VID GYMNASIER & HF

Hos Viden Djurs kan du tage HHX og HTX. HHX er det merkantile erhvervsrettede gymnasium, mens HTX giver dig en højere teknisk studentereksamen. Fra sommeren 2024 udbyder vi tilmed HF-enkeltfag.
HHX Grenaa HHX Rønde HTX Grenaa HF-enkeltfag - Grenaa, Hornslet Brobygning/introforløb

VID ERHVERVSUDDANNELSER

Hos Viden Djurs tilbyder vi et stort udvalg af erhvervsuddannelser – både indenfor medier, mekanik, el, metal, handel, økologisk landbrug og fødevarer.
Til dig der kommer direkte fra folkeskolen (GF1) Til dig der er under 25 (GF2) Til dig der er over 25 (EUV) Brobygning/introforløb

10. klasse

Kickstart din ungdomsuddannelse med et lærerigt år i 10. klasse. Vi udbyder både almen 10. klasse og den erhvervsrettede EUD10.
10KCD og EUD10

COLLEGE TILBUD

Få endnu mere ud af din uddannelse på Viden Djurs med et af vores college tilbud. Her får du mulighed for at dyrke din særlige interesse.
Kalø Økologisk Landbrugsskole 3D College Game College Brazil Football College

VID detail

Hos VID detail kan du udvikle din virksomhed og dine medarbejdere. Vi skræddersyer uddannelsesforløb efter jeres forretningsmæssige behov.
Elevuddannelser Elevonline AMU kurser Akademiuddannelser

VUC og Efteruddannelse

Hos Viden Djurs tilbyder vi en bred vifte af voksen- og efteruddannelse, der udvikler og styrker dine kompetencer.
VUC (HF-enkeltfag, AVU, FVU, OBU) Efteruddannelse (AMU)

Om Viden Djurs

Viden Djurs er din dør til en verden af muligheder. Her kan du tage den uddannelse, du drømmer om.

Læreplads

Vi finder det rette match mellem elev og virksomhed - vores vejledere hjælper dig på vej med gode råd og sparring hele vejen.

Mød os

Få vejledning til at træffe det rigtig valg af ungdomsuddannelse. Mød os til messer, åbent hus og brobygning.

Kontakt

Se vores kontaktoplysninger og få et overblik over vores mange forskellige adresser på Djursland.

Skolehjem/Campus

Bo på vores skolehjem under din uddannelse. Her deler du hverdagen med andre elever fra Viden Djurs.

Personale

Find alle vores medarbejdere lige her. De er sorteret efter afdelinger, så du får det bedste overblik.

Nyheder

Se alle vores seneste nyheder lige her, og bliv opdateret på vores mange spændende projekter og opgaver

Elevfortællinger

Hvem er bedst til at fortælle om livet på Viden Djurs? Det er selvfølgelig eleverne selv.

Job på Viden Djurs

Vil du være en del af Viden Djurs? Se vores ledige stillinger eller send os en uopfordret ansøgning.

Kvalitet

Hos Viden Djurs arbejder vi målrettet for at sikre et højt uddannelsesniveau på alle skolens uddannelser.

Brochurereol

Få overblik over alle brochurerne ved Viden Djurs. I brochurerne finder du information om vores uddannelser og kurser.

Oplæsning af tekst

er du syns- eller læsebesværet? Find en vejledning til oplæsning af tekst her.

Søg på videndjurs.dk

Vejen ind i gastronomiens verden

Matti Hvilsted drømmer om at blive kok og have sin egen restaurant, og på VID Erhvervsuddannelser er han ved at dygtiggøre sig, så han en dag kan søge ind på kokkeskolen.

Hos VID Erhvervsuddannelser på Århusvej er man sjældent i tvivl, når der er elever i køkkenet. Her bliver der undervist i kokkekunstens vidunderlige verden, hvor smagsoplevelsen er i højsædet, og duftene spreder sig ofte langt ned ad gangen. Matti går på grundforløb 1 på fagretningen Gastronomi med hue, det vil sige, at han ved siden af undervisningen i køkkenet, har fagene engelsk, dansk og samfundsfag.

Dagens opgave er at bage et ciabattabrød på surdej og dokumentere forløbet som en madblogger. Matti er ved at finde ingredienser og redskaber og går frem og tilbage mellem sin køkkenstation og depotet. Her er alt, hvad et madglad hjerte begærer, og der er gode rammer for at slå sig løs. For nu skal han dog holde sig til opskriften.

- Jeg har set mange YouTube-videoer om surdej, men jeg vidste ikke at det er SÅ nemt, siger han. Det er to slags mel og vand, så er det dét.

Matti Hvilsted i køkkenet sliber en kniv

Laver mad fordi det er sjovt
Fra han var lille, har Matti været glad for at lave mad. Som barn hjalp han til fra sin skammel for at nå køkkenbordet, og siden dengang er interessen vokset og vokset.

- Noget af det første jeg lærte, og som jeg tit laver, er en champignonsovs. Det elsker jeg at lave, og det passer perfekt med nogle kartofler og et stykke kød. Når jeg er hjemme ved min far, laver jeg ret meget mad, og han har også indrømmet, at jeg er bedre til det end ham, siger Matti med et smil.

I lang tid ville han gerne være mekaniker, men under en brobygning i 8. klasse blev han overbevist om, at det var i gastronomien, at han skulle slå sine folder. Han synes, det er sjovt, hvis der er lidt konkurrence i madlavningen, men egentlig bunder hans interesse bare i en kærlighed til mad.

- Jeg kan godt lide at lave mad, så hvorfor ikke få en uddannelse indenfor det, siger Matti, og fortsætter:

- Det er sjovt at skabe noget, der smager godt, og jeg kan godt lide at smage nye ting. Jeg har aldrig været kræsen heller, og det er få ting jeg ikke kan lide.

Ernæringsassistent i storkøkken

Videnskaben bag smagene

Ved siden af de ting han lærer i køkkenet, har Matti EUX-fag, og blandingen passer ham fint, for det betyder, at han stadig har masser af tid til at fokusere på maden. Når han har kokketøjet på, handler det om teknik, køkkenhygiejne, smagssammensætninger, og lige nu har eleverne meget om neurogastronomi, der handler om, hvordan man laver en madoplevelse, der rammer sanserne og stimulerer hjernen.

Han drømmer om engang at have sin egen lille restaurant et hyggeligt sted i udlandet, men før drømmene kan udleves venter der ham en uddannelse. Når Matti er færdig på grundforløb 2 på Viden Djurs, skal han tage hovedforløbet og færdiguddanne på en anden skole i landet, hvor han kommer i lære, og for alvor prøver kræfter med erhvervet. Efter en samtale med en studievejleder tænker han, at det skal være i Silkeborg, og overvejer også den i Aalborg, både pga. niveauet, men også fordi han kan bo på skolen, når han ikke bliver oplært.

- Det er da lidt nervepirrende, men man skal bare springe ud i det, så skal det nok gå, siger Matti.

Følg os På Instagram