VID GYMNASIER & HF

Hos Viden Djurs kan du tage HHX og HTX. HHX er det merkantile erhvervsrettede gymnasium, mens HTX giver dig en højere teknisk studentereksamen. Fra sommeren 2024 udbyder vi tilmed HF-enkeltfag.
Handelsgymnasium Grenaa Handelsgymnasium Rønde Teknisk gymnasium Grenaa HF-enkeltfag - Grenaa, Hornslet Brobygning/introforløb

VID ERHVERVSUDDANNELSER

Hos Viden Djurs tilbyder vi et stort udvalg af erhvervsuddannelser – både indenfor medier, mekanik, el, metal, handel, økologisk landbrug og fødevarer.
Til dig der kommer direkte fra folkeskolen (GF1) Til dig der er under 25 (GF2) Til dig der er over 25 (EUV) Brobygning/introforløb

10. klasse

Kickstart din ungdomsuddannelse med et lærerigt år i 10. klasse. Vi udbyder både almen 10. klasse og den erhvervsrettede EUD10.
10KCD og EUD10

COLLEGE TILBUD

Få endnu mere ud af din uddannelse på Viden Djurs med et af vores college tilbud. Her får du mulighed for at dyrke din særlige interesse.
Kalø Økologisk Landbrugsskole 3D College Game College Brazil Football College

VID detail

Hos VID detail kan du udvikle din virksomhed og dine medarbejdere. Vi skræddersyer uddannelsesforløb efter jeres forretningsmæssige behov.
Elevuddannelsen AMU kurser Akademiuddannelse

VUC og Efteruddannelse

Hos Viden Djurs tilbyder vi en bred vifte af voksen- og efteruddannelse, der udvikler og styrker dine kompetencer.
VUC (HF-enkeltfag, AVU, FVU, OBU) Efteruddannelse (AMU)

Søg på videndjurs.dk

Emma fandt sit kald på HTX Grenaa

Det videnskabelige har altid interesseret Emma Bisbo, så HTX var det helt rigtige sted for hende. Det gav adgang og gode forudsætninger til at søge ind på hendes drømmeuddannelse som sygeplejerske.

Emma er lige startet i skole igen efter sommerferien, og det er efterhånden et par måneder siden, at hendes hvide kittel har været i brug. Brystlommen er proppet med nogle af de ting, som en sygeplejerske skal have ved hånden, og hun bærer uniformen med stolthed. Hun er 21 år og er en af de yngste i klassen, men hun har ikke haft brug for så meget betænkningstid, for da hun først havde hørt om sygeplejerskeuddannelsen, var hun ikke i tvivl.

Interessen for det naturvidenskabelige har altid været der, og især et fag som biologi har altid kunnet få hende til at lave lektierne ekstra grundigt. Derfor var det oplagt, at Emma skulle læse på HTX, hvor studieretningen med matematik A og kemi A gav hende rig mulighed for at prøve kræfter med de naturvidenskabelige fag.

Vejen til drømmeuddannelsen

I 3.g fandt Emma en uddannelse, hvor hun kunne bruge interessen for det videnskabelige, da ”VIA på Vejen” kom forbi hendes klasse. Det var en sygeplejerskestuderende, der overtog undervisningen og gav et indblik i, hvordan det var at studere på VIA University College, og hvad uddannelsen gik ud på.

- Jeg kunne godt mærke, at det var det, jeg skulle. Jeg havde egentlig tænkt medicin, men jeg synes godt nok, at det er mange år, man skal bruge på at studere, siger Emma Bisbo.

Det gjorde stort indtryk, at hun kunne få lov til at arbejde med det faglige, som anatomi, fysiologi og sygdomslæren, men at hun stadig kunne have en menneskekontakt, fordi hun er et meget socialt menneske.

- Det fangede mig, at jeg kunne gå en mellemvej, og få lidt af det hele, og så var der også mulighed for at læse videre bagefter. Sygeplejerskeuddannelsen giver adgang til rigtig meget, siger hun.

Praksisnær undervisning

En stor del af tiltrækningen var, at der i sygeplejerskeuddannelsen er meget praktisk læring, hvor man får prøvet kræfter med virkeligheden. For Emma har det ikke været så fremmed, for det er i høj grad også sådan, man arbejder i undervisningen på HTX.

- Hvis vi i kemi havde om nogle kemiske reaktioner én dag, så gik vi næste dag ind i laboratoriet og lavede forsøg, så vi kunne se, hvordan det fungerede, fortæller hun.

Udover forkærligheden for den praktiske tilgang, som Emma har taget med sig fra HTX, drager hun stor nytte af det høje faglige niveau i undervisningen, som hun har modtaget, hvor hun i de naturvidenskabelige fag står stærkt og har kunnet trække det med over til sin nuværende uddannelse.

- Jeg har fået en god faglig bund, hvor jeg kan stå og arbejde videre, mens nogle af de andre studerende på studiet virkelig har skullet læse meget op, for at kunne følge med.

Emma fremhæver det gode læringsmiljø og forholdet mellem elever og lærere, som gjorde et ekstra udslag for, at det blev tre gode år på HTX i Grenaa. 

- Der var ikke det hierarki, hvor de studerende var nederst, og så kom underviserne med hammeren og bestemte det hele. Vi arbejdede sammen om, at de havde noget viden, som de skulle lære os, og der var en gensidig respekt mellem os, siger hun.

- Hvis man vælger HTX på Viden Djurs, bliver man klædt godt på til fremtiden, og undervisningen man får giver et godt grundlag for at blive uddannet til noget større, og kunne arbejde med mange mennesker på et rigtigt arbejde. Det er nemt at overføre til det virkelige liv, siger Emma Bisbo.

Følg HTX Grenaa På Instagram