvering af forældre/værge, kommunen, politi og/eller andre offentlige instanser
 • Fortabelse af retten til at blive indstillet til prøve i et eller flere fag, der afsluttes det pågældende skoleår. Prøve i det eller de pågældende fag skal aflægges det følgende år, hvis skolen træffer beslutning om, at du på trods af en eller flere manglende prøver kan oprykkes til næste klassetrin.
 • Ved snyd ved skriftlige afleveringer og/eller til interne prøver, beslutter skolens ledelse, hvilken sanktion der skal gives. Ved gentagne tilfælde kan der ikke indstilles til eksamen.
 • Henvisning til at aflægge prøve i et eller flere fag, der kan afsluttes med prøve på det pågældende klassetrin.
 • Ved snyd til eksamen bortvises eleven fra eksamen, og der kan først aflægges prøve til næstkommende eksamenstermin
 • Ved længerevarende sygdom, kan skolen kræve, at du dokumenterer fravær med en lægeerklæring, som du selv skal betale
 • Erstatningskrav i forbindelse med ting eller personskade (evt. via forsikringsselskab)
 • Erstatningskrav ved manglende aflevering af skolens materialer, bøger, computere mv. Der opkræves altid nypris
 • Hjemsendelse for egen regning (f.eks. fra studieture og andre arrangementer), jf. ordensregler på studieture.
 • Krav om et behandlingsforløb (f.eks. Kommunernes Rusmiddelcentre), jf. alkohol- og rusmiddelpolitikken.

Iværksættelse af en sanktion kan gøres betinget af, at du gennemfører bestemte aktiviteter. Det kan f.eks. være mægling, forsoningsmøde, oprydning/rengøring mv.

Hvis du ønsker at klage over skolens afgørelser, skal du klage skriftligt og begrundet til skolens ledelse. En klage har ikke opsættende virkning. Proceduren er som følger:

 • Inden to uger efter at du har fået besked fra skolen, skal du aflevere din skriftlige klage til skolens leder
 • Skolens leder laver en udtalelse om sagen
 • Du har én uge til at kommentere udtalelsen skriftligt
 • Er klagen af principiel betydning for din uddannelse, kan skolens leder sende din klage, skolens egen udtalelse og din skriftlige kommentar til Børne- og Undervisningsministeriet. Undervisningsministeriet kommer herefter med en afgørelse i sagen.

 

 

Forsikringsforhold

Som studerende ved HTX i Grenaa er du dækket af skolens arbejdsskadedækning, hvis der opstår en skade i forbindelse med ”undervisning under arbejdspladslignende forhold”. Det vil sige, når du arbejder eller modtager undervisning på et af skolens værksteder eller laboratorier. Hvis skaden opstår på grund af uhensigtsmæssig adfærd eller ved forkert brug af maskiner eller værktøj, dækker skolens forsikring ikke. I sådanne tilfælde er det din egen forsikring, der skal dække skaden.

På studieture til udlandet tegner skolen en rejseforsikring for alle deltagere på turen.

I alle andre undervisnings-, transport-, udflugts- og pausesituationer, ved tyveri mv. er du ikke dækket af skolens forsikring, men af din egen forsikring. Skolen opfordrer dig til at have en gyldig indbo-, rejse-, ansvars- og ulykkesforsikring.

Benytter du et produkt/ting, lavet på HTX, Grenaa som en del af undervisningen, i privat regi´ og der opstår en ting- og/eller en personskade i forbindelse med brugen, er det ligeledes din egen ansvarsforsikring, der skal dække eventuelle skader.

 

Egenbetaling/deltagerbetaling

Undervisningen på HTX er gratis. Du må dog forvente en mindre egenbetaling til f.eks. transport og forplejning i forbindelse med studieture, ekskursioner og lignende. Studierejser har maksimalt en egenbetaling på 6.000 kr.

Hvis du ikke deltager i studierejser, skal du modtage anden undervisning.

Åbent hus

Hvis du gerne vil høre mere om mulighederne på HTX Grenaa kan du besøge os til Åbent Hus. Her kan du se vores faciliteter, snakke med elever og undervisere og mærke studiemiljøet på skolen.

Vi holder åbent hus:

 • Torsdag d. 14. november 2024, 15:00-18:00
 • Lørdag d. 25. januar 2025, 10:00-14:00

Læs mere om Åbent Hus her

Uddannelsesmesser

Du kan møde HTX Grenaa på flere uddannelsesmesser. Her kan du høre mere om vores forskellige uddannelser og blive klogere på dine karrieremuligheder.

Læs mere om uddannelsesmesser her

Brobygning

Som elev i folkeskolen har du mulighed for at komme i brobygning på HTX Grenaa. Her får du indblik i hverdagen og undervisningen på den enkelte uddannelse, og du prøver kræfter med det praktiske arbejde på uddannelsen.

 • 8. klasse: uge 9, 10 og 11
 • 9. klasse: uge 43 og 44
 • 10. klasse: uge 45 og 47

Læs mere om vores brobygningsforløb her

Kom på Virtuel rundvisning

Studievejledere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret med information om uddannelsen og kommende arrangementer

Uddannelsen

Uddannelsens opbygning

HTX er en treårig gymnasial uddannelse, der består af først et grundforløb og efterfølgende et studieretningsforløb, hvor du vælger den studieretning, der passer til dine interesser og fremtidsplaner.

Grundforløbet varer 12 uger. Her er formålet at klæde dig på til at være elev på en gymnasial uddannelse samt at introducere dig til de forskellige studieretninger og fag, du kan møde på vores gymnasium. Efter 12 uger skal du træffe den endelige beslutning om, hvilken studieretning du gerne vil følge.

Grundforløbet indeholder to forløb. I det første forløb er udgangspunktet produktudvikling. Her bliver du introduceret til fagene teknologi, teknik og samfundsfag samt projektarbejde og problemløsning. Dette forløb danner grundlaget for studieretningerne Teknologi, Game IT og Game ART.

Den anden del af grundforløbet fokuserer på naturvidenskab. Her bliver du introduceret til de naturvidenskabelige fag og deres metoder og arbejdsformer. Dette forløb danner grundlaget for studieretningerne Sport Science og Bioscience

Grundforløbet afsluttes med en intern eksamen.

Obligatoriske fag

Uanset, hvilken studieretning du vælger, skal du på HTX have følgende obligatoriske fag:

Derudover skal du vælge studieretningsfag og valgfag.

Valgfag

På HTX skal du på 2. årgang vælge, hvilke valgfag du vil supplere din studieretning med. Vælg efter din interesse, dit drømmestudie, og hvad der passer til dine karrieredrømme. Du kan også løfte fag, du allerede har fra C-niveau til B-niveau eller fra B-niveau til A-niveau.

Du skal desuden vælge, hvilket teknikfag du gerne vil have på det tredje og sidste år af uddannelsen. Teknikfaget er et obligatorisk og praksisnært fag, som fylder en stor del af undervisningen på tredje år af uddannelsen

Valgfag på Sport

Valgfag på Medicin og sundhed og Klima

Valgfag på Design og Bæredygtighed

Valgfag på Game IT og Game Art

Adgangskrav

Du kan læse mere om adgangskravene til HTX-uddannelsen her.

Optagelse

Du kan søge om optagelse på HTX Grenaa på www.optagelse.dk

Hvis du har spørgsmål til vores uddannelser, eller til hvordan du udfylder skemaet på www.optagelse.dk, er du velkommen til at kontakte vores studievejledere. 

 

Fremtidsmuligheder

En studentereksamen fra HTX giver dig adgang til både korte, mellemlange og lange videregående uddannelser på lige fod med de andre studentereksamener som som HHX og STX.

Mange studerende med en HTX-eksamen vælger at tage en teknisk eller naturvidenskabelig uddannelse som eksempelvis læge, ingeniør, datamatiker, arkitekt, sygeplejerske eller lignende, men der er også mange som vælger en helt anden vej.

HTX-uddannelsen giver dig blandt andet adgang til følgende uddannelser

Studievalg Østjylland
Ønsker du vejledning om dine muligheder for videregående uddannelser efter HTX, kan du kontakte Studievalg Østjylland. Du kan også finde information på www.ug.dk.

En gang om måneden kan du træffe en studievejleder fra Studievalg Østjylland på skolen. Derudover har alle elever mulighed for at deltage i åbent hus-arrangementer på videregående uddannelser. Der bliver også arrangeret informationsmøder på skolen, hvor Studievalg Østjylland orienterer om mulighederne på de forskellige videregående uddannelser.

Studiepraktik
På nogle videregående uddannelser har du mulighed for at deltage i studiepraktik. Studiepraktik kan f.eks. være et tredages forløb, hvor du følger den normale undervisning på uddannelsen. På den måde kan du danne dig et billede af, om uddannelsen er det rigtige valg for dig.

Sport i skolen

Som elev på HTX Grenaa har du mulighed for at kombinere din uddannelse med fodbold på Brazil Football College.

Du kan læse mere om dine muligheder her

Undervisningsbeskrivelser 2023/24

Undervisningsbeskrivelser 1. år

HTX 1V
Kemi B
Samfundsfag C

HTX 1X
Fysik B
Samfundsfag C

Undervisningsbeskrivelser 2. år

HTX 2V
Fysik B
Matematik B


HTX 2X
Matematik B


Undervisningsbeskrivelser 3. år

HTX 3V
Dansk A
Idéhistorie B
Bioteknologi
Idræt B
Design 

HTX 3Z
Dansk A
Idéhistorie B
Design B
Programmering B


Valgfag / sammenlæste hold
Matematik A
Engelsk A
Billedkunst C
Matematik A (valghold)
Psykologi C
Trætek A

Studielivet

Skolestart 2023

VARM VELKOMST PÅ VID Gymnasier, Grenaa

På VID Gymnasier har vi en veletableret tradition for at tage godt imod vores nye elever. Vi glæder os altid til at se de nye 1.g'er efter sommerferien, og vores tutorer gør alt for, at alle skal føle sig velkomne og trygge. Du skal møde på skolens torv:

Mandag d. 14. august kl. 9.00

Fredag i uge 33: fællessamling med socialt arrangement eftermiddag

Fredag i uge 34: fredags café

 

Infobrev lokale HTX-elever

Infobrev GameCollege-elever

Introtur og Makkerskaber

På HTX arbejder vi med makkerskaber, som er et program, der sørger for, at alle bliver integreret i klassen. Formålet er at skabe stærke fællesskaber og en god klassekultur. Klassen bliver inddelt i makkerskabsgrupper, så hver elev har en fast makker i den første tid. Det er med til at forebygge ensomhed og i stedet at skabe trygge rammer for dig som elev.

Når du efter grundforløbet vælger din endelige studieretning, starter du samtidig i en ny klasse. Her er der igen fokus på at skabe sammenhold blandt alle eleverne i klassen. Sammen med din klasse og klasselærer skal du derfor på studietur.

Desuden får hver første års klasselærer tildelt 5000 kr., som kan bruges på aktiviteter, der skal fremme trivslen i klassen, da god klassetrivsel og fællesskab er en altafgørende faktor for et godt læringsmiljø

Elevrådet

Elevrådet på HTX repræsenterer de studerende og varetager dine interesser over for skolens bestyrelse, ledere og lærere.

Hvis du er medlem af elevrådet, har du mulighed for at få indflydelse på mange af de beslutninger, der træffes i skolens dagligdag.

Studiecafe

Hvis du har brug for hjælp til dit studie, kan du deltage i vores studiecaféer. Her kan du komme alene eller sammen med dine klassekammerater og lave lektier. Der vil altid være lærere til stede, som kan hjælpe og vejlede dig. Du kan også få hjælp og gode råd fra andre elever. Studiecaféerne er en god måde at få lavet sine hjemmeopgaver på.

Tidspunkter for studiecaféerne fremgår af dit skema.

Fredagsbar og fester

På HTX Grenaa lægger vi vægt på din sociale trivsel. Derfor går vi op i, at du også tilbringer tid sammen med dine klassekammerater uden for klasseværelset.

Vi arrangerer løbende forskellige sociale arrangementer, hvor du kan opleve dine klassekammerater i andre rammer end undervisningen. Flere gange om året holder vi fester. Det kan være introfest, gallafest eller en gymnasiefest. Der bliver også arrangeret flere fredagscaféer, hvor du kan hygge med dine kammerater inden weekenden.

Du gør både dig selv og dine kammerater en tjeneste, hvis du er en del af det sociale liv på skolen. Det bliver uden tvivl en sjovere fest, hvis du er med.

Studieture

I løbet af de tre år på HTX Grenaa skal du på to studieture. På første år skal du med din klasse til København. Her bliver I rystet godt sammen og får skabt et fælles grundlag for resten af jeres tid på uddannelsen.

Du skal desuden på studietur på tredje år af uddannelsen. Denne studietur varer typisk en uge og går til en europæisk destination. Tidligere har destinationerne været steder som Barcelona, Rom, Athen, Tenerife, Istanbul og Prag.

Der er en egenbetaling på op til 6.000 kr. til studieturene

Sociale medier

På vores sociale medier kan du følge med i, hvad der sker på din uddannelse. Her opdaterer vi løbende med nyheder og informationer om forskellige arrangementer

Temaer på tværs

Flere gange om året afholder vi faglige camps, hvor vi arbejder på tværs af årgange, klasser og uddannelser på VID Gymnasier. Her arbejder vi med udgangspunkt i et fastlagt tema, som vi bearbejder fra forskellige vinkler på tværs af både HTX og HHX.

Innovation Camp

Hvert år afholder vi en Innovation Camp, hvor vi dyrker ildsjæle og iværksætterånd. Her slipper alle eleverne kreativiteten løs og arbejder med at skabe løsninger med værdi for os selv og vores omgivelser. Her har du muligheden for at udvikle innovative produkter og virksomheder. Resultaterne bliver bedømt at ledere og medarbejdere fra lokale virksomheder, som vi samarbejder med.

Media Camp

Vi bliver dagligt bombarderet med nyheder, videoer, musik, film og computerspil fra alle sider. Derfor er der brug for bevidste og kritiske medieforbrugere, der forstår, hvordan forskellige medier fungerer. Det lærer du på vores Media Camp. Her arbejder vi med medier på tværs af årgange, klasser og uddannelser. Campen afsluttes med en stor gallafest, hvor de bedste ideer og produktioner bliver belønnet.

Fokus på eleven

Specialpædagogisk støtte

Som studerende på HTX Grenaa kan du søge om specialpædagogisk støtte under hele uddannelsen.

Hvis du har et handicap eller andre vanskeligheder, som gør det svært for dig at følge undervisningen, skal du fortælle det til din vejleder på uddannelsen, som vil hjælpe dig med at søge om den støtte, du har brug for.

Et specialpædagogisk støtteforløb kan f.eks. bestå af:

 • Særligt tilrettelagte undervisningsforløb
 • Tegnsprogstolkning og skrivetolkning
 • Hjælpemidler og instruktion i brugen af disse (f.eks. en bærbar computer med oplæsnings- og skrivestøtteprogrammer)
 • Særligt udformede undervisningsmaterialer
 • Personlig assistance og sekretærhjælp
 • Særlige vilkår for arbejdsformer under prøver og eksaminer

Den specialpædagogiske støtte skal alene bruges i forbindelse med den almindelige undervisning.

Kontakt vores studievejleder for hjælp.

 

Læsevejledning

I begyndelsen af 1.g vil alle elever blive screenet for læse- og stavefærdigheder. På baggrund af screeningen vil læsevejlederen i samråd med elevens klasselærer og dansklærer tilbyde en samtale om elevens screening, her vil det f.eks. kunne afklares om, der er behov for, at eleven testes for ordblindhed.

Læsevejlederen arbejder også med elever, der tidligere er testet for ordblindhed. Elever med ordblindhed vil i løbet af den første tid på VID gymnasier tilbydes en samtale med læsevejlederen, hvor elevens udfordringer og historik italesættes og på baggrund heraf vil læsevejlederen vurdere, om eleven skal have ekstra støtte i løbet af sin gymnasietid.

Som ordblind har man i øvrigt altid ret til at kontakte læsevejlederen i løbe af sin tid på VID gymnasier. Her vil læsevejlederen kun tilbyde vejledning til gode læse- og skrivestrategier, der nogle gange kræver noget andet dem, eleven har anvendt i grundskolen.

Alle elever med ordblindhed får it-hjælpemider. 

På VID gymnasier tilbyder vi også ekstra støtte og vejledning til elever, der ikke er ordblinde. F.eks. i forbindelse med større skriftlige opgaver, hvor det for nogle kan være godt med ekstra støtte i processen.

Ofte stillede spørgsmål

Overvejer du at tage en HTX? Få svar på de mest stillede spørgsmål om uddannelsen her, og bliv klogere på, om det er den rette uddannelse for dig.

Praktisk info

Her finder du os

HTX Grenaa: N.P. Josiassens vej 44E, 8500 Grenaa

Kantinen

Kantinen på HTX Grenaa er placeret på skolens ”torv”. Her kan du købe sandwich, blande en salat i salatbaren, købe lune pølsehorn eller forsyne dig med diverse snacks.

Kantinen er åben mandag - fredag kl. 10.00-13.00

Hvis du har spørgsmål, ideer eller ønsker til kantinen, er du velkommen til at kontakte Kicki på kisw@videndjurs.dk. Hun kan også oplyse dig om mulighederne, hvis du har forskellige allergier.

Ringetider

Lektioner   Modul
1 07.50-08.35  
  Pause  
2 08.40-09.25 Modul 1
3 09.25-10.10
  Pause  
4 10.25-11.10 Modul 2
5 11.10-11.55
  Pause  
6 12.25-13.10 Modul 3
7 13.10-13.55
  Pause  
8 14.05-14.50 Modul 4
9 14.50-15.35
  Pause  

Vigtige datoer og feriekalender

Skoleåret 2023-24

Første skoledag: mandag d. 14. august.

Efterårsferie: uge 42, lørdag d. 14. oktober til søndag d. 22. oktober

Juleferie: d. 21.  december til onsdag d. 3. januar 2024

Vinterferie: uge 7 lørdag d. 10. februar til søndag d. 18. februar 2024

Påskeferie: lørdag d. 23. marts til mandag d. 31. marts 2024

Kr. Himmelfartsferie: torsdag d. 9. maj til søndag d.12. maj 2024

Pinseferie: lørdag d. 18.  maj til mandag d. 20. maj 2024

Dimission:

 • VID Gymnasier, Grenaa: Fredag d. 28. juni 2024

Sommerferie: lørdag d. 29. juni 2024 til ”Endnu ikke fastlagt”

 

Skoleåret 2024-25

Første skoledag: mandag d. 12. august.

Efterårsferie: uge 42, lørdag d. 12. oktober til søndag d. 20. oktober

Københavnertur 1. års elever: Uge 49, 4.-6. december

Juleferie: d. 20. december til mandag d. 6. januar 2025

Vinterferie: uge 7 lørdag d. 8. februar til søndag d. 16. februar 2025

Påskeferie: lørdag d. 12. april til mandag d. 20. april 2025

Kr. Himmelfartsferie: torsdag d. 29. maj til søndag d.1. juni 2025

Pinseferie: lørdag d. 18.  maj til mandag d. 20. maj 2025

Dimission:

 • VID Gymnasier, Grenaa: Fredag d. 27. juni 2025

Sommerferie: lørdag d. 28. juni 2025 til ”Endnu ikke fastlagt”

 

 

Aflysninger

I tilfælde aflysninger grundet vejrmæssige forhold, læs mere her

SU

Kvartalet efter du er fyldt 18 år, kan du få SU, når du går på en ungdomsuddannelse og opfylder betingelserne. Du kan tidligst søge om SU én måned før, du er berettiget til at modtage ydelsen. Du skal søge om SU på www.su.dk, som er et selvbetjeningssystem. Du skal bruge en digital signatur eller NemID, som kan bestilles på siden.

Din SU bliver udbetalt til din NemKonto. SU er A-indkomst, og du skal betale skat af det. SU udbetales forud i månedlige rater. Alle kan få grundsatsen uafhængigt af forældrenes indkomst.

Du kan se gældende satser på www.su.dk.

Hvis du vil vide mere, kan du læse mere om SU på hjemmesiden www.su.dk eller kontakte SU-vejleder Bente Lund-Laursen på telefon 8758 0450 (dagligt kl. 08.00-12.00) eller på e-mail SU@videndjurs.dk.

Offentlig transport

Ungdomskort

Med et Ungdomskort fra Midttrafik kan du rejse frit med bus, letbane og tog i det prisområde, du bor i, eller mellem din uddannelse og dit hjem. Du kan også spare penge på bus- og togrejser i resten af landet. Bestil dit Ungdomskort i god tid og senest 4 uger, før du skal bruge det.

Du kan læse mere om fordele, priser og bestilling på www.midttrafik.dk/ungdomskort.

 

Norddjurstrafik - Lokalkørsel

Bustransport for elever til ungdomsuddannelserne med lokalruterne er gratis, men ved brug af de regionale ruter skal der købes buskort på www.ungdomskort.dk. Spørgsmål vedr. ruternes drift kan stilles til Midttrafik, tlf. 8740 8200

Hent køreplan for lokalkørsel gældende fra 14. august 2023 til 28. juni 2024

 

Flextur Ung

Flextur Ung er ophørt per 26. juni 2023.

Studie- og ordensregler

Studie- og ordensreglerne skal medvirke til, at uddannelsernes formål opnås, samt at bidrage til et godt undervisningsmiljø. Som studerende skal du følge disse studie- og ordensregler.

Ordensreglerne omfatter også din adfærd uden for skolen, i det omfang den har direkte indflydelse på undervisningsmiljøet, ordenen og samværet på skolen.

Aktiv deltagelse i undervisningen
Du har pligt til at deltage aktivt i undervisningen på skolen. Dette indebærer:

 • Du skal møde til og deltage i den undervisning, der kræver tilstedeværelse på skolen
 • Du skal aflevere dine opgaver til tiden, og de skal følge de krav, der er fastsat. Du skal desuden selv have produceret dem.
 • Du skal deltage i eksamener, terminsprøver, årsprøver og lignende
 • Du skal deltage i studieture, ekskursioner mv. Det gælder også ture med deltagerbetaling
 • Du skal deltage i andet fastlagt undervisning. Det gælder også selvstændigt arbejde og virtuel undervisning
 • Du skal deltage i vejledning

I hver lektion registreres fremmøde/fravær 

Almindelig orden og adfærd på skolen
På skolen, og i forbindelse med skolerelaterede aktiviteter, gælder almindelige regler for god opførsel. Dette indebærer blandt andet:

 • at du møder til tiden, rydder op efter dig selv, ikke taler i mobiltelefon i timerne og lignende
 • at du udviser respekt og taler ordentligt til de øvrige studerende på skolen og overfor skolens ansatte, både mundtligt og skriftligt.
 • at du udviser respekt overfor de fysiske rammer på skolen
 • at du uden tøven eller diskussion efterkommer anvisninger fra skolens ansatte
 • at du følger den gældende IT-politik på skolen
 • at du skriver i Studie+, hvis du er syg
 • at du passer på de materialer, du låner. Det er f.eks. bøger, computere mv.
 • de almindelige regler og normer for god opførsel gælder på hele skolen, og det forventes, at du behandler dine medmennesker og omgivelser med respekt. Skolen accepterer ikke mobning, uønsket seksuel opmærksomhed eller anden form for diskrimination, herunder tilskyndelse eller påvirkning af elever til ekstreme eller fundamentalistiske holdninger og adfærd.
  Se ligeledes skolens Antimobbestrategi: https://videndjurs.dk/om-viden-djurs/politikker/antimobbestrategi

ExamCookie under eksamen og prøver
Eleverne er forpligtet til at bruge ExamCookie under eksamen og prøver. Derfor er det en forudsætning, at man har installeret et styresystem på sin PC, som kan anvende ExamCookie. Det er elevens eget ansvar at sørge for, at dette er opfyldt. 

Røgfri skole
På HTX i Grenaa er der røgfri skoletid. Det gælder fra du møder ind, og indtil dit sidste undervisningsmodul slutter. Det betyder, at du hverken må ryge, dampe eller snuse i skoletiden, hverken på skolens arealer eller uden for skolens område.

Reglerne om røgfri skoletid gælder alle tobaksrelaterede produkter. Det vil sige alle produkter med tobak og nikotin, der ikke er godkendt som lægemidler – herunder cigaretter, e-cigaretter, tyggetobak, snus, tobaksfri snus, opvarmet tobak og lignende. Det gælder også relaterede produkter som f.eks. e-cigaretter uden nikotin, idet der er en negativ effekt for alle disse produkter.

I forbindelse med visse arrangementer i forbindelse med uddannelsen gælder der særlige regler

 • Ved studieture, ekskursion og konferencer gælder røgfri skoletid i den programlagte undervisningstid.
 • Ved fredagscaféer er det tilladt at bruge tobak uden for skolens område efter sidste undervisningsmodul.
 • Ved dimission og afslutninger er det tilladt at bruge tobak uden for skolens område efter sidste undervisningsmodul.
 • Ved elevfester og andre særlige arrangementer kan der gives tilladelse til at bruge tobak uden for skolens matrikel.
 • På skolehjem/Campus er det tilladt at ryge på henviste områder efter skoletid

Retningslinjer ved virtuel undervisning
Ved al virtuel undervisning skal du, ligesom ved almindelig undervisning, rette dig efter lærerens anvisninger og skolens almindelige ordensregler. Derudover gælder følgende regler for virtuel undervisning.

 • Dit kamera skal være tændt under undervisningen, hvis læreren beder om det
 • Din mikrofon skal være slukket, når undervisningen går i gang
 • Det er ikke tilladt at optage, tage screenshots eller lignende i forbindelse med virtuel undervisning
 • Det er ikke tilladt at udelukke eller mute andre elever fra Teams-undervisningen, eller at give adgang til uvedkommende deltagere
 • Du skal være undervisningsparat og deltage aktivt under hele den virtuelle undervisning. Det betyder, at du skal være til stede i hele modulet. Du kan blive ført som fraværende, hvis din underviser vurderer, at du ikke er til stede. Hvis du kommer for sent til online-undervisningen, skal du gøre underviseren opmærksom på, at du er ankommet

Den enkelte lærer har mulighed for at afvige fra ovenstående regler, hvis det er nødvendigt for at gennemføre den virtuelle undervisning.

Overtrædelse af ovenstående retningslinjer og al øvrig misbrug af de virtuelle hjælpemidler kan føre til sanktioner.

Udbredelse af lyd og billeder
Det kun tilladt at lave lyd- og billedoptagelser af begivenheder på skolens område – eller ved skolemæssige aktiviteter uden for skolens område – til internt brug på skolen. Lyd- og billedoptagelser skal altid ske med samtykke fra de involverede jf. proceduren vedrørende samtykkeerklæring. Udspredelse af optagelserne på internettet eller andre steder kan kun ske efter tilladelse fra skolens ledelse.

Det er ikke tilladt at udsprede/dele lyd- og billedoptagelser, som kan krænke elever eller personale på Viden Djurs. Det kan være optagelser, der handler om private forhold eller andre omstæn­digheder, som den pågældende ikke ønsker at dele. Det gælder ikke mindst optagelser med et indhold, som kan krænke blufærdigheden eller andres personlige integritet.

Ordensregler ved fredagscaféer og fester
Skolens almindelige studie- og ordensregler gælder også ved fester og fredagscafeer

 • Arrangementet foregår i kantinen eller på andet udpeget område
 • Rygning og indtagelse af alkohol skal ske i henhold til skolens rygepolitik og alkohol- og rusmiddelpolitik
 • Alkohol skal indtages ansvarligt
 • Du må ikke drikke andre steder, end de områder der er indrettet til formålet
 • Du må ikke rykke rundt på skolens møbler – gælder også møblerne i klasseværelserne
 • Ved fredagscafe er der tale om et lukket arrangement. Du må derfor ikke medbringe gæster udefra. Ved fester er der adgang for alle, der har købt en billet
 • Alle skal forlade skolen når fredagscaféen/festen lukker
 • Under hele fredagscaféen/festen skal der være 2 – 3 lærere til stede
 • Ved både fredagscafe og fester skal alle henstillinger fra skolens personale og/eller evt. vagtpersonale omgående efterleves
 • Festudvalget er ansvarligt for oprydning og rengøring efter fredagscaféer og fester

Ordensregler på studieture
På HTX i Grenaa passer vi på os selv og hinanden, når vi rejser. Derfor skal alle studerende underskrive og overholde disse regler.

 • Alle henstillinger og beskeder fra lærerne skal efterkommes
 • Skolens almindelige studie- og ordensregler gælder også på turen
 • Du må kun indtage alkohol i begrænsede mængder, hvis der er givet tilladelse hertil af rektor. Andre rusmidler må ikke indtages (se alkohol- og rusmiddelpolitik)
 • Ingen studerende må færdes alene – ALLE har ansvar for, at alle hele tiden følges ad mindst to og to. Ingen må gå alene eller lade andre gå alene
 • Arrangementer eller aftaler, hvor der er mødepligt, skal overholdes. Det gælder også fastsatte komme-hjem tider til hotellet eller lignende
 • Du skal udvise almindelig god opførsel i alle situationer og alle steder
 • Hvis du lider af en sygdom, eller bruger medicin, skal du oplyse det til læreren før turen.
 • Du er selv ansvarlig for at sikre, at du kan rejse på almindelige forsikringsvilkår

Overtrædelse er reglerne vil altid medføre en sanktion.

Alkohol og rusmiddelpolitik
Det er ikke tilladt at drikke alkohol eller møde beruset op i skoletiden

 • Alle arrangementer på HTX i Grenaa er som udgangspunkt alkoholfrie
 • Alkoholiske drikke er dog tilladt ved særlige lejligheder, men kun hvis der foreligger en aftale med skolens rektor.
 • Ved fester, fredagscaféer og lignende kan du udover alkoholfrie drikke købe øl, vin, Cult Shaker, Sommersby, cider og lignende drikke. Stærk spiritus sælges ikke. Det er ikke tilladt at medbringe egne drikkevarer. Ved særlige lejligheder som f.eks. klassearrangementer kan skolens rektor give dispensation for dette.
 • Der må under ingen omstændigheder indtages, opbevares eller distribueres euforiserende stoffer på skolens område. Det er forbudt at møde op på skolen påvirket af stoffer. Dette gælder ligeledes på ekskursioner, studieture, introture mv. Skolen forbeholder sig ret til at teste dig, hvis der er en begrundet mistanke om, at du er påvirket af euforiserende stoffer. Er du under 18 år involveres dine forældre/værge altid.

Konsekvens og indsigelse
Det er op til skolens ledelse at vurdere, hvilken konsekvens/sanktion der er passende i den konkrete situation. I særligt grove tilfælde eller i gentagelsestilfælde behøver skolen ikke udstede en advarsel, før den griber til mere omfattende sanktioner. I særlige tilfælde kan skolens ledelse beslutte, at du ikke må være til stede på skolen, mens din sag undersøges nærmere.

Oversigt over mulige konsekvenser/sanktioner

 • En eller flere samtaler
 • Mundtlig advarsel
 • Skriftlig advarsel. Er du under 18 år vil dine forældre/værge blive involveret
 • Udelukkelse fra konkrete arrangementer eller aktiviteter
 • Midlertidig udelukkelse fra undervisningen i indtil 10 dage på et skoleår (registreres som fravær)
 • Nægte en elev oprykning til næste klassetrin
 • Bortvisning (Udskrivning fra skolen)
 • Stop af SU (Statens Uddannelsesstøtte) eller børne- og ungeydelse
 • Involvering af forældre/værge, kommunen, politi og/eller andre offentlige instanser
 • Fortabelse af retten til at blive indstillet til prøve i et eller flere fag, der afsluttes det pågældende skoleår. Prøve i det eller de pågældende fag skal aflægges det følgende år, hvis skolen træffer beslutning om, at du på trods af en eller flere manglende prøver kan oprykkes til næste klassetrin.
 • Ved snyd ved skriftlige afleveringer og/eller til interne prøver, beslutter skolens ledelse, hvilken sanktion der skal gives. Ved gentagne tilfælde kan der ikke indstilles til eksamen.
 • Henvisning til at aflægge prøve i et eller flere fag, der kan afsluttes med prøve på det pågældende klassetrin.
 • Ved snyd til eksamen bortvises eleven fra eksamen, og der kan først aflægges prøve til næstkommende eksamenstermin
 • Ved længerevarende sygdom, kan skolen kræve, at du dokumenterer fravær med en lægeerklæring, som du selv skal betale
 • Erstatningskrav i forbindelse med ting eller personskade (evt. via forsikringsselskab)
 • Erstatningskrav ved manglende aflevering af skolens materialer, bøger, computere mv. Der opkræves altid nypris
 • Hjemsendelse for egen regning (f.eks. fra studieture og andre arrangementer), jf. ordensregler på studieture.
 • Krav om et behandlingsforløb (f.eks. Kommunernes Rusmiddelcentre), jf. alkohol- og rusmiddelpolitikken.

Iværksættelse af en sanktion kan gøres betinget af, at du gennemfører bestemte aktiviteter. Det kan f.eks. være mægling, forsoningsmøde, oprydning/rengøring mv.

Hvis du ønsker at klage over skolens afgørelser, skal du klage skriftligt og begrundet til skolens ledelse. En klage har ikke opsættende virkning. Proceduren er som følger:

 • Inden to uger efter at du har fået besked fra skolen, skal du aflevere din skriftlige klage til skolens leder
 • Skolens leder laver en udtalelse om sagen
 • Du har én uge til at kommentere udtalelsen skriftligt
 • Er klagen af principiel betydning for din uddannelse, kan skolens leder sende din klage, skolens egen udtalelse og din skriftlige kommentar til Børne- og Undervisningsministeriet. Undervisningsministeriet kommer herefter med en afgørelse i sagen.

 

 

Forsikringsforhold

Som studerende ved HTX i Grenaa er du dækket af skolens arbejdsskadedækning, hvis der opstår en skade i forbindelse med ”undervisning under arbejdspladslignende forhold”. Det vil sige, når du arbejder eller modtager undervisning på et af skolens værksteder eller laboratorier. Hvis skaden opstår på grund af uhensigtsmæssig adfærd eller ved forkert brug af maskiner eller værktøj, dækker skolens forsikring ikke. I sådanne tilfælde er det din egen forsikring, der skal dække skaden.

På studieture til udlandet tegner skolen en rejseforsikring for alle deltagere på turen.

I alle andre undervisnings-, transport-, udflugts- og pausesituationer, ved tyveri mv. er du ikke dækket af skolens forsikring, men af din egen forsikring. Skolen opfordrer dig til at have en gyldig indbo-, rejse-, ansvars- og ulykkesforsikring.

Benytter du et produkt/ting, lavet på HTX, Grenaa som en del af undervisningen, i privat regi´ og der opstår en ting- og/eller en personskade i forbindelse med brugen, er det ligeledes din egen ansvarsforsikring, der skal dække eventuelle skader.

 

Egenbetaling/deltagerbetaling

Undervisningen på HTX er gratis. Du må dog forvente en mindre egenbetaling til f.eks. transport og forplejning i forbindelse med studieture, ekskursioner og lignende. Studierejser har maksimalt en egenbetaling på 6.000 kr.

Hvis du ikke deltager i studierejser, skal du modtage anden undervisning.

Åbent hus

Hvis du gerne vil høre mere om mulighederne på HTX Grenaa kan du besøge os til Åbent Hus. Her kan du se vores faciliteter, snakke med elever og undervisere og mærke studiemiljøet på skolen.

Vi holder åbent hus:

 • Torsdag d. 14. november 2024, 15:00-18:00
 • Lørdag d. 25. januar 2025, 10:00-14:00

Læs mere om Åbent Hus her

Uddannelsesmesser

Du kan møde HTX Grenaa på flere uddannelsesmesser. Her kan du høre mere om vores forskellige uddannelser og blive klogere på dine karrieremuligheder.

Læs mere om uddannelsesmesser her

Brobygning

Som elev i folkeskolen har du mulighed for at komme i brobygning på HTX Grenaa. Her får du indblik i hverdagen og undervisningen på den enkelte uddannelse, og du prøver kræfter med det praktiske arbejde på uddannelsen.

 • 8. klasse: uge 9, 10 og 11
 • 9. klasse: uge 43 og 44
 • 10. klasse: uge 45 og 47

Læs mere om vores brobygningsforløb her

Kom på Virtuel rundvisning

Kontakt

Studievejledere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret med information om uddannelsen og kommende arrangementer

Følg HTX Grenaa På Instagram