VID GYMNASIER & HF

Hos Viden Djurs kan du tage HHX og HTX. HHX er det merkantile erhvervsrettede gymnasium, mens HTX giver dig en højere teknisk studentereksamen. Fra sommeren 2024 udbyder vi tilmed HF-enkeltfag.
Handelsgymnasium Grenaa Handelsgymnasium Rønde Teknisk gymnasium Grenaa HF-enkeltfag - Grenaa, Hornslet Brobygning/introforløb

VID ERHVERVSUDDANNELSER

Hos Viden Djurs tilbyder vi et stort udvalg af erhvervsuddannelser – både indenfor medier, mekanik, el, metal, handel, økologisk landbrug og fødevarer.
Til dig der kommer direkte fra folkeskolen (GF1) Til dig der er under 25 (GF2) Til dig der er over 25 (EUV) Brobygning/introforløb

10. klasse

Kickstart din ungdomsuddannelse med et lærerigt år i 10. klasse. Vi udbyder både almen 10. klasse og den erhvervsrettede EUD10.
10KCD og EUD10

COLLEGE TILBUD

Få endnu mere ud af din uddannelse på Viden Djurs med et af vores college tilbud. Her får du mulighed for at dyrke din særlige interesse.
Kalø Økologisk Landbrugsskole 3D College Game College Brazil Football College

VID detail

Hos VID detail kan du udvikle din virksomhed og dine medarbejdere. Vi skræddersyer uddannelsesforløb efter jeres forretningsmæssige behov.
Elevuddannelsen AMU kurser Akademiuddannelse

VUC og Efteruddannelse

Hos Viden Djurs tilbyder vi en bred vifte af voksen- og efteruddannelse, der udvikler og styrker dine kompetencer.
VUC (HF-enkeltfag, AVU, FVU, OBU) Efteruddannelse (AMU)

Søg på videndjurs.dk

De mest stillede spørgsmål om HTX

Overvejer du at tage en HTX? Få svar på de mest stillede spørgsmål om uddannelsen her, og bliv klogere på, om det er den rette uddannelse for dig. 

Hvad er HTX?

HHX er det tekniske gymnasium, hvor der er fokus på områder som naturvidenskab, teknologi, IT, kommunikation og design.

Det tager 3 år at tage en studentereksamen ved HTX. Herefter står du med mange spændende muligheder for din videre uddannelse og karriere. HTX giver dig adgang til en lang række videregående uddannelser på universitetet, professionshøjskoler og erhvervsakademier.

Læs mere om HTX Grenaa

Hvilke fag har man på HTX?

Du vælger selv din studieretning og din kombination af fag. Uanset, hvilken studieretning du vælger, skal du på HTX have følgende obligatoriske fag:

Derudover skal du vælge studieretningsfag og valgfag.

Hvordan adskiller HTX sig fra de andre gymnasiale uddannelser?

HTX, HHX og STX tager alle tre år og giver dig adgang til en lang række af videregående uddannelser. På både HTX, STX og HHX har du en række af de samme fag, der sikrer dig grundlæggende viden og kompetencer.

Forskellen mellem de tre uddannelser ligger i de særlige fag, som de hver især tilbyder, og som giver dig en uddannelse målrettet efter dine interesser. På HTX får du f.eks. fag som teknologi, teknikfag, kommunikation/it og design, som giver dig en uddannelse med fokus på naturvidenskab og teknologi.

Hvilke studieretninger kan jeg vælge hos jer?

På HTX i Grenaa kan du vælge mellem 7 forskellige studieretninger:

Hvilke faciliteter er der på HTX Grenaa?

En stor del af HTX-uddannelsen handler om at teste teorierne af i praksis og føre projekter og ideer ud i livet.

På HTX i Grenaa finder du de rette faciliteter til netop det. Vi har veludstyrede laboratorier, hvor du kan udføre naturvidenskabelige forsøg og eksperimenter, ligesom vi har værksteder, hvor du kan arbejde med forskellige materialer og bygge dine egne produkter. Vi har f.eks. 3D-printer, lasercutter, CNC-fræser, træværksted, tekstilværksted, plastværksted og programmeringsværksted.

Hvad er adgangskravene til HTX?

Du kan søge om optagelse på HTX i Grenaa, når du har gennemført 9. eller 10. klasse. Du skal dog opfylde visse adgangskrav. Læs mere om adgangskravene her.

Hvad er sport i skolen?

Som elev på HTX er det muligt at kombinere din uddannelse med fodboldtræning på Brazil Football College. 

Læs mere om Brazil Football College

Er det muligt at søge støtte?

Alle, der er optaget på en ungdomsuddannelse kan søge om statens uddannelsesstøtte (SU) – læs mere om kravene for at kunne få SU på www.su.dk eller kontakt SU-vejleder Bente Lund-Laursen på telefon 8758 0450 (dagligt kl. 08.00-12.00) eller på e-mail SU@videndjurs.dk.

Du har også mulighed for at søge legater og fonde, der støtter elever under uddannelse. Nogle er gratis at benytte, andre skal man betale for specifikke ydelser. Man kan f.eks. søge økonomisk støtte til udenlandsophold, studierejser og fritidsaktiviteter. Eksempler på hjemmesider, hvor du kan søge:

https://www.legatbogen.dk/

https://www.fundraising.how/

Følg HTX Grenaa På Instagram