VID GYMNASIER & HF

Hos Viden Djurs kan du tage HHX og HTX. HHX er det merkantile erhvervsrettede gymnasium, mens HTX giver dig en højere teknisk studentereksamen. Fra sommeren 2024 udbyder vi tilmed HF-enkeltfag.
HHX Grenaa HHX Rønde HTX Grenaa HF-enkeltfag - Grenaa, Hornslet Brobygning/introforløb

VID ERHVERVSUDDANNELSER

Hos Viden Djurs tilbyder vi et stort udvalg af erhvervsuddannelser – både indenfor medier, mekanik, el, metal, handel, økologisk landbrug og fødevarer.
Til dig der kommer direkte fra folkeskolen (GF1) Til dig der er under 25 (GF2) Til dig der er over 25 (EUV) Brobygning/introforløb

10. klasse

Kickstart din ungdomsuddannelse med et lærerigt år i 10. klasse. Vi udbyder både almen 10. klasse og den erhvervsrettede EUD10.
10KCD og EUD10

COLLEGE TILBUD

Få endnu mere ud af din uddannelse på Viden Djurs med et af vores college tilbud. Her får du mulighed for at dyrke din særlige interesse.
Kalø Økologisk Landbrugsskole 3D College Game College Brazil Football College

VID detail

Hos VID detail kan du udvikle din virksomhed og dine medarbejdere. Vi skræddersyer uddannelsesforløb efter jeres forretningsmæssige behov.
Elevuddannelser Elevonline AMU kurser Akademiuddannelser

VUC og Efteruddannelse

Hos Viden Djurs tilbyder vi en bred vifte af voksen- og efteruddannelse, der udvikler og styrker dine kompetencer.
VUC (HF-enkeltfag, AVU, FVU, OBU) Efteruddannelse (AMU)

Om Viden Djurs

Viden Djurs er din dør til en verden af muligheder. Her kan du tage den uddannelse, du drømmer om.

Læreplads

Vi finder det rette match mellem elev og virksomhed - vores vejledere hjælper dig på vej med gode råd og sparring hele vejen.

Mød os

Få vejledning til at træffe det rigtig valg af ungdomsuddannelse. Mød os til messer, åbent hus og brobygning.

Kontakt

Se vores kontaktoplysninger og få et overblik over vores mange forskellige adresser på Djursland.

Skolehjem/Campus

Bo på vores skolehjem under din uddannelse. Her deler du hverdagen med andre elever fra Viden Djurs.

Personale

Find alle vores medarbejdere lige her. De er sorteret efter afdelinger, så du får det bedste overblik.

Nyheder

Se alle vores seneste nyheder lige her, og bliv opdateret på vores mange spændende projekter og opgaver

Elevfortællinger

Hvem er bedst til at fortælle om livet på Viden Djurs? Det er selvfølgelig eleverne selv.

Job på Viden Djurs

Vil du være en del af Viden Djurs? Se vores ledige stillinger eller send os en uopfordret ansøgning.

Kvalitet

Hos Viden Djurs arbejder vi målrettet for at sikre et højt uddannelsesniveau på alle skolens uddannelser.

Brochurereol

Få overblik over alle brochurerne ved Viden Djurs. I brochurerne finder du information om vores uddannelser og kurser.

Oplæsning af tekst

er du syns- eller læsebesværet? Find en vejledning til oplæsning af tekst her.

Søg på videndjurs.dk

Viden Djurs giver elever fra nederlandske Vista College en smag af Danmark

På VID Erhvervsuddannelser har der i uge 16 og 17 været besøg af 15 kokke- og tjenerelever fra Vista College i Nederlandene. Her har eleverne udforsket den danske madkultur gennem workshops i køkkenet på skolen, restaurant- og virksomhedsbesøg og i mødet med de lokale elever på Viden Djurs. Turen er støttet af EU’s uddannelsesprogram Erasmus+ og har skabt en unik mulighed for kulturel og faglig udveksling mellem de danske og nederlandske elever.

I hele to uger har kokke- og tjenerelever fra Vista College og Viden Djurs rejst Djursland og Århus tynd og besøgt flere restauranter og virksomheder, som i madens verden har en særlig stjerne i lokalområdet, og som har givet et bredt indtryk af den lokale innovation, høje kvalitet og hvordan man på mange forskellige måder kan skabe unikke madoplevelser.

Eleverne har også været i arbejdstøjet i køkkenet på VID Erhvervsuddannelser og særligt lavet traditionelle danske retter. På den danske side var der, i anledning af underviser Birgitte Winterbergs fødselsdag, fokus på klassiske fødselsdagskager, lagkager, og boller, ligesom de nederlandske elever undervejs er blevet introduceret til smørrebrød, æbleskiver og rugbrød.

Her kom de kulturelle ligheder og forskelligheder til skue, for egentlig findes der i Nederlandene versioner af de to første, nemlig brødet roggebrood og desserten poffertjes, som ligner en fladmast æbleskive. På den anden side vakte smørrebrødet en anden opsigt:

“Jeg elskede virkelig smørrebrødet. Smagen, strukturen og alle de forskellige varianter man kan lave. Fordi man ikke er bundet, kan man eksperimentere med smagene,” fortæller Job Nooren, som er kokkeelev på Vista College.

Kokkeeleven Juul Wunnik stemmer i og er særligt begejstret for det visuelle ved den klassiske danske spise:
”Det er sjovt, hvor kreativ man kan arbejde med smørrebrød, og hvor meget man kan lege med det visuelle udtryk.”

Kokkeeleverne Job Nooren og Juul Wunnik fra Vista College i Nederlandene.

Ude at opleve hverdagen i branchen
Når der ikke blev kokkereret, var eleverne ude af huset. Her har de bl.a. smagt danske vine hos Andersen Winery, lært om hoteldrift på Fuglsøcenteret og gastronomi i stor skala på Aarhus Universitetshospital.

På Agro Food Park blev der arbejdet innovativt med økologisk mad, og eleverne fik indsigt i nytænkende metoder til genbrug af madrestprodukter.

I Aarhus var de forbi kunstmuseet AROS, Radisson Blu Hotel og ikke mindst gourmetrestauranten Grehlin, som er nævnt i Michelin-guiden, der imponerede med sit kreative touch på klassiske og især franske retter.

”Det var meget interessant at besøg restauranterne og se, hvordan de arbejder i køkkenet. Vi kan tage disse idéer og gøre dem til vores egne,” siger Job Nooren.

Juul Wunnik var særligt begejstret for indblikket i driften hos de mange virksomheder og køkkener. 

”Det var meget spændende at mærke visionen hos de forskellige steder og lære om forretningssiden af restauranterne, og hvordan de får det til at fungere,” fortæller han. 

Sidste dag var det så de nederlandske elevers tur til at introducere en traditionel ret fra deres hjemland, nemlig zuurvlees. Simreretten fra regionen Limburg, der oversat betyder ”surt kød”, blev lavet på tykkam og var flere dage undervejs, da kødet marineres i eddike, som giver retten en særlig syrlighed.

Støttet af Erasmus+
Turen blev støttet af Erasmus+, som er EU’s uddannelses- og mobilitetsprogram for unge i Europa, og er et eksempel på, hvordan det at møde og arbejde med unge fra andre lande kan være lærerigt både på uddannelsesplan, men især også personligt.

Og netop det at lære til sig fra andre kulturer, er noget af det, man som kok aldrig må stoppe med. Det mener underviser Birgitte Winterberg, som havde arrangeret programmet for de 14 dage og stod for undervisningen i køkkenet. Det fortalte hun til eleverne under afskedsmiddagen:

“Jeg vil opfordre jer til at tage ud at rejse og opleve, fordi som kok bliver man aldrig færdig med at lære. Det er vigtigt at møde andre madkulturer, og der er vores møde her et godt eksempel på, hvordan vi kan lære af hinandens forskelligheder. Uanset om man ender med at arbejde på en café eller et sted som Grehlin, når man er færdiguddannet, er arbejdet det samme. Fremgangsmåden er måske anderledes, men vi skal alle lave fantastisk og smuk mad.”

Erfaringer fra udlandet er godt på CV’et
Det er anden gang, at elever fra Vista College besøger Viden Djurs i Grenaa og ved sidste besøg for to år siden, viste det sig, at eleverne kom hjem med noget af et trumfkort på hånden. Det kunne Noud Fieten, engelsklærer på Vista College fortælle:

”Det er en oplevelse for livet. Sidste gang vi var her var der efterfølgende en af vores elever, som ansøgte om et job i køkkenet på et Hilton DoubleTree Hotel, og fik jobbet fordi han havde diplomet fra sit ophold på Viden Djurs. Chefkokken fortalte ham, at fordi han havde været ude og opleve madkultur udenlands, så havde han en fordel.

Jeg fortæller til mine elever, at det kan godt være, at det virker som en lille ting, et stykke papir og to uger her i Danmark, men de ting de lærer og oplever her, tager de med sig langt ud i fremtiden til stor gavn for dem selv,” siger Noud Fieten.

Andre nyheder

Åbent Hus Kalø 2025

17.01.2024

Kom til Åbent Hus på Kalø

Kribler det i dine fingre for at få jord under neglene? Og drømmer du om at arbejde med økologisk landbrug og fødevareproduktion? Kom til Åbent Hus på Kalø Økologisk Landbrugsskole og bliv klogere på dine muligheder for en unik landbrugsuddannelse.

Læs mere
Første undervisningsdag i projekt "Sammen om naturfag"

27.11.2024

Projekt "Sammen om naturfag" skudt i gang

“Det vi kender, passer vi på!” Sådan lyder en af de pædagogiske grundtanker i projektet Sammen om naturfag, som i dag har første fælles undervisningsdag for nysgerrige 6. klasses elever fra henholdsvis Rosmus Skole og Molsskolen.

Læs mere
Bæredygtighedsugen på Viden Djurs

19.11.2024

Bæredygtighedsugen på Viden Djurs

Både elever, Handel Grenaa, iværksættere fra Business Djursland og borgmesteren i Norddjurs Kommune har været aktivt involveret i bæredygtigheds- og innovationsugen på Viden Djurs.

Læs mere
HTX-elever får frit spil med malerpenslerne i Munkholm Zoo

10.10.2024

HTX maler Street Art i Munkholm Zoo

I et samarbejde mellem HTX i Grenaa og Munkholm Zoo har HTX-elever fået muligheden for at gå amok dekorere overflader med dyremotiver i faget billedkunst.

Læs mere