En hverdag med plads til drømme og dagligdag
Nikoline Dalver er startet på Danish Horse College for at få tid til at fokusere på ridesport. Det er en tidskrævende passion, så Nikoline drager nytte af, at hun på Campus Djursland ikke er mere end en kort cykeltur væk fra rideskolen og sin uddannelse på HHX i Grenaa.
Nikolines hest går på folden længst væk fra rideklubben, og selvom der er lidt længere at gå, er der mere græs og plads til hesten. Det koldere efterårsvejr er ved at sætte ind, og alle hestene har dækkener på.
- Vi forsøger at holde dem ude så lang tid som muligt, og om vinteren bliver det til et par timer. Conny er lige blevet klippet, så den har lidt mere tøj på end de andre, siger Nikoline Dalver, der går i 2.g på HHX i Grenaa.
Hun er, sammen med hesten Newlands Conakry, eller bare Conny, flyttet fra Otterup på Fyn for at gå på Danish Horse College. Nikoline har ambitioner som springrytter, og derfor betyder det meget for hende, at træningen er en del af skoleskemaet, og at der er tid og overskud til at tage til stævner.
- Jeg er konkurrencerytter, så jeg kan få fri, når jeg skal til stævner. Fordi der er to morgentræninger om ugen, møder jeg senere i skole, så er der mere tid til at være sammen med hesten, siger Nikoline og fortsætter:
- Jeg skal til et større stævne i november, hvor jeg skal have fri fra skole. Hvis jeg har noget, som skal indhentes, plejer de at være meget søde i klassen til at hjælpe. Jeg er ret god til at nå det, men jeg ved, at jeg altid kan spørge om at få en aflevering rykket, hvis jeg bliver presset.

Livet på Campus
Nikoline vidste, at hun ville få svært ved at få sporten til at passe med en hverdag på gymnasiet hjemme på Fyn, så hun tænkte, at hun gerne ville prøve noget andet. DHC kendte hun fra sin storesøsters tid som elev, så det var oplagt at flytte hesten til Grenaa, starte på en frisk og prøve at flytte hjemmefra. Selv om hun for det meste klarer sig selv, må hun alligevel have hjælp hjemmefra en gang i mellem.
- I starten var det lidt svært at skulle vaske tøj, men det vænner man sig til. Nogle gange bliver jeg nødt til at ringe til min mor, hvis jeg ikke ved, hvordan noget af ridetøjet skal vaskes, siger Nikoline.
Når man bor på Campus Djursland, får man den fordel, at man bor tæt på både skole og i Nikolines tilfælde rideskolen. Det giver hende overskud i hverdagen, fordi hun ikke skal bruge tid på transport, og så er der hurtig adgang til skoven omkring Campus.
- Det er rart at bo tæt på rideskolen, fordi jeg kan nå ud til hesten flere gange om dagen. Det tager ti minutter på cykel, så det er nemt, og man er ikke afhængig af bil eller bus. Skoven ved Campus er også meget fin, fordi der må man ride ture. Det gør jeg mindst en gang om ugen, siger Nikoline.

Tid til at udvikle sig
På Nikolines værelse ligger de farverige rosetter fra adskillige stævner nærmest og flyder, og sko og støvler bærer præg af staldarbejde og mudrede marker. På Campus Djursland bor Nikoline sammen med andre elever fra Viden Djurs’ forskellige uddannelser, og når man bor så tæt, udvikler venskaberne sig til noget specielt.
- Det har været hyggeligt, og man lærer hinanden at kende på en helt anden måde. Man møder en masse mennesker, og der er et godt fællesskab her. I starten var jeg lidt mere genert og forsigtig, men jeg er blevet meget mere udadvendt, siden jeg startede, fortæller Nikoline, der ikke kun har oplevet en social udvikling, men også har udviklet sine evner på ridebanen, og især forholdet til hesten.
- Vi har begge udviklet os. Der er nogle enkelte punkter, hvor hesten har været svag, hvor den er blevet bedre, men det samme gælder for mig. Jeg er blevet bedre til at stole på den. Jeg kan godt komme til at tænke lidt for meget over det hele, så nogle gange skal jeg lade vær med at tænke så meget og så bare gøre det i stedet.