VID GYMNASIER & HF

Hos Viden Djurs kan du tage HHX og HTX. HHX er det merkantile erhvervsrettede gymnasium, mens HTX giver dig en højere teknisk studentereksamen. Fra sommeren 2024 udbyder vi tilmed HF-enkeltfag.
Handelsgymnasium Grenaa Handelsgymnasium Rønde Teknisk gymnasium Grenaa HF-enkeltfag - Grenaa, Hornslet Brobygning/introforløb

VID ERHVERVSUDDANNELSER

Hos Viden Djurs tilbyder vi et stort udvalg af erhvervsuddannelser – både indenfor medier, mekanik, el, metal, handel, økologisk landbrug og fødevarer.
Til dig der kommer direkte fra folkeskolen (GF1) Til dig der er under 25 (GF2) Til dig der er over 25 (EUV) Brobygning/introforløb

10. klasse

Kickstart din ungdomsuddannelse med et lærerigt år i 10. klasse. Vi udbyder både almen 10. klasse og den erhvervsrettede EUD10.
10KCD og EUD10

COLLEGE TILBUD

Få endnu mere ud af din uddannelse på Viden Djurs med et af vores college tilbud. Her får du mulighed for at dyrke din særlige interesse.
Kalø Økologisk Landbrugsskole 3D College Game College Brazil Football College

VID detail

Hos VID detail kan du udvikle din virksomhed og dine medarbejdere. Vi skræddersyer uddannelsesforløb efter jeres forretningsmæssige behov.
Elevuddannelsen AMU kurser Akademiuddannelse

VUC og Efteruddannelse

Hos Viden Djurs tilbyder vi en bred vifte af voksen- og efteruddannelse, der udvikler og styrker dine kompetencer.
VUC (HF-enkeltfag, AVU, FVU, OBU) Efteruddannelse (AMU)

Søg på videndjurs.dk

Kasper har nørdet igennem på 3D College

For Kasper har det ikke været nemt at finde frem til, hvilken uddannelse han skulle tage, men i hjembyen Grenaa fandt han på 3D College en uddannelse, hvor han kunne bruge sin erfaring med computere og med et studiemiljø, der passede ham rigtig godt.

-Jeg er en computernørd, så jeg tænkte, at det kunne være noget for mig, siger Kasper med et smil.

Han er 27 år og skal snart færdiggøre sin Digital Media-uddannelse med Multimedie Animator som speciale på 3D College i Grenaa.

-Min vej til uddannelsen har været snørklet. Jeg har været en af dem, der i rigtig lang tid ikke har fundet det jeg gerne ville, så jeg har prøvet en masse ting af, fortæller Kasper.

Efter folkeskolen og to år på efterskole vidste Kasper ikke, hvilken vej han skulle tage. Han gjorde som mange andre, og valgte det samme som sine venner, og tog en STX på Grenaa Gymnasium. Efter han fik studenterhuen, var han stadig i tvivl, men tog grundforløbet som smed. Imens hørte Kasper om uddannelsen på 3D College fra en ven, som talte godt om den, og det lød som noget for Kasper.   

Blandt ligesindede
Kasper tog springet over til 3D College og fandt en uddannelse, hvor han kunne bruge sine evner indenfor det grafiske og hvor han kunne udtrykke sig kreativt. For første gang følte Kasper, at han havde fundet sit rette sted. Ikke kun fagligt, men også socialt. For 3D College er et sted, hvor der bliver nørdet igennem.

-Det er det eneste sted jeg nogensinde har været, hvor jeg har haft fornemmelsen – Ah, jeg har fundet mit folk. Det er her jeg hører til. At have en hel skole og en hel uddannelse, der er fyldt med den slags mennesker, det kan godt være lidt overvældende, men det er rart at føle, at det er her jeg hører til.

På 3D College er der meget frie rammer, når opgaverne skal løses, hvilket har passet Kasper rigtig godt. Når eleverne arbejder på et projekt, får de lov til at sidde for sig selv, men kan altid få hjælp af en lærer, hvis de har behovet for det.   

-Jeg synes det er en god måde at gøre det på, fordi du får lov til at gøre tingene i dit tempo og på din egen måde i stedet for, at der er en, som konstant hænger over nakken på dig.

Fra skolebænken til virkeligheden
For at starte på hovedforløbet på 3d animator-uddannelsen skal man finde sig en læreplads. Det er typisk hos virksomheder indenfor spil, film, arkitektur eller reklamebranchen.

-Jeg har haft svært ved at søge hos firmaer med meget fokus på 3D, fordi min portfolie ikke var det, som sparkede mest røv.

Til gengæld har Kasper fået en læreplads, hvor der er fokus på de andre ting, som han er dygtig til. I Viden Djurs’ kommunikationsafdeling har Kasper brugt sine kompetencer inden for motion graphics, After Effects og Photoshop, men er også blevet udfordret, da han uden tidligere erfaringer har fotograferet og lavet videoer.

- Der er mange af de opgaver jeg har løst, som jeg aldrig har prøvet før i mit liv. Jeg kunne ikke bruge et kamera da jeg startede her, og det har stået meget på selvlæring, mens jeg var ude på opgave.

Det er ikke kun på den tekniske front, at Kasper er blevet udfordret, for som en introvert type, har det været en lærerig oplevelse at skulle fotografere elever og lærere i alle Viden Djurs’ afdelinger.

-At skulle håndtere andre mennesker, ofte fremmede mennesker, det er ekstremt grænseoverskridende for en som mig, der beskriver sig selv som introvert. Det er bare noget jeg har skullet lære at takle, men når man bliver kastet så hårdt ud i noget, så bliver man bedre til det, og så kommer man ud på den anden side stærkere. Det er bare en af de ting jeg tager med herfra. 

-Jeg kunne godt tænke mig at komme ud og arbejde med noget, som relaterer sig til den grafiske del af det jeg laver her, måske ikke nødvendigvis 3D, men muligvis noget med motion graphics. Jeg kunne f.eks. ende hos et reklamefirma eller lignende, som har brug for en med erfaring i at lave varieret grafiske arbejde.

Følg os På Instagram