VID GYMNASIER & HF

Hos Viden Djurs kan du tage HHX og HTX. HHX er det merkantile erhvervsrettede gymnasium, mens HTX giver dig en højere teknisk studentereksamen. Fra sommeren 2024 udbyder vi tilmed HF-enkeltfag.
Handelsgymnasium Grenaa Handelsgymnasium Rønde Teknisk gymnasium Grenaa HF-enkeltfag - Grenaa, Hornslet Brobygning/introforløb

VID ERHVERVSUDDANNELSER

Hos Viden Djurs tilbyder vi et stort udvalg af erhvervsuddannelser – både indenfor medier, mekanik, el, metal, handel, økologisk landbrug og fødevarer.
Til dig der kommer direkte fra folkeskolen (GF1) Til dig der er under 25 (GF2) Til dig der er over 25 (EUV) Brobygning/introforløb

10. klasse

Kickstart din ungdomsuddannelse med et lærerigt år i 10. klasse. Vi udbyder både almen 10. klasse og den erhvervsrettede EUD10.
10KCD og EUD10

COLLEGE TILBUD

Få endnu mere ud af din uddannelse på Viden Djurs med et af vores college tilbud. Her får du mulighed for at dyrke din særlige interesse.
Kalø Økologisk Landbrugsskole 3D College Game College Brazil Football College

VID detail

Hos VID detail kan du udvikle din virksomhed og dine medarbejdere. Vi skræddersyer uddannelsesforløb efter jeres forretningsmæssige behov.
Elevuddannelsen AMU kurser Akademiuddannelse

VUC og Efteruddannelse

Hos Viden Djurs tilbyder vi en bred vifte af voksen- og efteruddannelse, der udvikler og styrker dine kompetencer.
VUC (HF-enkeltfag, AVU, FVU, OBU) Efteruddannelse (AMU)

Søg på videndjurs.dk

Drømmer om at blive sin egen chef

Jonas Nyhuus Madsen har på HHX i Grenaa fået mange af de værktøjer, som det kræver at forfølge drømmen om at blive selvstændig.

Da Jonas kom på brobygning i 8. klasse, var han ikke i tvivl om, at det skulle være HHX. Han sad på bagerste række og blev opslugt af virksomhedsøkonomi, hvor de fik en introduktion til, hvordan man kunne forrente sine penge, opspare og investere som studerende. Det greb ham, og derefter var valget nemt. Jonas’ forældre er begge selvstændige, så han havde i forvejen en interesse for handel og salg med hjemmefra, og derfor var det naturlige valg for Jonas HHX.

- Jeg føler, det var rigtig godt for mig at gå et sted, hvor jeg kunne få en masse kompetencer inden for det. Du kan bruge det i mange henseender senere i livet, siger Jonas Nyhuus Madsen og fortsætter:

- Jeg har en drøm om at blive iværksætter og min egen chef, og det har været fedt at kunne tage en uddannelse, der har forberedt mig på det. De fag jeg har haft, har skubbet mig utroligt langt mod at kunne realisere den målsætning, for man lærer at opsætte et regnskab, at udvikle et produkt og analysere et marked, og det har virkelig givet mig meget.

Motivationen i top
At Jonas har så gode erfaringer med fra sin uddannelse, tilskriver han i høj grad læringsmiljøet, hvor de i klassen havde gode faglige diskussioner med lærere, og hvor mange gik op i fagene de havde. Koblet med et godt forhold til lærerne, gjorde det studietiden ekstra værdifuld for Jonas.

- Det jeg husker bedst fra min tid på HHX, er det bånd, som jeg havde med mine lærere. Den personlige relation med dem har været god, fordi jeg føler, at jeg har fået noget ud over bare min skolegang. Det giver endnu mere motivation, at de også går op i, hvad man laver, og hvad man skal i fremtiden, siger Jonas, der også fremhæver den casebaserede undervisning som en vigtig del af uddannelsen.

- Undervisningen er virkelighedsnær og baseret på konkrete eksempler og virkelige virksomheder, det synes jeg giver SÅ meget, for så kan man faktisk perspektivere det til virkeligheden, siger Jonas.

En fremtid i London
Da Jonas var blevet student, flyttede han til Aarhus og fik arbejde som sælger hos et marketingbureau. Han ville ikke forhaste beslutningen, om han skulle læse videre, men legede med tanken om at læse erhvervsøkonomi i Aarhus eller international økonomi på CBS i København. Det var indtil jobåbningen hos Presidents Summit i London åbenbarede sig. På værelset står kufferten klar til at blive pakket, og flybilletterne er bestilt.

- Når man får sådan en mulighed, så handler det om at gribe den og tage chancen, siger Jonas, som om lidt flytter til London på ubestemt tid.

Presidents Summit er Nordeuropas største business-konference, der samler iværksættere og ledere fra verden over til møder, networking og oplæg om ledelsesværktøjer. Salgsafdelingen har kontor i London, og derfra skal Jonas sidde og kontakte potentielle kunder og være med til at udvikle forretningen. Han håber at stillingen åbner for nye jobmuligheder, og måske er drømmen om at blive selvstændig sat lidt på pause, men Jonas ser kun muligheder for fremtiden. 

 - Det bliver mega spændende, og jeg glæder mig til at se, hvad det bliver til. De søgte en ambitiøs knægt, og det er hvad de får, siger Jonas med et grin.

Følg HHX Grenaa På Instagram