VID GYMNASIER & HF

Hos Viden Djurs kan du tage HHX og HTX. HHX er det merkantile erhvervsrettede gymnasium, mens HTX giver dig en højere teknisk studentereksamen. Fra sommeren 2024 udbyder vi tilmed HF-enkeltfag.
Handelsgymnasium Grenaa Handelsgymnasium Rønde Teknisk gymnasium Grenaa HF-enkeltfag - Grenaa, Hornslet Brobygning/introforløb

VID ERHVERVSUDDANNELSER

Hos Viden Djurs tilbyder vi et stort udvalg af erhvervsuddannelser – både indenfor medier, mekanik, el, metal, handel, økologisk landbrug og fødevarer.
Til dig der kommer direkte fra folkeskolen (GF1) Til dig der er under 25 (GF2) Til dig der er over 25 (EUV) Brobygning/introforløb

10. klasse

Kickstart din ungdomsuddannelse med et lærerigt år i 10. klasse. Vi udbyder både almen 10. klasse og den erhvervsrettede EUD10.
10KCD og EUD10

COLLEGE TILBUD

Få endnu mere ud af din uddannelse på Viden Djurs med et af vores college tilbud. Her får du mulighed for at dyrke din særlige interesse.
Kalø Økologisk Landbrugsskole 3D College Game College Brazil Football College

VID detail

Hos VID detail kan du udvikle din virksomhed og dine medarbejdere. Vi skræddersyer uddannelsesforløb efter jeres forretningsmæssige behov.
Elevuddannelsen AMU kurser Akademiuddannelse

VUC og Efteruddannelse

Hos Viden Djurs tilbyder vi en bred vifte af voksen- og efteruddannelse, der udvikler og styrker dine kompetencer.
VUC (HF-enkeltfag, AVU, FVU, OBU) Efteruddannelse (AMU)

Søg på videndjurs.dk

Kimberley og Jeppe laver svendestykker – og de viser dem gerne frem

Lige nu er der på alle landets erhvervsskoler mange elever, der sveder over arbejdet med at få færdiggjort deres svendestykker, inden de om kort tid kan kalde sig faglærte.

To af eleverne på smedeuddannelsen på VID Erhvervsuddannelser i Grenaa er Kimberley Bateman og Jeppe Jensen. De har gået på samme hovedforløb og er begge udlært først i august, men allerede fredag d. 7. juni vil de, som afslutning på det sidste hovedforløb og dermed afsluttet svendeprøve, sammen med resten af holdet, blive fejret med en reception på skolen.

Der er smil på læben og stolthed i blikket hos dem begge, når de viser deres svendestykker frem.

Kimberley, som tidligere har været selvstændig restauratør, har som svendestykke lavet et smukt og helt unikt barskab. ”Vi har selv valgt, hvad vores svendestykke skulle være, men dog med krav om at der i arbejdet som minimum skulle indgå vals, buk og tre forskellige svejsninger og flammeskæring,” fortæller hun.

”I første del af min læretid var jeg ansat hos Design Smeden i Randers, hvilket jeg var rigtig glad for, men Corona satte en stopper for det. Siden har jeg fået læreplads hos HSM Industri A/S – og her regner jeg med at fortsætte efter endt læretid,” fortsætter Kimberley.

20-årige Jeppe har lavet et save- kløveanlæg, og det er der en helt særlig grund til. Anlægget skal han bruge i sin egen anlægsgartner-virksomhed, som han i øvrigt har haft kørende sideløbende med at han har stået i lære hos JKJ Stålteknik – OG har taget fire grundfag oveni grundforløb 2.

”Jeg havde lidt svært ved at sidde stille i folkeskolen og var ikke særlig bogligt interesseret, så jeg havde lidt at indhente, da jeg startede på grundforløb 2. Når de andre på holdet havde fem dage i værkstedet, måtte jeg klare mig med 2½ dag fordi jeg i stedet havde grundfag,” siger Jeppe – og fortsætter:

”I folkeskolen var jeg i praktik hos JKJ Stålteknik en dag om ugen, og de tilbød mig en læreplads. Den synes mine forældre, jeg skulle tage imod, og det har jeg ikke fortrudt”.

Kimberley og Jeppe er enige om at fagene på skoleforløbene har være givende og helt anderledes end hvad de tidligere har oplevet på skolebænken. Undervisningen relaterer til faget og er derfor brugbart.

Fortællingen om at det kan være svært at finde en læreplads, kan ingen af de to genkende. ”Hvis du virkelig vil faget – og viser det, så er de fleste virksomheder åbne for at ansætte,” mener Jeppe. ”Vis at du kan og vil, så skal du nok få lov til at lære noget”.

Når svendebrevet til august er i hus, vil han hellige sig sin egen virksomhed, mens Kimberley som nævnt fortsætter som faglært smed hos HSM.

På erhvervsskolerne opfordrer man lige nu eleverne til at dele billeder af deres svendestykker på #svendeprøve2024 – for at hylde og vise mangfoldigheden af de dygtige håndværkere, der sendes ud i erhvervslivet. Her vil man også kunne finde Kimberley og Jeppes svendestykker.

Jeppe får brug for sit save- kløveanlæg i egen virksomhed