VID GYMNASIER

Hos Viden Djurs kan du tage HHX og HTX. HHX er det merkantile erhvervsrettede gymnasium, mens HTX giver dig en højere teknisk studentereksamen.
Handelsgymnasium Grenaa Handelsgymnasium Rønde Teknisk gymnasium Grenaa Brobygning/introforløb

VID ERHVERVSUDDANNELSER

Hos Viden Djurs tilbyder vi et stort udvalg af erhvervsuddannelser – både indenfor medier, mekanik, el, metal, handel, økologisk landbrug og fødevarer.
Til dig der kommer direkte fra folkeskolen (GF1) Til dig der er under 25 (GF2) Til dig der er +25 (EUV) Brobygning/introforløb

10. klasse

Kickstart din ungdomsuddannelse med et lærerigt år i 10. klasse. Vi udbyder både almen 10. klasse og den erhvervsrettede EUD10.
10KCD og EUD10

COLLEGE TILBUD

Få endnu mere ud af din uddannelse på Viden Djurs med et af vores college tilbud. Her får du mulighed for at dyrke din særlige interesse.
Kalø Økologisk Landbrugsskole 3D College Game College Brazil Football College

VID detail

Hos VID detail kan du udvikle din virksomhed og dine medarbejdere. Vi skræddersyer uddannelsesforløb efter jeres forretningsmæssige behov.
Elevuddannelsen AMU kurser Akademiuddannelse

Efter- og videreuddannelse

Hos Viden Djurs tilbyder vi AMU-kursuspakker, der udvikler og styrker dine kompetencer som medarbejder.
Efteruddannelse

Søg på videndjurs.dk

I festudvalget har de travlt, så andre kan have det sjovt

Efter coronanedlukningen er gymnasieeleverne på HHX i Rønde klar til at feste igennem, og det betyder at festudvalgets formand Marcela-Alicja Gits Jensen og næstformand og kasserer Emma Larsen har meget travlt. De tager et stort ansvar på sig, men det er det hele værd, for det er en meget lærerig proces, som giver lidt ekstra ved siden af undervisningen.

I frokostpausen summer kantinen af liv, og ved et højbord i midten sidder Marcela og Emma klar med elevlisterne til fredagens gymnasiefest. Eleverne kommer strømmende til og køber billetterne på Mobilepay, og denne gang er der ingen begrænsning på, hvor mange deltagere der må komme. Det er nemlig den første store fest efter coronanedlukningen, og så er det også den første fest med Marcela og Emma i spidsen for festudvalget.

Marcela går på Marketing og Emma på Global i 3.g på HHX i Rønde, og de står for planlægningen af fredagscaféer og gymnasiefesterne, men fordi de aldrig har stået med ansvaret før, er der en del arbejde i det. Der skal bestilles alkohol, udsmykning, sættes borde op, laves vagtplaner, bestilles DJ, hegn og vagter, og så skal der sælges billetter. Selvom der lige nu er meget at lave, så er de med i festudvalget, fordi de synes, det er sjovt.

- Man får lov til at have indflydelse, det synes jeg er meget fedt, og så lærer vi meget af det, og det tror jeg kun bliver en fordel i det lange løb, siger Marcela, som er formand for festudvalget.

- Jeg synes det er helt vildt hyggeligt, især efter skolen er åbnet op igen, men der ligger også rigtig meget planlægning bag det. Især for mig og Marcela. Vi bruger meget fritid på det, men det er fint nok, for jeg synes det er megasjovt at planlægge festerne, siger Emma, næstformand og kasserer.

Man plejer at samles og lave noget socialt, som at tage ud og bowle, så det er også andet end organisering og forberedelse at være med i festudvalget, og inden opsætningen af festerne holder udvalget forfest.

En lærerig oplevelse

Efter næsten halvandet års nedlukning er det dejligt endelig at kunne invitere til fest igen, og pigerne føler, at de er gået glip af meget, for at gå på gymnasiet er meget mere end undervisning.

- Hele 2.g har bare været et år, hvor vi har skullet hive os selv op i nakken, og det trak det sjove ud af gymnasiet. Det sjove man får gennem gymnasiet, er helt sikkert det sociale, og det har vi ikke rigtig haft, siger Emma, og Marcela bakker hende op.

- Vi har mistet så meget gymnasieliv, fordi en ting er, at man går i skole og lærer en masse, men det handler også om de venskaber vi får, og det er næsten halvandet år, som vi er gået glip af, siger hun.

Marcela og Emma er sikre på, at deres engagement kommer til at gavne dem, og det er en lærerig oplevelse at lede festudvalget. Når man skal arrangere festerne, kræver det, at man kan have mange bolde i luften og holde overblikket, og Emma og Marcela ser udfordringerne som et godt supplement til deres uddannelse.  

- Vi kan helt sikkert tage noget med fra festudvalget, for vi står meget på egne ben, og der er mange beslutninger der skal tages, siger Emma

- Nogen skal jo tage et valg, så det lærer man, afslutter Marcela.

Følg HHX Rønde På Instagram