VID GYMNASIER & HF

Hos Viden Djurs kan du tage HHX og HTX. HHX er det merkantile erhvervsrettede gymnasium, mens HTX giver dig en højere teknisk studentereksamen. Fra sommeren 2024 udbyder vi tilmed HF-enkeltfag.
Handelsgymnasium Grenaa Handelsgymnasium Rønde Teknisk gymnasium Grenaa HF-enkeltfag - Grenaa, Hornslet Brobygning/introforløb

VID ERHVERVSUDDANNELSER

Hos Viden Djurs tilbyder vi et stort udvalg af erhvervsuddannelser – både indenfor medier, mekanik, el, metal, handel, økologisk landbrug og fødevarer.
Til dig der kommer direkte fra folkeskolen (GF1) Til dig der er under 25 (GF2) Til dig der er over 25 (EUV) Brobygning/introforløb

10. klasse

Kickstart din ungdomsuddannelse med et lærerigt år i 10. klasse. Vi udbyder både almen 10. klasse og den erhvervsrettede EUD10.
10KCD og EUD10

COLLEGE TILBUD

Få endnu mere ud af din uddannelse på Viden Djurs med et af vores college tilbud. Her får du mulighed for at dyrke din særlige interesse.
Kalø Økologisk Landbrugsskole 3D College Game College Brazil Football College

VID detail

Hos VID detail kan du udvikle din virksomhed og dine medarbejdere. Vi skræddersyer uddannelsesforløb efter jeres forretningsmæssige behov.
Elevuddannelsen AMU kurser Akademiuddannelse

VUC og Efteruddannelse

Hos Viden Djurs tilbyder vi en bred vifte af voksen- og efteruddannelse, der udvikler og styrker dine kompetencer.
VUC (HF-enkeltfag, AVU, FVU, OBU) Efteruddannelse (AMU)

Søg på videndjurs.dk

Viden Djurs kommer med Erasmus rundt i Europa

Med tildelingen af Erasmus Charteret kan Viden Djurs sende elever på studieture i udlandet med tilskud fra EU’s uddannelsesprojekt Erasmus+. Målet er at skabe en større fælles forståelse mellem landene og at bringe eleverne på Djursland tættere på Europa.

I foråret kunne Viden Djurs sende sine første elever på studietur med støtte fra Erasmus+, da 3V fra HTX i Grenaa besøgte den spanske ø Tenerife. Udover at være et af årets højdepunkter for eleverne, markerede det også starten på et nyt kapitel for Viden Djurs.

- Erasmus+ giver os et potentiale for at give vores elever muligheden for at skabe relationer, og give dem oplevelsen af, hvordan det er at være ung i et andet land i Europa. Det er med til at binde os sammen, fordi vi får en større forståelse for hinanden, siger Anne Birthe Mortensen, Projekt- og Udviklingschef i Viden Djurs.

I 2021 blev Viden Djurs efter en ansøgningsproces tildelt Erasmus Charteret, som er en akkreditering, der giver skolen adgang til EU’s mobilitetsmidler. Midlerne kan bl.a. bruges til at dække rejse- og opholdsudgifter på studieture, men kan også bruges til f.eks. praktik og skoleophold for elever.

Ung i Europa
Om det er støttet af EU-midler eller ej, ændrer ikke på konceptet bag en studietur, hvor der stadig er plads til have det sjovt, men på det faglige område har det for underviserne betydet et større fokus på udbyttet. 

- Vi har ændret vores studieturskoncept til noget, hvor der har været et mål med turen og en rød tråd hele vejen igennem, og det har vi og eleverne fået rigtig meget ud af, siger Johnny Houmann Christensen lærer i fysik og teknologi på HTX Grenaa.

Underviserne havde til turen tilrettelagt et fagligt program, hvor omdrejningspunktet var karrierelæring og hvordan det er at studere i udlandet under overskriften ”Ung i Europa”. Det var især mødet med de bosiddende udvekslingsstuderende, der gjorde stort indtryk på eleverne.

- Noget af det fedeste var at møde eleverne på universitetet, hvor de fortalte om livet udenfor skolen, og hvordan det er at være studerende i et andet land, siger Jasmin Fuks, elev i 3V på HTX Grenaa.

Eleverne mødte studerende fra bl.a. Caribien, Rumænien og Italien som alle havde valgt at tage på udveksling, og det vækkede en rejselyst hos mange af de danske HTX-elever.

- Det var spændende at høre om deres vej ind i Erasmus-programmet, og det åbnede da mine øjne for, at der er en kæmpe mulighed for at komme ud i verden og studere, det behøver ikke bare være Århus eller København, siger Camilla Lund Kristensen, elev i 3V.

Siden studieturen til Tenerife har VID Gymnasier haft klasser afsted på Erasmus+-ture til Sverige og to til Barcelona, og seks mere er planlagt til at skulle afsted, herunder en klasse fra 10. klasse. Herudover er der flere ture i støbeskeen for eleverne på VID Erhvervsuddannelser.