VID GYMNASIER & HF

Hos Viden Djurs kan du tage HHX og HTX. HHX er det merkantile erhvervsrettede gymnasium, mens HTX giver dig en højere teknisk studentereksamen. Fra sommeren 2024 udbyder vi tilmed HF-enkeltfag.
Handelsgymnasium Grenaa Handelsgymnasium Rønde Teknisk gymnasium Grenaa HF-enkeltfag - Grenaa, Hornslet Brobygning/introforløb

VID ERHVERVSUDDANNELSER

Hos Viden Djurs tilbyder vi et stort udvalg af erhvervsuddannelser – både indenfor medier, mekanik, el, metal, handel, økologisk landbrug og fødevarer.
Til dig der kommer direkte fra folkeskolen (GF1) Til dig der er under 25 (GF2) Til dig der er over 25 (EUV) Brobygning/introforløb

10. klasse

Kickstart din ungdomsuddannelse med et lærerigt år i 10. klasse. Vi udbyder både almen 10. klasse og den erhvervsrettede EUD10.
10KCD og EUD10

COLLEGE TILBUD

Få endnu mere ud af din uddannelse på Viden Djurs med et af vores college tilbud. Her får du mulighed for at dyrke din særlige interesse.
Kalø Økologisk Landbrugsskole 3D College Game College Brazil Football College

VID detail

Hos VID detail kan du udvikle din virksomhed og dine medarbejdere. Vi skræddersyer uddannelsesforløb efter jeres forretningsmæssige behov.
Elevuddannelsen AMU kurser Akademiuddannelse

VUC og Efteruddannelse

Hos Viden Djurs tilbyder vi en bred vifte af voksen- og efteruddannelse, der udvikler og styrker dine kompetencer.
VUC (HF-enkeltfag, AVU, FVU, OBU) Efteruddannelse (AMU)

Søg på videndjurs.dk

De mest stillede spørgsmål om 3D College og medieuddannelserne

Hvad er 3D College? Skal jeg bo på skolen? Hvornår er der åbent hus? Sidder du med et spørgsmål til 3D College og vores medieuddannelser? Vi har samlet svarene på de mest stillede spørgsmål her.

Hvad er 3D College?

3D College er en del af VID Erhvervsuddannelser under Viden Djurs. Her arbejder vi med alt inden for hjemmesider, 3D animation og medier generelt.

Vi er landets eneste 3D College og tilbyder dig et unikt og inspirerende studiemiljø sammen med elever, der deler din interesse for webudvikling, film og 3D animation. De fleste elever bor på campus og har en fælles hverdag med plads til faglig sparring og hyggelige aktiviteter.  

Vi dyrker det tekniske og nørdede med stolthed. Det betyder, at du hos os trygt kan slippe din indre nørd fri og fordybe dig i din interesse for grafik og webudvikling. Her får du mulighed for at arbejde intenst med programmering, design og animation.

På 3D College kan du tage to forskellige erhvervsuddannelser:

Kan man komme i brobygning/praktik ved 3D College?

Vi har et begrænset antal pladser til brobygning og praktik. Kontakt os for at høre mere om mulighederne.

Holder I Åbent Hus?

Hvis du gerne vil høre mere om uddannelserne på 3D College kan du besøge os til Åbent Hus. Her kan du se vores faciliteter, mærke studiemiljøet på skolen, snakke med undervisere og elever og se deres projekter.

  • VID Erhvervsuddannelser: Århusvej 49, 8500 Grenaa

    • Torsdag 14. november 2024, kl. 15:00-18:00

  • Medieuddannelserne (3D College og WebIT Grenaa):Århusvej 49, 8500 Grenaa

    • Lørdag d. 25. januar 2025, kl. 10:00-14:00

Hvad koster det at gå på 3D College?

Prisen for at gå på 3D College afhænger af, om du er berettiget til at bo på skolehjem eller ej.

Du er berettiget til at bo på skolehjem, hvis du har mere end 75 min. med offentlig transport fra din hjemadressen til nærmeste skole, der udbyder uddannelsen. Du kan læse mere om vores skolehjem her.

Er du ikke berettiget til skolehjem, kan du i stedet betale for et ophold på Campus Djurslands kollegium. Her er prisen 4.050.- pr måned. Dette dækker over fuld kost og logi og aktiviteter efter almindelig skoletid. Læs mere om Campus Djursland her.

Studietursudgift
Hvis du vælger at deltage i studieture skal du påregne en månedlig udgift på 1.000.- til en studietursopsparing.

Skal man bo på skolen?

Man får mest ud af forløbet, hvis man bor på skolen, da en stor del af læringen foregår udenfor normal skoletid. Det er dog også muligt at blive dagelev.

Man bor to og to sammen på værelserne – det er ikke muligt at få eneværelse.

Er der mad i weekenden og må man blive i alle weekender?

Der er mad i alle weekender undtagen i ferier og på studieture.

Du er altid velkommen til at blive, selvom serviceniveauet er nedsat i ferierne. 

Der er dog egenbetaling for mad, hvis man vælger at blive i weekender og ferier. 

Kan man få SU når man går på 3D College?

SU
Du kan få SU under grundforløbet, hvis du er fyldt 18 år.

Løn
Har du en uddannelsesaftale allerede fra grundforløbets start, modtager du lærlingeløn under hele din uddannelse.

Hvor meget du får i løn, afhænger af hvilken uddannelse du er i gang med. Lønnen stiger løbende gennem din uddannelse, og du får udbetalt løn, både når du er i lære og på skoleophold.

Læs mere om SU og løn på erhvervsuddannelser.

Er det muligt at søge om støtte til opholdet?

Der er desværre ingen kendte støttemuligheder.

Man kan søge på legater o.l. på legathåndbogens hjemmeside.

Hvilke adgangskrav er der?

Der er de samme adgangskrav til 3D College som til alle andre erhvervsuddannelser: 

  • Du skal have bestået folkeskolens afgangseksamen
  • Du skal have et karaktergennemsnit på mindst 2,0 i dansk ved afgangsprøven i 9. eller 10. klasse eller en tilsvarende prøve
  • Du skal have et karaktergennemsnit på mindst 2,0 i matematik ved afgangsprøven i 9. eller 10. klasse eller en tilsvarende prøve
  • Du skal være vurderet uddannelsesparat ved afslutningen af 9. eller 10. klasse

Du kan læse mere om adgangskravene til erhvervsuddannelser her.

Hvor mange elever får en læreplads som multimedie animator?

Omtrent 35 elever finder hvert år lærepladser som multimedie animatorer i Danmark eller i udlandet. Du kan komme i lære ved en hvilken som helst virksomhed, der arbejder med 3D, animering og grafisk arbejde.

Det kan være film, spil, design eller arkitektur. Lærepladserne er koncentreret i de større danske byer, så du skal være parat til at flytte efter dem.

De elever der ikke lykkes med at finde en læreplads, vælger typisk at færdiggøre den skolebaserede uddannelse til webudvikler og efterfølgende finde arbejde eller læse videre.

Er det muligt at søge støtte?

Alle, der er optaget på en ungdomsuddannelse kan søge om statens uddannelsesstøtte (SU) – læs mere om kravene for at kunne få SU på www.su.dk eller kontakt SU-vejleder Bente Lund-Laursen på telefon 8758 0450 (dagligt kl. 08.00-12.00) eller på e-mail SU@videndjurs.dk.

Du har også mulighed for at søge legater og fonde, der støtter elever under uddannelse. Nogle er gratis at benytte, andre skal man betale for specifikke ydelser. Man kan f.eks. søge økonomisk støtte til udenlandsophold, studierejser og fritidsaktiviteter. Eksempler på hjemmesider, hvor du kan søge:

https://www.legatbogen.dk/

https://www.fundraising.how/

Følg os På Instagram