VID GYMNASIER

Hos Viden Djurs kan du tage HHX og HTX. HHX er det merkantile erhvervsrettede gymnasium, mens HTX giver dig en højere teknisk studentereksamen.
Handelsgymnasium Grenaa Handelsgymnasium Rønde Teknisk gymnasium Grenaa Brobygning/introforløb

VID ERHVERVSUDDANNELSER

Hos Viden Djurs tilbyder vi et stort udvalg af erhvervsuddannelser – både indenfor medier, mekanik, el, metal, handel, økologisk landbrug og fødevarer
Til dig der kommer direkte fra folkeskolen (GF1) TIl dig der er under 25 (GF2) Til dig der er +25 (EUV) Brobygning/introforløb

10. klasse

Kickstart din ungdomsuddannelse med et lærerigt år i 10. klasse. Vi sætter fokus på din udvikling og gør dig klar til at fortsætte på en ungdomsuddannelse.
10KCD, Grenaa EUD10, Kalø

COLLEGE TILBUD

Få endnu mere ud af din uddannelse på Viden Djurs med et af vores college tilbud. Her får du mulighed for at dyrke din særlige interesse.
Kalø Økologisk Landbrugsskole 3D College Game College Brazil Football College Danish Horse College

VID detail

Hos VID detail kan du udvikle din virksomhed og dine medarbejdere. Vi skræddersyer uddannelsesforløb efter jeres forretningsmæssige behov.
Elevuddannelsen AMU kurser Akademiuddannelse

Søg på videndjurs.dk

Skolehjemmet på Ydesvej

Ydesvej 4 i Grenaa er adressen for ét af skolehjemmene ved Viden Djurs. Det ligger midt i naturskønne omgivelser tæt på Viden Djurs' forskellige uddannelser.

Skolehjemmet på Ydesvej består af mange forskellige boligtyper. Derudover ligger det lige ved siden af Grenaa Idrætscenter, hvor der er rig mulighed for fitness, svømning, fodbold og lignende aktiviteter. Fra skolehjemmet er der kort afstand til lokale indkøbsmuligheder, butikker og restauranter samt ca. 1,5 km til stationen i Grenaa.

Den lokale natur indbyder til mange forskellige aktiviteter. Lige ved skolehjemmet ligger plantagen, som er fyldt med gode gå-, løbe- og mountainbike ruter. Derudover ligger Grenaa Strand omkring 2 km derfra.

 

Sociale aktiviteter

De sociale aktiviteter på skolehjemmet er i høj grad elevstyrede. Der er dog også enkelte faste aktiviteter, der bliver arrangeret af de ansatte på skolehjemmet. Det kan f.eks. være fredagsbar, sommerfest, julefrokost og hygge-onsdag.

Du kan også opleve alt fra fælles svømmehalsture og fodboldturneringer til LAN og brætspils- og film aftner. Generelt er der gode muligheder for sociale aktiviteter på skolehjemmet.

Økonomi når du går på en erhvervsuddannelse

Hvis du går på en erhvervsuddannelse, kan du bo på skolehjem, hvis din samlede rejsetid fra hjemmet til skolen er mere end 75 minutter med offentlige transportmidler.

Tjek f.eks. din afstand fra hjem til skole via rejseplanen.dk. 

På skolehjemmet bor du på to-mandsværelser med fuld kost og logi på alle hverdage.

Hvis du er under 18 år, kan du bo gratis på skolehjem, mens prisen er 565 kr. pr. uge., hvis du er over 18 år.

Økonomi når du går på en gymnasial uddannelse

Vælger du en gymnasial uddannelse, kan du købe en pakke med kost og logi ved vores samarbejdspartner Campus Djursland, som også holder til på Ydesvej 4 i Grenaa.

Her bor du på to-mandsværelser med fuldt forbrug og får fire måltider om dagen. Derudover er der forskellige sociale aktiviteter som brætspilsaftener, fredagscafeer og temafester. 

Prisen for dette er 3.950 kr. pr. måned.

Hvem bor på Ydevej 4?

Ydesvej i Grenaa er hjemsted for både vores skolehjem og vores samarbejdspartner Campus Djursland.

Her bor du dør om dør med elever fra forskellige uddannelser. Det er dog kun elever på en erhvervsuddannelse, der kan bo under skolehjemsordningen, mens gymnasieelever bor på det private kollegium.

Har du valgt at kombinere din uddannelse med enten Game College, 3D College, Brazil Football College eller Danish Horse College vil du typisk kunne få et værelse på enten skolehjem eller hos Campus Djursland.

Er du i tvivl, kan du altid kontakte os for at høre, hvilken kategori du falder indenfor.

Forsøgsordning

Viden Djurs er med i forsøgsordningen ”Fra folkeskole til faglært – Erhvervsuddannelser til fremtiden”. Det er en aftale indgået den 22. november 2018 mellem regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti.

Forsøget gennemføres i perioden 2019-2022 på i forvejen eksisterende kostafdelinger.

Aftalepartierne er enige om, at:

”Gennemføre forsøg i perioden 2019–2022 med optag på skolehjem for elever, som kunne have søgt en uddannelse tættere på egen bopæl (inden for 5 kvarters transportafstand), med henblik på, at de kan bo og uddanne sig på en anden skole med skolehjem, hvis denne skole ligger i et tyndt befolket område.”

Der er tale om en forsøgsordning, der skal understøtte flere uddannelsestilbud i tyndt befolkede områder og skabe en større mobilitet blandt de unge.

Vi hjælper dig på rette vej

Vores skolehjemsleder Vibeke er altid klar til at hjælpe dig, hvis du har spørgsmål om dine muligheder på skolehjemmet på Ydesvej.

Kontakt vores skolehjemsleder

Følg os På Instagram