VID GYMNASIER & HF

Hos Viden Djurs kan du tage HHX og HTX. HHX er det merkantile erhvervsrettede gymnasium, mens HTX giver dig en højere teknisk studentereksamen. Fra sommeren 2024 udbyder vi tilmed HF-enkeltfag.
Handelsgymnasium Grenaa Handelsgymnasium Rønde Teknisk gymnasium Grenaa HF-enkeltfag - Grenaa, Hornslet Brobygning/introforløb

VID ERHVERVSUDDANNELSER

Hos Viden Djurs tilbyder vi et stort udvalg af erhvervsuddannelser – både indenfor medier, mekanik, el, metal, handel, økologisk landbrug og fødevarer.
Til dig der kommer direkte fra folkeskolen (GF1) Til dig der er under 25 (GF2) Til dig der er over 25 (EUV) Brobygning/introforløb

10. klasse

Kickstart din ungdomsuddannelse med et lærerigt år i 10. klasse. Vi udbyder både almen 10. klasse og den erhvervsrettede EUD10.
10KCD og EUD10

COLLEGE TILBUD

Få endnu mere ud af din uddannelse på Viden Djurs med et af vores college tilbud. Her får du mulighed for at dyrke din særlige interesse.
Kalø Økologisk Landbrugsskole 3D College Game College Brazil Football College

VID detail

Hos VID detail kan du udvikle din virksomhed og dine medarbejdere. Vi skræddersyer uddannelsesforløb efter jeres forretningsmæssige behov.
Elevuddannelsen AMU kurser Akademiuddannelse

VUC og Efteruddannelse

Hos Viden Djurs tilbyder vi en bred vifte af voksen- og efteruddannelse, der udvikler og styrker dine kompetencer.
VUC (HF-enkeltfag, AVU, FVU, OBU) Efteruddannelse (AMU)

Søg på videndjurs.dk

På et mindre gymnasium er sammenholdet stærkt

Frederik Winther valgte HHX i Rønde, fordi han godt kunne lide den intime stemning og det stærke fællesskab, og så kunne han dyrke sin interesse for de økonomiske fag og samtidig få mere sport på skoleskemaet. 

Frederik har ikke nogen ældre søskende, så han havde ikke den relation til uddannelserne, som mange andre har. Derfor var det for ham rigtig vigtigt at komme på brobygning. Efter besøg på flere forskellige uddannelser kunne han sammenligne dem, og selv finde frem til, hvad han følte var det rigtige valg. Frederik kunne mærke stemningen på skolen, men det var da han deltog i en lektion, at han besluttede sig.

- Da jeg var på brobygning, kunne jeg mærke, at fagene på HHX tiltalte mig mere end på andre skoler. Vi havde 1,5 times afsætning, og da vi var færdige, sagde jeg, at det skulle være HHX, fortæller Frederik.  

Da han bor i Hornslet, ville det også være en mulighed at søge til Aarhus, men Frederik var sikker på, at det passede ham bedre at gå på et lidt mindre gymnasium, hvor alle kender alle.

- Det tiltalte mig, at det ikke var et kæmpestort gymnasium. Det er meget hyggeligt og intimt at gå her, og fordi vi ikke er så mange, kender alle nærmest hinanden på tværs af klasser og årgange, siger Frederik.

Sport styrker fællesskabet

Frederik spiller både fodbold og håndbold i Hornslet, og da han fik muligheden for, også at få det på skoleskemaet, var det oplagt at vælge det til. For ham er sporten et frirum fra skolen, hvor man lige kan få tankerne på plads og få noget frisk luft. Selvom der ikke ligger nogen professionelle tanker bag, så elsker Frederik at vinde, og det er nok i bund og grund der, interessen stammer fra.

- Det er bare det bedste, siger han med et grin.

For Frederik hænger sporten også uløseligt sammen med fællesskab, og på HHX i Rønde har det været med til at styrke relationerne på skolen.    

- I 1.g var jeg med til DM i både fodbold og håndbold med skolen, og selvom vi ikke vandt, var det var jo hyggeligt. Der var valgt elever på tværs af årgangene, og når vi er så lille en skole, er det noget, der styrker sammenholdet på tværs af alle.

En HHX giver en solid bund for fremtiden

Selvom der er et stærkt fællesskab i Rønde, så foregår meget af undervisningen ikke nødvendigvis i klasselokalet. Der arbejdes tit i grupper og på egen hånd, og her mærker Frederik, hvordan det er anderledes end at gå i folkeskole, for der er en højere grad af ansvar for egen læring. 

- Vi arbejder tit i grupper, men lærerne er gode til at komme ud og hjælpe, og så er de gode til at få os igennem nye emner uden for meget tavlesnak. Hvis man ikke laver noget, så er det til egen regning, siger Frederik.

Det er især de økonomiske fag, der interesserer Frederik, men selvom han ikke er afklaret omkring sin fremtid, så er han glad for alt det, han får med i bagagen.

- Jeg er i en fase, hvor jeg én måned tænker, det skal være det her, og så er det noget andet måneden efter, men jeg er sikker på, at det kommer til at bære frugt, at jeg har valgt en HHX. Jeg har fået en base indenfor de økonomiske fag, som jeg kommer til at tage med videre, og HHX åbner op for så mange muligheder, at det svært at vælge, afslutter Frederik.

Følg HHX Rønde På Instagram