VID GYMNASIER & HF

Hos Viden Djurs kan du tage HHX og HTX. HHX er det merkantile erhvervsrettede gymnasium, mens HTX giver dig en højere teknisk studentereksamen. Fra sommeren 2024 udbyder vi tilmed HF-enkeltfag.
Handelsgymnasium Grenaa Handelsgymnasium Rønde Teknisk gymnasium Grenaa HF-enkeltfag - Grenaa, Hornslet Brobygning/introforløb

VID ERHVERVSUDDANNELSER

Hos Viden Djurs tilbyder vi et stort udvalg af erhvervsuddannelser – både indenfor medier, mekanik, el, metal, handel, økologisk landbrug og fødevarer.
Til dig der kommer direkte fra folkeskolen (GF1) Til dig der er under 25 (GF2) Til dig der er over 25 (EUV) Brobygning/introforløb

10. klasse

Kickstart din ungdomsuddannelse med et lærerigt år i 10. klasse. Vi udbyder både almen 10. klasse og den erhvervsrettede EUD10.
10KCD og EUD10

COLLEGE TILBUD

Få endnu mere ud af din uddannelse på Viden Djurs med et af vores college tilbud. Her får du mulighed for at dyrke din særlige interesse.
Kalø Økologisk Landbrugsskole 3D College Game College Brazil Football College

VID detail

Hos VID detail kan du udvikle din virksomhed og dine medarbejdere. Vi skræddersyer uddannelsesforløb efter jeres forretningsmæssige behov.
Elevuddannelsen AMU kurser Akademiuddannelse

VUC og Efteruddannelse

Hos Viden Djurs tilbyder vi en bred vifte af voksen- og efteruddannelse, der udvikler og styrker dine kompetencer.
VUC (HF-enkeltfag, AVU, FVU, OBU) Efteruddannelse (AMU)

Søg på videndjurs.dk

Mette åbnede døren til resten af sit liv på EUX Business

Mette Skajbæk savnede flere muligheder i sit fremtidige arbejdsliv, og på EUX Business fandt hun det hun søgte. Kontoruddannelse, kan lede dig i mange retninger, og giver et grundlag at bygge videre på. Mette oplevede en skoletid, hvor der blev taget hensyn til den enkeltes behov, og hvor hun kunne udvikle sine kompetencer i et mangfoldigt studiemiljø.

En gul buket blomster på midten af spisebordet står tilbage efter det babyshower som venner og familie overraskede Mette med ugen forinden. For bordenden står babystolen klar, og studenterhuen fra sommeren står til skue på kommoden.  Mette er 25 år og har færdiggjort de to første år af sin EUX Business. Senere venter to år på en læreplads, men det må vente lidt, for om nogle få uger bliver hun mor for første gang.

Mette blev oprindeligt udlært som bygningsmaler og nåede at arbejde i faget i to år, før hun begyndte at tænke i andre baner. Det var ikke, fordi hun ikke kunne lide sit arbejde, men hun savnede flere muligheder for fremtiden.

-Det er et skønt arbejde, men det er meget omskifteligt, og så er der ikke de her muligheder, hvis man begynder at få lidt skavanker, fortæller Mette, som fandt frem til, at EUX Business var svaret på hendes ønsker.

-Som kontormedarbejder kan du arbejde på rigtig mange forskellige slags arbejdspladser, det er der ingen grænser for, og så har man muligheden for at ændre vej i løbet af ens arbejdsliv.

Ifølge Mette er noget af det gode ved EUX Business, at man på forhånd ikke skal være helt afklaret, om man vil vælge handel, kontor eller detail, men at det kommer hen ad vejen, ud fra hvilke fag man synes er spændende.

Et miljø der fremmer udviklingen

Mette var lidt skeptisk over at skulle begynde i skole igen, fordi hun var lidt ældre end mange af sine klassekammerater, men det viste sig at være starten på en rejse med personlig udvikling og en masse læring. Meget af det tilskriver hun sin klasse og dygtige lærere.

-Det var en meget homogen klasse. Selvom der var mange forskellige personligheder, så har vi bare været supergode til at omfavne hinanden. Vi har også haft nogle lærere, som har villet lære fra sig og som også har hørt deres elevers behov. De elever som måske har haft lidt sværere ved at komme igennem, de har også fået noget ekstra snor, så skolen tilpasser sig meget godt den enkelte, fortæller Mette.

Starten på hendes uddannelse tog hun på Kaløafdelingen, men rykkede senere til Grenaa. Det var en mærkbar forandring, men begge steder var gode på hver deres måde. På Kalø gik hun i en lille klasse, hvor undervisningen var intens, og relationen til de andre i klassen var tæt. I Grenaa var fik hun goderne ved at være i en stor klasse på en stor skole, hvor mangfoldigheden var større. 

-Jeg har fået en masse faglige kompetencer med mig, men har helt klart også haft en personlig og social udvikling, fordi jeg har gået i klasse med mange forskellige mennesker, og på en skole med en masse andre erhvervsuddannelser. 

Blandt de mange fag på EUX Business var der især ét fag, som overraskede hende. Dansk.

-Det kan godt virke skræmmende at have det på A-niveau, men jeg kom til at holde rigtig meget af det, fortæller Mette.

Især i opgaveskrivningen viste danskfaget sig at være vigtigt, for hvordan skriver man lige en god indledning? Og hvordan kan en tekst få ny mening, når man har analyseret den? Sammen med de mere merkantile fag, er det alt sammen en del af det at tage en kontoruddannelse. Mette kan faktisk godt lide at lære, og hun kan godt lide at forstå de ting, hun skal beskæftige sig med.

- Så bare fordi man ikke ved noget til at starte med, så betyder det ikke, at det er noget, man ikke kan finde ud af.  

Livet efter barsel

Når Mette har overstået sin barsel, skal hun ud at finde en læreplads. Lige nu har hun et godt øje til et job som skolesekretær, men egentlig er hun bevidst om ikke kun at vælge ud fra stillingen, men lige så meget ud fra arbejdspladsen.

-Mit drømmejob er et job, hvor der er et godt arbejdsmiljø, og det er det, der frem for alt kommer til at afgøre det. Så om det er handel eller kontor, det kommer an på min mavefornemmelse om arbejdspladsen, siger Mette, der heller ikke afviser at vende tilbage til skolebænken senere. Med en EUX Business kan man læse videre på en videregående uddannelse, men selvom det ikke er planen lige nu, er hun glad for at have muligheden.

Hun glæder sig til at komme ud og arbejde igen, men ser tilbage på skoletiden med glæde. For Mette handler et arbejde om at levere til andre, mens skolen drejer sig om ens personlige udvikling.   

-Så på den måde er det virkelig dejligt at gå i skole, fordi man kan dykke ned i sig selv på en anden måde, end når man er ude og arbejde, men man kan jo heller ikke gå i skole for evigt, siger hun og griner.

Følg os På Instagram