VID GYMNASIER

Hos Viden Djurs kan du tage HHX og HTX. HHX er det merkantile erhvervsrettede gymnasium, mens HTX giver dig en højere teknisk studentereksamen.
Handelsgymnasium Grenaa Handelsgymnasium Rønde Teknisk gymnasium Grenaa Brobygning/introforløb

VID ERHVERVSUDDANNELSER

Hos Viden Djurs tilbyder vi et stort udvalg af erhvervsuddannelser – både indenfor medier, mekanik, el, metal, handel, økologisk landbrug og fødevarer.
Til dig der kommer direkte fra folkeskolen (GF1) Til dig der er under 25 (GF2) Til dig der er over 25 (EUV) Brobygning/introforløb

10. klasse

Kickstart din ungdomsuddannelse med et lærerigt år i 10. klasse. Vi udbyder både almen 10. klasse og den erhvervsrettede EUD10.
10KCD og EUD10

COLLEGE TILBUD

Få endnu mere ud af din uddannelse på Viden Djurs med et af vores college tilbud. Her får du mulighed for at dyrke din særlige interesse.
Kalø Økologisk Landbrugsskole 3D College Game College Brazil Football College

VID detail

Hos VID detail kan du udvikle din virksomhed og dine medarbejdere. Vi skræddersyer uddannelsesforløb efter jeres forretningsmæssige behov.
Elevuddannelsen AMU kurser Akademiuddannelse

Efter- og videreuddannelse

Hos Viden Djurs tilbyder vi AMU-kursuspakker, der udvikler og styrker dine kompetencer som medarbejder.
Efteruddannelse

Søg på videndjurs.dk

På HTX Grenaa er det kun fantasien, der sætter grænser

På HTX i Grenaa har Johannes Strøbæk brugt meget tid i Science-bygningen, og faciliteterne har gjort det muligt at føre alverdens projekter ud i livet. Han er nu ved at tage en uddannelse i Markedsføringsøkonomi på UCN i Aalborg, og bruger ofte kompetencer, som han har taget med fra sin skoletid hos Viden Djurs.

- Jeg har altid været god til naturvidenskabelige fag, så det var lidt en no-brainer, at jeg skulle gå på HTX, siger Johannes Strøbæk.

Det var muligheden for at få et fag som Kommunikation og IT på A-niveau, der gjorde det nemt for Johannes at vælge studieretning. Computere har altid været hans stærke side, og han har længe interesseret sig for at lave videoer, og det vidste han, at faget ville tilbyde mere af.

- Det var et meget bredt fag, som kom omkring alt med kommunikation. Jeg syntes, det var en linje, som var spændende, og som gav muligheden for en karriere indenfor marketing eller markedsføring, siger han.  

Efter Johannes er startet på UCN, har han brugt mange af de kompetencer, som han har lært fra HTX. Om det har handlet om billedteori, farvebetydninger, perspektiver eller hvordan man rammer sin målgruppe, så har han kunnet trække på tidligere erfaringer.  

- Jeg kan bruge al min viden om filmiske virkemidler til at kunne lave en reklamefilm, som man kan være stolt af. På HTX lærer man at have en vision om, hvordan det skal være, og så at kunne udføre den bagefter. Der var en masse teori, men vi fik lov til at bruge værktøjerne praktisk, fortæller han.

Et sted hvor idéer bliver til virkelighed

Det meste af sin tid på HTX tilbragte Johannes i den runde Science-bygning, hvor der er mange forskellige værksteder. Fordi han havde fag som design og teknik, var det for det meste træværkstedet, hvor han arbejdede på projekter, og brugte alle de materialer, som han havde lyst til. 

- Det var et sted, hvor ens drømme kunne blive til virkelighed, og hvor det kun var fantasien, der satte grænser for, hvad man kunne bygge. Faciliteterne motiverede mig til at lære, og jeg er stor tilhænger af, at man aldrig må gå ned på udstyr. Det kan jeg se, at Viden Djurs også er, siger Johannes grinende og fortsætter.  

- Nu brugte jeg ikke lang tid i robotværkstedet, men hvilket gymnasie har lige et robotværksted? 

Det er Johannes’ oplevelse, at han er blevet meget studieklar af at gå på HTX, og han kan se sammenligningerne i de projekter, som han laver på UCN og det, han har lavet på skolen i Grenaa. Der er bl.a. en del viden om design og forskellige modeller, som går igen, og det har kun været en fordel for Johannes, men mest af alt handler det om måden, som man går til opgaverne på og lærer af det.

 - Vi bruger refleksiv praksislæring, hvor alt hvad vi lærer i teorien, det bliver udført i praksis. Vi laver store projekter med en problemstilling, hvor vi skal bruge det vi har lært. På HTX er det man laver meget tæt på en videregående uddannelse som min, slutter han.

Følg HTX Grenaa På Instagram