VID GYMNASIER & HF

Hos Viden Djurs kan du tage HHX og HTX. HHX er det merkantile erhvervsrettede gymnasium, mens HTX giver dig en højere teknisk studentereksamen. Fra sommeren 2024 udbyder vi tilmed HF-enkeltfag.
Handelsgymnasium Grenaa Handelsgymnasium Rønde Teknisk gymnasium Grenaa HF-enkeltfag - Grenaa, Hornslet Brobygning/introforløb

VID ERHVERVSUDDANNELSER

Hos Viden Djurs tilbyder vi et stort udvalg af erhvervsuddannelser – både indenfor medier, mekanik, el, metal, handel, økologisk landbrug og fødevarer.
Til dig der kommer direkte fra folkeskolen (GF1) Til dig der er under 25 (GF2) Til dig der er over 25 (EUV) Brobygning/introforløb

10. klasse

Kickstart din ungdomsuddannelse med et lærerigt år i 10. klasse. Vi udbyder både almen 10. klasse og den erhvervsrettede EUD10.
10KCD og EUD10

COLLEGE TILBUD

Få endnu mere ud af din uddannelse på Viden Djurs med et af vores college tilbud. Her får du mulighed for at dyrke din særlige interesse.
Kalø Økologisk Landbrugsskole 3D College Game College Brazil Football College

VID detail

Hos VID detail kan du udvikle din virksomhed og dine medarbejdere. Vi skræddersyer uddannelsesforløb efter jeres forretningsmæssige behov.
Elevuddannelsen AMU kurser Akademiuddannelse

VUC og Efteruddannelse

Hos Viden Djurs tilbyder vi en bred vifte af voksen- og efteruddannelse, der udvikler og styrker dine kompetencer.
VUC (HF-enkeltfag, AVU, FVU, OBU) Efteruddannelse (AMU)

Søg på videndjurs.dk

De mest stillede spørgsmål om HHX

Få svar på de mest stillede spørgsmål om vores vores HHX-uddannelse. Bliv f.eks. klogere på fagene, studieretningerne og studiemiljøet i Grenaa og Rønde.

Hvad er HHX?

HHX er det merkantile og erhvervsrettede gymnasium, hvor der er fokus på områder som økonomi, handel, sprog og marketing.

Det tager 3 år at tage en studentereksamen ved handelsgymnasiet. Herefter står du med mange spændende muligheder for din videre uddannelse og karriere. HHX giver dig adgang til en lang række videregående uddannelser på universitetet, professionshøjskoler og erhvervsakademier.

Læs mere om HHX Grenaa og HHX Rønde.

Hvilke fag har man på HHX?

Du vælger selv din studieretning og din kombination af fag. Uanset, hvilken studieretning du vælger, skal du på HHX have følgende obligatoriske fag:

Derudover skal du vælge studieretningsfag og valgfag.

Hvordan adskiller HHX sig fra de andre gymnasiale uddannelser?

HHX, HTX og STX tager alle tre år og giver dig adgang til en lang række af videregående uddannelser. På både HHX, STX og HTX har du en række af de samme fag, der sikrer dig grundlæggende viden og kompetencer.

Forskellen mellem de tre uddannelser ligger i de særlige fag, som de hver især tilbyder, og som giver dig en uddannelse målrettet efter dine interesser. På HHX får du f.eks. fag som afsætning, international økonomi, virksomhedsøkonomi og erhvervsjura. HHX er altså en uddannelse med fokus på økonomi, handel og internationale forhold.

Hvilke studieretninger kan jeg vælge hos jer?

På HHX i Grenaa og Rønde kan du vælge mellem 5 forskellige studieretninger:

Er der forskel på HHX Rønde og HHX Grenaa?

HHX i Grenaa og Rønde tilbyder de samme studieretninger og fag. Du får derfor de samme muligheder, uanset om du vælger HHX Grenaa eller HHX Rønde.

Den største forskel er skolerne og studiemiljøet de to steder. Rønde er et mindre gymnasium, hvor der er et tæt fællesskab mellem både lærere og elever. Her kender alle hinanden. Læs mere om HHX Rønde her.

På HHX Grenaa bliver du en del af et alsidigt studiemiljø, hvor du har din daglige gang side om side med elever fra f.eks. HTX, Brazil Football College og Game College. Det giver en spændende hverdag med unikke muligheder og fællesskaber. Læs mere om HHX Grenaa her.

Hvad er adgangskravene til HHX?

Du kan søge om optagelse på HHX i Grenaa eller Rønde, når du har gennemført 9. eller 10. klasse. Du skal dog opfylde visse adgangskrav. Læs mere om adgangskravene her.

Hvad er sport i skolen?

Med sport i skolen får du mulighed for at kombinere din uddannelse med forskellige idræts- og sportstilbud. Der er afsat tid i skemaet til, at du kan dyrke din sport og interesse.

Du kan læse mere om mulighederne her:

Er det muligt at søge støtte?

Alle, der er optaget på en ungdomsuddannelse kan søge om statens uddannelsesstøtte (SU) – læs mere om kravene for at kunne få SU på www.su.dk eller kontakt SU-vejleder Bente Lund-Laursen på telefon 8758 0450 (dagligt kl. 08.00-12.00) eller på e-mail SU@videndjurs.dk.

Du har også mulighed for at søge legater og fonde, der støtter elever under uddannelse. Nogle er gratis at benytte, andre skal man betale for specifikke ydelser. Man kan f.eks. søge økonomisk støtte til udenlandsophold, studierejser og fritidsaktiviteter. Eksempler på hjemmesider, hvor du kan søge:

https://www.legatbogen.dk/

https://www.fundraising.how/

Følg HHX Grenaa På Instagram