VID GYMNASIER & HF

Hos Viden Djurs kan du tage HHX og HTX. HHX er det merkantile erhvervsrettede gymnasium, mens HTX giver dig en højere teknisk studentereksamen. Fra sommeren 2024 udbyder vi tilmed HF-enkeltfag.
Handelsgymnasium Grenaa Handelsgymnasium Rønde Teknisk gymnasium Grenaa HF-enkeltfag - Grenaa, Hornslet Brobygning/introforløb

VID ERHVERVSUDDANNELSER

Hos Viden Djurs tilbyder vi et stort udvalg af erhvervsuddannelser – både indenfor medier, mekanik, el, metal, handel, økologisk landbrug og fødevarer.
Til dig der kommer direkte fra folkeskolen (GF1) Til dig der er under 25 (GF2) Til dig der er over 25 (EUV) Brobygning/introforløb

10. klasse

Kickstart din ungdomsuddannelse med et lærerigt år i 10. klasse. Vi udbyder både almen 10. klasse og den erhvervsrettede EUD10.
10KCD og EUD10

COLLEGE TILBUD

Få endnu mere ud af din uddannelse på Viden Djurs med et af vores college tilbud. Her får du mulighed for at dyrke din særlige interesse.
Kalø Økologisk Landbrugsskole 3D College Game College Brazil Football College

VID detail

Hos VID detail kan du udvikle din virksomhed og dine medarbejdere. Vi skræddersyer uddannelsesforløb efter jeres forretningsmæssige behov.
Elevuddannelsen AMU kurser Akademiuddannelse

VUC og Efteruddannelse

Hos Viden Djurs tilbyder vi en bred vifte af voksen- og efteruddannelse, der udvikler og styrker dine kompetencer.
VUC (HF-enkeltfag, AVU, FVU, OBU) Efteruddannelse (AMU)

Søg på videndjurs.dk

Få en virkelighedsnær studentereksamen på VID Gymnasier

På VID Gymnasier tager du en treårig studentereksamen med et fagligt fokus på virkeligheden, hvor teorierne prøves af i praksis og elevernes trivsel er i centrum. Om du er til økonomi, teknologi eller naturvidenskab er der på det tekniske gymnasium i Grenaa og handelsgymnasierne i Grenaa og Rønde en studieretning til enhver smag, men fælles for dem alle er en praksisnær tilgang og et stærkt fagligt miljø, som forbereder dig på fremtidens jobmarked.

På VID Gymnasier er det altafgørende, at det høje teoretiske niveau bliver afprøvet i samspil med virkeligheden, og det er uanset, om det er retsmedicinske metoder i biologi eller et projekt med en lokal virksomhed i afsætning. Det fortæller rektor på VID Gymnasier, Morten Bang Sørensen:

”Vi er et sted med en høj faglighed, men hvor vores tilgang til læring er præget af praksisnærhed. Det er vigtigt for læringen, at eleverne kommer ud af klasselokalet og ser, hvordan der arbejdes i det virkelige liv. Det ser vi, som den bedste forberedelse til det studie- og arbejdsliv, der venter dem.”

VID Gymnasier tilbyder en bred vifte af studieretninger, som favner mange forskellige fagligheder og interesser, og med en uddannelse fra VID Gymnasier er du både fagligt og socialt godt stillet til en videregående uddannelse. Et stærkt socialt miljø med tætte relationer mellem både elever og lærere styrker motivationen, og netop denne tryghed skaber et godt læringsmiljø, hvor man kan udfolde sin faglighed.

Tætte relationer giver læringsudbytte
Jonas Nyhuus Madsen er tidligere elev på HHX Grenaa, og er nu ansat i en spændende virksomhed, som han skal arbejde for i London.  

”Det jeg husker bedst fra min tid på HHX, er det bånd, som jeg havde med mine lærere. Den personlige relation med dem har været god, fordi jeg føler, at jeg har fået noget ud over bare min skolegang. Det giver endnu mere motivation, at de også går op i, hvad man laver, og hvad man skal i fremtiden,” fortæller Jonas Nyhuus Madsen, som blev student på HHX i sommeren 2021. Jonas fremhæver også den casebaserede undervisning som en vigtig del af sin uddannelse.

Emma Bisbo og Jonas Nyhuus Madsen har taget en studentereksamen på VID Gymnasier.

”Undervisningen er virkelighedsnær og baseret på konkrete eksempler og virkelige virksomheder, det synes jeg giver SÅ meget, for så kan man faktisk perspektivere det man lærer til virkeligheden,” siger Jonas Nyhuus Madsen.

Han har en drøm om at blive iværksætter og sin egen chef, og tiden på HHX har skubbet ham langt hen imod at kunne realisere sit mål. På HHX i Grenaa og Rønde tager man en erhvervsrettet uddannelse, og uanset om det er økonomi, marketing eller bæredygtighed, så er der plads til at tænke store tanker.

Naturvidenskaben skal afprøves i praksis
HTX Grenaa er for dig, som har interesse for naturvidenskab, medier, design eller teknologi, og som elsker at arbejde i laboratorier og værksteder. Tidligere elev Emma Bisbo husker sin tid på HTX, hvor hun fik kombineret teori og praksis på et højt niveau: ”Hvis vi i kemi havde om kemiske reaktioner én dag, så gik vi næste dag ind i laboratoriet og lavede forsøg, så vi kunne se, hvordan det fungerede.”

Emma Bisbo har brugt sin HTX-uddannelse til at læse til sygeplejerske i Aarhus. Udover forkærligheden for den praktiske tilgang, som Emma har taget med sig fra HTX, drager hun stor nytte af det høje faglige niveau i undervisningen, som har gjort at hun står stærkt i de naturvidenskabelige fag på sin nuværende uddannelse.

”Hvis man vælger HTX på VID Gymnasier, bliver man klædt godt på til fremtiden, og undervisningen man får giver et godt grundlag for at blive uddannet til noget større, og det er nemt at overføre til det virkelige liv,” siger Emma Bisbo.

 

Artiklen er bragt i "Uddannelse På Djursland". Læs hele magasinet her. 

Andre nyheder