VID GYMNASIER & HF

Hos Viden Djurs kan du tage HHX og HTX. HHX er det merkantile erhvervsrettede gymnasium, mens HTX giver dig en højere teknisk studentereksamen. Fra sommeren 2024 udbyder vi tilmed HF-enkeltfag.
Handelsgymnasium Grenaa Handelsgymnasium Rønde Teknisk gymnasium Grenaa HF-enkeltfag - Grenaa, Hornslet Brobygning/introforløb

VID ERHVERVSUDDANNELSER

Hos Viden Djurs tilbyder vi et stort udvalg af erhvervsuddannelser – både indenfor medier, mekanik, el, metal, handel, økologisk landbrug og fødevarer.
Til dig der kommer direkte fra folkeskolen (GF1) Til dig der er under 25 (GF2) Til dig der er over 25 (EUV) Brobygning/introforløb

10. klasse

Kickstart din ungdomsuddannelse med et lærerigt år i 10. klasse. Vi udbyder både almen 10. klasse og den erhvervsrettede EUD10.
10KCD og EUD10

COLLEGE TILBUD

Få endnu mere ud af din uddannelse på Viden Djurs med et af vores college tilbud. Her får du mulighed for at dyrke din særlige interesse.
Kalø Økologisk Landbrugsskole 3D College Game College Brazil Football College

VID detail

Hos VID detail kan du udvikle din virksomhed og dine medarbejdere. Vi skræddersyer uddannelsesforløb efter jeres forretningsmæssige behov.
Elevuddannelsen AMU kurser Akademiuddannelse

VUC og Efteruddannelse

Hos Viden Djurs tilbyder vi en bred vifte af voksen- og efteruddannelse, der udvikler og styrker dine kompetencer.
VUC (HF-enkeltfag, AVU, FVU, OBU) Efteruddannelse (AMU)

Søg på videndjurs.dk

Med en praktikvejsaftale kan du få elevløn på grundforløb

Mandag havde businesseleverne på GF1 besøg af Daniel Petersen, som er købmand i Rema 1000 i Rønde, til et oplæg om, hvordan det er at starte som selvstændig, og hvordan han driver sin forholdsvist nye butik i en by med høj konkurrence på dagligvarer.

Med sig havde han Josephine, som går på GF2 og har arbejdet for Daniel som ungarbejder. De har lavet en praktikvejsaftale, som er en uddannelsesaftale man indgår med en elev, som ikke er færdig med sit grundforløb. Den betyder, at hun får elevløn allerede nu, og derfor kan koncentrere sig mere om at gå i skole.

- Jeg startede oprindeligt som ungarbejder da butikken åbnede, men havde ikke forestillet mig, at jeg skulle have et liv i detail, men jeg blev fanget af det. Jeg var med fra starten, og kunne mærke spændingen ved at starte en ny butik op, siger Josephine.

Hun starter som elev i Rema 1000 til januar, når hun har færdiggjort grundforløb 2. Virksomheden får refunderet lønnen mens hun går i skole, og Daniel har sikret sig en aftale med lige præcis den elev, som han gerne vil have ansat, så for ham er det ren win-win.

- Det handler om for mig, at man vælger hinanden til, før det hele egentlig starter. Vi har mulighed for at lære hinanden bedre at kende, og sikre at vi kommer godt fra start i elevtiden, siger Daniel Petersen.

Kontakt Mille Birch Holm for at høre mere om praktikvejsaftale på mibh@videndjurs.dk eller på tlf: +45 20 87 46 07

Daniel og Josephine fra Rema 1000 i Rønde var forbi Århusvej til en snak om livet som købmand og som kommende elev.