VID GYMNASIER & HF

Hos Viden Djurs kan du tage HHX og HTX. HHX er det merkantile erhvervsrettede gymnasium, mens HTX giver dig en højere teknisk studentereksamen. Fra sommeren 2024 udbyder vi tilmed HF-enkeltfag.
Handelsgymnasium Grenaa Handelsgymnasium Rønde Teknisk gymnasium Grenaa HF-enkeltfag - Grenaa, Hornslet Brobygning/introforløb

VID ERHVERVSUDDANNELSER

Hos Viden Djurs tilbyder vi et stort udvalg af erhvervsuddannelser – både indenfor medier, mekanik, el, metal, handel, økologisk landbrug og fødevarer.
Til dig der kommer direkte fra folkeskolen (GF1) Til dig der er under 25 (GF2) Til dig der er over 25 (EUV) Brobygning/introforløb

10. klasse

Kickstart din ungdomsuddannelse med et lærerigt år i 10. klasse. Vi udbyder både almen 10. klasse og den erhvervsrettede EUD10.
10KCD og EUD10

COLLEGE TILBUD

Få endnu mere ud af din uddannelse på Viden Djurs med et af vores college tilbud. Her får du mulighed for at dyrke din særlige interesse.
Kalø Økologisk Landbrugsskole 3D College Game College Brazil Football College

VID detail

Hos VID detail kan du udvikle din virksomhed og dine medarbejdere. Vi skræddersyer uddannelsesforløb efter jeres forretningsmæssige behov.
Elevuddannelsen AMU kurser Akademiuddannelse

VUC og Efteruddannelse

Hos Viden Djurs tilbyder vi en bred vifte af voksen- og efteruddannelse, der udvikler og styrker dine kompetencer.
VUC (HF-enkeltfag, AVU, FVU, OBU) Efteruddannelse (AMU)

Søg på videndjurs.dk

Passion og skole går hånd i hånd

Güney Atas’ største drøm er at blive professionel fodboldspiller. Han har derfor valgt at kombinere sin uddannelse på HHX i Grenaa med Brazil Football College, hvor fodboldtræningen er på skemaet, og han derfor kan fokusere på sin drøm, uden at det påvirker skolegangen.  

Fløjten lyder, og de 25 fremmødte spillere stiller sig i en halvcirkel om trænerne, Felipe og Raphael, til en kort instruks. Klokken er otte om morgenen, og eleverne på Brazil Football College har fodbold på skemaet, inden de forsvinder ud på deres egne uddannelser.

-Det er da halv koldt i dag, er der en, der siger i flokken, og det er han vist ikke ene om at synes.

Heldigvis kan de forblæste spillere hurtigt få varmen, når de liner op i tre rækker og begynder træningen. De starter uden bold og løber frem og tilbage mellem keglerne, og der bliver lidt efter lidt skruet op for den tekniske træning med bold. Spillerne er et mix af elever fra alle klassetrin og uddannelser, og selvom de er på forskellige niveauer, er de der, fordi de brænder for fodbold.

En af dem er Güney Atas. Han går i 3.g og går på studieretningen Global på HHX i Grenaa, og så spiller han også for FC Djursland i Jyllandsserien. Han har en ro over sig, men han er den, som råber højest, når spillet kommer rigtigt i gang.  

-Min fysik og pasningsspillet er mit speciale. Det passer til min position som midterforsvar, fortæller Güney.

Ingen kære mor

Han kommer oprindeligt fra Randers, men flyttede til Grenaa som 15-årig for at starte sin uddannelse. Det var et stort skridt at flytte hjemmefra i en så tidlig alder, og i starten var det ikke helt nemt.

-Der var ingen kære mor, siger han, og husker tilbage til den første dag, hvor han stod op og tænkte: Hvad fanden laver jeg her?

Güney kan til gengæld mærke, at han er modnet meget siden, især fordi han har været tvunget til at tage ansvar for sig selv og stå på egne ben. Der er et rigtig godt fællesskab blandt de spillere, som bor på Campus Djursland, og det er også med til at gøre tiden her uforglemmelig.

-Du ser dem, når du står op, før skolen, i skolen og efter skolen. Vi spiser sammen, og vi træner sammen. Vi lever sammen i tre år og får nogle venskaber, som holder resten af livet, siger Güney.  

Det er ikke kun på det personlige plan, at Güney er vokset, siden han kom til Grenaa. Han er nemlig også blevet en bedre fodboldspiller. Trænerne er ambitiøse, men sætter deres forventninger efter den enkelte spillers behov.

-Det er næsten umuligt ikke at udvikle sig herovre, men det handler også bare om at være den bedste version af sig selv og ikke sammenligne sig med andre. Hvis du er den bedste version af dig selv, så kan du ikke gøre mere, siger han.

Fodbold på skemaet
Der skal ikke herske nogen tvivl om, at Güney går efter guldet og drømmen om at blive professionel, men han er også realistisk og ved godt, at det ikke bliver nemt. Det er et nøglehul man skal igennem, og konkurrencen er stor. Derfor er det vigtigt for ham at have en plan B.

-Det er jo ikke altid, at den første går i mål, siger Güney. 

Når man går på Brazil Football College, bliver der taget meget hensyn til fodbolden. Det er en balancegang, men Güney mærker opbakningen fra lærerne på HHX. Hans uge står på træning flere gange om dagen, både med Brazil og FC Djursland, og i weekenden er der kamp. Onsdag har han fri, hvor der ofte bliver tid til at lave lektier, men hvis han bliver presset, er han ikke overladt til sig selv.

-Hvis lærerne kan se, at du er meget presset med fodbold for tiden, og du har en aflevering for til næste uge, så kan de godt udskyde den et par dage, så de viser rigtig meget hensyn, fortæller han.

Det er netop det, der betyder, at Güney er så glad for at kunne kombinere sin uddannelse med sin passion for fodbold. Han har endnu ikke tage stilling til, om han vil læse videre efter gymnasiet, men i første omgang satser han på fodbolden. Han ved, at det kræver hårdt arbejde, men han ser fem til den store udfordring.

-Det kommer ikke nemt, men det er altid det sværeste, som er det fedeste, siger Güney.

Følg os På Instagram