VID GYMNASIER

Hos Viden Djurs kan du tage HHX og HTX. HHX er det merkantile erhvervsrettede gymnasium, mens HTX giver dig en højere teknisk studentereksamen.
Handelsgymnasium Grenaa Handelsgymnasium Rønde Teknisk gymnasium Grenaa Brobygning/introforløb

VID ERHVERVSUDDANNELSER

Hos Viden Djurs tilbyder vi et stort udvalg af erhvervsuddannelser – både indenfor medier, mekanik, el, metal, handel, økologisk landbrug og fødevarer
Til dig der kommer direkte fra folkeskolen (GF1) TIl dig der er under 25 (GF2) Til dig der er +25 (EUV) Brobygning/introforløb

10. klasse

Kickstart din ungdomsuddannelse med et lærerigt år i 10. klasse. Vi sætter fokus på din udvikling og gør dig klar til at fortsætte på en ungdomsuddannelse.
10KCD, Grenaa EUD10, Kalø

COLLEGE TILBUD

Få endnu mere ud af din uddannelse på Viden Djurs med et af vores college tilbud. Her får du mulighed for at dyrke din særlige interesse.
Kalø Økologisk Landbrugsskole 3D College Game College Brazil Football College Danish Horse College

VID detail

Hos VID detail kan du udvikle din virksomhed og dine medarbejdere. Vi skræddersyer uddannelsesforløb efter jeres forretningsmæssige behov.
Elevuddannelsen AMU kurser Akademiuddannelse

Søg på videndjurs.dk

De mest stillede spørgsmål om businessuddannelserne

Vil du gerne blive klogere på businessuddannelserne ved VID Erhvervsuddannelser? Her har vi samlet de mest stillede spørgsmål om uddannelserne og de forskellige muligheder.

Hvilke uddannelser kan jeg tage inden for businessområdet?

Ved VID Erhvervsuddannelser kan du vælge mellem tre forskellige businessuddannelser:

Hvad er forskellen på EUD og EUX?

EUD er den traditionelle erhvervsuddannelse, hvor du kombinerer skoleforløb og praktik i en virksomhed. Du bliver klædt på til at arbejde i et bestemt fag og lærer de nødvendige håndværksmæssige metoder.

Med EUX får du to uddannelser i én. Du bliver faglært ligesom med EUD, og tager derudover en studentereksamen. Det vil sige, at du undervejs skal gennemføre en række fag på gymnasialt niveau. Efterfølgende kan du gå direkte i arbejde eller fortsætte på en videregående uddannelse.

Hvordan er businessuddannelserne bygget op?

Opbygningen af uddannelsen afhænger af, hvorvidt du vælger et EUD- eller et EUX-forløb.

Grundforløb
Uanset hvad du vælger, starter din uddannelse med et grundforløb i to dele. Grundforløb 1 varer 20 uger og giver dig en bred introduktion til erhvervslivet og det at arbejde. Grundforløb 2 varer ligeledes 20 uger. Her får du undervisning målrettet den uddannelse du har valgt.

Studieforberedende år
Hvis du vælger at tage din uddannelse som et EUX-forløb, skal du efter grundforløbet have et studieforberedende år, hvor du færdiggør den gymnasiale del af uddannelsen. Herefter er du kvalificeret til at tage en videregående uddannelse.

Hovedforløb
Den sidste del af uddannelsen er hovedforløbet, hvor du færdiggør den erhvervsfaglige del. Her er du undervejs i praktik i en virksomhed.

Hvordan finder jeg en praktikplads?

Undervejs i din uddannelse skal du i praktik i en virksomhed, hvor du får mulighed for at træne og udvikle dine praktiske færdigheder.

Du skal selv finde din praktikplads, men du får støtte af skolens vejledere, der hjælper dig gennem processen. Den bedste måde, du kan få en praktikplads på, er ved at skrive en uopfordret ansøgning, som du personligt afleverer til den virksomhed, du gerne vil i praktik hos. Skolens vejledere kan hjælpe dig med, hvordan du skal gribe ansøgningsprocessen an.

Du kan læse mere om praktik her.

Hvad er mulighederne for skolepraktik?

Hvis det ikke lykkes dig at finde en praktikplads, kan du eventuelt fortsætte din uddannelse som skolepraktikelev. Praktikcenteret ved Viden Djurs tilbyder skolepraktik på både handelsuddannelsen, kontoruddannelsen og uddannelsen i detailhandel.

Du kan læse mere om dine muligheder for skolepraktik her.

Hvad er adgangskravene?

Adgangskravene til businessuddannelserne er de samme som til alle andre erhvervsuddannelser

  • Du skal have bestået folkeskolens afgangseksamen
  • Du skal have et karaktergennemsnit på mindst 2,0 i dansk ved afgangsprøven i 9. eller 10. klasse eller en tilsvarende prøve
  • Du skal have et karaktergennemsnit på mindst 2,0 i matematik ved afgangsprøven i 9. eller 10. klasse eller en tilsvarende prøve
  • Du skal være vurderet uddannelsesparat ved afslutningen af 9. eller 10. klasse

Du kan læse mere om adgangskravene til erhvervsuddannelser her.

Hvad er sport i skolen?

Ved VID Erhvervsuddannelser har du mulighed for at kombinere sport og uddannelse. Der er afsat tid i skemaet til flere ugentlige træninger, så du kan dyrke din sportslige interesse og få et afbræk fra skoledagen med bevægelse.

Du kan læse mere om sport i skolen her.

Kan jeg bo på skolehjem under min uddannelse?

Hvis du har mere end 5 kvarters transporttid med offentlig transport mellem dit hjem og skolen, har du mulighed for at bo på skolehjem under din uddannelse ved VID Erhvervsuddannelser.

Her bor du sammen med andre elever fra Viden Djurs og bliver en del af et fedt fællesskab på tværs af uddannelser og interesser.

Du kan læse mere om dine muligheder for at bo på skolehjem her.

Følg os På Instagram