VID GYMNASIER & HF

Hos Viden Djurs kan du tage HHX og HTX. HHX er det merkantile erhvervsrettede gymnasium, mens HTX giver dig en højere teknisk studentereksamen. Fra sommeren 2024 udbyder vi tilmed HF-enkeltfag.
Handelsgymnasium Grenaa Handelsgymnasium Rønde Teknisk gymnasium Grenaa HF-enkeltfag - Grenaa, Hornslet Brobygning/introforløb

VID ERHVERVSUDDANNELSER

Hos Viden Djurs tilbyder vi et stort udvalg af erhvervsuddannelser – både indenfor medier, mekanik, el, metal, handel, økologisk landbrug og fødevarer.
Til dig der kommer direkte fra folkeskolen (GF1) Til dig der er under 25 (GF2) Til dig der er over 25 (EUV) Brobygning/introforløb

10. klasse

Kickstart din ungdomsuddannelse med et lærerigt år i 10. klasse. Vi udbyder både almen 10. klasse og den erhvervsrettede EUD10.
10KCD og EUD10

COLLEGE TILBUD

Få endnu mere ud af din uddannelse på Viden Djurs med et af vores college tilbud. Her får du mulighed for at dyrke din særlige interesse.
Kalø Økologisk Landbrugsskole 3D College Game College Brazil Football College

VID detail

Hos VID detail kan du udvikle din virksomhed og dine medarbejdere. Vi skræddersyer uddannelsesforløb efter jeres forretningsmæssige behov.
Elevuddannelsen Elevonline AMU kurser Akademiuddannelse

VUC og Efteruddannelse

Hos Viden Djurs tilbyder vi en bred vifte af voksen- og efteruddannelse, der udvikler og styrker dine kompetencer.
VUC (HF-enkeltfag, AVU, FVU, OBU) Efteruddannelse (AMU)

Søg på videndjurs.dk

Ny platform med lokale lærepladser overtages af Business Djursland

Ved udgangen af september slutter Viden Djurs-projektet ”Attraktive Uddannelsespakker”, og stafetten gives videre til Business Djursland, som fremover skal drive platformen ilære.dk, hvor børn og unge kan blive inspireret til at komme i lære i en virksomhed på Djursland.

Projektet ”Attraktive Uddannelsespakker” er blevet sat i verden for at bygge bro mellem folkeskoler, erhvervsuddannelser og virksomheder på Djursland og facilitere børn og unges adgang til praktikforløb og lærepladser. Målsætningen er at øge antallet af elever, som vælger en erhvervsuddannelse efter folkeskolen.

Det skal ske ved at oplyse om de mange faglærte job- og karrieremuligheder, der findes i de lokale virksomheder på Djursland. Bag projektet står Viden Djurs, som har udviklet platformen ilære.dk, hvor man kan finde en lang række videoportrætter af lokale virksomheder med lærlinge og elever, som fortæller om fordelene ved at komme i oplæring, og hvorfor de har valgt en faglært uddannelse.

”Det har været utroligt vigtigt, at vi har fået lærlingene selv til at fortælle ærligt om deres oplevelser og hverdag, så det bliver relaterbart for dem, vi gerne vil ramme. For dem er videoformatet nemt at gå til og helt uforpligtende, og så er håbet, at det giver dem modet til at tage kontakten til en læreplads,” fortæller Anne Birthe Mortensen, projekt- og udviklingschef på Viden Djurs.

Ved projektets afslutning er der lavet 25 videoer med lokale lærepladser, som repræsenterer spændet af erhvervsuddannelser på de fire hovedområder: Fødevarer, jordbrug og oplevelser - Teknologi, byggeri og transport - Kontor, handel og forretningsservice - Omsorg, sundhed og Pædagogik.

Platformen går en lys fremtid i møde
Projektet er medfinansieret af Tietgenfonden og er blevet gennemført i samspil med Norddjurs Kommune, Syddjurs Kommune, Dansk Industri og til sidst erhvervsforeningen Business Djursland, som ved projektets afslutning overtager driften af hjemmesiden ilære.dk.

Afslutningen på projektet markerer således ikke et endeligt, men snarere begyndelsen på en ny fase, hvor Business Djursland i tæt samarbejde med de lokale virksomheder og skoler vil arbejde videre for at sikre, at flere unge vælger en erhvervsuddannelse med et klart perspektiv på deres fremtidige karrierer.

Forventningen er at udbygge platformen betragteligt hen over de næste par år, så endnu flere virksomheder kommer i spil som læreplads. Udover at løse den stigende mangel på faglærte, ser direktør i Business Djursland, Ole Svit, også platformen som en mulighed for at hjælpe sine medlemmer med at finde kvalificeret arbejdskraft.

”I vores netværk har vi mødt stor begejstring for initiativet, så vores målsætning om at have 150 virksomheder på platformen i løbet af 2026 er bestemt ikke urealistisk. Fælles for vores medlemmer er, at de har udfordringer med at tiltrække faglært arbejdskraft, og denne platform vil være en vej til at løfte den opgave,” siger direktør i Business Djursland, Ole Svit.