VID GYMNASIER

Hos Viden Djurs kan du tage HHX og HTX. HHX er det merkantile erhvervsrettede gymnasium, mens HTX giver dig en højere teknisk studentereksamen.
Handelsgymnasium Grenaa Handelsgymnasium Rønde Teknisk gymnasium Grenaa Brobygning/introforløb

VID ERHVERVSUDDANNELSER

Hos Viden Djurs tilbyder vi et stort udvalg af erhvervsuddannelser – både indenfor medier, mekanik, el, metal, handel, økologisk landbrug og fødevarer
Til dig der kommer direkte fra folkeskolen (GF1) TIl dig der er under 25 (GF2) Til dig der er +25 (EUV) Brobygning/introforløb

10. klasse

Kickstart din ungdomsuddannelse med et lærerigt år i 10. klasse. Vi sætter fokus på din udvikling og gør dig klar til at fortsætte på en ungdomsuddannelse.
10KCD, Grenaa EUD10, Kalø

COLLEGE TILBUD

Få endnu mere ud af din uddannelse på Viden Djurs med et af vores college tilbud. Her får du mulighed for at dyrke din særlige interesse.
Kalø Økologisk Landbrugsskole 3D College Game College Brazil Football College Danish Horse College

VID detail

Hos VID detail kan du udvikle din virksomhed og dine medarbejdere. Vi skræddersyer uddannelsesforløb efter jeres forretningsmæssige behov.
Elevuddannelsen AMU kurser Akademiuddannelse

Efter- og videreuddannelse

Hos Viden Djurs tilbyder vi AMU-kursuspakker, der udvikler og styrker dine kompetencer som medarbejder
Efteruddannelse

Søg på videndjurs.dk

De mest stillede spørgsmål om HTX

Overvejer du at tage en HTX? Få svar på de mest stillede spørgsmål om uddannelsen her, og bliv klogere på, om det er den rette uddannelse for dig. 

Hvad er HTX?

HHX er det tekniske gymnasium, hvor der er fokus på områder som naturvidenskab, teknologi, IT, kommunikation og design.

Det tager 3 år at tage en studentereksamen ved HTX. Herefter står du med mange spændende muligheder for din videre uddannelse og karriere. HTX giver dig adgang til en lang række videregående uddannelser på universitetet, professionshøjskoler og erhvervsakademier.

Læs mere om HTX Grenaa

Hvilke fag har man på HTX?

Du vælger selv din studieretning og din kombination af fag. Uanset, hvilken studieretning du vælger, skal du på HTX have følgende obligatoriske fag:

Derudover skal du vælge studieretningsfag og valgfag.

Hvordan adskiller HTX sig fra de andre gymnasiale uddannelser?

HTX, HHX og STX tager alle tre år og giver dig adgang til en lang række af videregående uddannelser. På både HTX, STX og HHX har du en række af de samme fag, der sikrer dig grundlæggende viden og kompetencer.

Forskellen mellem de tre uddannelser ligger i de særlige fag, som de hver især tilbyder, og som giver dig en uddannelse målrettet efter dine interesser. På HTX får du f.eks. fag som teknologi, teknikfag, kommunikation/it og design, som giver dig en uddannelse med fokus på naturvidenskab og teknologi.

Hvilke studieretninger kan jeg vælge hos jer?

På HTX i Grenaa kan du vælge mellem 7 forskellige studieretninger:

Hvilke faciliteter er der på HTX Grenaa?

En stor del af HTX-uddannelsen handler om at teste teorierne af i praksis og føre projekter og ideer ud i livet.

På HTX i Grenaa finder du de rette faciliteter til netop det. Vi har veludstyrede laboratorier, hvor du kan udføre naturvidenskabelige forsøg og eksperimenter, ligesom vi har værksteder, hvor du kan arbejde med forskellige materialer og bygge dine egne produkter. Vi har f.eks. 3D-printer, lasercutter, CNC-fræser, træværksted, tekstilværksted, plastværksted og programmeringsværksted.

Hvad er adgangskravene til HTX?

Du kan søge om optagelse på HTX i Grenaa, når du har gennemført 9. eller 10. klasse. Du skal dog opfylde visse adgangskrav. Læs mere om adgangskravene her.

Hvad er sport i skolen?

Med sport i skolen får du mulighed for at kombinere din uddannelse med forskellige idræts- og sportstilbud. Der er afsat tid i skemaet til, at du kan dyrke din sport og interesse.

Læs mere om sport i skolen her.

Følg HTX Grenaa På Instagram