VID GYMNASIER & HF

Hos Viden Djurs kan du tage HHX og HTX. HHX er det merkantile erhvervsrettede gymnasium, mens HTX giver dig en højere teknisk studentereksamen. Fra sommeren 2024 udbyder vi tilmed HF-enkeltfag.
Handelsgymnasium Grenaa Handelsgymnasium Rønde Teknisk gymnasium Grenaa HF-enkeltfag - Grenaa, Hornslet Brobygning/introforløb

VID ERHVERVSUDDANNELSER

Hos Viden Djurs tilbyder vi et stort udvalg af erhvervsuddannelser – både indenfor medier, mekanik, el, metal, handel, økologisk landbrug og fødevarer.
Til dig der kommer direkte fra folkeskolen (GF1) Til dig der er under 25 (GF2) Til dig der er over 25 (EUV) Brobygning/introforløb

10. klasse

Kickstart din ungdomsuddannelse med et lærerigt år i 10. klasse. Vi udbyder både almen 10. klasse og den erhvervsrettede EUD10.
10KCD og EUD10

COLLEGE TILBUD

Få endnu mere ud af din uddannelse på Viden Djurs med et af vores college tilbud. Her får du mulighed for at dyrke din særlige interesse.
Kalø Økologisk Landbrugsskole 3D College Game College Brazil Football College

VID detail

Hos VID detail kan du udvikle din virksomhed og dine medarbejdere. Vi skræddersyer uddannelsesforløb efter jeres forretningsmæssige behov.
Elevuddannelsen AMU kurser Akademiuddannelse

VUC og Efteruddannelse

Hos Viden Djurs tilbyder vi en bred vifte af voksen- og efteruddannelse, der udvikler og styrker dine kompetencer.
VUC (HF-enkeltfag, AVU, FVU, OBU) Efteruddannelse (AMU)

Søg på videndjurs.dk

De nye piger på holdet

Alberte Lund Knudsen og Celina Barbré Haargaard Holm er begge startet på HHX, og de har valgt at kombinere det med Brazil Football College. Det har de gjort for at udfordre sig selv fodboldmæssigt, mens de tager deres uddannelse.

Et nyt skoleår er blevet skudt i gang. Alberte og Celina er startet på HHX, og alt virker stadig meget nyt for dem. De er blevet introduceret til en ny skole, en masse nye fag og en hverdag med nye klassekammerater, men noget på skoleskemaet er de allerede godt bekendte med, fodbolden.

De to veninder har begge spillet fodbold i 11 år og er lige rykket op som damesenior i Grenaa IF. Det er ingen overdrivelse at sige, at fodbold spiller en stor rolle i deres liv, også da de skulle vælge uddannelse.  Netop derfor har de valgt kombinationen med Brazil Football College.

- For mig, betød det rigtig meget at kunne spille fodbold som en del af min uddannelse. Jeg synes det er fedt, at det er om morgenen, fordi man sparker dagen i gang med noget, som man elsker, siger Alberte.

De kendte allerede til Brazil, da Alberte og Celina i to sommerferier har gået på Brazils fodboldskole. Og de har mærket, at det har givet dem noget ekstra.

- Man får så meget ud af at gå på Brazil. De gange jeg har været på fodboldskole, har jeg kunnet mærke, at jeg er blevet bedre, siger Celina. 

En udfordring som gør dig bedre
Der er fem piger på fodboldholdet, og selvom de oftest træner for sig selv, sker det tit, at træningen slås sammen med drengeholdet. Udover at der bliver trænet på tværs af køn, er det også elever fra forskellige årgange, og niveauet er højt.

- Jeg startede med at spille med drenge, da jeg begyndte til fodbold. Jeg synes det er ret fedt at komme til at spille med drenge igen, fordi man får mere udfordring, siger Celina, og Alberte følge op.

- Jeg føler, de har meget respekt for en, selvom man er pige. Det føler jeg, at man nogle gange godt kan se lidt ned på i fodbold, men det gør de ikke. De tør at spille. 

Efter Alberte og Celina er startet på Brazil Football College, træner de fodbold fem gange om ugen, inklusiv deres træning med Grenaa IF, og så er der oftest kampe i weekenden. Når pigerne mærker en tydelig forbedring, lægger de meget af æren hos de to brasilianske trænere. For selvom der trænes som et hold, er der plads til at pudse sine individuelle færdigheder af.

- Trænerne er gode til at sige, hvad man kan gøre bedre, så man lærer noget, siger Alberte, der har svært ved at slippe fodbolden, selvom hun har andet at tænke på.  

- Mit fokus er meget på HHX lige nu, fordi alting er så nyt, men fodbold ligger hele tiden i baghovedet. Jeg tænker hele tiden på noget, som jeg kunne gøre bedre, eller hvornår vi skal træne igen, siger hun.

Alberte og Celina er ikke helt sikre, når det kommer til deres fremtidsdrømme. Først skal de lige vælge studieretning efter grundforløbet, og så må resten komme senere, men det er sikkert, at fodbolden kommer til at spille en rolle.

- Jeg elsker at spille fodbold, så hvis man kunne leve af det, kunne det være megafedt. Det er jo ikke altid, at jeg tror på det, men det kunne være fedt at blive professionel, siger Celina.

- Jeg vil gerne studere videre bagefter, men det skal være sådan, at jeg stadig kan spille fodbold ligesom her, siger Alberte.

Følg os På Instagram